- 23 Aralık 2022
- 2.149
- 2.709
- 48
- 36
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #13.281
TMm canım bazen fazla oluyor bazen az çok normal inan bana çünkü dediğim gibi günlük hareketlerini sayma dönemine daha gelemedik. Ben çok hissedip günlerce hissetmediğim o kadar oldu ki.Yok her gün hissediyorum hareketlerini bugün o his hiç yok
Yok sen benden sonra oldun transfer canım hatta pozitifi ben gordum sen beklıyordun test yapmak içinBen tam 4 haftadan bir gidiyorum. Aslında sen benden sonra transfer olmuştun sanırım benim önüme geçtin
Aynen canim. Benim ikiz degil ama iste serklajdan dolayi dinlenmem gerekiyor benim de. Insallah saglikla aliriz bebeklerimizi kucagimizaBen gecen hafta 10 gun full ayakta kaldım aslında ondanda korktum tatildeydım ikizlerde cok ayakta kalmayı tercih etmıyor doktorlar sanırım banada 25 dk hareket et sonra mutlaka dinlen dedi. Sende bol dinlenmece yaparsın
Aa doğru sen mart ayında transfer olmuştun hatırladım. Ben 1 nisanda. Büyüdüler he kocaman oldu bebeciklerYok sen benden sonra oldun transfer canım hatta pozitifi ben gordum sen beklıyordun test yapmak için
Hiç alakası yok bence insanlar ilk var oluştan itibaren öyle mi beslenmiş.kızlar ben mide bulantısı ve kusma yüzünden hiç ceviz badem yiyemedim. normalde de çok sevmem zaten. ama yemek bile zor yiyodum zaten. son iki haftadır normale yakın besleniyorum o da çok değil hemen doyuyorum. etrafımdaki anneler yemen lazımdı bebeğin gelişimi için niye öyle yaptın fln diye yorumlar yapıyolar. şu an 19. haftadayız son bikaç gündür moralim aşırı bozuk vicdanım hiç rahat değil. bebeğimin gelişimine engel oldum diye içim içimi yiyor.
iyi ki böyle bi platform var sizin gibi annelerle dertleşip, içimizi açıp yalnız değiliz diyebiliyoruz.yaaa balım sen de bana çok iyi geldinhepimizin aynı şeyleri yaşadığını bilmek rahatlatıyor insanı, tek değiliz
aynen şimdi ki doktorumda öyle dedi, o vitaminleri senin için veriyorum zaten ben bebek senden alıyor diye. bi önceki doktorum yumurta da çiğ kuruyemiş de yemen lazım zorla kendini diyordu. kusuyorum midemi bulandırıyo diyodum ama yok zorla kedini sabah yeme akşam ye demişti, sanki akşam kusmuyorumHiç alakası yok bence insanlar ilk var oluştan itibaren öyle mi beslenmiş.
Yada bizim annelerimiz ceviz yüzü mü görmüş meselamaşallah hepimiz de iyiyiz.
Bebek bu gelişimini tamamlar. Yediğin kadarını Yemen yeterli bence.
Bir arkadaş yazdı burada bir kadın doğurana kadar kusmuş masallah bebeği de çok güzel doğmuş.
Zaten vitamin falan alıyorsundur
Benimki de tutmadı keseye göre erkek demiştibugün doktor kontrolü vardı cinsiyetini öğrendik erkek dedi üç hafta önce gittiğimzde acele etmeyin sonraki randevuda söylerüm demişti meğerse o zaman kıza benzetmiş bu sefer görünce değişmiş dedi nasıl yani dedik kıza benziyordu öncekinde bu sefer erkek görünüyor dedi yüzde doksan erkek dedi sonra kesün erkek dedi sağlıkla gelsin hepimiznki inşallah arkadaşın adını unuttum canancan gibi bişeydi cünsiyet tahmini tutmadı keseye göre kız demişti
MaşallahKızlar benim de kontrolüm vardı bugün. 19+0 olduk tam. 282 gr 22cm olmuş gayet güzel dedi doktorum. Yeşil akıntı için de fitil yazdı. Çok şükür yolundaymış her şey
Çok bilmiş insanlardan bıkkınlık geldi.aynen şimdi ki doktorumda öyle dedi, o vitaminleri senin için veriyorum zaten ben bebek senden alıyor diye. bi önceki doktorum yumurta da çiğ kuruyemiş de yemen lazım zorla kendini diyordu. kusuyorum midemi bulandırıyo diyodum ama yok zorla kedini sabah yeme akşam ye demişti, sanki akşam kusmuyorumsonra doktroumuzu değiştirdik zaten
işte düne kadar bikaç kişi böyle konuşmuştu benle ama dün baya kişi aynı anda konuşunca kendimi çok suçladım. fazla kilo almadığım için sanırım onlara gelişememiş göründük kızımla.
Ben şükür sadece tiroit ilacı kullanıyorum fazla ilaçta zahmetli oluyor bir yerde dikkat etmek gerekiyor bu süreçte. Süt ve süt ürünleri bende oldu bitti rahatsızlık yapar intoleransım var laktozsuz yer içersem biraz daha rahat oluyorBende aynı durumdayım gün içinde unutur aksatırım korkusu ile sabah kahvaltıya başlamadan alıyorum.
Bendeki ilaç sayısı fazla olduğundan süre beklememek gibi bir lüxüm olmyor.
Ben yağlı ve salçalı yemekleri ağır geldiği için yiyemiyordum. Sadece süt ve süt ürünü tüketiyordum.
2 Haftadır yoğurt ve süt grubunun bende aşırı gaz sancısı yapması karın bölgemdeki devasa gaz kütleleri ve kusma durumlarımdan dolayı bende Süt ve süt ürünlerini bıraktım. Günde yarım bardak sütü korka korka içiyourm.
15.haftadan sonra gebelerde GAZ-ve bağırsak problemleri en üst düzeye çıkar.
Normalde sağlıklı bir insan 2 saat içinde yediklerini sindirebilirken hamilikte bağırsaklar 6-7 saate kadar sindirimi gerçekleştirmekte hormonlar kaynaklı zorlanırmış. Yediğimiz gıdaların midemize oturması gaz şişkinlik sancı ve kusma sebepleri bu haftalardaki hormonel dengemizle ilgili.
Tabi ya derdimiz bu olsun ama açlık beni yoruyor yaaAçlıklar, mide kazınmaları normal. Bir derdimiz bu olsun.Sık sık atıştırmak, aç kalmamak lazım. İnşallah tez zamanda sağlıkla hepimiz fındıkları kucağımıza alırız. Bunları da gülümseyerek hatırlarız.
Salatalık en çok yediğim şey oldu zaten ya tansiyon düşmesi için falanda yiyorum çokGece takribi 4 gibi midemin sızlamasına uyanıp illa ki bir şeyler atıyorum ağzıma. Önceleri decavit diye ilaç vermişti doktor içinde belli bir miktar demir var. Reflüm olduğu için ona bağlamıştım ama meğerse çocuk büyüdüğü için artık bu haftalardan itibaren çabuk acıkacakmışız. Doktorum öyle söyledi. Badem kayısı ya da salatalık yoğurt gibi şeyler tüketebilirsin.
Ahahahaja gerçekten öyleben erkek olsa göktürk aslan koyacaktım biz senle turanın son kalesi ahxhxhxh
yaşamayan bilemez veya yaşayanda unutuyor sanırım. şu zamanda en çok desteğe ihtiyacımız var kösteğe değil. en iyisini yapıyorsun. normalde ben çok hazırcevap ve hoşuma gitmeyen şeyleri pat pat söyleyen biriyimdir ama hamilelikten sonra bir durgunluk geldi bana konuşamıyorum. doktor çok önemli gerçekten. ben 3 kişinin referansıyla gitmiştim eski doktora. ama hep ayaklarım geri geri gidiyodum ki çocuğumu görmeye giderken hevesli olmam lazım.Çok bilmiş insanlardan bıkkınlık geldi.
Bağırsaklarım boşalırcasına günde 10 kere kusuyorum. Artık ciğerlerim sızlıyor.Kusma sırasında altıma kaçırıyorum.
Gel gör ki herkes uzman kussanda ye ye ye ye ( Zaten üzgünüm yemeğe çalış kendini zorla diye diye sinir krizi geçirttiler geçen bana ağladım.) Bizi kibarca öğ yapıp ah vah vah kustum zannediyorlar heralde.Ben artık kendimi üzdüreceğime karşı tarafı üzüyorum. Herkes kendi işine baksın benim akla ihtiyacım yok diyerek tersliyip azarlıyorum artık üstüme gelemiyorlar.
En son doktoruma gittim ben topu topu 1 ayda 400 gram almışım sadece. Ama bebişim hafta olarak önde , rahim sağlıklı , ağırlığı iyi bebeğinin maşalahı var senin zayıf olman yada kusman onu zerre ilgilendirmemiş. Kendini kasmadan yemeye çalış vitamin ve takviyeleri aksatma onlar eksikleri tamamlar dedi. (Allahtan beni anlayan bir doktorum var)
ama bence daha anlamlı ve daha güzel isimlerAhahahaja gerçekten öylebende hep Tuğrul çağrı götuğ timur falan dedim eşim diyor aile kurduk oba değil kendine gel neyse ki Ahmet Tuğrul da karar kıldık
sıcaktandır canım, bende saat sayıyorum iş yerinden eve geçmek için. ayaklarını uzat hatta yapabiliyosan buz koyKızlat bugün bacaklarım aşırı halsiz, ağrıyor gibi
Tabi ben o zaman yine 71 le filan hamile kaldım. 75-76 gibi doktor diyete başlattı. Doğuma 73 kilo ile filan gittim . Rakamlar küsüratlı olabilir. O zaman daha net hatırlıyordum. Sağlıklı beslendikçe bebek kilo alırken sen veriyorsun. Benim yüzüm filan küçülmüştü. Kemiklerim çıkmıştı. Ama diyet sert idi. Meyve filan sınırlı. Beyaz ekmek hiç yok. Tatlı ihtiyacı sadece günlük meyve hakkından. Gebelik diyetiydi ama tam da duymuyordum o ayrı. Gözüm kalıyordu yiyeceklerdeAaaa böyle birsey mümkün mü tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?