2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Tatlım ayrıntılı yapan doktorun perinatoloji uzmanı ise oda sana bugün gel dedi ise bugün git bence.
Fetal dna benim bildiğim organları kapsamıyor tatlım.
Bence sorun olmaz peş peşe girmen.

Anladım bebeğim çok geçmiş olsun

Beni daha tetanoz icin cagirmadilar kizlar 20. Haftaya girdim. Ilk doz kacinci haftaya kadar yapilabiliyor? Yaptirmaktan da cok korkuyorum aslinda asiyi, cunku ilk hamileligimde yaptirmamisti doktor

Beni daha tetanoz icin cagirmadilar kizlar 20. Haftaya girdim. Ilk doz kacinci haftaya kadar yapilabiliyor? Yaptirmaktan da cok korkuyorum aslinda asiyi, cunku ilk hamileligimde yaptirmamisti doktor
Doktorunla konuş tatlım o zaman. Sağlık ocağına sor bakalım bir. Senin ilk başta ki kaydın yapıldı mı?

bende 20. haftamdayım benide aramadılar büyük olaslık kayıt olmadık.Hep özel takipli olduğum için.
Sağlık ocağını aradım telefonları açmıyorlar.
Benim geçen sene işe girerken zorunlu tetenoz yaptılar dedim heralde o yüzdn aramadılar

Monitorlu kamera arastiran oldu mu? Hangi markalar iyiymis? (Xioami haric)
Arkadaşım bebevo kullanıyor memnun olduğunu söylemişti sanırım ondan alacağım xioami 360 var bizde onu da kedim için kullanıyorum gece görüşü hareket sensörü baya iyi ama ben bebeği devamlı görebileceğim bir monitörün elimin altında olmasını istediğim için bebevo da alacağım sanırım

Sen gene de ulaş canım tek doz yeterli mi diye konuş bakalım.

Doktorunla konuş tatlım o zaman. Sağlık ocağına sor bakalım bir. Senin ilk başta ki kaydın yapıldı mı?
Kayit yaptirmistim ilk basta. E nabizda da bebek gorunuyor ama daha aramadilar. Doktorum yaptirabilirsin dedi asiyi bir de gecen bu asiyla ilgili kotu bir olay duydum odum kopuyor bi sey olacak diye

Evet ben yine ayda 1-2 kullanıyorum. Sirke oranını az tutarak. Yani elime biraz 3-5 damla sirke döküyorum hatta o elimden taşıyor gibi su alıyorum üzerine sonra onla taharet yapıyorum önden arkaya. 1-2 kez tekrar ediyorum bunu sonra sade su ile de durulama yapıyorum şuna hamileyim diye. Yoksa yapmıyordum.
Ayrıca eşimde aynı bu şekilde kullanıyor çünkü biz o enfeksiyondan kurtulsakta eşimizle birlikte olunca tekrar bize geçiyor bi süre sonra başlıyor. Dediğim gibi biz kullandığımız sürece hiç tekrar yaşamadık. Oysa önceden ne ilaçlar ne travazol kremler ne fitiller hiç fayda etmemişti.

Canım ben şimdi bağlı olduğum sağlık ocağını aradım.
Özel hastane takipliydim onlar bildirim yapmadığı için ben hiç sistemlerine düşmemeişim
Bizi gebelik süresince toplamda 4 kere görmeleri gerekiyor
Ben ilk izlem haftasını kaçırmışım
2. Aşama 17-21 hafta arasıymış haftaya mutlaka gel TETENOZ AŞINI YAPALIM- KAN TESTLERİNİ ALALIM SENİ SİSTEME DAHİL edelim dedi.
Bağlı olduğun sağlık ocağını ara gebe olduğunu belirt onlar seni yönlendirsin

AIle hekimim hamiel oldugumu biliyor. Ilac yazdirmaya gidiyoruz aslinda surekli progestan filan

Olmaz inşallah

Ilk doz 18ci haftadan itibaren yapılıyor 36 ya kadar yolu var galiba

Aradm biz senin gebe olduğundan bir haberiz nerelerdesin sen dediler resmen
Ben pek çok defa devlet ve şehir hastanesine gitmeme rağmen (normalde özel takipliyim) sisteme düşmemişti. Bir hışımla gittim ebeye, fırça atacaktım milleti arayıp soruyorlar siz neden beni aramıyorsunuz diye Devlet hastanelerinin kayıtlarını girmesi gerekiyor, onlar sisteme girmedigi için bize de düşmüyor. Hatta bir hastamızın sisteme girişini bir sene sonra yapmışlardı kadın o arada doğum bile yapmış, kimse de dememiş aile hekimliğine de git diye dedi. Tesadüfen öğrenmiştik dedi. Çok tatlı bir kadın ebem de hekimim de. Açıklayınca hak verdim, arada senin gibi sisteme girilmeyenler oluyor. Onlar haber vermese bizim de haberimiz olmuyor dedi kadın.

Bir sene sonra girmeleri çok komik olmuş gerçekten, kadını Allah korumuş. Beni korkuttular cezası var diye koştur koştur bildirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…