- 29 Eylül 2020
- 280
- 262
- 53
- 35
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #17.661
Kesinlikle bende bu hafta yaptırıcam bakalım şekeri. İnşallah bişey çıkmaz. Aslında her defasında ölçüyor rahim ağzını ama bu sefer söylemedi. Gayet güzel dedi sadece o kadar.Canım cuma gunu tam 22 haftalıktım işte detaylıya girdim cok şükür saglıklıymışlarherşey yolunda suyu falanda rahım agzı kontrolu cok onemli ikiz gebelikte zaten ama neden erken gelmek isteyebılırler demiş anlayamadım rahım agzında cok iyi maşallah acaba kilolarından dolayı mı benımde kiloları senınkiyle aynı gibi. Şeker yüklemesi için eylül 12 randevu verdıler daha var ama herkes yaptırıyo yaptırırım o zaman dıye dusunuyorum tekrardan arayıp bi zararı var mı dıye sorcam ama doktoruma hiç sormadım cunku ama doktor onerdığıne göre bi zararı yoktur doktora guvenmek en mantıklı secenek bu sürecte
İkizlerde 30. Hafta oluyor canımEn erken 32. Haftada
Bende öyleyim masabaşı ve hibrit çalışmama rağmen yorulmaya başladım. Akşamları uykular da normal değil artık. Tabi canım duran bebeği almak değil de daha çok hazırlamak için söyledi doktor da.Yani duran bebegide almak istemez herhlde ikiz gebe olanları çok dinledim genelde ztb erken geliyorlar ama 38 i gorende var dinlenme düşüncesi çok mantıklı şuan bile agirlastim sanki masa basi çalışıyorum ayaklar şişiyor ve karnım baya çıktı açıkçası 30.hftaya kdr dayanabilecek miyim bilmiyorum
Ya ben 25. Haftada gidebileceğim sadece 24. Haftada mı yapılıyorİyi akşamlar , 24. Hafta şeker yüklemesi için kadın doğumdan randevu aldım dahiliyeden mi almam gerekiyordu randevuyu
Erken doğum risklerinde tabii ki farklı bir düzenleme vardır bilmiyorum ama normal gebelikte özel sektörde 32. Haftada başlıyor izin doktorun izin raporuyla 37’ye kadar uzatabiliyorsun.Tam emon değilim ama bebeğim erken geleceği tarihte sezeryan günü vb alındığında izninde ona göre ayarlanıyor diye duymuştum
Hmmm ikiz durumunuzu bilmiyordum evet o farklı bir durum tabi.Bizim ikiz ya daha erken tarihte ayrılıyoruz bn yasal 30.hfta olarak biliyorum
Yaa bende o doktora gittim geçenlerde gerçekten beklediğimden soğuktu hiç anlatmadı şu şurası bu burası diye ben eşime söylüyordum onlar bizim kadsr anlamiyor malum. Bir de sen randevuyu çok mu erken aldin 1550 neden ben 1750 ödedim nakitdetaylıya girdim kızçem çok iyiymiş elhamdülillah her şeyi yerli yerindeistanbulda prof dr aytül çorbacıoğluna geldim 1550 tl fiyatı, birazcık soğuk bi dr ama ilgilendi bilgilendirdi fiyatı uygun diye tercih etmiştim memnun kaldım diyebilirim
Merhabacanım selamm
benımde ıkılı testımde kan sonucum down acısında 258/1 cıktı..
ama bende amnıyosentez vs ıstemedım.. sadece perınatologa gıdecegım 20.haftamda.
ense ve burun normal gorunuyor ..
suan 13haftalıgım ..
senın ıkılı mı sorunlu çıkmıştı?
Amin tesekkurler☺maşallah sanaaaa
en guzel bır resım.. saglıkla gelsın ınsallaahhh.
kacıncı haftanda gıtmıstın canım?
24-28. Haftalar arasında yapılıyor şeker yüklemesi canimYa ben 25. Haftada gidebileceğim sadece 24. Haftada mı yapılıyor
İkizler içinde mi boyleEn erken 32. Haftada
Plesantanın önde olması neden oluyormuş canım?Bende cumartesi günü girdin detaylıya. Plesantam öndeymiş o yüzden çok zor görüntü aldık. Bide göbek bağında 3 tane damar olması gerekiyormuş bende 2 tane damar varmış. Sadece zayıf bebek olabilir dedi ama 5 gün önden gidiyor gayet iyi dedi. 21+4 günlüktü 22+2 çıktı. 500 gram 26 cm. Zar zor alabildiğimiz yüzü de böyle
Evet benım 70 cıkmıştı sonra bi kere daha yapıldı 75 gbi bişey cıktı benım doktorumda gebelik şekeri ve gebelik tansıyonu için 24. Haftadan sonra onem arz edıyor demişti hatta hep düşük olan tansıyonum genelde 9-5 9-6 olan tansıyonum ilk defa 22. Haftada 11-6 11-8 arası olmaya başladıBenim 2. genel izlemde açlık şekerim 49 çıktı en az 70 olması gerekiyormuş dahiliye vb gittik daha sonra 3 4 gün geçti acilde baktırdım 88 di normal dediler kendi doktorum o zaman bu haftalar bizim için önem arz etmez 24. Haftadan sonra bakacam dedi
Guzel gorunce yorum yapmıyolar zaten ben sadece ısrarla sordugum için mm soylemek zoru da kaldıKesinlikle bende bu hafta yaptırıcam bakalım şekeri. İnşallah bişey çıkmaz. Aslında her defasında ölçüyor rahim ağzını ama bu sefer söylemedi. Gayet güzel dedi sadece o kadar.
Plasenta öyle yerleşmiş yani normal bir durummuş bir sorun teşkil etmiyormuş sadece görüntü alınırken zor oluyor. Fotoğrafta da önde görünen plasentaPlesantanın önde olması neden oluyormuş canım?
21+4 haftasıyla uyumluymuş öyle dedi dr ama önceden hep önden gidiyordu şimdi 21+2 çıktı acaba az mı yedim dedimYoo benim ki tam 22+0da 460 gr 26.5cm di haftasıyla uyumlu demedi mi doktor?
21+4 canım, haftasıyla uyumlu dedi.Benim 20+5 de 27 cm 440 Gramdi sadece boyu uzun doğar dedi haftası ile uyumluydu seninki kaç haftalık canim
bence gitmelisin başka bir hekime, yeşil akıntı enf belirtisi. önemli olduğunu sanmam ama ne kadar erken öğrenirsen o kadar düşük doz ilaçla atlatırsın.Kızlar merhaba, bu sabahtan itibaren sarı-yeşil renkte afedersiniz sümüksü yapıda akıntım var, doktorum 1 hafta daha yokmuş. 1 ay oldu kontrole gitmeyeli. Bu akıntı normal mi acaba?
Teşekkür ediyorum canım21+4 haftasıyla uyumluymuş öyle dedi dr ama önceden hep önden gidiyordu şimdi 21+2 çıktı acaba az mı yedim dedim
21+4 canım, haftasıyla uyumlu dedi.
bence gitmelisin başka bir hekime, yeşil akıntı enf belirtisi. önemli olduğunu sanmam ama ne kadar erken öğrenirsen o kadar düşük doz ilaçla atlatırsın.
Bulursanız beni de etiketler misinizikea hemnes divandan istiyorum çocuk odasına ama mdfden yapılma istiyorum.yaptırma şeklinde değil de direk mdfden hazırını satan bir yer var mı bildiğiniz?
Çok sağol canım benimYaa bende o doktora gittim geçenlerde gerçekten beklediğimden soğuktu hiç anlatmadı şu şurası bu burası diye ben eşime söylüyordum onlar bizim kadsr anlamiyor malum. Bir de sen randevuyu çok mu erken aldin 1550 neden ben 1750 ödedim nakit
Merhaba
Ben sadece uclu test yaptırdım o da temiz çıktı çok şükür. Benim bebeğin burun kemiği görünmedi once sonra devletteki perinatolog kısa gordu böbrek de genişleme kalpte delik gordu o yüzden endişelendim biraz
Amin tesekkurler☺
21+6 da gittim tam canim yukarıda bahsettiğim bulgulsr kaybolmuştu sadece kalpte küçük bir delik kalmıştı yani seninde ense burun normalse ikili testi çok önemseme bence sadece bir ihtimal. Yaşında varsa ondan yüksek cikmis olabilir
24-28. Haftalar arasında yapılıyor şeker yüklemesi canim
24-28 arası, ben yirminci haftada şekerden suphelenmistim 24te yapalm demiştiYa ben 25. Haftada gidebileceğim sadece 24. Haftada mı yapılıyor
Devlette de öyle canım doğum öncesi 8 sonrası 8Erken doğum risklerinde tabii ki farklı bir düzenleme vardır bilmiyorum ama normal gebelikte özel sektörde 32. Haftada başlıyor izin doktorun izin raporuyla 37’ye kadar uzatabiliyorsun.
Ben mesela Allah izin verirse 35-36’lara kadar çalışmak istiyorum ki o süreyi doğum sonrasına aktarabileyim.
Daha erkenmiş ikizler için şimdi öğrendim bende 30. Hafta yazmış arkadaşlar.İkizler içinde mi boyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?