2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Nerede acaba bu yer

ya benim arkadaşıma 8. aya kadar kız dediler, leğenine kadar pembe renk almıştı, doğuma bikaç hafta kala doktor kontrolüne gidiyo ultrason çıktısında erkek yazdığını görüp şok geçirdi. sonra doktora sordu kız demiştiniz burda erkek yazıyo diye. ben dememişimdir orda yazan doğrudur fln demişti. özel hastaneydi bide.
herkes bana erkeğe benziyo diyo ama bizim fetal dna testinden kız çıktı o yüzden biraz daha eminiz kendimizden :) sağlıkla gelssinlerde gerisi önemli değil tabii

çok geçmiş olsun benimde 3. haftam bu hafta. eşimden dolayı kaptım virüsü ama illet bişey geçmiyor. bir de bende tat koku da gitti 4-5 gün. mide bulantılarım geçti bu sayede iyi oldu ama öksürük krizlerinden dolayı kusma da oldu bende. en son cırcır oldum şimdi ayıptır söylemesi. eşimde de öyle olmuştu. hastalığın sonlarında kapanışı böyle yapıyor sanırım. hiçbişey içememek çok kötü. günde bir bardak ıhlamur veya nanelimon içebilirsin demişti doktorum bana.
bundan sonra eşim hasta olunca eve bile almaa dedi doktor. Allah tekrarını yaşatmasın ama çok iyi korunmamız lazımmış, sadece odaları ayırmak bile kurtarmadı

tekrar çok geçmiş olsun, inşallah kısa sürede iyileşirsin.

kızlar merhaba,

fotoğraf çekimi düşünen var mı?

araştıran, anlaşan fikirlerinizi merak ediyorum

Olmaz inşallah.
Oğlumda 36+5 de doğdu
4 gün küvöze kaldı.
Devlette mi özelde mi nerde yattı 12 gün?
Devlette yattı zaten doğum yapacaklara tavsiyem gününde de doğsa erken de doğsa bebek yoğun bakımı iyi olan yere gitsinler. GATA da oldu bizimki önceden biliyorduk riskini o yüzden yoğun bakımı iyi olan yere gittim. Ki 33 haftada olmaması gereken normal doğum başlamıştı Allah'tan kanama olmadı da yetiştim yoksa çocukta bende şimdi yoktuk. Bu plesenta previa riskli bir durum o yüzden böyle bir şey olan hafife almasın çok dikkat etsin kendini sürekli dinlesin erken yetişmek önemli çünkü.

Plasenta previa dediğin altta olması mı?

4 ay sonra biz 8 ayı geçiyoruz 8. Aydan sonra bunun detaylı ultrasonu olsa ne olur olmasa ne olur saçmalığa bak

Bugün gittim doktora plesanta aşağıya sarkmış ama rahimi kapatmamis dedi kanama nedeni plesanta değil başka yerde kanama alanı var istirahat dedi işte yine
Plesanta ile ilgili hiç bir sorun yaşamazsınız inşallah hafta ilerledikçe yukarı çıkar, çok şükür kapatmamışta. İnşallah kanama alanınızda geçer bebişlere sağlıkla kavuşuruz

Plasenta previa dediğin altta olması mı?
Plesentanın rahim ağzını kapatması durumu. Kısmi kapatması tam kapatması doğum kanalına doğru ilerlemesi gibi çeşitli durumları var. Benim gittiğim perinatalogta, radyologta gebeliğimi takip eden doktorumda bu haftalarda bu durumla ilgili yorum yapılmasının çok erken olduğunu 24-25. Haftadan sonra yukarı çıkmamışsa o zaman riskin olacağını o haftalara kadar günlük hayatıma devam etmem gerektiğini söyledi. Benim tam kapatıyordu 12-15. Hafta arasında 18. Haftamda yukarı çıkmaya başlamış hatta baş mesafesi kadar uzaklaşmış rahim ağzından.

Hanımlar merhaba sizce cinsiyeti ne bebeğimin

Eklentiler

• 26D87FE6-F944-4CED-828E-7A2D98137DA3.webp
    46,5 KB · Görüntüleme: 45
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…