- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.208
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #10.901
Bu değil grafik olması lazimEki Görüntüle 3260866 kizlar selam 2li test yaptıranlar sizce değer normal mi? 2 hafta önce 13haftalikken verdim ikili tarama testni sonucum bugün çıktı ama doktorum izinde olduğu için gidemedim. Meraktan çatlıyorum ama herşey normal mi diye
Göbek deliği ağrısı gaz sancısı oluyor geneldeKızlar göbek deliği ağrıyan var mı ya benim iki gündür sanki göbek deliğinden aşağı doğru sancı vuruyor 13 haftalık tam rahim büyümesine alakalı mı acaba
Burun kemiği ölçülmüyo canım sadece var mı yok mu diye bakıyorlar. Ense kalınlığı ölçülüyo o da 2.5 mm altında olması bekleniyoSize doktor bebeğinizin burun kemiği şu ölçüde dedi mi
Maalesef haklısınız, endişelenincede düzelmiyor, daha pozitif olmalıyız.. ben de bu arada endişeleniyorum hepÇok teşekkür ederim.Size de geçmiş olsun.
Benim kanama alanım yok.Kanamalarım miyomlarımla ilişkilendiriliyor.
Yaklaşık bir haftadır hiç kanamam olmadı umarım böyle devam eder.Endişelenecek bir şey yok deseler de endişelenmemek mümkün olmuyor
Aa öyle mi tamam o zaman bende de 2 3 gündür oluyor demekki gazdan dolayıGöbek deliği ağrısı gaz sancısı oluyor genelde
Ben de öyle biliyordum bu sitede görünce şaşırdımBurun kemiği ölçülmüyo canım sadece var mı yok mu diye bakıyorlar. Ense kalınlığı ölçülüyo o da 2.5 mm altında olması bekleniyo
Bu değil cutt of falan yazıyor
benim duraksızın oldu yarım saat 1 saat kadar, yürüyünce bile ağrıyordu. Doktorum sol kasık ağrısı genelde üşütmekten oluyor demişti veya yediğin bir şey dokunmuştur dediKasik ağrın sancı şeklinde mi vuruyor benim alt karnımı ara ara bir şey itiyor gibi ağrıyor yirtiliyor gibi
Sol kalcam ağrıyor benim, uyku problemi de şöyle saat kaçta yatarsam yatayım sabahın köründe uyanıyorum halbuki sabah uykusunu daha çok severim, nadir ama bazen gece yarısı uyanıyorum ve uykum yok tekrar uyuyamıyorumKızlar bel ağrısı çeken var mi 14. Haftamdayım bu hafta özellikle bel agrilarimda çok artış oldu kasiklara doğru vuruyor bu bel ağrıları bakalım doktoruma kontrole gittiğimde bir hamile pilatesini sorucam uyku problemleri çekmeye başladım
Benim de bekim arada ağrıyor, ben genelde uzanıyorum ona bağlıyorum…Kızlar bel ağrısı çeken var mi 14. Haftamdayım bu hafta özellikle bel agrilarimda çok artış oldu kasiklara doğru vuruyor bu bel ağrıları bakalım doktoruma kontrole gittiğimde bir hamile pilatesini sorucam uyku problemleri çekmeye başladım
benim dr kilo vermemeye çalış demişti bana ısrarla kilo ver demesi enteresanmışBenim eski doktorum da bu düşüncedeydi. Kusman normal, bebeğin iyi geliştiğinin göstergesi. İyi bir şey diyorduprilam bile vermek istemedi sen düşün sonra 48 kilo olan bana ısrarla kilo ver deyince doktor değiştirdim
Ben hiç kusmadım benim bebişte önden gidiyor biraz rahatlatmak için söylenen bişey bencebenim dr kilo vermemeye çalış demişti bana ısrarla kilo ver demesi enteresanmışeskiler öyle derler ya çok kusanın bebeği iyi gelişirmiş gerçekten bebek önden gidiyordu şimdiye kadar yarın bakalım göreceğiz ne kadar büyümüş
beni teselli ediyordu eskilerin bir bildiği vardır diyorum bu çileyi boşuna çekiyor olamamBen hiç kusmadım benim bebişte önden gidiyor biraz rahatlatmak için söylenen bişey benceben kilo verdim diye doktorum kızdı bana.
Amin canım bütün hamileri korusunTatlım annen de yada teyzen de bilmene gerek yok. Bu zehirlenme dediğimiz olay yüksek tansiyonla alakası olan bir durum. Böyle bir durum varsa doktor takibinde oluyorsun gerekirse kardiyoloji uzmanına gidiyorsun. Holter denilen 24 saat tansiyon ölçümü yapan bir cihazla günün hangi saatinde tansiyonunun daha yüksek olduğu belirleniyor.
Doktorun bir tansiyon ilacı belirliyor.
Sürekli idrarda kan var mı diye tahlil veriyorsun.
Allah korusun zehirlenme demek plesentanın bebekten ayrılması anlamına geliyor. Rabbim korusun
Canım benim 5. Haftada başladı lekelenmelerim 13. Haftaya kadar devam etti. Her gün. Doktorum perinatolog “eğer bilincindeysen vermeyeyim istersen kullanma progesteron dedi ama vermeyince de neden vermedi oluyor” dedi. Ben de hiç kullanmadım çünkü sağlam bebek zaten kalacak seninle. Progesterona da ön yargım var oğlumda kullanmıştım minik bi rahatsızlıkla doğdu doktora götürdüğümüzde de ilk sorduğu soru “hamilelikte progesteron kullandın mı? “Olmuştu. İstirahat de sağlık ocağından bi hafta rica ettik sadece onun dışında doktor kırmızıya dönmedikçe gerek yok görmeme dedi. Velhasıl 15. Haftadayım haftaya görmeye gideceğim umarım iyidir.Görünürde hiçbir sorun yok ama lekelenme bizim için risk demek dedi, o yüzden full istirahat verdi+ sabah akşam progesteron fitil kullanıyorum. Çok şükür bu zamana kadar geldim, üç ayı atlatmak istiyorum hayırlısıyla. Siz de en kısa zamanda atlatırsıniz inşallah.Sağlıkla devam edelim yolumuza
Siz içinizi ferah tutun arkadaşın söylediklerine ek olarak şunu söylim öyle farkedilmeyecek bir durum değil. Rutin kontrolde ölçülen tansiyondan ultrasonda bakılan görüntülerden ve bebeğin gelişiminden hemen anlıyor kadın doğumcularımız. Allah korusun kimseye vermesin Rabbim ama olursa da hemen farkedilir ve önlemi alınacak bir şey gönlünüz ferah olsunAmin canım bütün hamileri korusun
Doktorum oğlumda tedbir amaçlı tansiyon baktırıyordu bana sürekli.
Canım benim erken dönemde sancım başlamıştı. Tedbiren şeker yüklemesi sonrası diyet tansiyon vs dikkat ettik. Fakat tabi yükleme sonrası kasılma olmuştu.Siz içinizi ferah tutun arkadaşın söylediklerine ek olarak şunu söylim öyle farkedilmeyecek bir durum değil. Rutin kontrolde ölçülen tansiyondan ultrasonda bakılan görüntülerden ve bebeğin gelişiminden hemen anlıyor kadın doğumcularımız. Allah korusun kimseye vermesin Rabbim ama olursa da hemen farkedilir ve önlemi alınacak bir şey gönlünüz ferah olsun
Ara sıra benimde başladıKızlar bel ağrısı çeken var mi 14. Haftamdayım bu hafta özellikle bel agrilarimda çok artış oldu kasiklara doğru vuruyor bu bel ağrıları bakalım doktoruma kontrole gittiğimde bir hamile pilatesini sorucam uyku problemleri çekmeye başladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?