2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Bir arkadaşım danışmanlık almıştı. Eds diye bir alet kullanmıştı. Memeden emiyor gibi oluyor hem bebek memeden ayrılmamış oluyor hemde şırınga yada biberon gibi birşeyden çekiyordu bebek. Bebek memeyi emdikçe sütte azalmıyordu. Baya işine yaramıştı arkdaşımın

Kızlar, 2 tane Müslim yeterli mi sizce?
Ayreten iki biberon yeter mi? Biri chicco küçük biri de NUK büyük, Ayreten suluk ve daha küçük bir biberon var
Lansinoh 2 tane cam biberonu aldım geçen Amazondan toplamda 300 TL 'ye gelmişti indirimde
Biri yeni doğan için küçük boy yavaş akım ,diğeri normal boy şeklindeydi.
Suluk v.s henüz bakmadım. Daha suluk için erken geldi.İlk aylarda zaten bebeğe su verilmemesi gereiyor.( Böbrek rahatsızlığı olan bebeklerde belli oranda önerebiliyor doktorlar ama 6 aydan önce Anne sütü ve sadece D vitamini almaları yeterli oluyor.)

medelayı ne kadara kiralıyorsunuz?

O zaman iki tane yeterli olur bende 2 tane aldım
Suluk uygun diye aldım yoksa uzun bir süre zaten kullanamayacağız evet

benim de oluyor bazen magnezyum iyi geliyor dr'una bir danış canım.
medela'nın emzirme destek sistemi var. göğüs ucuna doğru yapıştırdığın bir serum borusu oluyor. bebek o borudan çekerken memeyi de emiyor aynı zamanda. brusternährungsset medela diye arat anlarsın canım dediğimi.
Oto koltuğu ne aldınız canım
ben nuna rebl plus aldım. ürünü çok araştırdım adac puanı 1.8. 360 derece dönüyor ve yatıyor. içinde yenidoğan destek kiti var yenidoğandan 4 yaşa kadar kullanılıyor. içinde köpük var darbeyi absorve etme özelliğini daha da iyi kılıyor. bir de en hoşuma giden şey kumaş kalitesi oldu kılıflar çıkarılıp yıkanıyor ve gerçekten çok kaliteli. ayrıca yedek kılıfta var benim niyetimde bu kılıfla ilk çocuğu bindiririz 2.de yedeklere geçeriz var yeni gibi olur

Oto koltugu alirken adac puanina bakarak izofixli alin. Markadan ziyade. 2nin ustunde olmamasina dikkat edin
İlk 6 ay anakucagi olmasi daha emniyetli ve omurga icin daha iyi
Be safe , maxi cosi . Britax romer. Bizim baktıklarımız arasından adac testini geçen bunlar vardı. Yoksa çok çok daha uyguna dışarıdan aynı görünüme sahip olanları var. Ama bir özellik istesen diğeri olmuyor. Be safe in yüksekliği çok güzel ama 360 derece dönmüyor . Sadece bir modeli dönüyor. Yoyko sanırım çok güzel yatıyor ama onunda güvenliği zayıf falan falan zor iş

Oha artık bu kadarı da fazla ilk 5 ay öyle büyük sorunun yoksa neye mızlanmış sanki millete doğuruyor. Bizde de çocuğu yaşında olan tipler vardı onlar gıcıktı her etkinlik seminer görev yırtma peşinde idi. Bebeğim var diye diye oda bizi sinir ederdi. Biz de yeni atandık çocuk yok diyen her işi bize itelerlerdi.
Anamur muz mesela bir porsiyon yumruk büyüklüğü demişti bana diyetisyen.
Ama ithal çikita muz kocaman o bir porsiyon olmaz. tabiki potasyum vs kaynağı ama şekerli meyve✌
Çorba da ekmek ne çorbası?
Dün tarhana ve domates çorbası benim şekeri direk yükseltti ki domateste kara kılçık unu çok çok az vardı resmen domates içtim gibi oldu.
. Gerginlik şekerden kh kes rahatlarsın.
Keşke şekerini ölçsen ne demek istediğimi anlarsın.
Evet evet bi eday bi materni siparis ettim ben. İnsallah hic kullanmayiz gerek kalmaz
Eday ve materni kaşık biberon markası mı?
Hangi renk kahverengi mı?
Bende bildirmedim neyine bildircem dün kızlar gördü beni arkadaşlar göbek gibi duruyor dedi başlayınca pazartesi görürler. ✌
Asel cok guzel hatta esım de soyledı, ama benım kaynananın adı aysel, asla ıstemıyorum o yuzden. O kesın aysel dıye sever onu, o yuzden ayselden cok farklı bı ısım olasun ıstıyorım
Aha çok kötü denk gelmiş kadın da nasıl sevinir adımı koymuşlar der bende seviyordum geçen biri KK da yorum yazmış muhafazakar tayfa asel koyar diye Allâh Allah oldum bir. Ben o açıdan hiç bakmadım. Asel isminde çok akıllı zeki kibar dengeli dikkatli çocuk tanıyorum ordan isme ısındım.
Ay bizim köyde asel koydular kızın adını kıza herkes aysel diyor
Aha yazık ya
Medipole süt makinesi kiralama işini sordun mu?

Evet
Yaa oncrkı ısım neydı, hatırlayamadım, o donem o kadar cok kısı ıle dertlestık kı

Bülent tıraş'la mı hamile kaldınız ben de tüp bebek tedavisi ile hamileyim şu anda :) sizleri görünce yazmak istedim :) aynı yoldan geçen herkese ayrı ayrı sarılmak istiyorum

Ben şu an daha oto koltuğu almayacağım. Travel sistemin puseti takılıyor ya onu kullanmayı düşünüyorum. Sonra gider rahat rahat alırım inşallah

Ben şu an daha oto koltuğu almayacağım. Travel sistemin puseti takılıyor ya onu kullanmayı düşünüyorum. Sonra gider rahat rahat alırım inşallah
Puset de aldık biz bebek arabası için. Ama bana en önemli ihtiyaç oto koltuk gibi geliyo eşim gün içinde ful çalışıyor. Benim dışarı çıkabilmem için şart inşallah oto koltuğunu çok seven uslu uslu oturan bi bebem olur. Amiiinnnn

Bülent tıraş'la mı hamile kaldınız ben de tüp bebek tedavisi ile hamileyim şu anda :) sizleri görünce yazmak istedim :) aynı yoldan geçen herkese ayrı ayrı sarılmak istiyorum
Nisan ayında mı transfer oldunuz sizde? Bende tüp bebek ile gebeyim. İnsan çok daha yakın hissediyor

İnşallah hepimizzziiin yeğenim ablam arabayı kullanırken asla oto koltuğundan çıkmak istemiyor ama arabayı babası kullanınca şımarıyor

Medipole süt makinesi kiralama işini sordun mu?
bahsettiğim makine değil canım. bu sistem biberon yerine kullanılıyor. süt sağma makinesini bir yakınımdan ödünç almayı düşünüyorum. türkiyede eday markası bu sistemi satıyor ama korkunç kalitesiz bir ürün paranızı çöpe atmayın lütfen. bu sistemi ürünler olmadan sürdürmesi zor oluyor.

Benim 1,5 aylıkken kanamam olunca zırıl zırıl ağlayarak acile gidiyordum. İş yerinde beni gözü yaşlı görünce İK çekti köşeye ne oldu ne sıkıntın var diye panik halde sormuşlardı.O sırada gebeliği öğrenmiş oldular.Sonrasında zaten patromuna resmi bildiri yaptım.
Hastane randevularına giderken izin formlarına dahi Gebelik Rutin Kontrolleri diye açıklama yazdırdılar.İşte olmadığımız saatlerde gebelikten dolayı özel izinli sayılabilmemeiz için işleyen bir prosedür varmış.
Ve düşük tehlikesi geçince iş yerine mutlaka yazılı olarak bildirmemiz gerekiyor.
Ki sen öğretmensin senin doğum iznin süresince derslerin aksamaması için yedek öğretmen ilanı yada sözleşmeli anlaşmaları yapmaları gerekir.

sudem34 ilk tuvalete damlamış kırmızı kan gördüm silince de peçeteye kırmızı geldi. Hemen sonra külodumda açık pembeye iz oldu. Sonra kahverengi iz olarak gelmeye başladı sildikçe. En son bugun koyu kahve bir nokta oldu çamaşırımda. Doktor da heme bitmeyebilir endişelenicek bir durum yok dedi lekelenme için

Onu gordum ama kullanan hic tanidigim yok arastirmadim da. Ama mantikli biseye benzio. İnsallah hic kullanmamiz gerekmez
medelayı ne kadara kiralıyorsunuz?
Bilmiorum ki guncel fiyattan fiyat verirler. Daha kiralamadim yani
Ben cybex aldim anakucagi 1.8 adacli tam yatisli otokoltugu da 1.9 adacli ikisi de bazaya oturtuluyor 360derece donuyor

Yes bacim kasik biberon markasi. Pahali seyler de degil

O zaman iki tane yeterli olur bende 2 tane aldım
Suluk uygun diye aldım yoksa uzun bir süre zaten kullanamayacağız evet
İnşllah sütümüz yeterli olurda sadece sağdığımız Kolostrumlar için kullanırız biberonları
Ama ailemdeki hiçbir kadının 2 aydan uzun süre sütü olmadığı için risk altındayım azıcık. O yüzden ilk zamanlar sabah akşam sağıp buzluğa atmak gibi planlarım var. Bebeği ne kadar uzun süre götürse benim için kaar olur.
Kervan yolda dizilir hesabı bazı eksikleride doğduktan sonra yavaş yavaş alırız suluktur v.s
İlk zamanlar illaki su vereceksek yedek biberonda aynı işi görür zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…