- 3 Nisan 2023
- 3.094
- 3.765
- 48
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #10.921
Ay bende bıktım sürekli uyanmaktan ya gece özellikleSol kalcam ağrıyor benim, uyku problemi de şöyle saat kaçta yatarsam yatayım sabahın köründe uyanıyorum halbuki sabah uykusunu daha çok severim, nadir ama bazen gece yarısı uyanıyorum ve uykum yok tekrar uyuyamıyorum
Güzel haberler alırsınız inşallah. Benim lekelenmem kırmızı ile başlayıp kahverengiye döndü, bir iki tanesi hariç. Doktoruma güveniyorum, progesteron ön yargım vs yok. Doktor gerekli gördü ise kullanırım. Elbette herkesin bakış açısı, her doktorun yöntemi farklı saygı duyarım. Allah göstermesin düşecek olsa zaten ne progesteron ne iğne hiçbiri fayda etmiyor. O yüzden ben doktorumun yöntemlerine güvenerek o şekilde devam ediyorum. Kafamda buna dair sizin gibi herhangi bir şüphe veya ön yargı olmadığı için de doktorumun tedavi şekli beni rahatlatıyor. Yolumuz ne olursa olsun hepimiz sağlıkla, hayırlısıyla, kolaylıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım.Canım benim 5. Haftada başladı lekelenmelerim 13. Haftaya kadar devam etti. Her gün. Doktorum perinatolog “eğer bilincindeysen vermeyeyim istersen kullanma progesteron dedi ama vermeyince de neden vermedi oluyor” dedi. Ben de hiç kullanmadım çünkü sağlam bebek zaten kalacak seninle. Progesterona da ön yargım var oğlumda kullanmıştım minik bi rahatsızlıkla doğdu doktora götürdüğümüzde de ilk sorduğu soru “hamilelikte progesteron kullandın mı? “Olmuştu. İstirahat de sağlık ocağından bi hafta rica ettik sadece onun dışında doktor kırmızıya dönmedikçe gerek yok görmeme dedi. Velhasıl 15. Haftadayım haftaya görmeye gideceğim umarım iyidir.
Evet anlıyorum. Sadece her lekelenme risk değildir yerleşme kanamaları ilk üç ay devam edebilir der benim doktorum da stresini rahatlatmak için yazmıştım. Oğlumda da ilk üç ay lekelenmem oldu hem de her gün. Kırmızıyla başlayıp kahverengiye döndüler. Onu da sağlıkla aldım kucağıma çok şükir inş şimdi kızımı da alırım inşallah hepimiz alırızGüzel haberler alırsınız inşallah. Benim lekelenmem kırmızı ile başlayıp kahverengiye döndü, bir iki tanesi hariç. Doktoruma güveniyorum, progesteron ön yargım vs yok. Doktor gerekli gördü ise kullanırım. Elbette herkesin bakış açısı, her doktorun yöntemi farklı saygı duyarım. Allah göstermesin düşecek olsa zaten ne progesteron ne iğne hiçbiri fayda etmiyor. O yüzden ben doktorumun yöntemlerine güvenerek o şekilde devam ediyorum. Kafamda buna dair sizin gibi herhangi bir şüphe veya ön yargı olmadığı için de doktorumun tedavi şekli beni rahatlatıyor. Yolumuz ne olursa olsun hepimiz sağlıkla, hayırlısıyla, kolaylıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım.
Çok haklısın bence de öyle olmalı.İnternet o sekilde yaziyor evet bende tam bunu sordum. Zaten kadin dogum doktorumla degil hamilelik ve bebek uzerine calisan bir diyetisyenle ilerliyorum beslenme surecinde
Saglikli olan bebegin beslenip buyumesi annenjn minumum kilo almasi. Haftalik 800gr aylik 3,2 trimester icin yaklasik 10kg eder 3. Trimester da 10kg alinsa eder 20. Dogumda 8 gitse gerisi uzerimizde kalir.
Oyuzden suan haftalik 250-300gr dan fszla alinmamasi gerekiyor. Yoksa 28-30kg alip doguma girenlerde var.
14+6 daim +3de hissettim
Ben hareket değil de sadece iyi olduğunu bölgesel ağrı şeklinde kendini belli ediyor. Hala ağrı modum var benim.Kızlar bebek hareketlerini hissederken nasıl bir his veriyor yani neyi benziyor tarif eder misiniz
Ara sıra bana da sancı veriyor minik hatırlatıyor kendiniBen hareket değil de sadece iyi olduğunu bölgesel ağrı şeklinde kendini belli ediyor. Hala ağrı modum var benim.
Burdayım diyor sancı vererek
Ben spora basladim. Direk kesildi bel agrisi. Kesinlikle tavsiye ederimKızlar bel ağrısı çeken var mi 14. Haftamdayım bu hafta özellikle bel agrilarimda çok artış oldu kasiklara doğru vuruyor bu bel ağrıları bakalım doktoruma kontrole gittiğimde bir hamile pilatesini sorucam uyku problemleri çekmeye başladım
Bende de yeni başladı 13.haftamdayım. Yüzmeyi önerdi. İmkanın varsa çok iyi olur kuzumKızlar bel ağrısı çeken var mi 14. Haftamdayım bu hafta özellikle bel agrilarimda çok artış oldu kasiklara doğru vuruyor bu bel ağrıları bakalım doktoruma kontrole gittiğimde bir hamile pilatesini sorucam uyku problemleri çekmeye başladım
Ölçüyorlar canım ama söylemiyor olabilirler, benim detaylı tetkiklerimde yazıyor. Hatta tahlili verirken lab sordu burun kemiği ölçümünüz yapıldı mı diye bilmiyorum diyip kağıdı gösterdim burda yazıyor dediBurun kemiği ölçülmüyo canım sadece var mı yok mu diye bakıyorlar. Ense kalınlığı ölçülüyo o da 2.5 mm altında olması bekleniyo
Protestonun zararı neymiş söyledi mi canım sana. Ben 4. Haftamdan beri günde 2 Progestan kullanıyorum fitil /ağız ile ama doktor hiç iğneli olandan vermedi.Canım benim 5. Haftada başladı lekelenmelerim 13. Haftaya kadar devam etti. Her gün. Doktorum perinatolog “eğer bilincindeysen vermeyeyim istersen kullanma progesteron dedi ama vermeyince de neden vermedi oluyor” dedi. Ben de hiç kullanmadım çünkü sağlam bebek zaten kalacak seninle. Progesterona da ön yargım var oğlumda kullanmıştım minik bi rahatsızlıkla doğdu doktora götürdüğümüzde de ilk sorduğu soru “hamilelikte progesteron kullandın mı? “Olmuştu. İstirahat de sağlık ocağından bi hafta rica ettik sadece onun dışında doktor kırmızıya dönmedikçe gerek yok görmeme dedi. Velhasıl 15. Haftadayım haftaya görmeye gideceğim umarım iyidir.
Bende de büyüme var. İlk başta göğüslerim 80 bedenden, 90 bedene çıkmıştı. Peşine de daha gögüs altından karnım büyümeye başladı. Bilenler direk karnın çıkmış diyorKızlar karnınız ne durumda büyüyen var mı? Benim alt karnım top gibi dışardan kendini belli ediyor sanki küçükte olsa sizlerde durum ne :)
Benim karnım çıktı ama top gibi değil genel bi büyüme oldu :)Kızlar karnınız ne durumda büyüyen var mı? Benim alt karnım top gibi dışardan kendini belli ediyor sanki küçükte olsa sizlerde durum ne :)
Peki cinsiyet belli oldu mu? Çok değil ama benimde genel bir büyüme olduBenim karnım çıktı ama top gibi değil genel bi büyüme oldu :)
Bende korkuyorum 14 haftada kız dedi 15+6 da bakalım aynı mı olacakkızlar bana önce erkek dedi dr bugün kontrole gittim kız dediyine de bekleyeceğim alışveriş için
bu sefer kesin kız bu dedi ama bakalımBende korkuyorum 14 haftada kız dedi 15+6 da bakalım aynı mı olacak
Sağlıkla gelsinler inşallahbu sefer kesin kız bu dedi ama bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?