2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Alabalıkta sıkıntı yok sanırım ineiternetten de baktım biraz yenebilir diyor çoğu, sende söyledin ben Alabalıkta karar kıldım o zaman
Bana diyetisyenim kalkan kılıç ton yeme demişti

O hissiyatı çok iyi biliyorum iki kaybim var kayınvalidem gorumcemin hamile olduğunu kac ay gizledi blki üzülürüm diye bilmiyorum ama duyunca cidden şok olmustum çünkü bn dışında herkes biliyordu
Benden de kuzenimi sakladılar oysa o durumda insan kıskanıyor ya da üzülmüyor. Orada insanın üzüldüğü şey o durumda bebeğini kaybetmesi insanlar için bebek doğmamışaa evlat kaybetmiş olmuyorsun maalesef o dönemde annem ve eşim dışında kimse beni anlamadı

Kuzum benımde oyle kac sene ugrastık aslında ugrasmadan olsaydı hiç korkmazdım bu kadar caba sonrası olunca daha cok korkuyorum psikolojık olarak nazar degerse bişey olursa diye bnde 6. Haftada düşük yaptım daha once o zmn daha soylememiştim iyi ki soylememişim insanların sorusu içimi daha cok acıtırdı insanoğlu bi de sordukca soruyor malesef neden dustu ne oldu sen nasılsın falan insanı daha cok yoruyor. 12. Haftadan once kimseye soylemek istemedım cunku ilk 3 ay daha rıskli. Bende oyle malesef daha pozitifi gordugum gibi paylaşmk isterdım ama malesef yapamıyorum instagrama falan hiç koymayı dusunmuyorum taa doğurunca artık en yakınlarım bılsın yeterli bnm için

Benim de tam olarak söylemek istememe nedenlerimden en önemlisi bu acır gibi bakışlar ay üzülme gençsin yine olur demeleri bizim de bilmem kim bebeğini kaybetti örnekleri vb. Kimse orada senin canından can kaybettiğini anlamıyor. Anneliğin sadece doğurup kucagina almak olduğunu sanıyorlar doguramaduysan onemsenecek bir şey değil evlat kaybetmiş olmuyorsun gözlerinde. Biz bebeğimizi kaybettik 2 3 gün geçmemişti kayınvalidem aradı biz nisana gidiyoruz bize ayakkabı al siz de gelin nisana dedi. O günden sonra benim için onlarda ölü oldu gözümde

Meyve en faydalı şeylerdenmiş benim eşimin teyzesi hamileliğinde hep meyve yemiş çocuk 4 kilo doğmuş hala daha tombik maşallah ne hastalık ne bişey bende yükledim meyveye duyunca
Hep meyve yemek dogru degil gunde 3 porsiyonu gecmemek gerekiyor. 4kg dogmasi benegin saglikli oldugu anlamina gelmio tam tersine yag hucresi sayisi artmis ileride kilolu olabilir demek oluyor. Meyve=seker=yag
Dip baligi ve cok buyuk cusseli baliklari yemeyin. Karides kalamar onerilmiyor
Suan orada neler cikiyor bilmiorum ama istanbuldan daha zengindir cesitler. Olta sarikanat veya cinekop fln varsa cok da lezzetli olur

Malesef benım kaynanamda oyle bi kadın umrunda bıle olmaz düşün kaç senedir cocugumuz yok kalkıp ogluna bebek yapın artık torun sevım bıle demedi demeyen insana tüp bebek yaptıgımızı bıle soyleme geregi duymadık bizde cunku torun beklentisi yok, annem cok üzüldü ve yıprandı tedavı surecimde..

Evet o yağ hücresi sayısı cok onemli bir olay ileriki yaşlarda kilonda ona gore şekilleniyor ne kadar fazlaysa o kadar kilo almaya yatkınsın. Bizim toplum kiloyu malesef saglık goruyor da aslında tam tersı sağlıksızlık.. bu arada arkadaslarımla yemege cıktıgımda karıdeste yedım kalamarda doktorum iyi pişsin yiyebılırsın dedi ama midyeyi yasakladı zaten istanbulda yaşıyosak hiç bir deniz canlısını yemememiz lazım müsilaj diye bi gercege sahibiz

Annelerin hakkı ödenmiyor. Rabbim başımızdan eksik etmesin hiçbirini. Ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar çırpınıyorlar üzülüyorlar. Ne ilk gebeligimde ne bu gebeligimde ne kurtajimda ne de sonrasında annemsiz bir kez hastaneye gittigimi bilmem. Eşime üzülüyorum bir sorunu olduğu zaman annesini babasını arayamiyor annemi arıyor öz oğlu gibi hastnaye gidince annemin koluna giriyor anne çok heyecanlıyım bir yere gitme beni bırakma diye ama annesi olsa benden önce kendini sağa sola atar önce onu doktora götürurdük

Aynen oyle. Midyeyi yazmak aklima gekmedi okdr yemiorum ki… cocuklugumuzda kaldi onlar.
Bir de bugun yazilmisti suan ikinci trimesterda haftalik 500gr die (buarada ben 450almisim bu hafta) bgn diyetisyen gunumdu sordum 250-300gr haftalik oneriliyor. En azindan bana dedigi o.

Meyveden bulunan şekerin zararı yok diye biliyorum, çocuk gayet sağlıklıydı hala öyle maşallah yok canım sadece meyve yemiyorum tabii diğer şeyleri de yiyorum ama meyve doğal vitamin kaynağı o yüzden önem veriyorum yani. Burada genelde dediğim gibi istavrit hamsi alabalık vs oluyor karadeniz işte tam da bilmem ne çıkıyor kesin olarak

Ay ben fazla mı kilo almışım o zaman 3 ayda 3 kilo hatta 4 sanırım kendimi frenleme zamanım geldi

Meyve şekerinin fazlası da zararlı fruktoz yükseliyor

Evet bana da 4 ocak ila 7 ocak arası gibi geldi :) kıl payı bu grupta olamıyor gibiyim birkaç güncük erken doğum olmazsa :) teşekkürler bilgi için onu da yapacağım

Rica ederim, tabii doğacağı haftaya göre Aralık’a düşmeniz de bir ihtimal bizim de tahmini 17 Aralık ona rağmen Kasım sonuna düşme ihtimalimiz var. Sağlıkla gelir bebişiniz inşallah

Kızlar sizde enabizda gebelik haftaniz gözüküyor mu
Aaa bakmadım bakayım
Anne veya teyze gebelik zehirlenmesi gecirmisse riskin artiyor
Onlarda varsa bile nerden bileceğiz ki
44 yaşında doğurmuş beni.
Evde ebelerle filan .
Ne hastane yüzü görmüş ne doktor
Allah kimseye yaşatmasın ya

Ay ben fazla mı kilo almışım o zaman 3 ayda 3 kilo hatta 4 sanırım kendimi frenleme zamanım geldi
Eger hamile kaldiginda cok zayifsan olabilir. Normal kiloda biri icin ilk uc ay 1,5 -2 kg den fazla alindiysa biraz frenlemek gerekiyor.
Ya da tam tersi hamile kalinan kilo fazlaysa alinmasi gereken kilolar cok daha azaliyor.
Toplam 14 kilo civari almak saglikli sayildigi icin kitaptaki aylara olan dagilimini paylastim ben :) kilo alma tavsiyesi degildir :)

Kızlar idrar yanmam oldu. Şehir hastanesine geldik. Bebek iyi idrar testi verdim. Bir türlü geçmiyor şu idrar yanmam. İdrar tahlilindr de eser miktarda çıkacak kesin ama tekrarlayıp duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…