- 14 Mart 2023
- 2.217
- 4.345
- 48
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #10.801
4kg evet cok.Ay ben fazla mı kilo almışım o zaman 3 ayda 3 kilo hatta 4sanırım kendimi frenleme zamanım geldi
Bu enfeksiyonn hamilelerde cok sik olmasinin sebebi rahim ilk haftalarda mesaneye baski yspior ve mesane tam bosaltilamiyor bu da bakteri birikmesi sonucunda da enfeksiyonu getiriyor. Doktor ilac yazarsa ilac yazmazsa bolbol ve sik tuvalete gitmek cozuyor. Sonra ztn eahim yuksri cikinca mesane rahatliyorKızlar idrar yanmam oldu. Şehir hastanesine geldik. Bebek iyi idrar testi verdim. Bir türlü geçmiyor şu idrar yanmam. İdrar tahlilindr de eser miktarda çıkacak kesin ama tekrarlayıp duruyor
Zarari olmaz olur mu o da zarar. Mesela biz turkler olarak aksam tv karsinda meyve yeriz direk kilo demek o. Meyve sabah veya en kotu oglen ogununde olmasi lazimMeyveden bulunan şekerin zararı yok diye biliyorum, çocuk gayet sağlıklıydı hala öyle maşallahyok canım sadece meyve yemiyorum tabii diğer şeyleri de yiyorum ama meyve doğal vitamin kaynağı o yüzden önem veriyorum yani. Burada genelde dediğim gibi istavrit hamsi alabalık vs oluyor karadeniz işte tam da bilmem ne çıkıyor kesin olarak
Evet buna ben de dikkat ederim. Hatta c vitamininden en yuksek yarari almak icin mutlaka aksam 5 den once tuketilmeli. En guzel sabah yemek. Ben de genelde 1 porsiyon ogleden once 1 porsiyon aksamustu yiyorum. (1 porsiyon = 1 avuca sigacak kadar meyve) hamilelikte oneri gunde 2 porsiyon. Ama karpuz varsa biraz benim ucu kaciyor4kg evet cok.
Bu enfeksiyonn hamilelerde cok sik olmasinin sebebi rahim ilk haftalarda mesaneye baski yspior ve mesane tam bosaltilamiyor bu da bakteri birikmesi sonucunda da enfeksiyonu getiriyor. Doktor ilac yazarsa ilac yazmazsa bolbol ve sik tuvalete gitmek cozuyor. Sonra ztn eahim yuksri cikinca mesane rahatliyor
Zarari olmaz olur mu o da zarar. Mesela biz turkler olarak aksam tv karsinda meyve yeriz direk kilo demek o. Meyve sabah veya en kotu oglen ogununde olmasi lazim
Tam olaram benim diyetisyende ayni porsiyonu verdi kahvalti ve oglen ara ogunune eklediEvet buna ben de dikkat ederim. Hatta c vitamininden en yuksek yarari almak icin mutlaka aksam 5 den once tuketilmeli. En guzel sabah yemek. Ben de genelde 1 porsiyon ogleden once 1 porsiyon aksamustu yiyorum. (1 porsiyon = 1 avuca sigacak kadar meyve) hamilelikte oneri gunde 2 porsiyon. Ama karpuz varsa biraz benim ucu kaciyor
Canım ben hamile olmadan öncede çok sık idrar yanması yaşardım. Hatta evlendiğimde balayı sistiti oldum ve ondan beri ara sıra oluyorum. Kum düşürmüşüm bi ara böbrek damarları genişlemiş oda çok müsait yapıyor idrar enfeksiyonuna. Suyu bok içiyorum ki olmayayım ama yine de oldumBu enfeksiyonn hamilelerde cok sik olmasinin sebebi rahim ilk haftalarda mesaneye baski yspior ve mesane tam bosaltilamiyor bu da bakteri birikmesi sonucunda da enfeksiyonu getiriyor. Doktor ilac yazarsa ilac yazmazsa bolbol ve sik tuvalete gitmek cozuyor. Sonra ztn eahim yuksri cikinca mesane rahatliyor
İkili test 11-14. Haftalarda yapılıyor fakat en ideali 12. Hafta. Burun kemiği var mı diye bakılır ense kalınlığı ölçülür. Eğer ikili test yaptırmak istemiyorsanız kan alınmaz. Ama doktorunuz her türlü ultrasonda burun kemiği ve ense kalınlığına bakar, bakmalı. Belki sizin doktorunuzda bakmıştırda bilgi vermemiştir ikili yaptırmayacağınız için ama her türlü söylemesi gerekirdiKızlar ben ikili test yaptırmaktan vazgeçtim çünkü sonuç bir şey değiştirmeyecek benim için. Olumsuz bir şey çıksa da hamileliği o şekilde düşünerek geçirmek istemiyorum. O nedenle sadece detaylı ultrason için perinatoloji bölümüne gidecektim. Ona da detaylı ultrason 18-20. Hafta dediler. Siz de ense kalınlığı vs detaylıda ölçülmedi mi? Yoksa normal kendi doktorunuz rutin kontrolde mi ölçtü? Ben 12+3 ken gittiğimde öyle bir ölçüm yapmadı. Normal baktı sadece her zamanki gibi
Benim hayatimda ilk defa oldu doktorum monural yazdi valla gecti onunla. Ama iste dr yazdi. Sen de dr una sorarsan belki ise yarar bilemedim smdiCanım ben hamile olmadan öncede çok sık idrar yanması yaşardım. Hatta evlendiğimde balayı sistiti oldum ve ondan beri ara sıra oluyorum. Kum düşürmüşüm bi ara böbrek damarları genişlemiş oda çok müsait yapıyor idrar enfeksiyonuna. Suyu bok içiyorum ki olmayayım ama yine de oldum
Çok teşekkür ederim. Doktorum direkt perinatoloğa yönlendirdi ikili test için ama ben yaptırmaktan vazgeçtim. Acaba perinatoloji bölümüne randevu mu alsam ultrasonda bakması için neden kendi doktorum bakmadı bunu da anlamış değilimİkili test 11-14. Haftalarda yapılıyor fakat en ideali 12. Hafta. Burun kemiği var mı diye bakılır ense kalınlığı ölçülür. Eğer ikili test yaptırmak istemiyorsanız kan alınmaz. Ama doktorunuz her türlü ultrasonda burun kemiği ve ense kalınlığına bakar, bakmalı. Belki sizin doktorunuzda bakmıştırda bilgi vermemiştir ikili yaptırmayacağınız için ama her türlü söylemesi gerekirdi
Diye düşünüyorum.
Detaylı ultrason 19-22. Haftalarda yapılır yine en ideali 21. Haftadır tün organlar tek tek incelenir varsa bir sıkıntı doğum sonrası önlem için hazırlıklı olunur. Damarlara bakılır yine ilaç eklenebilir. Birde 12. Haftada perinataloga gidilip erken detaylı ultrasonda yaptırılabilir buda ön bilgi edinme açısındandır birazda tercih meselesi oluyor. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Çok ilginç gerçekten. İkili için perinatalog şart değil aslında ama siz kan testi yaptırmayacağınız için risk almayıp direk detaylıca perinatalog mu baksın diye yönlendirdi acaba? Eğer alma şansınız varsa perinatalojiye randevu alın bence.Çok teşekkür ederim. Doktorum direkt perinatoloğa yönlendirdi ikili test için ama ben yaptırmaktan vazgeçtim. Acaba perinatoloji bölümüne randevu mu alsam ultrasonda bakması için neden kendi doktorum bakmadı bunu da anlamış değilim
Medipole gidiyorum. Sanırım ikili testi yaptırırım diye orada da ultrasonda bakılır o doktor söyler diye düşünerek kendisi bir şey demedi. Ben bir dahaki randevuyu perinatoloji bölümündeki o doktora alayım. Sonra kendi doktoruma gideyim en iyisiÇok ilginç gerçekten. İkili için perinatalog şart değil aslında ama siz kan testi yaptırmayacağınız için risk almayıp direk detaylıca perinatalog mu baksın diye yönlendirdi acaba? Eğer alma şansınız varsa perinatalojiye randevu alın bence.
He bide eğer devlet hastanesindeyse takipleriniz devlet hastanesinin uygulamasıda bu şekilde olabilir, riskli haftaları direk perinatalojiye yönlendiriyor olabilirler.
Ben de 2li test yerine nipt testini tercih ettim. Tam 12 de ayrintili ultrason yapti perinatolog. Tum organlari uzuvlari saydi. Ense kalinligina ve burun kemigine bakti.Kızlar ben ikili test yaptırmaktan vazgeçtim çünkü sonuç bir şey değiştirmeyecek benim için. Olumsuz bir şey çıksa da hamileliği o şekilde düşünerek geçirmek istemiyorum. O nedenle sadece detaylı ultrason için perinatoloji bölümüne gidecektim. Ona da detaylı ultrason 18-20. Hafta dediler. Siz de ense kalınlığı vs detaylıda ölçülmedi mi? Yoksa normal kendi doktorunuz rutin kontrolde mi ölçtü? Ben 12+3 ken gittiğimde öyle bir ölçüm yapmadı. Normal baktı sadece her zamanki gibi
Ayy inşallah inşallah, tahmini doğumlarımız aynı günEvet ya benim de 2. Trimester da ilk günüm bugün. Cok sevincliyim.umarim saglikla kucagimiza aldigimiz gunleri de goruruz
Muhtemelen yönlendirmesinin sebebi o perinatolog ikili test tahlili verdiği gün detaylı bakıyor. İstiyorsan perinatologa gözük. Kan istese bile verme sadece muayene ödemesi yap.Çok teşekkür ederim. Doktorum direkt perinatoloğa yönlendirdi ikili test için ama ben yaptırmaktan vazgeçtim. Acaba perinatoloji bölümüne randevu mu alsam ultrasonda bakması için neden kendi doktorum bakmadı bunu da anlamış değilim
Haftada en az yarım kilo muu :) ben 250 300gr zor yiyorum :) zaten çok sık acıkıp hemen doyuyorum. Fazlasından soğurum herhaldeBenim doktorum alabalik palamut domon hamsi dedi. Haftada en az 500 gr.
Teşekkür ediyorum canııımCanım benimde oluyor ben sordum gayet normal dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?