Ben bugun ananas ve hurma alcam açılmaya yararı varmis dun 40 tane daha squat yaptım bebeğin kafası iyice aşağıda bi sağ bi sol yapiyo arada hissediyorum dun gece o kadar sol kasigima kafasını yerleştirdi ki yuruyemedim kasiktan çıkmaya calisiyo benim kız dogru yolu bulacak insallahbende sizin yüzünüzden kaşar yiyorumneden yiyorum bilmem bebek en son 34te haftasıyla uyumluydu hatta 1 hafta önde bazı şeylerde herkes yiyor diye bende yiyorum Kocaman kalıp kaşar aldık eşim dedi bozulmasın çok büyük kim yiyecek bitmek üzere Avakado da al kuzum o daçok yararlı.
Ben de silikon kalıp ve taş tozu aldım kokulu taş yapıcam
Ne tarz bir şey düşünüyorsun kuzum
Selam teyzeleri bizim dün hava desteğimiz bitti sıra emme aşamasına geldi eğer etmeyi de yapabilirsek taburcu olmamız yakın gibi duruyor, bu da bizim grubun en sabırsız bebişibi maşallahınızı ve duanızı alırız çok zor geldik bu günlere şükürler olsun Rabbime binlerce kez
34+2 çalışmak için direnenlerden biride benim çok zorlanıyorum gün sayar oldum
1 haftada 500 gr alan bebek annesi olarak yaziyorum. Karbonhidrat yiyen bebegine kilo aldiriyor.
Ekmekler, pogacalar, borekler, corekler.
Ama su sancilari da bi anlatsaydin keske :)
Çok çok geçmiş olsun canım ağrım sızım vardı diyordun hep demekki sancıymış inşallah bir hafta daha dayanır miniğin de doğumuna gidersin. Elinden geldiğince dinlen bakalımselam kızlar, bugün kontrolümüz vardı gece boyunca doğru düzgün uyuyamadım resmen içime doğmuştu bi tuhaflık olduğu sabahı zor ettim bi an önce muayeneye gideyim diye, velhasıl önce Nst çekildi benim nst de sancı çıktı hemde 75 üstü bunlar beni aldı masaya açıklık var mı yok mu kontrol ettiler Allah'tan açıklığım yoktu ( bu arada kontrol sırasında ağrı oldu ama sonrasında hemen geçti korkulacak bişey yok) neyse sonra dr un yanına gittim noldu doğuruyon mu dedi bana direk :)) biliyorsunuz zaten sürekli bahsediyorum burda sancılarımdan , muayene ederken bile kasılmalarım oluyor bu arada dr da farketti, sancılarım yüksek çıkmış bebek hala ters bu saatten sonra dönmez çünkü kasılmaların başlamış dedi bunlar bildiğiniz doğum kasılmalarıymış, bende normalde hem ters rahimliyim hem de T rahme sahibim yani dar rahimliyim, tüp bebek öncesi histeroskopi ile düzeltildi ama dr dedi ki ne kadar düzeltilirse düzeltilsin normal rahim gibi olmuyor bu kasılmaların sebebi senin rahminin yapısı bile olabilir dedibu arada tam 36. haftadayım bebek 2700 dedi 49 cm ama karın çevresi 2 hafta geride acayip moralim bozuldu, 20.haftamda 2 hafta önde olan bebem geriye düşmüş resmen, ama dr baş çevresi femur uzunluğu haftanla uyumlu o yüzden sıkıntı olmaz sadece kilolu bi bebek olmayacak dedi 2500 ün üstü de yeterli bizim için dedi, istirahat verdi ve progestan yazdı seni rahatlatır 1 hafta daha dayan hiç bir iş yapma dedi resmen 2 gün sonra tekrar kontrol verdi bana artık sık kontrol bakalım inşallah en az 1 hafta daha bişey olmaz dua edin kızlar
Kızlar gittim dikişlerimi aldırdım , kendi dr’uma gittim , dedim dr gördün mü benim kız durmadı , bana bu beklediğimiz bişeyi sürpriz değildi dedidiyemedim madem biliyordun niye bana ciğer geliştirici yapmadın nst çekmedin hiç bişey yapmadın demedim ama , bebeğimi görmeye gittim 2300 olana kadar kalacakmış
Allah razı olsun çok sağolun doğumum normal olmadı sezeryan oldum henüz doğum iznine ayrilmamistim iki günluk rapor alıp evde dinleniyorum gece eşim işten geldikten saat 1 gibi kanepe uzanırken bir anda suyum geldi önce dedim ki acaba akıntı bende emin olmak için lavaboya kalktım ama evet gelen suyumdu hastaneye gittik devlete normalde özele gidiyorum devlette sancilarim başladı sadece bir ebe vardı nts yi çekti sonra bı kontrol edelim acilman var mı dedi kontrolde iki parmak acilman var ama çok darrl dedi kendi doktorumu aradım derken koca kemerde gece doğum yaptıracak doktor yada ebe yoktu gece gece doğru Antalya merkeze 3 te Anadolu Hastanesi'ne 1 saate ekip toplandı o arada sancilarim o kadar arttiki anlatamam en son 4 te ameliyathaneye girdik local anestezi yaptırdım ama o kadar güzel bir duygu ki Rabbim olmayanlara da versin kimsenin kucağını boş bırakmasın
Anlicagan kuzum garip ve bı kadar siradisiydi ebe 6 7 saate anca doğum yaparsın dedi bizimki çok hızlı oldu ve ben evde hiç beklemedim suyum geldiği an hastaneye gittim
bence bir hafta-10 güne toparlanır.inşallah hemencik kilosunu alır da sizleri üzmez minnoşCanım hiç kilo almamış ki aynı 1900 gram , ama dr normal dedi , bebekler ilk bir haftada kilo almazmış , ama kilo alımına geçtikten sonra hızlı kilo alır dedi , yani dediğine göre 2 hafta daha orda kalacak bebeğim
Canim o ağrıların belden vuran bi agri miydi yoksa alttan mi vuruyordu ben de alttan vuran ara ara ağrılar var ama ben doğum sancısı değil diye onemsemiyorumselam kızlar, bugün kontrolümüz vardı gece boyunca doğru düzgün uyuyamadım resmen içime doğmuştu bi tuhaflık olduğu sabahı zor ettim bi an önce muayeneye gideyim diye, velhasıl önce Nst çekildi benim nst de sancı çıktı hemde 75 üstü bunlar beni aldı masaya açıklık var mı yok mu kontrol ettiler Allah'tan açıklığım yoktu ( bu arada kontrol sırasında ağrı oldu ama sonrasında hemen geçti korkulacak bişey yok) neyse sonra dr un yanına gittim noldu doğuruyon mu dedi bana direk :)) biliyorsunuz zaten sürekli bahsediyorum burda sancılarımdan , muayene ederken bile kasılmalarım oluyor bu arada dr da farketti, sancılarım yüksek çıkmış bebek hala ters bu saatten sonra dönmez çünkü kasılmaların başlamış dedi bunlar bildiğiniz doğum kasılmalarıymış, bende normalde hem ters rahimliyim hem de T rahme sahibim yani dar rahimliyim, tüp bebek öncesi histeroskopi ile düzeltildi ama dr dedi ki ne kadar düzeltilirse düzeltilsin normal rahim gibi olmuyor bu kasılmaların sebebi senin rahminin yapısı bile olabilir dedibu arada tam 36. haftadayım bebek 2700 dedi 49 cm ama karın çevresi 2 hafta geride acayip moralim bozuldu, 20.haftamda 2 hafta önde olan bebem geriye düşmüş resmen, ama dr baş çevresi femur uzunluğu haftanla uyumlu o yüzden sıkıntı olmaz sadece kilolu bi bebek olmayacak dedi 2500 ün üstü de yeterli bizim için dedi, istirahat verdi ve progestan yazdı seni rahatlatır 1 hafta daha dayan hiç bir iş yapma dedi resmen 2 gün sonra tekrar kontrol verdi bana artık sık kontrol bakalım inşallah en az 1 hafta daha bişey olmaz dua edin kızlar
Ayy maşallah, çok şükür kavuşturanaAllah razı olsun çok sağolun doğumum normal olmadı sezeryan oldum henüz doğum iznine ayrilmamistim iki günluk rapor alıp evde dinleniyorum gece eşim işten geldikten saat 1 gibi kanepe uzanırken bir anda suyum geldi önce dedim ki acaba akıntı bende emin olmak için lavaboya kalktım ama evet gelen suyumdu hastaneye gittik devlete normalde özele gidiyorum devlette sancilarim başladı sadece bir ebe vardı nts yi çekti sonra bı kontrol edelim acilman var mı dedi kontrolde iki parmak acilman var ama çok darrl dedi kendi doktorumu aradım derken koca kemerde gece doğum yaptıracak doktor yada ebe yoktu gece gece doğru Antalya merkeze 3 te Anadolu Hastanesi'ne 1 saate ekip toplandı o arada sancilarim o kadar arttiki anlatamam en son 4 te ameliyathaneye girdik local anestezi yaptırdım ama o kadar güzel bir duygu ki Rabbim olmayanlara da versin kimsenin kucağını boş bırakmasın
Anlicagan kuzum garip ve bı kadar siradisiydi ebe 6 7 saate anca doğum yaparsın dedi bizimki çok hızlı oldu ve ben evde hiç beklemedim suyum geldiği an hastaneye gittim
Kuzum ya bu kafasının aşağı girmesi beni korkutuyor düşününce biliyon mu :) Kafası sıkışır gibi geliyorBen bugun ananas ve hurma alcam açılmaya yararı varmis dun 40 tane daha squat yaptım bebeğin kafası iyice aşağıda bi sağ bi sol yapiyo arada hissediyorum dun gece o kadar sol kasigima kafasını yerleştirdi ki yuruyemedim kasiktan çıkmaya calisiyo benim kız dogru yolu bulacak insallah
Normal başlamışken neden sezeryana döndğ canım ben orasını anlamadım? Açılma mı azdı?Allah razı olsun çok sağolun doğumum normal olmadı sezeryan oldum henüz doğum iznine ayrilmamistim iki günluk rapor alıp evde dinleniyorum gece eşim işten geldikten saat 1 gibi kanepe uzanırken bir anda suyum geldi önce dedim ki acaba akıntı bende emin olmak için lavaboya kalktım ama evet gelen suyumdu hastaneye gittik devlete normalde özele gidiyorum devlette sancilarim başladı sadece bir ebe vardı nts yi çekti sonra bı kontrol edelim acilman var mı dedi kontrolde iki parmak acilman var ama çok darrl dedi kendi doktorumu aradım derken koca kemerde gece doğum yaptıracak doktor yada ebe yoktu gece gece doğru Antalya merkeze 3 te Anadolu Hastanesi'ne 1 saate ekip toplandı o arada sancilarim o kadar arttiki anlatamam en son 4 te ameliyathaneye girdik local anestezi yaptırdım ama o kadar güzel bir duygu ki Rabbim olmayanlara da versin kimsenin kucağını boş bırakmasın
Kafasını asagiya indirmezse o zaman sıkıntı kuzum senin anatomin zaten bebisin baş kisminman gelmesine uygun tasarlanmis hiç bise olmaz sen içini rahat tut zaten bebeğin kafa kemiği ortası boş cikarken üst üste biniyormus doğunca kayniyormus Rabbım öyle muazzam yaratmışKuzum ya bu kafasının aşağı girmesi beni korkutuyor düşününce biliyon mu :) Kafası sıkışır gibi geliyordoğal süreç bu tabiki olmaz öyle bir şey ama doğurana kadar daha neler uydurcam acaba
artık daha çok korkuyorum :) şaka şaka evet canım büyük bir mucize bu doğum. Rahime tutunmaasından doğmasına büyümesine her anı ayrı bir mucize.. Benimki geçen haftaya göre aşağı indi galiba. Bİlgisayarda birşey yazarken sıkıntı yoktu geçen hafta bugün klavyeye yazmak için dik oturuyorum ya özellikle sağ kasığımla bacağım arası sıkışıyor orda bir şey varmış gibi hissediyomKafasını asagiya indirmezse o zaman sıkıntı kuzum senin anatomin zaten bebisin baş kisminman gelmesine uygun tasarlanmis hiç bise olmaz sen içini rahat tut zaten bebeğin kafa kemiği ortası boş cikarken üst üste biniyormus doğunca kayniyormus Rabbım öyle muazzam yaratmışkorkma annesi
Canım hiç kilo almamış ki aynı 1900 gram , ama dr normal dedi , bebekler ilk bir haftada kilo almazmış , ama kilo alımına geçtikten sonra hızlı kilo alır dedi , yani dediğine göre 2 hafta daha orda kalacak bebeğim
Iki hafta hiç iş yapma dinlen kuzu yatınca bence bebis de bekler cok ayakta kalirsan rahim ağzın inceldigi için bebis gelmeye niyetlenebilir 2 hafta dayansan mis gibi olur
İnşallah dayanır canım güzelce dinlen , ama bu zamandan sonra doğsa bile bişey olmazendişelenme , inşallah sağlıkla gelsin , ama ben dedim benimde aynı senin gibi ağrım vardı diye
CAnım inşallah hayırlısıyla kucağına alacaksın artık bebişelr kurtardı kendini boşver kiloya takılma önemli olan sağlıklı olması. Gün filan verdi mi sezeryan mı olcak?
Canım senin ailenden biri gelse emin ol daha rahat edersin , doğumdan çıkınca annen yada senin kardeşin yanında olması çok daha iyi , çünkü ben tuvalete falan annemle gidiyordum resmen , annem bezimi değişiyordu ,bunları kayınvalideyle ben çekinirdim yapmaya , o yüzden inşallah annen doğumuna yetişir , benim hastane gece eşimi bırakmıyordu yanıma , senin gece bırakıyorsa o kalır yanında çünkü gecede tuvalete gidiyorsun ve eğilip külotunu çekemiyorsun , yani bunlar benim tecrübelerim
evet canım öyle yapıcam çok teşekkür ederimÇok çok geçmiş olsun canım ağrım sızım vardı diyordun hep demekki sancıymış inşallah bir hafta daha dayanır miniğin de doğumuna gidersin. Elinden geldiğince dinlen bakalım
Canim o ağrıların belden vuran bi agri miydi yoksa alttan mi vuruyordu ben de alttan vuran ara ara ağrılar var ama ben doğum sancısı değil diye onemsemiyorum
Evet ve ben daha çatı muayesini falanda olmamıştım ebe çok dar dedi zaten bizde riske atmak istemedik çocuk kanala girmişti ama acilmam olmadıNormal başlamışken neden sezeryana döndğ canım ben orasını anlamadım? Açılma mı azdı?
Ay kuzum ne güzel 8 gün kalmışşş bebişler de iyiymiş çok şükürHayirli haftalar güzel anneler.
Benim şafak 8
Bugun son kontrol vardi, oğullarda bende gayet iyiyiz. Bundan sonra günaşırı nst ile gidicez. 22 agu sali günü kavuşuyoruz
Sizlerde durumlar nasil. Bakalim benim sezaryene kadar sürprz yapan bebekimiz olacak mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?