2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Canım sabun tozu aldım ben o durumlar için

Herhangi bir yerden mi? Yoksa marka mi aldın canim nerden aldın? Elde yıkamak için kullanılabilir bir şey mi sabun tozu?
Makinede kullanıyor ama ben elde de kullanıyorum geçen hatta bir tane pike almıştım onu elde yıkadım mis oldu bir tek onun için çalıştırmak istemedim makineyi dediğin gibi

Hamileliğime özel terlik aldım valla ama şimdi senin ayakları görünce bir süre daha terlikle devam edicez galiba
Bu arada yarın güzel haberler alırsın inşallah minnoş
Teşekkür ederim amin inşallah ya bende özel terlik aldım valla normal terlikler bile olmuyor bu köfte ayaklarıma

Ben bu gün elimde yıkadım bir tane Müslin battaniye ama makineye aldığım deterjanla yıkadım

Granül sabun kullanırım diye düşündüm ben

Melikeben melike'cim disinda doguran varsa ben yakalayamadim. Tebrik ediyorum Melike, Alllah anali babali buyutmek nasip etsin. :) guzel, mutlu, huzurlu gunleri olsun yavrucagin

Salon Kadini İyi misin bugün yazmadın sanırım

Yok yok iyiyim, bugun evi kirkladim da simdi gobegim gokyuzune bakar vaziyette yatiyorum, sanirim fitik oldum. Ajsjjsjsjsj

Ben de oyle yapayim çözüm yoksa diye dusundum ama bak o granül sabunlar hem makine için hem elde yikama içinmiş. Yarin ondan alayim dedim artik

Simdi kizlar 22 aylik tecrubemi bu konuda da konusturacagim. Saka saka

Bebeklerimizin zibin sayisini yuksek tutarsaniz sorun yasamiyorsunuz pek, ama bu ara zibinlar bile ucusa gectigi icin diyecek birsey bulamiyorum.

Ilk 6 ay bebeniz surekli kusacagi icin, agiz mendillerini yakasina ilisik tutarsaniz (ya da hastane cikisi setlerinizden cikan minik önlükleri ters takili tutarsaniz) cok kiyafeti kirlenmez, keza annesi olarak sizin de kirlenmez.

Ama diyelim ki kirlendi, tum lekeli camasirlarinizi anne+baba+bebek seklinde yikadiktan sonra tekrar en kisa programinizda (zaten en kisa programlariniz asagi yukari islak halde 2 kg camasir icindir) granul sabunla yikayacaksiniz. Haftada 2 kez camasir yikiyorsunuz asagi yukari. (Benim kurutma makinem yok, normal makinem 10 kg)

Gelelim isin kotu yanina,

Kendi makinam (samsung) uzerinden konusuyorum ama sanirim tum markalar ayni seyi soyluyormus, granul sabunlar tamburda, deterjan gozu ve içeride bizim goremedigimiz kisimlarda yag tabakası biriktirip makinalari bozuyormus. Bu sebeple sivi bebek deterjani tavsiye edildi bana.

Kızlar ne sorucam; biberon, emzik vs ne sıklıkla sterilize ediyoruz?(sterilizasyon makinesiyle yada kaynar suyla) ve ne sıklıkla? 2 günde bir mi?
Biberon temizleyiciyle ne zaman ve ne şekilde yıkıyoruz?

Doğurdu mu acaba dedim Ama doğurmak için uğraşmışsın anlaşılan Dikkat et kendine.
Zerdecalim da doğurmuş ama sadece haber verdi durumu yazmamış. İnşallah iyilerdir yavrusuyla.

Kızlar ne sorucam; biberon, emzik vs ne sıklıkla sterilize ediyoruz?(sterilizasyon makinesiyle yada kaynar suyla) ve ne sıklıkla? 2 günde bir mi?
Biberon temizleyiciyle ne zaman ve ne şekilde yıkıyoruz?
Evet bunu bende merak ediyorum mesela çantaya kaşık biberon, enjektör koyucam sterilize edip kapalı bir kaba koysam olur mu daha doğuma var ama belli de olmaz hazır olsun diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…