2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Kızlar ciğer yiyebiliyor muyduk?
Bir ara yenmiyor diye konuşuldu diye hatırlıyorum. Hangi haftalara kadar o kadarını bilmiyorum hatırlamıyorum.
Bilen varsa aydınlatsın.
Ciğerin az yenmesinin istenme sebebi bebeğe zarar vermesi değil canım içinde çok fazla A vitamini var a vitamini fazlalığı da bebekte cilt lekesi yapıyor o yüzden derler ye hamileydim ciğer yedim elimi koluma sürdüm bebeğimin kolunda leke oldu vb gibi şeylerin temel mantığı bu

Kızlar oksapar kullanan kim vardı sizin raporlarda da sorun çıktı mı?

Ay çok karışık 22 haftayı hesaplarken ayda 4 hafta var böyle hesaplıyorum 20 haftalıkken 5 ay o zaman 5ay 2 haftalığım dediğin gibi hesaplayınca 5 ay 1 günlügüm
Ben detaylı ultrasonda doktora dedim ki ben kaç aylık hamileyim bu konuda çeşitli rivayetler var bana dedi ki son adet tarihinden ay ay say Mart 1 en son adet tarihimdi Mart Nisan Mayıs Haziran temmuz Ağustos ben 6 ya girdim

Aynen sakatat yiyorum ben ama dozunda aşırıya kaçmamak lazım bende ciğeri tadımlık yedim çok severim çünkü sakatat dediğimde bi ciğer bide kokoreç

Selam kızlar. Bizde oğlumla 20+4 olduk 4,5 kg aldım ama henüz tam hissetmiyorum ilk gebeliğim. akşamları dinlenirken hafif pıt pıt atıyor sanırım bunlar hareketleri diye düşünüyorum doğrudur dimi
Evet canım

Aynen sakatat yiyorum ben ama dozunda aşırıya kaçmamak lazım bende ciğeri tadımlık yedim çok severim çünkü sakatat dediğimde bi ciğer bide kokoreç
Her şeyin aşırısi fazla tadımlık yediğin ne yapacak ki insatgramda bir profdan dinlemiştim çiğneyerek yediğiniz şeylerden ziyade içtiklerinize dikkat edin diyordu. Maydonuz salatafa yediniz o bir şey yapmaz ama salatafa yediğiniz miktarı kaynatıp içerseniz rahimde açılma yapar demişti

Korkudan yiyemem şimdi ben leke meke olmasın ya
Peki ciğere elimi sürersem yine leke olur mu?
Pişirmeye korktum valla eldiven ile mi yapsam?

ay bayramda memlekette ciğer yapmışlardı yatak odam 4. katta mutfak en alt katta ben o ciğerin kokusunu yatak odamdan aldım banyoya zor yetiştim. dünde kıyma kavurayım dedim o kıyma bana bir koktu bu sefer banyoya da yetişemedim

benim teyzemin alnından saçına doğru bir doğum lekesi var 40 yaşına kadar sürmediği krem kalmamıştır. hep rivayet olarak annanem hamileyken ciğer yemiş, kafasından akan teri silmiş o yüzden bebekte iz kalmış der, kendisi yaşıyor bu şekilde anlatıyor. ben çok inanmam ama söylemek istedim

Kıymadan etten tavuktan tiksiniyorum şuan yumurta kokusundan da hala yiyemiyorum ama kokoreçin kokusu bana bi güzel geliyor anlatamam deyince bile bi canım çekti. Bide ihtiyaç meselesi ya hani neye ihtiyacın varsa omu insanın canı çekiyor diye belki öyle bişidir benimki

Aynen özellikle maydanoz suyu yasak başlarda. Doktorun mantığı da iyimiş

Ayy elimi bile sürmedim valla korkudan. Hatta bulaşığının süngerini filan çöpe atıcam.
Yine de içime kurt düştü valla pimpirikli bir insanım zaten. Doğunca yine de çocuğa bakıyım bari. Sabah et poşetine elledim ilk ama delik değildi inşallah kanı filan değmedi elime yıkadım korkudan filan ama.
Mutfağa bile girmiyorum şimdi buram buram ciğer kokuyor normalde ben severdim. Ekmek arası patates soğan ciğer yaparım unla kavurup filan güzel olurdu. Artık doğumdan sonra ya kısmetmiş.

Emzirirken yenir inşallah.

Yok canım leke olmaz sadece kadınlar bir şeyler diyor biz batıl sanıyoruz ama aslında hepsi tecrübe ürünu

Canım bence canın çok istediyse tadımlık al

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…