- 15 Ağustos 2014
- 2.578
- 3.545
- 158
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #13.361
Doktoruma sormustum. Probiyotigin hamilelikte kullanilabilecegini soylemisti. Bir de benim ilk cocugum da alerjik. Ilk cocuk alerjik olunca ikincinin de alerjik olma ihtimali yuksekmis. Ama hamilelikte probiyotik kullanilirsa alerjik olmama ihtimali de varmis, boyle bir yazi okumustum. Bakalim bu tez dogrulanabilecek mionu bende düşndüm ama gebelikte kullanılır mı emin olamamıştım.
Probiyotik destekli yoğurt yemeğe çalışıordum. Süt ve yoğurt gaz ve şişkinlik yaptığı için tüketemiyorum.
Enterogerminayıı bir araştırıyım.
Aynen yaa bebeği görene kadar sürekli kalbim ağzımda, görür görmezde hemen kalp atışı varmı diye bakıyorum o zaman bi rahatlama geliyoVallahi ben de korkuyorum.. hem de her doktor kontrolunden once yuregım agzımda oluyor.. ama doktorumdan Allah razı olsun her seferinde pamuk gibi yolluyor beni
Yaa hareket hissetsek bi turlu hissetmesek bi turlu. Ben de 3 gundur cok asagida hissediyorum hareketlerini. Bu sefer de bebek cok asagi mi indi, rahim agzi kisaldi mi diye dusunuyorum. Hele bi kaybin da varsa hamilelik surekli bir endise haliAynen yaa bebeği görene kadar sürekli kalbim ağzımda, görür görmezde hemen kalp atışı varmı diye bakıyorum o zaman bi rahatlama geliyoya aktif hareketlerini hissetsek belki bu kadar panik yapmıcaz. Üç gün hissetmiyorum bazen hareketlerini deliriyorum artık sonra başlıyor hissettirmeye. Gerçi bu aralar sıklaştı neredeyse maşallah hergün hissettiriyo.
yaaa çok tatlıııı, maşallahEvet ikiz. Kilo az ama goruntu basket topu
Bende bazen aşağıda hissediyorum ama bence bu kötü bişi değil bebeklerimiz zaten büyük değil yerleştiği yerde aşağıda kalıyor göbek deliğine kadar şuan boyutları o yüzden aşağıda hissetmen çok normal. Biraz yukarı çıktıkça yukarda hissederiz muhtemelenYaa hareket hissetsek bi turlu hissetmesek bi turlu. Ben de 3 gundur cok asagida hissediyorum hareketlerini. Bu sefer de bebek cok asagi mi indi, rahim agzi kisaldi mi diye dusunuyorum. Hele bi kaybin da varsa hamilelik surekli bir endise hali
Eski sezaryen cizgisinin uzerinde hissediyorum. Gecen hafta filan yukari taraftaydi. Donmustur belki ayaklari asagidadir diye dusunuyorumBende bazen aşağıda hissediyorum ama bence bu kötü bişi değil bebeklerimiz zaten büyük değil yerleştiği yerde aşağıda kalıyor göbek deliğine kadar şuan boyutları o yüzden aşağıda hissetmen çok normal. Biraz yukarı çıktıkça yukarda hissederiz muhtemelen
Bencede bu haftalarda çok yer değiştirebiliyorlar galiba henüz daha minnoş oldukları içinBende bazen aşağıda hissediyorum ama bence bu kötü bişi değil bebeklerimiz zaten büyük değil yerleştiği yerde aşağıda kalıyor göbek deliğine kadar şuan boyutları o yüzden aşağıda hissetmen çok normal. Biraz yukarı çıktıkça yukarda hissederiz muhtemelen
Hamileligi kalp atisini duyduktan sonra saglik ocagina bildirmek gerekiyor. Hamilelik takibini yapiyorlar. Siz bugun gidip hamile bildiriminizi yaparsiniz. Onlar asi zamani geldiginde sizi bilgilendirirler zatenKızlar merhaba, tetanoz aşısı işin aile hekimimden randevu alıp mı gitmek gerekiyor. Yoksa direkt hemşireyle mi görüşmek gerekiyor. Ben gebeliğimi öğrendiğimden beri hiç sağlık ocağına gitmedim. Süreç nasıl işliyor bilgilendirir misiniz?
Randevu almaya gerek yok canım ben dün yaptirdim 18. Haftadan itibaren yapilabiliyormus ama sen hiç bildirim yapmadığın icin belki önden bilgilerini alırlar sonra aşı için şu zamanda gel der randevu almadan gidersin insallahKızlar merhaba, tetanoz aşısı işin aile hekimimden randevu alıp mı gitmek gerekiyor. Yoksa direkt hemşireyle mi görüşmek gerekiyor. Ben gebeliğimi öğrendiğimden beri hiç sağlık ocağına gitmedim. Süreç nasıl işliyor bilgilendirir misiniz?
Ah keşke gidebilsem. Tercih dönemi olduğu için okuldayım. Haftaya çarşambaya kadar gitmem mümkün değil. Zaten randevusuz da bakmıyorlarHamileligi kalp atisini duyduktan sonra saglik ocagina bildirmek gerekiyor. Hamilelik takibini yapiyorlar. Siz bugun gidip hamile bildiriminizi yaparsiniz. Onlar asi zamani geldiginde sizi bilgilendirirler zaten
Bilgiler için de randevu almak gerekli mi acaba. Çünkü randevusuz doktorlar asla ilgilenmiyorRandevu almaya gerek yok canım ben dün yaptirdim 18. Haftadan itibaren yapilabiliyormus ama sen hiç bildirim yapmadığın icin belki önden bilgilerini alırlar sonra aşı için şu zamanda gel der randevu almadan gidersin insallah
Beeo yuz gunes kremi aldim. Vucut icin de mustela aldim. Bunlar temiz icerikli canimKızlar ben bugün güneş kremi alacağım normal bir cildim var Solante genelde yağlı ciltlere daha uygun diye duydum.
Alternatif olarak siz hangi markaları aldınız. Tatile çıkmadan alayım istiyorum
Ayrıca çatlak için Bio Oil Çatlak Karşıtı & Nemlendirici almayı düşünüyorum kullanan varmı?
Bio oilin de sari olan yagi temiz icerikli. Pembe olan temiz icerikli degilKızlar ben bugün güneş kremi alacağım normal bir cildim var Solante genelde yağlı ciltlere daha uygun diye duydum.
Alternatif olarak siz hangi markaları aldınız. Tatile çıkmadan alayım istiyorum
Ayrıca çatlak için Bio Oil Çatlak Karşıtı & Nemlendirici almayı düşünüyorum kullanan varmı?
Benim de haftaya çağırdılar tetanoz için ağrılı oluyor o iğne 3 gün kolum kalkmaz herhaldeBenim varisler ırsi zaten hep vardı. Ama çorap ilaç vs kullanmıyorum.
Sağlık ocağı da bir tek gebelik başlarında tahlilleri yaptı o kadar. 3 kez mi ne işlem yapıyorlarmış zaten. Tetanoz aşısı için giderim 20.hafta.
Bana kayısı etki ediyor şükür sabahları 4 5 tane kuru kayısı üstüne ılık su işe yarıyor doktorum söylemişti bunu, herşeyi enteresan gerçekten ben ikinciye şimdiden cesaret edemiyorum edenleri tebrik ederimMuhtemelen bana da ilaçlardan gibi geliyor bu kabızlığın sebebi, ben elma yediğimde çok güzel etki görüyodum kayısı bile fayda etmiyo çok değişik enteresan bir süreç
Zamanı gelince arıyorlar diye biliyorum benim dün arayıp 20 temmuzda sabah gel dedi ebe hem kan değerlerine bakılacakmış hemde aşı yapılacakmışKızlar merhaba, tetanoz aşısı işin aile hekimimden randevu alıp mı gitmek gerekiyor. Yoksa direkt hemşireyle mi görüşmek gerekiyor. Ben gebeliğimi öğrendiğimden beri hiç sağlık ocağına gitmedim. Süreç nasıl işliyor bilgilendirir misiniz?
Kacinci haftada cagiriyorlar canimZamanı gelince arıyorlar diye biliyorum benim dün arayıp 20 temmuzda sabah gel dedi ebe hem kan değerlerine bakılacakmış hemde aşı yapılacakmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?