- 20 Temmuz 2022
- 2.124
- 2.028
- 63
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #8.181
12 yi gecmiş zaten canımBenim yarın kuzenimin nişanı var bol elbise almama rağmen göbüş ben burdayım diye bağırıyor, yarın 12+3 te herkes öğrenecek mecburen
Bende sık acıkıyorum normalde gunde 2 öğun yıyorsum şu an 2 saatte 1 mutlaka agzıma bişey atmam gerekıyor şekerim acayip düşüyor tansıyonumda oyle şöyle yapabılırsın az az sık sık yıyebılırsın cok işe yarıyorBen her zaman süt ürünü çok tükettiğim için muhtemelen bünyem alışık benim sıkıntım çok sık acıkmak ve önünü alamadığım tatlı ihtiyacım. Bakalım acıkma yavaştan dengeleniyor gibi tatlıyıda meyve ile değiştilebilirsem sorun çözülecek diye umuyorumen kötü 70-73 kilo olacağım artık napalım
Olabılır boyle şeyler hiç panik yapma iğne işe yarıcak ben 12. Haftaya kadar haftada 1 iğne vurulmaya başladım vucudun progestanı tam ayarlayamıyodur 12. Haftadan sonra plesenta salgılıyor o yuzden cok fark edecekYa dün ilkten kırmızı geldi ama baya geldi yani iğneden sonra kahverengiye döndü azaldı da. Bi arkadaşla konuştuk kanama alanı kesenin üstündeyse çok sorun olmuyomuş ama altındaysa sorun olurmuş Benim ultrason kağıdına baktı üstünde dedi. Ama kendimi rahatlatamıyorum bi türlü keşke sürekli iyi olduğu bilsem. Bide kanama geç başladı 9+6 da başladı 11+2 devam ediyo Buda beni biraz geriyo
Ya öyle yatamıyorum çünkü midem bulanıyo yan yatabiliyorum sadece. Genel olarak yattığımda uyumam lazım yoksa mide bulantısından zor yatıyorum. O yüzden arada oturuyorum arada yatıyorum karışık belki sürekli yatabilsem geçer diyorum ama o da olmuyoOlabılır boyle şeyler hiç panik yapma iğne işe yarıcak ben 12. Haftaya kadar haftada 1 iğne vurulmaya başladım vucudun progestanı tam ayarlayamıyodur 12. Haftadan sonra plesenta salgılıyor o yuzden cok fark edecekbenım bi arkadasımın doğuma kadar kanaması oldu ama bebişi cok saglıklı dogdu cok şükür. Doktorum bıle cok normal karsıladı benım cogu gebede oluyor telaş yapma dedi hiç canını sıkma canım. Benım kanamam bacaklarımı yukarı kaldırıp yatınca gecıyodu genel olarak yatarsan işe yarayacagını düşünüyorum bende cok yaradı iştende cıkışımı yapmıştım o yuzden iş sorunun yoksa bol bol dinlen ve kabız olmamaya calış bu sürecte kanamayı tetıklıyormuş
Ay ne problemliyim yaa anlatınca bile kendime sinir oldumOlabılır boyle şeyler hiç panik yapma iğne işe yarıcak ben 12. Haftaya kadar haftada 1 iğne vurulmaya başladım vucudun progestanı tam ayarlayamıyodur 12. Haftadan sonra plesenta salgılıyor o yuzden cok fark edecekbenım bi arkadasımın doğuma kadar kanaması oldu ama bebişi cok saglıklı dogdu cok şükür. Doktorum bıle cok normal karsıladı benım cogu gebede oluyor telaş yapma dedi hiç canını sıkma canım. Benım kanamam bacaklarımı yukarı kaldırıp yatınca gecıyodu genel olarak yatarsan işe yarayacagını düşünüyorum bende cok yaradı iştende cıkışımı yapmıştım o yuzden iş sorunun yoksa bol bol dinlen ve kabız olmamaya calış bu sürecte kanamayı tetıklıyormuş
Deme ole hepimizin kendi ait sureci. Hepimizin birbirinden farkli. Tek onemli olan bebislerimiz iyi olsun bu :) ı sallah azalicak kanamanAy ne problemliyim yaa anlatınca bile kendime sinir oldum
Neyse artık bizim sıpalar doğunca bir iyi ısırır sıkarız acısını çıkarırızNe yazık ki
Amiiinn internetten kendime fetal doppler almayı düşünüyorum yaa başka türlü olacak gibi değilDeme ole hepimizin kendi ait sureci. Hepimizin birbirinden farkli. Tek onemli olan bebislerimiz iyi olsun bu :) ı sallah azalicak kanaman
En onemlisi stresini yonet vucuduna guven insallah biticek o kanamalarda
İlla bacaklarını dikip yatma tabi ama ben kanama olunca 4 5 saat hep oyle yattım sonra saga sola donup yanda yattım. Benım mide bulantıma yatmak iyi geldi hareket edınce daha cok midem bulanıyordu. En azından yürüyüş yapıp hareket etmemeye calışYa öyle yatamıyorum çünkü midem bulanıyo yan yatabiliyorum sadece. Genel olarak yattığımda uyumam lazım yoksa mide bulantısından zor yatıyorum. O yüzden arada oturuyorum arada yatıyorum karışık belki sürekli yatabilsem geçer diyorum ama o da olmuyo
Bunlar hep hamilelikten hormonlarımız zıpır zıpırAy ne problemliyim yaa anlatınca bile kendime sinir oldum
Hahahahahs ben kocama dedim evde olsa ne guzel olur valla delirdigimi dusundu benim sen yedin kafayi dediAmiiinn internetten kendime fetal doppler almayı düşünüyorum yaa başka türlü olacak gibi değil
Bunu ben de düşünmüstum sonra aile hekimi aynı zamanda komşumuz dedi ki hocam bebeğin yerini bulamazsın sesi duyamazsin ellin ayağın titreyerek gelirsin burada ulturasyon bile doğru düzgün yok dediAmiiinn internetten kendime fetal doppler almayı düşünüyorum yaa başka türlü olacak gibi değil
Hadi hayırlısıBugun çektiğimiz videoyu inceledim büyüttüm fln resmen bebegimin cinsiyetinden emin oldum resmen erkek olacak ve doğru çıktığında ben bu işi söktüm dicem
Canim Allah yardımcın olsun. Kafana takmamaya çalış doktora gittin bebeğin iyiymis seninleymis elhamdülillah. Kanama oluyor diye illa kötü bisey olacak demek degil. Çok yorum gördüm böyle bende kanama gecirdigimde 9 ay boyunca kanama gordum bebegim sağlıklı oldu diyenler. Bir de hiç kanama belirti olmayıp Allah korusun bebeğin kalbi duranlar. Sen stres yaptıkça bebeğin de hisseder ona güven. Sıkı sıkıya tutuyor o annesini insallahKızlar şu kanamalar çok moralimi bozuyo yaa bi kafamı toparlayıp konulara dahil olamıyorum
Ya benim yatınca acayip midem bulanıyo bugün uzun zaman sonra biraz daha rahattı sankiİlla bacaklarını dikip yatma tabi ama ben kanama olunca 4 5 saat hep oyle yattım sonra saga sola donup yanda yattım. Benım mide bulantıma yatmak iyi geldi hareket edınce daha cok midem bulanıyordu. En azından yürüyüş yapıp hareket etmemeye calış
Şuan sürekli ama sürekli ağlıyorum istemsizceBunlar hep hamilelikten hormonlarımız zıpır zıpırben aglıyorum gülüyorum eşim diyo hamilelik ne degişik bişey ya
kocamı ikna edemiyorum bende hafta içi o yanımda yokken alcam ki karışmasın. Daha çok panik olacağımı düşünüyoHahahahahs ben kocama dedim evde olsa ne guzel olur valla delirdigimi dusundu benim sen yedin kafayi dedibana kalirsa al bacim neden olmasin
benimkinin yeri kolay yaa sağda hocanın baktığı yeri ezbere biliyorum. Ay dün bardak aldım eşime dedim al şunlar dinle bakim ses geliyomuBunu ben de düşünmüstum sonra aile hekimi aynı zamanda komşumuz dedi ki hocam bebeğin yerini bulamazsın sesi duyamazsin ellin ayağın titreyerek gelirsin burada ulturasyon bile doğru düzgün yok dedi
Ya 7sene sonra olunca bide ilk defa bebek görünce herşeyim panik şuan hem çok iyi düşünüyorum hemde çok kötü düşünüyorum üstelik ikisinide aynı anda düşünüyorum nasıl oluyo bilmiyorumCanim Allah yardımcın olsun. Kafana takmamaya çalış doktora gittin bebeğin iyiymis seninleymis elhamdülillah. Kanama oluyor diye illa kötü bisey olacak demek degil. Çok yorum gördüm böyle bende kanama gecirdigimde 9 ay boyunca kanama gordum bebegim sağlıklı oldu diyenler. Bir de hiç kanama belirti olmayıp Allah korusun bebeğin kalbi duranlar. Sen stres yaptıkça bebeğin de hisseder ona güven. Sıkı sıkıya tutuyor o annesini insallah
Her şeye cırt vırt ses çıkaran olmak istemiyorum ama bildiğim konuşarda yorum yapmadan da geçmek istemiyorum çünkü herkes okuyor yanlış anlamayın alıntımı. Bebek şampuanı yüz yıkamaya uygun değildir, hassas olduğunuz bu dönemde cildi iyice kurutur. Cilt yıkama aşamasındaki ürün cildinizde 1-2 dakika kalıp akıp gider, yani emilmesi veya bir zarar vermesi mümkün değil. Burts bees’in pek çok dudak balmı beewax ve nane yağı içerir, bunlar dudağı kurutur. Güneş kreminde bakılması gereken şey mineral koruma sağlamasıdır, çinko oksit ile koruma kalkanı oluşturan krem kullanmak gerkir, kimyasal filtreler tercih edilmez. Cilt bakımında sakıncalı 2-3 içerik var, onun dışında herhangi bir kısıtlama yok. Paraben yerine de başka koruyucular kullanılıyor adı çıktığı için parabenin ki spekülatif bir olaydı o zaten. Onun yerine kullanılan koruyucular hakkında paraben hakkında sahip olduğumuz bilgileri bilmiyoruz çünkü o kadar araştırılmış maddeler değiller. Diyeceğim o ki mineral güneş kremi ve hamilelikteki sakıncalı görülen maddeler(retinoidler, hidrokinon vb) dışındaki her şey güvenli. İşin özü doğal vs diyerek bizi yiyorlar, kendilerine pazar oluşturmuşlar kadınların zaafından faydalanıyorlar.Yüz temizleme için henüz doktorumla yada eczacıyla konuşmadığım için dermokozmetik ürün kullanmıyorum, bebek şampuanıyla yıkıyorum. El nemlendirme için temiz içerikli oldugundan celenes kullanıyorum. Dudak bakım olarak burts bee kullanıyorum(içeriği temiz olduğu için). Yüzüme güneş kremi la Roche kullanıyorum.(yağlı ciltler için olan eczacı kullanabilirsin demişti.) Şampuan olarak ogx (paraben,sülfatsız kullanıyorum) ,duş jeli Yves rocher (parabensiz) , çatlak içinde lireac almayı düşünüyorum (etki ve %98 bitkisel olduğundan) benim kullandıklarım şimdilik bunlar
Yanlislikla kendimden alinti yaptim lanet gibi kurtulamiyorum. Neyse ben de bir derdimi yazayim arkadaslar rahim agrim 4-5. haftalarda cok oldu ve gecti. SImdi yine cok benzer agrilarim oluyor ama bir bakiyorum gaz..... BU ne simdi her hafta yeni bir ozellik mi acilacak boyle? Bu arda 8. haftadayim ben.Her şeye cırt vırt ses çıkaran olmak istemiyorum ama bildiğim konuşarda yorum yapmadan da geçmek istemiyorum çünkü herkes okuyor yanlış anlamayın alıntımı. Bebek şampuanı yüz yıkamaya uygun değildir, hassas olduğunuz bu dönemde cildi iyice kurutur. Cilt yıkama aşamasındaki ürün cildinizde 1-2 dakika kalıp akıp gider, yani emilmesi veya bir zarar vermesi mümkün değil. Burts bees’in pek çok dudak balmı beewax ve nane yağı içerir, bunlar dudağı kurutur. Güneş kreminde bakılması gereken şey mineral koruma sağlamasıdır, çinko oksit ile koruma kalkanı oluşturan krem kullanmak gerkir, kimyasal filtreler tercih edilmez. Cilt bakımında sakıncalı 2-3 içerik var, onun dışında herhangi bir kısıtlama yok. Paraben yerine de başka koruyucular kullanılıyor adı çıktığı için parabenin ki spekülatif bir olaydı o zaten. Onun yerine kullanılan koruyucular hakkında paraben hakkında sahip olduğumuz bilgileri bilmiyoruz çünkü o kadar araştırılmış maddeler değiller. Diyeceğim o ki mineral güneş kremi ve hamilelikteki sakıncalı görülen maddeler(retinoidler, hidrokinon vb) dışındaki her şey güvenli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?