- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.208
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #17.741
Şehir Hastanelerinin çoğunda acil kadın doğum bölümü varÖzel hastanelerde nöbetçi kadın doğumcu olmuyor maalesef. Hali hazırda akan bi kanama durumum da olmadığı için gitsem bile sabahı bekletirler bebeğim hareket ediyor çünkü. Sabah bakacağım duruma
21 haftalık ikizdiBenimde erken doğdu sizin kaç haftalıktı?
Amniyon sıvısı şeker vs durumunuzu nasıl?
Dinlenınn güzelce, ayakları yuksekte tutarak..Yok tüm gün evdeydim tam tersi çok oturdum hatta ve bebeğim de gayet hareketliydi hala da hareket ediyor
Yok hiç ağrı kasılma yok. Tuvalette zorladım mı acaba biraz kendimi emin olamıyorum
Çevrenizdeki başka özel veya devlet telefonla arayıp bilgi alabilirsinizYok hayır izmir. Doğum durumlarında doktor aranarak çağrılıyormuş daha önce arayıp sormuştuk da ordan biliyorum
Doğumdan sonra hepsi de kullanılacak o zamanbenim geçen dinlediğim bir emzirme danışmanı hemşire dedi ki gümüş kapaklar göğüslerde yara oluşumunu engelliyor ve iyileşmeyi çok hızlandırıyor, kalkanda da süt birikiyor asıl amacı sütün dışarı akmasını önlemek,gümüşten süt akabiliyor kalkandan akmıyor ama göğüs pedleri gibi göğüse yapışmadığı için yara olması ihtimalini azaltıyor, göğüs pedleriyse dışarıda özellikle çok pratik fakat göğüs ucunda mantar vs enf açık hale getiriyor ve göğüs ucuna yapışıp yara olmasına sebebiyet verebiliyor dedi. ben gümüş kapak almayı düşünüyorum gebelik öncesi başlayarak gümüş kapak kullanacağım, göğüs kalkanını da indirimde filan bulursam alacağım.
Parmaktan kan ölçmenizi tavsiye ederim. Benim bugün basit bir çorba ile sınır çıktı ki perinatalog insülin vurdurmak gerekir sınır üstü çıkarsa dedi .21 haftalık ikizdi
Seker durumunu henuz bılmıyorum ama gebelık oncesı ınsulın dırencım oldugu ıcı dıyetısyen ıle gorusuyoruz, dıkkat edıyorum, 18+4olduk daha seker yuklemesı sanırım 24 te yapılcak.
Ah aynı dert bende de var. 2 hafta sömestıra denk geliyor o yüzden 35 gibi izne ayrılsam mı diye düşünüyorumBen de onu düşünüyorum ama oradaki izinler 15 tatile gider mi diye tam emin olamadımgöğüs kalkanı göğüs ucunun yara olmasını önlüyor ve içine süt birikiyor akıp gitmiyor göğüs pedinde ıslak hissetme mikrop üretme gibi sorunlar oluyormus
Benim 21.haftada geldi canım doktora gittim hemen plesentam aşağıdaymış yatak istirahati verdi, ben de ankara izmir 3 günde gidip gelmiştim ayakta kalmaktan olmuştur ve yorulmaktan demişti. Enfeksiyon sebebi ile de olabiliyormuş. Bence yarın doktoruna git o neden olduğunu söyleyecektir ultrason muayenesi sonunda ama korkma az geldi ise sorun olmuyor benim az az halen geliyor yatıyorum plesantanın yukarı çıkmasını bekliyoruz o zaman geçecekmişKızlar 22 hafta 5 günlük bebeğim. Hamileliğim boyunca ilk kez az önce wcde silince kan geldi. Kahve kırmızı arasıydı. Sonra küloduma baktım açık pembe bir iz olmuş. Başına gelen var mı boyle bir durum? Doktoruma da yazdım önemli olduğunu sanmıyorum ped ile takip et dedi
2 hafta önce detaylı ultrasonda benim de plesantam aşağıda çıktı ama doktor bunun sonraki haftalarda duzeleceğini risk oluşturmadığını söyledi. Ama belki de benim durumumun da sebebi budur. Lekelenme devam ediyor mu diye korkudan uyuyamıyorum bile. Sanki durdu gibi ped taktım ufak kahverengi iz oldu sadece. Yarın gidicem baktırıcam bu stresle rahat edemem aslaBenim 21.haftada geldi canım doktora gittim hemen plesentam aşağıdaymış yatak istirahati verdi, ben de ankara izmir 3 günde gidip gelmiştim ayakta kalmaktan olmuştur ve yorulmaktan demişti. Enfeksiyon sebebi ile de olabiliyormuş. Bence yarın doktoruna git o neden olduğunu söyleyecektir ultrason muayenesi sonunda ama korkma az geldi ise sorun olmuyor benim az az halen geliyor yatıyorum plesantanın yukarı çıkmasını bekliyoruz o zaman geçecekmiş
Şekerden dolayı deıl kaybım, kasılmalar baslamıstı, bır de o gebelıgımde cok fazla kanama yasamıstım doktorum bu kanamalar erken dogumu tetıkler ama bu kadar erken beklemıyprdum demıstı, bır de rahım yapın ıkız gebelıgı kaldıramadı dıye bı yorum yaptı, cunku 21 haftalık bebekler tam gununde gıdıyordu, genelde kucuk gıderlermıs.. Nasip değilmiş dedımDoğumdan sonra hepsi de kullanılacak o zaman
Parmaktan kan ölçmenizi tavsiye ederim. Benim bugün basit bir çorba ile sınır çıktı ki perinatalog insülin vurdurmak gerekir sınır üstü çıkarsa dedi .
Benimde 30 haftalıktı yaşamadı ne yazıkki ciğerleri gelişmediği için muhtemelen şekerden kaybettik.
Sizin erken doğum sebebi şeker mi diye düşündü doktorunuz?
Şeker ölçüm takibi insana yol gösteriyor kesinlikle neyi ne kadar yiyeceğinize kadar her konuda aydınlatıyor.
Heyet raporu 40 gün galiba iki kez mi alacaksınız özelden mi alınıyor?
yeni dogum yapan arkadasim cok memnun ben de aldim e bebektenbenim geçen dinlediğim bir emzirme danışmanı hemşire dedi ki gümüş kapaklar göğüslerde yara oluşumunu engelliyor ve iyileşmeyi çok hızlandırıyor, kalkanda da süt birikiyor asıl amacı sütün dışarı akmasını önlemek,gümüşten süt akabiliyor kalkandan akmıyor ama göğüs pedleri gibi göğüse yapışmadığı için yara olması ihtimalini azaltıyor, göğüs pedleriyse dışarıda özellikle çok pratik fakat göğüs ucunda mantar vs enf açık hale getiriyor ve göğüs ucuna yapışıp yara olmasına sebebiyet verebiliyor dedi. ben gümüş kapak almayı düşünüyorum gebelik öncesi başlayarak gümüş kapak kullanacağım, göğüs kalkanını da indirimde filan bulursam alacağım.
benim göğüs uçlarım şimdiden acıyor o yüzden ben de alacağımyeni dogum yapan arkadasim cok memnun ben de aldim e bebekten
Şeker mi tetikledi sizce tansiyonu. Çünkü benimde normal tansiyonum 9 6 iken son zamanlarda sizin gibi 11 6 11 8 çıkmaya başladı. Suyum fazla şekerden supheleniliyorEvet benım 70 cıkmıştı sonra bi kere daha yapıldı 75 gbi bişey cıktı benım doktorumda gebelik şekeri ve gebelik tansıyonu için 24. Haftadan sonra onem arz edıyor demişti hatta hep düşük olan tansıyonum genelde 9-5 9-6 olan tansıyonum ilk defa 22. Haftada 11-6 11-8 arası olmaya başladı
Benim yaşım 29 canımYaşın kaç?
Canım istersen 37 de ayrılıp 5 haftayı ekletebiliyorsun doğum sonrasına
At bakalım neler aldın
Göğüs pedi ile göğüs kalkanı arasındaki fark ne?
Benimde 1 ayı gecmistir neyse sağlık olsun. Bir de bisey daha sorucam senin bebeğinin kalbine özellikle dikkat etti mi delik vesaire bulana kadar yoksa çok üstünde durmadı mi ?1 ayı geçmiştir canım ben alalı. bize biraz tarif etti ama soğuktu gerçekten. hatta 30 dk erken gittiğimiz için asistanı kaç randevusu diye sordu çok erken gelmişsiniz dedi bi surat astı ahdhx neyse kızçem iyiydi gerisi önemli değil
Plasenta aşağıda olmasından olabilir canım bir doktora görünmek de fayda var cok gecmis olsunKızlar 22 hafta 5 günlük bebeğim. Hamileliğim boyunca ilk kez az önce wcde silince kan geldi. Kahve kırmızı arasıydı. Sonra küloduma baktım açık pembe bir iz olmuş. Başına gelen var mı boyle bir durum? Doktoruma da yazdım önemli olduğunu sanmıyorum ped ile takip et dedi
Bende yaptıracağım canımKızlar şeker yüklemesi yapılcakmış bana 1 ay sonra, siz yaptırıcak mısınız? Bi zararı var mı? Cok yorum okudum zararlı diye ama
Canım benimde magneyumum suda eritme şeklindeydi .Mİdem bulanıyordu içerimiyordumBende suda eritme magnezyuma başladım bütün vücudum böyle oldu. Doktora gidince göstereceğim. Kaşıntı falan yok Allahtan ama böyle benek benek hep. Benimde karnım gergin ama bende yeni başladım magnezyuma ileride belki düzenli kullanınca rahatlatır
19 temmuzda almışım randevuyu. yok baya kalbini inceledi kalbi olduğunu söyledi de hatta çok fazla inceledi acaba bir şey mi var diye ben evhamlandım iyi mi kalbi dedim evet çok sağlıklı dedi elhamdülillah.Benimde 1 ayı gecmistir neyse sağlık olsun. Bir de bisey daha sorucam senin bebeğinin kalbine özellikle dikkat etti mi delik vesaire bulana kadar yoksa çok üstünde durmadı mi ?
benim de ağrılarım vardı magositi 2 tablete çıkardık sanırım gerçekten etkili oldu dün gece rahat uyudum deliksiz ve daha azdı ağrım. d vitamini tahlili verdim bir de onunda düşük olduğunu düşünüyor dr'um öğleden sonra çıkacak.Canım benimde magneyumum suda eritme şeklindeydi .Mİdem bulanıyordu içerimiyordum
Hap şeklinde olan Magosit'e geçtim
kızlar yanlış alarm 474müş ben yanlış okumuşumkızlar bebiş 414 gram çıktı haftasıyla uyumlu dedi dr ama zayıf mı sanki 500 gramları filan duyunca acaba eksik mi besleniyorum dedim
bende 21. hatdayım 2-3 gündür bendede var normal diye biliyorum.Kızlar merhaba, bu sabahtan itibaren sarı-yeşil renkte afedersiniz sümüksü yapıda akıntım var, doktorum 1 hafta daha yokmuş. 1 ay oldu kontrole gitmeyeli. Bu akıntı normal mi acaba?
Lolons firması geçen sene çalıştığım e-ticaret firması ile anlaşmlıydı.Kızlar lolons.com dan alışveriş yaptınız mı? Fiyatlar uygun gibi geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?