- 17 Mart 2010
- 26.619
- 68.243
- 1.123
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #17.721
32 de mi izne çıkacaksınız?Benım 12 ocak olarak gorunuyo ama aralıkta dogar yuksek ıhtımalle
Ben baslamıcam okula dogum ıznıne kadar heyet raporu alıcam, yuksek rısklı gebe pozısyonundayım maalesef
Oncekı gebelıgımde erken dogumum oldu, servıks bı anda kısaldı, bu gebelıgımde de tedbır amaclı serkalj konuldu, 1bucuk 2 saatten fazla ayakta kalmam yasak, bransım geregı de ful ayakta olmam gerekıyor, o yuzden calısamıcam.. 32 de yasal ızın baslıyor, mecburen 32 de ayrılmış olcam, keske 37ye kadar calısablıp dogum somrasına aktarabılsem ama ıste32 de mi izne çıkacaksınız?
Sizin risk sebebi ne?
Bizim okulda zaten az öğretmeniz 15 saat ders alınca üstünü istemezsen vermezler 1 sene boyunca ya 8 12 4 gün çalışıyorsun ya da 1 4 arası 4 gün çalışıyorsun. O konuda rahatız.Pandemide 24 de filan ayrılıyor muş millet biz kaçırdık doğum izni vs daha uzunmuş
Süt izni kurumunla konuştun mu nasıl yapıyor öğretmenler? Sizin branş gerçi belki uygulama farklıdır.
Sağlıklı olsunlar daBenım de dogum ıznımın 2 haftası somestera denk gelecek
Canim ikisinin kullanim amaci cok farkli. Kalkani disarida kullanamazsin cunku kocaman bi sey. Camasirin altindan gorunur. Evde kullanirsin yara olmamasi icin. Gogus pedi de akan sutun camasirina bulasmamasi icin iyi oluyor. Disarida da kullanabilirsin. Ben emzirdigim sure boyunca gogus pedi kullandim. Cunku birinden emzirirken digerinden akiyorduİşte kalkan alınca göğüs pedi almaya kullanmaya gerek var mı onu diyorum
Çok fazla ayakta kalmış olabilir mısınKızlar 22 hafta 5 günlük bebeğim. Hamileliğim boyunca ilk kez az önce wcde silince kan geldi. Kahve kırmızı arasıydı. Sonra küloduma baktım açık pembe bir iz olmuş. Başına gelen var mı boyle bir durum? Doktoruma da yazdım önemli olduğunu sanmıyorum ped ile takip et dedi
Kasılma veya agrınız oldu mu?Kızlar 22 hafta 5 günlük bebeğim. Hamileliğim boyunca ilk kez az önce wcde silince kan geldi. Kahve kırmızı arasıydı. Sonra küloduma baktım açık pembe bir iz olmuş. Başına gelen var mı boyle bir durum? Doktoruma da yazdım önemli olduğunu sanmıyorum ped ile takip et dedi
Yok tüm gün evdeydim tam tersi çok oturdum hatta ve bebeğim de gayet hareketliydi hala da hareket ediyorÇok fazla ayakta kalmış olabilir mısın
Yok hiç ağrı kasılma yok. Tuvalette zorladım mı acaba biraz kendimi emin olamıyorumKasılma veya agrınız oldu mu?
Ben de özel sektördeyim tatlım çalışmaya devamHahaha aynen öyleYaz olunca kuzenlerimi falan arıyorum işteyim falan diyorlar şaşırıyorum nasıl yani gibi oluyor Aralık olması iyi oldu okul açıldığı hafta okul nöbetinden muaf olduğumjz hafta oluyor hemen hemen 1 ay çalışıp tekrar izne ayrılıyoruz bir de süt izninin yarısi diğer yılın ilk donemine kadar sarkıyor nöbette
Allah yardımcın olsunBen de özel sektördeyim tatlım çalışmaya devamAllahtan ikinci tremester Hürrem sultan modunda geçiyorda dayanıyoruz
Doktorun sıkıntı görmemiş inşallah sıkıntı yoktur canım ama benim doktorum az veya çok bütün kanamalarda bana bile gelmezsen gidebileceğin ilk doktora git demiştiYok tüm gün evdeydim tam tersi çok oturdum hatta ve bebeğim de gayet hareketliydi hala da hareket ediyor
Yok hiç ağrı kasılma yok. Tuvalette zorladım mı acaba biraz kendimi emin olamıyorum
güler yüzlü dr bulmak inanılmaz zor ya hepsi adliye katibi gibi beş karış surat sanki zorla cevap veriyorlar gibi bir hava. iyisini bulunca bırakmayacaksınAy aynen. Bende 1200 tl verdim o yüzden rahatım. Bide sağlıklı olduğunu öğrendim. Kendi doktorum güler yüzlü herşeyi anlatıyor. Çok para verseydim daha çok şey beklerdim. Beklentimi karşıladı
benim dr'umda kanaman olursa şiddetli geçmeyen ağrın olursa direkt olarak dr başvur demişti. önemli bir şey olduğunu sanmıyorum ama bir dr giderdim yerinde olsamKızlar 22 hafta 5 günlük bebeğim. Hamileliğim boyunca ilk kez az önce wcde silince kan geldi. Kahve kırmızı arasıydı. Sonra küloduma baktım açık pembe bir iz olmuş. Başına gelen var mı boyle bir durum? Doktoruma da yazdım önemli olduğunu sanmıyorum ped ile takip et dedi
Doktorun sıkıntı görmemiş inşallah sıkıntı yoktur canım ama benim doktorum az veya çok bütün kanamalarda bana bile gelmezsen gidebileceğin ilk doktora git demişti
benim dr'umda kanaman olursa şiddetli geçmeyen ağrın olursa direkt olarak dr başvur demişti. önemli bir şey olduğunu sanmıyorum ama bir dr giderdim yerinde olsamdualarım sizinle
Benimde erken doğdu sizin kaç haftalıktı?Oncekı gebelıgımde erken dogumum oldu, servıks bı anda kısaldı, bu gebelıgımde de tedbır amaclı serkalj konuldu, 1bucuk 2 saatten fazla ayakta kalmam yasak, bransım geregı de ful ayakta olmam gerekıyor, o yuzden calısamıcam.. 32 de yasal ızın baslıyor, mecburen 32 de ayrılmış olcam, keske 37ye kadar calısablıp dogum somrasına aktarabılsem ama ıste
Keşke branşçı olsaymışım ünv yazarken aklıma gelse bunlar öyle yapardım.Bizim okulda zaten az öğretmeniz 15 saat ders alınca üstünü istemezsen vermezler 1 sene boyunca ya 8 12 4 gün çalışıyorsun ya da 1 4 arası 4 gün çalışıyorsun. O konuda rahatız.
Peki gümüş kapak ne iş görecek?Canim ikisinin kullanim amaci cok farkli. Kalkani disarida kullanamazsin cunku kocaman bi sey. Camasirin altindan gorunur. Evde kullanirsin yara olmamasi icin. Gogus pedi de akan sutun camasirina bulasmamasi icin iyi oluyor. Disarida da kullanabilirsin. Ben emzirdigim sure boyunca gogus pedi kullandim. Cunku birinden emzirirken digerinden akiyordu
hangi şehirde olduğuna göre değişir muhtemelen istanbulda ya da diğer büyük şehirlerde muhakkak bulursun ama daha küçük şehirleri bilmiyorum. Allahın izniyle bir şey yokturÖzel hastanelerde nöbetçi kadın doğumcu olmuyor maalesef. Hali hazırda akan bi kanama durumum da olmadığı için gitsem bile sabahı bekletirler bebeğim hareket ediyor çünkü. Sabah bakacağım duruma
Yoo bizim özel hastanede var hatta hastanenin kendi 20 yıllık hocaları bile nöbete kalıyor.Özel hastanelerde nöbetçi kadın doğumcu olmuyor maalesef. Hali hazırda akan bi kanama durumum da olmadığı için gitsem bile sabahı bekletirler bebeğim hareket ediyor çünkü. Sabah bakacağım duruma
hangi şehirde olduğuna göre değişir muhtemelen istanbulda ya da diğer büyük şehirlerde muhakkak bulursun ama daha küçük şehirleri bilmiyorum. Allahın izniyle bir şey yoktur
Yok hayır izmir. Doğum durumlarında doktor aranarak çağrılıyormuş daha önce arayıp sormuştuk da ordan biliyorumYoo bizim özel hastanede var hatta hastanenin kendi 20 yıllık hocaları bile nöbete kalıyor.
Hangi şehir küçük bir yer mi?.
Sadece bir kadın doğumcu mu var?
Burda küçük bir özel hastane var orda da var kadın doğumcu
benim geçen dinlediğim bir emzirme danışmanı hemşire dedi ki gümüş kapaklar göğüslerde yara oluşumunu engelliyor ve iyileşmeyi çok hızlandırıyor, kalkanda da süt birikiyor asıl amacı sütün dışarı akmasını önlemek,gümüşten süt akabiliyor kalkandan akmıyor ama göğüs pedleri gibi göğüse yapışmadığı için yara olması ihtimalini azaltıyor, göğüs pedleriyse dışarıda özellikle çok pratik fakat göğüs ucunda mantar vs enf açık hale getiriyor ve göğüs ucuna yapışıp yara olmasına sebebiyet verebiliyor dedi. ben gümüş kapak almayı düşünüyorum gebelik öncesi başlayarak gümüş kapak kullanacağım, göğüs kalkanını da indirimde filan bulursam alacağım.Peki gümüş kapak ne iş görecek?
Benim oğlumda aldığım göğüs pedleri süt saklama poşetleri hep öylece kaldı. Verdim sonra.
Gümüş kapak kalkan ped aklım karışıyor öyle dolu dolu emzirmediğimden sütüm olmadığından çokta hakim değilim konuya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?