- 3 Nisan 2023
- 3.094
- 3.765
- 48
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #10.761
Açıkçası gözüm pek korkmuyor çünkü annelik iç güdüsel bir şey olduğu için annemin yanına gitsem orası sobalı köydeler çocuk hasta olur aşı yapılacak falan onlar da var orda kar yağınca yollar kapanıyor bazen iletişim bile kesiliyor kışın da aşırı soğuk oluyor. Annem buraya gelse evde bir sürü iş evde erkek var yemek bekliyor sürekli yemek yapamazlar yanıma da gelemez. Kaynanam da dediğim gibi herşeye karışır şimdiden ben yeni doğan çocuğa hiç bakmadım diyip duruyor açıkçası canımı sıkıyor bende istemiyorumCanim ben kizimi annemle büyüttüm acikcasi biz esimin aile apartmaninda kalıyorduk alt katta esimin teyzesi kalıyordu ama 28 tane kedisi vardi bende toksoplazma riski çıkınca doktor o apartmanda kalma dedi zaten esim askere gidecekti bende annemde kaldim fln sonra kardeşim gitti askere annemi yalniz bırakmayalım derken 2 yaşına kadar annemle yasadim beraber baktık ama şöyle soyleyim ilk zamanlar destek olunuyor daha sonra kendin yapabilirsin hiçbir sıkıntı olmaz ben mesela 2.cocuk olunca ben tek kalcam evimde ama korkutmuyor annelik cok farkı bisi bakabiliyorsun
ben de öyle düşünüyorum ona göre hesapladım vallahi. yoksa olmuyor en sağlıklısı sizin dediğiniz şekilde teşekkür ederim bilgilendirme içinBenim de geç döllenme. Sat 2 Mart ama doktor ilk gittiğimde gelişimine göre sisteme bebeğin haftasını hesaplatmıştı ve baz almamız gereken sat’ı 8 Mart olarak güncelledik biz. Yani ben tüm uygulamalara sat’ımı 8 Mart olarak girerek haftamı takip ediyorum sizin de öyle yapmanız lazım doğru hesaplamak için
Evet çok haklısınız. 28 nisanda adet gecikmem oldu eminim ona göre 23 mart sat döngü 36 gün yaptım geç döllenme de var çünkü o şekilde doğru çıktı 10 haftalık hamileyim ve ocakta başında olacak gibi doğum erken gelme durumu olursa bu gruba bile dahil olabilirim :))evet hesaplarınızda bir karışıklık var gibi
benim 20 mart daha bgün 12 haftalık olduk
Hesaplama yaparken en son adet gördüğün aya bakıyorsun.
Adetin ilk hangi gün başladıysa o tarihten itibaren hesaplama yapman gerekiyor
Gebelik Hesaplama - Kaç Haftalık Hamileyim? | İlk Adımlarım
Gebelik hesaplama aracı ile hamilelik haftanızı kolayca öğrenin! Bebeğinizin tahmini doğum tarihini hesaplamak için ilkadimlarim.com'u ziyaret edin.ilkadimlarim.com
Evet bana da 4 ocak ila 7 ocak arası gibi geldi :) kıl payı bu grupta olamıyor gibiyim birkaç güncük erken doğum olmazsa :) teşekkürler bilgi için onu da yapacağımCanım 7 Ocak gibi sanıyorum. Son adet gördüğün tarihinin ilk gününü not et. Google’a doğum tarihi hesaplama diye arat tahmini doğum tarihin belli olur. Ya da Sponsor - Hamilelik Takvimi / Gün Gün gebelik takibi bu bağlantıyı kullanarak da hesaplama yapabilirsin
Benim gözüküyor dediğiniz gibi baktım, bilmiyordum teşekkür ederim
Aynen canim bakarsın benimde kaynanam cok karışan bi insan hala da konusur masal için yok çocuğu giydir yok cocuk duscek yok hasta olacak diğer yönlerden takmıyorum ama böyle masalla ilgili emirler yağdırdı mi sinir olup kendimi yiyip bisi olmamış gibi devam ediyorum bi kere karşı gelmedim allah bana gercekten cok iyi sabır veriyorAçıkçası gözüm pek korkmuyor çünkü annelik iç güdüsel bir şey olduğu için annemin yanına gitsem orası sobalı köydeler çocuk hasta olur aşı yapılacak falan onlar da var orda kar yağınca yollar kapanıyor bazen iletişim bile kesiliyor kışın da aşırı soğuk oluyor. Annem buraya gelse evde bir sürü iş evde erkek var yemek bekliyor sürekli yemek yapamazlar yanıma da gelemez. Kaynanam da dediğim gibi herşeye karışır şimdiden ben yeni doğan çocuğa hiç bakmadım diyip duruyor açıkçası canımı sıkıyor bende istemiyorum
Benim sabrım az kaldı ama. Kadın dogumcu kesildi başımaAynen canim bakarsın benimde kaynanam cok karışan bi insan hala da konusur masal için yok çocuğu giydir yok cocuk duscek yok hasta olacak diğer yönlerden takmıyorum ama böyle masalla ilgili emirler yağdırdı mi sinir olup kendimi yiyip bisi olmamış gibi devam ediyorum bi kere karşı gelmedim allah bana gercekten cok iyi sabır veriyor
Zor işimiz bacım allah yardimcimiz olsun bu hafta kaynanamla gitcem doktora beni neden cagirmadin olmasın diye öğlen ise gittiği için sabahtan alcam randevuyu ona ozelBenim sabrım az kaldı ama. Kadın dogumcu kesildi başımasorsan inan herşeyi benden az bilir herşeyi araştırıp bakıyorum zaten ama ona kalsa bir şey bilmez
Saol ya valla. Geçen bana cinsiyetini öğrenirsen ilk bana söyle soylememezlik yapma dedi ilk senden saklayacam dedim bendeZor işimiz bacım allah yardimcimiz olsun bu hafta kaynanamla gitcem doktora beni neden cagirmadin olmasın diye öğlen ise gittiği için sabahtan alcam randevuyu ona ozelbi de ben sorarım doktora cinsiyeti diyor erkek olsun cok istediği için parti yapcaz ama o illa ogrenecek
Allah seninde yardımcın olsunZor işimiz bacım allah yardimcimiz olsun bu hafta kaynanamla gitcem doktora beni neden cagirmadin olmasın diye öğlen ise gittiği için sabahtan alcam randevuyu ona ozelbi de ben sorarım doktora cinsiyeti diyor erkek olsun cok istediği için parti yapcaz ama o illa ogrenecek
Oh iyi demişsinSaol ya valla. Geçen bana cinsiyetini öğrenirsen ilk bana söyle soylememezlik yapma dedi ilk senden saklayacam dedim bende
Eşimle birlikte biz kendimiz tutuyoruz istavrit geliyor özellikle dip balığı mi diye sordum hayır demiştiTatlı annişler bişey soracağım. Bugün bizim evlilik yıldönümümüz hemde 1.yıllakşam yemeğe gideceğiz Çarşamba'da güzel bir balıkçı varmış. Ben hangi balıkları yiyebilirim yani kesin sakınca yok denilenler hangileri biliyor musunuz? Alabalık mesela yenilebilir mi
Evet canım 20. Haftada artık çok net duyuluyormusnasıl ya baya karnımıza tutarak mı :)
Mesela palamut alabalikTatlı annişler bişey soracağım. Bugün bizim evlilik yıldönümümüz hemde 1.yıllakşam yemeğe gideceğiz Çarşamba'da güzel bir balıkçı varmış. Ben hangi balıkları yiyebilirim yani kesin sakınca yok denilenler hangileri biliyor musunuz? Alabalık mesela yenilebilir mi
Aynen öyle insanları ilgilendirmeyen bir şeyi sürekli soruyorlar. Ben ilk bebeğimi kaybettigimde okulda zaten 10 kişiyiz 4 u yaşlı 1 i benim eşim 2 tanesinin 4 5 aylık bebeği vardı 1 tanesinin eşi hamileydi 1 de kendisi hamileydi ben de hamileydim bebeğimi kaybettikten sonra onlarla bu konu hakkında hiçbir şey söylemedigim halde sanki onları kıskanıyormusum gibi algı oluştu hala daha o algı var o yüzden ben asla söylemedim.A Allmala
ben de insanların hamilemisin diye sormalarını anlayamıyorum, biz söylemek istersek zaten söyleriz. Belki çocuk istiyoruz ama olmadı, belki hiç istemiyoruz kilo aldık, belki hamileyiz ama düşük riskimiz var veya hiçbir sebep yokken söylemek istemiyoruz . kimi insanlar hiç anlayışlı değil. Benden yaşça küçük bi kız vardı işyerinde sürekli her gördüğünde soruyordu iyi niyetiyle ama herkesin içinde soruyordu kıvır mıvır en sonunda kıza müsait bir zamanda tatlı dille söyledim. sürekli soruyorsun hayır deyip evrene o enerjiyi vermek istemediğim için seninle paylaşıyorum diyip anlattım (daha 9.hafta bol kanamali zamanim)
kız da karnından kilo alan biri ve çok kilo almıştı ve hiç çocuk istemiyor. İnstagrama fotoğraf atmış arkadaşlaru altına hamile misin yazmış, yaşadığı gibi yanıma geldi anlattı seni çok iyi anladım diye :)
Benim süt iznimle yarım gün çalışacağima rağmen annem gelecek çünkü bakıcıya bu kadar küçükken vermek istemiyorum ama annem gelmeseydi kaynanama vermek yerine bakıcıya verirdim. Ya da eşimle dönüşümlü bakardım. Bebeğe bakılır ama sürekli evde seni huzur edecek biri olursa o zaman bebeğe de düzgün bakilmazAçıkçası gözüm pek korkmuyor çünkü annelik iç güdüsel bir şey olduğu için annemin yanına gitsem orası sobalı köydeler çocuk hasta olur aşı yapılacak falan onlar da var orda kar yağınca yollar kapanıyor bazen iletişim bile kesiliyor kışın da aşırı soğuk oluyor. Annem buraya gelse evde bir sürü iş evde erkek var yemek bekliyor sürekli yemek yapamazlar yanıma da gelemez. Kaynanam da dediğim gibi herşeye karışır şimdiden ben yeni doğan çocuğa hiç bakmadım diyip duruyor açıkçası canımı sıkıyor bende istemiyorum
O hissiyatı çok iyi biliyorum iki kaybim var kayınvalidem gorumcemin hamile olduğunu kac ay gizledi blki üzülürüm diye bilmiyorum ama duyunca cidden şok olmustum çünkü bn dışında herkes biliyorduAynen öyle insanları ilgilendirmeyen bir şeyi sürekli soruyorlar. Ben ilk bebeğimi kaybettigimde okulda zaten 10 kişiyiz 4 u yaşlı 1 i benim eşim 2 tanesinin 4 5 aylık bebeği vardı 1 tanesinin eşi hamileydi 1 de kendisi hamileydi ben de hamileydim bebeğimi kaybettikten sonra onlarla bu konu hakkında hiçbir şey söylemedigim halde sanki onları kıskanıyormusum gibi algı oluştu hala daha o algı var o yüzden ben asla söylemedim.
İstavrit daha geçen gün yedik benim de eşim tutuyor bu sefer başka olsun diyoruz ama bilemedim yaEşimle birlikte biz kendimiz tutuyoruz istavrit geliyor özellikle dip balığı mi diye sordum hayır demişti
Pek bilmiyorum canım bilen birine sormalı balıkçıya ya da ordaki satanlar bilirİstavrit daha geçen gün yedik benim de eşim tutuyor bu sefer başka olsun diyoruz ama bilemedim ya
Alabalıkta sıkıntı yok sanırım ineiternetten de baktım biraz yenebilir diyor çoğu, sende söyledin ben Alabalıkta karar kıldım o zamanMesela palamut alabalik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?