2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
inşallah Allah istediğini nasip etsin az verip aratmasın da ama her şeyin fazlası zarar

Arkadaşlar yazdıklarınızı okurken bende mi anormallik var acaba diye düşündüm Yani herkesi başıma toplayabilirim yeter ki bebekle yalnız kalmayayım. Bizim yardımcı bi ablamız var haftaiçi her gün sabah 9-5 geliyor. Onun dışında annem kalır 1 ay zaten göndermem şehir dışında olduğu için. Kayınvalidem aynı şehirde arada gelir gider. Zaten konuşsalar da ben onları dinlemem ki hı hı der geçerim kendi bildiğimi yaparım. Yani oğlumda öyle olmuştu o zaman sürekli gelen bi ablamız yoktu haftada bir temizliğe bi kadın geliyordu. Ama o süreç öyle bunaltıcı ki her gün bi en az yarım saat 40 dakka kendinizi dışarı atmanız lazım. Bizim çocuk doktoruna götürdüğümüzde oğlumu ilk bir ay çok sık kontrol oluyor biliyorsunuz sürekli bana sorardı “sen nasılsın iyi misin? Dışarı çıkıyor musun?” Diye.

En ufak öksüren hapşıran var maske verceksin. Ellerini yıkamadan kolonyalatmadan çocuga yanaştırmayacaksın. Sigara içen varsa kucağına vermeyeceksin.
Öpmek yasak diyceksin.
Sınır çizeceksin o zamana ister şimdiden ister o zaman.
İlk 6 ayda grip nezle olup perişan olan çocuklar var iyi korumak lazım.

Yapı farklılığı sanırım ben yalnızlığı yeğliyorum işime karışılmasından hoşlanmıyorum kafam kaldırmıyor sürekli car car biri başımda

Yapı farklılığı sanırım ben yalnızlığı yeğliyorum işime karışılmasından hoşlanmıyorum kafam kaldırmıyor sürekli car car biri başımda
Evet ama yapı olarak da çok değişken bi halde olacağımız bir dönem olacak. Ben de normalde öyle biriyim ama oğlum olduktan sonra mutlu bi anne olmanın yolunun fiziksel olarak da tüm ihtiyaçlarımızın karşılanmasına bağlı olduğunu anladım. Uyku, yemek, temizlik, gün içinde bunaldığınız ve yorulduğunuz anlarda fazladan bir kucak , çıkıp yarım saat bir yürüyüş yapmak, 40 dakika duş almak bunlar o kadar kıymetli olacak ki.

Valla bende sadece kendi annemi istedim o da yardıma ihtiyacım olursa her türlü yardımı olur, yani banyo yapsam yardım eder, emzirme falanda yardımcı olur. Kv çok severim ama eşime sizinkiler annem gidince gelsin bende toparlamış olurum dedim. Bu arada yolculuk yeni bitti tavsiyem gebeyken yola çıkmayın öldüm dirildim resmen

Yaa masallah böyle okuyunca özendim annem mi kalsin kayinvalidem mi ne guzel destek olacak birileriniz var ben annemle görüşmüyorum kayinvalideye umut baglamıştım oda şimdiden yan çizmeye başladı farklı şehirde gelmek istemiyor resmen kadin erkekten ilk torunu olacak Allahin izniyle diyor doğuma 1 hafta kala gelirim 1 hafta sonra giderim yanımda bir kızımı da getiririm tek gelmem. Biletlerini de biz kesicez suan kessek gidiş gelişleri sadece 5 bin liraya mâl olacak bize. 2 hafta için o da temizliğe falan yardım edemezmis hanımefendi. O yüzden gelmesini istemiyorum boş yere. Bende bebeğe nasıl bakicam daha kucagima almasını bilmiyorum. Kara kara düşünüyorum napcam bilmiyorum

dilerim tüm bebekler uslu olup annelerini üzmezler annelerin kimseye ihtiyacı olmaz benim bebeğim kolikte ve asla emmedi sağmak zorunda kaldım 3ay uyumadım bu süreçte tek başına bunun üstesinden gelmeniz imkansız süt vermekte düzen isteyen bir süreç uyku yemek dinlenmek ah ahh tüm kapıları kapatmayın kimin kime ihtiyacı olacak belli olmuyor annem kv hariç teyzem bile gelip bebek sallamıştır o dönemde bende yalnızlığı çok severim ama bu süreç çok başka tecrübe etmeden bilinmiyor

Aynen ona dikkat ederim. Zaten opmezler dikkat ederler. Sigara icen de yok cok sukur. Dedigim gibi genelde yatak odasinda tutarim. Insallah cok fazla kalmadan da giderler. Grip kendi oglumdan esimden de bulasabilir ki. Ilkokula gidiyor oglum. Zor isler gercekten

Ben olsam kendim halletmeye calisirim. Allah kuvvetini verir canim. Ama cok sıkılırsan hemen kv ni cagirirsin olmaz mi? Hem ihtiyacij oldugunu gorurse biraz daha uzun kalir o da belki. Madem biletleri siz aliyorsunuz, ilk bir yalniz dene bakalim, 5 bin tl ye kac kere yardimci temizlikci cagirirsin eve.

Valla bende sadece kendi annemi istedim o da yardıma ihtiyacım olursa her türlü yardımı olur, yani banyo yapsam yardım eder, emzirme falanda yardımcı olur.
valla kızsam kızarım annem sonuçta küssek 5 dk dayanamayız, bir de onun gönlünü etmeye çalışmak zorunda kalmayız. bence yanında en rahat ettiğin kişi gelmeli kalmaya diğerleri sevsin sevsin gitsin

kıyamam sana çok üzücü bir durum ama kvden birde iş konusunda destek vermeyecekse bence hiç çağırma. 5bine kaç kere yardımcı çağırırsın. bebeğe de bakarsın bir şekilde. ilk annelikte herkes aynı durumda oluyor bir de artık her şey internette var. bu eğitimlerinde faydası olacaktır bence ilk bebekte

Ya benim kv biraz fazla sahiplenici beni bile kendi doğurdu sanıyo bazen tatillerde haber vermeden gideriz biz giderken deriz çünkü karışır gelmek bile ister değişik bi tip. Şimdi Allah var yardımcı da oluyor olmuyo değil ama onda da normal değil istiyo ki ben sürekli onun evinde yatayım hareket etmeyin bana baksın. Evi geliyo temizliyo sağolsun ama ben takıntılıyım başkası temizlese o evden çıkar çıkmaz ben kendim temizlerim ama ille o yapacak herşeyi. Çocuk içinde sürekli ama sürekli sen bakamazsın ben bakacam diyip duruyo. Bi çocuk bakması var herkesten esirgiyo kimseye annesine bile vermiyo. Benim düşük tehlikesi ya oldu bizi yediler ailecek Asla rahat yok. Bende biraz mesafe koydum bilerek takılmıyorum kendilerine. Değişik bi kadın yani her ultrasona gelmek istiyo o da 26.haftada götürcem bi kere görsün diye. Ama bıraksam hepsinde gelir

Kizlar 2024 ocak annelerinden geliyorum ankarada olup detayli ultrasona gidenler kimi onerirsiniz veya kime gideceksiniz?fiyatlariyla yazar misiniz tesekkurler simdiden

Ya ben az çok yani deneyimliyim çocuk bakma konusunda ondan daha fazla hatta çok sıkıntı çekmem. Geçen lafın arasında işte doğum sonrasına sana bakacam falan dedi dedim annemle ablam var gerek yok. Gerçekten gerek yok yaa gününde ev işini yapacak biri olsa yeterli çocuğa değil bize bakacak insan lazım çünkü çocuğa biz zaten bakacaz bize ihtiyacı var ve bebekle bağ kurma dönemi o sırada. Böyle daraltmak doğru değil. Bebek tecrübesi olan herkes aynı şeyi diyo yani lohusa dönemi farklı bir dönem hele de ilk çocuk hiç unutmayacaz muhtemelen.

Senin durumunu ben de kendi anneme benzettim. Eger tek bebek olsaydi kesin annemi gonderirdim 1 hafta sonra. Ama simdi 2 bebekten korkuyorum, ya gercekten bakamazsam
Ama kendi annem de olsa zor gececek, surekli elestiri surekli ben bilirim ben yaparim olacak. Bir de sonrasinda da yeri geldiginde laf carpar ben sacimi supurge ettim diye...

Ya rahat bi ailem olsa bende takmam ama beni çok bunaltacak ailem var iki annemde bunaltır beni biliyorum huylarını. Bide yapı meselesi yaa ben hayatımda bütün herşeyin üstesinden tek başıma geldim şartlar bunu gerektirdi bende gayet memnunum bu durumdan ama Allah’ta bana yemek yesem lokmayı ağzıma verecek kv verdi

Bebeğim senin ikiz durum çok farklı mecbur biri lazım ama inanıyorum üstesinden geleceksin Allah kolaylığını veriyo inan Benim kendi annem biraz daha rahat Allahtan laf eder ama müdahale etmez. Kv öyle değil odama çat diye girip bebeği alır. Oğluyla kardeş kardeş yattığımızı düşünüyo bence halbuki bisürü de çocuk yaptık şimdiye kadar

Erkekler de o var o kadar şeyle mücadele ediyorsun o süreçte yoruluyirsun yıpranıyorsun neler çekiyorsun süreç bitiyir ilk fırsatta ee ne yaptılar ki bir şey olmaz her şeye bu kadar takılma oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…