- 25 Kasım 2021
- 2.593
- 3.079
- 63
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #10.781
Aynen bende bir sorarım zaten sanırım hamsi istavrit alabalık birde başka bir balık varmış seçenekler İnternete ve çevre tavsiyesine göre uygunPek bilmiyorum canım bilen birine sormalı balıkçıya ya da ordaki satanlar bilir
Bana diyetisyenim kalkan kılıç ton yeme demiştiAlabalıkta sıkıntı yok sanırım ineiternetten de baktım biraz yenebilir diyor çoğu, sende söyledin ben Alabalıkta karar kıldım o zaman
Benden de kuzenimi sakladılar oysa o durumda insan kıskanıyor ya da üzülmüyor. Orada insanın üzüldüğü şey o durumda bebeğini kaybetmesi insanlar için bebek doğmamışaa evlat kaybetmiş olmuyorsun maalesef o dönemde annem ve eşim dışında kimse beni anlamadıO hissiyatı çok iyi biliyorum iki kaybim var kayınvalidem gorumcemin hamile olduğunu kac ay gizledi blki üzülürüm diye bilmiyorum ama duyunca cidden şok olmustum çünkü bn dışında herkes biliyordu
Kuzum benımde oyle kac sene ugrastık aslında ugrasmadan olsaydı hiç korkmazdım bu kadar caba sonrası olunca daha cok korkuyorum psikolojık olarak nazar degerse bişey olursa diyeBen sevinecek insanlarin nazarinin degecegini dusunmuyorum. Hele biz 5 sene ugras sonucu elde ettigimiz icin cok da kiskanilacak bir durumumuz yok.
Bir kere kayibimiz da olmustu. O zaman da cogu kisi biliyordu. Uzerine kaybettigimi soylemek cok zor gelmisti. 1 ay sonra bile is yerinde insanlar bebis nasil dediginde cani aciyor insanin Kaybettim demek
Simdi de soylerkenki tek cekincem o. Ama 3 ay atlattik icimi ferah tutmaya calisiyorum, aklima kötüyü getirmemeye calisiyorum. Buyuk bir nese ile idrar testini gorunce paylasan insanlara ozeniyorum keske benim de korkularim olmasa.
Benim de tam olarak söylemek istememe nedenlerimden en önemlisi bu acır gibi bakışlar ay üzülme gençsin yine olur demeleri bizim de bilmem kim bebeğini kaybetti örnekleri vb. Kimse orada senin canından can kaybettiğini anlamıyor. Anneliğin sadece doğurup kucagina almak olduğunu sanıyorlar doguramaduysan onemsenecek bir şey değil evlat kaybetmiş olmuyorsun gözlerinde. Biz bebeğimizi kaybettik 2 3 gün geçmemişti kayınvalidem aradı biz nisana gidiyoruz bize ayakkabı al siz de gelin nisana dedi. O günden sonra benim için onlarda ölü oldu gözümdeBen sevinecek insanlarin nazarinin degecegini dusunmuyorum. Hele biz 5 sene ugras sonucu elde ettigimiz icin cok da kiskanilacak bir durumumuz yok.
Bir kere kayibimiz da olmustu. O zaman da cogu kisi biliyordu. Uzerine kaybettigimi soylemek cok zor gelmisti. 1 ay sonra bile is yerinde insanlar bebis nasil dediginde cani aciyor insanin Kaybettim demek
Simdi de soylerkenki tek cekincem o. Ama 3 ay atlattik icimi ferah tutmaya calisiyorum, aklima kötüyü getirmemeye calisiyorum. Buyuk bir nese ile idrar testini gorunce paylasan insanlara ozeniyorum keske benim de korkularim olmasa.
Hep meyve yemek dogru degil gunde 3 porsiyonu gecmemek gerekiyor. 4kg dogmasi benegin saglikli oldugu anlamina gelmio tam tersine yag hucresi sayisi artmis ileride kilolu olabilir demek oluyor. Meyve=seker=yagMeyve en faydalı şeylerdenmiş benim eşimin teyzesi hamileliğinde hep meyve yemiş çocuk 4 kilo doğmuş hala daha tombik maşallah ne hastalık ne bişeybende yükledim meyveye duyunca
Dip baligi ve cok buyuk cusseli baliklari yemeyin. Karides kalamar onerilmiyorTatlı annişler bişey soracağım. Bugün bizim evlilik yıldönümümüz hemde 1.yıllakşam yemeğe gideceğiz Çarşamba'da güzel bir balıkçı varmış. Ben hangi balıkları yiyebilirim yani kesin sakınca yok denilenler hangileri biliyor musunuz? Alabalık mesela yenilebilir mi
Malesef benım kaynanamda oyle bi kadın umrunda bıle olmaz düşün kaç senedir cocugumuz yok kalkıp ogluna bebek yapın artık torun sevım bıle demedi demeyen insana tüp bebek yaptıgımızı bıle soyleme geregi duymadık bizde cunku torun beklentisi yok, annem cok üzüldü ve yıprandı tedavı surecimde..Benim de tam olarak söylemek istememe nedenlerimden en önemlisi bu acır gibi bakışlar ay üzülme gençsin yine olur demeleri bizim de bilmem kim bebeğini kaybetti örnekleri vb. Kimse orada senin canından can kaybettiğini anlamıyor. Anneliğin sadece doğurup kucagina almak olduğunu sanıyorlar doguramaduysan onemsenecek bir şey değil evlat kaybetmiş olmuyorsun gözlerinde. Biz bebeğimizi kaybettik 2 3 gün geçmemişti kayınvalidem aradı biz nisana gidiyoruz bize ayakkabı al siz de gelin nisana dedi. O günden sonra benim için onlarda ölü oldu gözümde
Evet o yağ hücresi sayısı cok onemli bir olay ileriki yaşlarda kilonda ona gore şekilleniyor ne kadar fazlaysa o kadar kilo almaya yatkınsın. Bizim toplum kiloyu malesef saglık goruyor da aslında tam tersı sağlıksızlık.. bu arada arkadaslarımla yemege cıktıgımda karıdeste yedım kalamardaHep meyve yemek dogru degil gunde 3 porsiyonu gecmemek gerekiyor. 4kg dogmasi benegin saglikli oldugu anlamina gelmio tam tersine yag hucresi sayisi artmis ileride kilolu olabilir demek oluyor. Meyve=seker=yag
Dip baligi ve cok buyuk cusseli baliklari yemeyin. Karides kalamar onerilmiyor
Suan orada neler cikiyor bilmiorum ama istanbuldan daha zengindir cesitler. Olta sarikanat veya cinekop fln varsa cok da lezzetli olur
Annelerin hakkı ödenmiyor. Rabbim başımızdan eksik etmesin hiçbirini. Ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar çırpınıyorlar üzülüyorlar. Ne ilk gebeligimde ne bu gebeligimde ne kurtajimda ne de sonrasında annemsiz bir kez hastaneye gittigimi bilmem. Eşime üzülüyorum bir sorunu olduğu zaman annesini babasını arayamiyor annemi arıyor öz oğlu gibi hastnaye gidince annemin koluna giriyor anne çok heyecanlıyım bir yere gitme beni bırakma diyeMalesef benım kaynanamda oyle bi kadın umrunda bıle olmaz düşün kaç senedir cocugumuz yok kalkıp ogluna bebek yapın artık torun sevım bıle demedi demeyen insana tüp bebek yaptıgımızı bıle soyleme geregi duymadık bizde cunku torun beklentisi yok, annem cok üzüldü ve yıprandı tedavı surecimde..
Aynen oyle. Midyeyi yazmak aklima gekmedi okdr yemiorum ki… cocuklugumuzda kaldi onlar.Evet o yağ hücresi sayısı cok onemli bir olay ileriki yaşlarda kilonda ona gore şekilleniyor ne kadar fazlaysa o kadar kilo almaya yatkınsın. Bizim toplum kiloyu malesef saglık goruyor da aslında tam tersı sağlıksızlık.. bu arada arkadaslarımla yemege cıktıgımda karıdeste yedım kalamardadoktorum iyi pişsin yiyebılırsın dedi ama midyeyi yasakladı zaten istanbulda yaşıyosak hiç bir deniz canlısını yemememiz lazım müsilaj diye bi gercege sahibiz
Kalkan kılıç hiç yemedim ama ton severdimBana diyetisyenim kalkan kılıç ton yeme demişti
Meyveden bulunan şekerin zararı yok diye biliyorum, çocuk gayet sağlıklıydı hala öyle maşallahHep meyve yemek dogru degil gunde 3 porsiyonu gecmemek gerekiyor. 4kg dogmasi benegin saglikli oldugu anlamina gelmio tam tersine yag hucresi sayisi artmis ileride kilolu olabilir demek oluyor. Meyve=seker=yag
Dip baligi ve cok buyuk cusseli baliklari yemeyin. Karides kalamar onerilmiyor
Suan orada neler cikiyor bilmiorum ama istanbuldan daha zengindir cesitler. Olta sarikanat veya cinekop fln varsa cok da lezzetli olur
Ay ben fazla mı kilo almışım o zaman 3 ayda 3 kilo hatta 4Aynen oyle. Midyeyi yazmak aklima gekmedi okdr yemiorum ki… cocuklugumuzda kaldi onlar.
Bir de bugun yazilmisti suan ikinci trimesterda haftalik 500gr die (buarada ben 450almisim bu hafta) bgn diyetisyen gunumdu sordum 250-300gr haftalik oneriliyor. En azindan bana dedigi o.
Meyve şekerinin fazlası da zararlı fruktoz yükseliyorMeyveden bulunan şekerin zararı yok diye biliyorum, çocuk gayet sağlıklıydı hala öyle maşallahyok canım sadece meyve yemiyorum tabii diğer şeyleri de yiyorum ama meyve doğal vitamin kaynağı o yüzden önem veriyorum yani. Burada genelde dediğim gibi istavrit hamsi alabalık vs oluyor karadeniz işte tam da bilmem ne çıkıyor kesin olarak
Evet bana da 4 ocak ila 7 ocak arası gibi geldi :) kıl payı bu grupta olamıyor gibiyim birkaç güncük erken doğum olmazsa :) teşekkürler bilgi için onu da yapacağım
Aaa bakmadım bakayımKızlar sizde enabizda gebelik haftaniz gözüküyor mu
Onlarda varsa bile nerden bileceğiz kiAnne veya teyze gebelik zehirlenmesi gecirmisse riskin artiyor
Allah kimseye yaşatmasın yaBelli bir haftadan sonra tansiyonlar yükseliyor gebelik zehirlenmesi (preaklempsi) denilen durumun belirtisi bu. Tansiyon ilacı verilşyor duruma göre ama erken doğum riski olduğu için çok sıkı ve düzenli takipgerekiyor.
Allah kimseye yaşatmasın, inşallah öyle bir durum hiçbirimizde olmasınx
Eger hamile kaldiginda cok zayifsan olabilir. Normal kiloda biri icin ilk uc ay 1,5 -2 kg den fazla alindiysa biraz frenlemek gerekiyor.Ay ben fazla mı kilo almışım o zaman 3 ayda 3 kilo hatta 4sanırım kendimi frenleme zamanım geldi
Evet ya benim de 2. Trimester da ilk günüm bugün. Cok sevincliyim.Ay bu arada kızlar biz ikinci trimester’a giriş yaptık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?