- 28 Aralık 2022
- 1.422
- 3.343
- 53
Harika bilgiler.Kızlarr sağlık ocağından 35. Hafta kontrolünden geldim ebeden öğrendiğim bazı bilgileri şimdi size aktarıyorum.
●emzik ve biberon meme reddi yaptığı için kaşık biberon, şırınga yada eds yöntemi öneriliyor.
●ilk 3 ay bebekler kendilerini anne karnında hissettikleri için anne ile temas bu süreçte nörolojik gelişimi açısından çok önemli.
●ilk 3 ay bebekler geceleri 3 saatten uzun aç kalmamalı, ama her istediğindede meme mutlaka verilmeli. Mahrum bırakılmamalı
●37. Haftadan itibaren günde 3 adet hurma, adaçayı ve ananas tüketimi doğumu tetikliyormuş, 37. Haftadan önce kullanılmasını önermediler
●bebek ilk doğduğunda topuk kanı hastanede alınacak, 2. Topuk kanı ilk 1 hafta içinde hastanede kontrolde yada sağlık ocağından alınacak
●ilk doğduğunda hepatit b aşısı hastanede yapılıyor, sonraki devlet aşıları 1 aylık olduğunda sağlık ocağı tarafından takip ediliyor. Özel aşılarsa 2. Aydan itibaren başlıyor.
●bebek doğduğu an ilk yarım saat bebeği emzirmek (bebek isterse) önemli, ayrıca doğar doğmaz anne ile ten tene temas da oldukça önemli. Önceden doktordan bu durum talep edilmeli
●ilk gelen süt olan kolostrum pompayla sağılamıyor yoğunluğundan dolayı. Elle sağmak gerekiyor
●Bebek memeyi doğru kavrayamazsa meme başı çatlağı oluyor, meme ucuyla kahverengi kısmın büyük bir bölümünü almalı ve bebeğin ağzı tam açık olmalı bu şekilde meme başı çatlağı olmayabilir
●bebek emdikten sonra memeler tam boşalmadıysa sağmak çok önemli. Memede süt kaldığında beyin bebeğin artık emmediğini düşünerek süt üretimini durduruyormuş. Bu yüzden süt kalırsa sağılmalı.
●sağılan süt anne sütü saklama poşetinde oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, buzlukta ise 3 ay muhafaza edilebiliyor
●burada önemli olan nokta önceden sağılan süt gece sağılmışsa bebeğe gece vermek, gündüz sağılmışsa gündüz vermek gerekiyor. Çünkü gece sağılan sütün içerisinde uykuyu tetikleyen içerikler, gündüz sağılan sütün içerisinde enerjik olmayı tetikleyen içerikler varmış. Ters verildiğinde, gece bebek uyumayabilir yada gündüz uyku yapabilirmiş.
Aklımda kalanlar bunlar kızlar. Umarım faydalı olur hepimize
Ne güzel yazmışsın uzun uzun,teşekkürler canımKızlarr sağlık ocağından 35. Hafta kontrolünden geldim ebeden öğrendiğim bazı bilgileri şimdi size aktarıyorum.
●emzik ve biberon meme reddi yaptığı için kaşık biberon, şırınga yada eds yöntemi öneriliyor.
●ilk 3 ay bebekler kendilerini anne karnında hissettikleri için anne ile temas bu süreçte nörolojik gelişimi açısından çok önemli.
●ilk 3 ay bebekler geceleri 3 saatten uzun aç kalmamalı, ama her istediğindede meme mutlaka verilmeli. Mahrum bırakılmamalı
●37. Haftadan itibaren günde 3 adet hurma, adaçayı ve ananas tüketimi doğumu tetikliyormuş, 37. Haftadan önce kullanılmasını önermediler
●bebek ilk doğduğunda topuk kanı hastanede alınacak, 2. Topuk kanı ilk 1 hafta içinde hastanede kontrolde yada sağlık ocağından alınacak
●ilk doğduğunda hepatit b aşısı hastanede yapılıyor, sonraki devlet aşıları 1 aylık olduğunda sağlık ocağı tarafından takip ediliyor. Özel aşılarsa 2. Aydan itibaren başlıyor.
●bebek doğduğu an ilk yarım saat bebeği emzirmek (bebek isterse) önemli, ayrıca doğar doğmaz anne ile ten tene temas da oldukça önemli. Önceden doktordan bu durum talep edilmeli
●ilk gelen süt olan kolostrum pompayla sağılamıyor yoğunluğundan dolayı. Elle sağmak gerekiyor
●Bebek memeyi doğru kavrayamazsa meme başı çatlağı oluyor, meme ucuyla kahverengi kısmın büyük bir bölümünü almalı ve bebeğin ağzı tam açık olmalı bu şekilde meme başı çatlağı olmayabilir
●bebek emdikten sonra memeler tam boşalmadıysa sağmak çok önemli. Memede süt kaldığında beyin bebeğin artık emmediğini düşünerek süt üretimini durduruyormuş. Bu yüzden süt kalırsa sağılmalı.
●sağılan süt anne sütü saklama poşetinde oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, buzlukta ise 3 ay muhafaza edilebiliyor
●burada önemli olan nokta önceden sağılan süt gece sağılmışsa bebeğe gece vermek, gündüz sağılmışsa gündüz vermek gerekiyor. Çünkü gece sağılan sütün içerisinde uykuyu tetikleyen içerikler, gündüz sağılan sütün içerisinde enerjik olmayı tetikleyen içerikler varmış. Ters verildiğinde, gece bebek uyumayabilir yada gündüz uyku yapabilirmiş.
Aklımda kalanlar bunlar kızlar. Umarım faydalı olur hepimize
29. Haftamda gitmiştim bir de bir iki haftaya gitsem yeter o götürür bayaGünaydın güzel anneler yine sıcak bir güne uyandık, bebekler ve anneleri iyi mi,birde ağda fln doğumu tetikler mi acaba artık son hazırlıkları yapsak mı
Dus almak neydi ben unuttumTek değilsin canım duş aldımm üstümü giyene kadar tekrar su içinde kaldım
Sağol cnm bende alayım randevumu artık nolur nolmaz hazır olmak lazımBen bugün ağdaya gideceğim canım doktorun yardımcısına sordum gidin dedi, nişan geldikten sonra önermiyoruz sadece dedi o zaman enfeksiyona açık oluyormuş
Şu ultrason ölçüleri beni benden alıyorKızlaaar şimdi çıktım doktordan. 36+3 üm. 10 gün içinde bebek sadece 100 gram almış gözüküyor ve 51 cm. Yani anlam veremedim 100 grama çünkü benimki 2 haftada en az 400-500 alırdı. Doktor en az 1 hafta daha kesinlikle doğum bekleme dedi. Anlayacağınız benim mesai devam ediyor...
Cidden ya artık doğunca göreceğiz bence hiç takmayalım, büyümüşlerdir zaten içerde bir tekme atıyor sarsıyor beniŞu ultrason ölçüleri beni benden alıyor
Merhabalar her şey yolunda çok şükür. Doktor kontrollerimiz başladı yeni doğana götürdük 36+6 da doğduğu için prematüre olarak geçiyor bebisim
Muhakkak verilen tarihten haberi vardır kuzu doktorunun, ama sen şimdi kaç haftada bir gidiyorsun?kontrollerine dikkat et kuzu Gittiğinde doktora söyle erkene çekebilir benceKizlar size bişey danışacagim.
Ben dün devletten gün aldım 39+2 ye verdi.
Ben riskli gruptayim
Ama onu anlatamadim orda .
Gün veren de doktor değildi sekreterdi.
Çok geç degilmi dedim
Bız en iyi haftayı seçiyoruz dedi sadcee.
Bugün anestezi bölümüne randevum var onay için.
Gittiğimde günü 1 hafta geriye çekmek için konuşayım mı sizce ?
Sonuçta gün veren doktor değildi.
Doktor sadcee dedi ki in sekreterlikten gün al
Merhabalar her şey yolunda çok şükür. Doktor kontrollerimiz başladı yeni doğana götürdük 36+6 da doğduğu için prematüre olarak geçiyor bebisimdoktor da 3 kilo prematüre mi olur diyor sarılığı yok sukur iki saatte bir emziriyorum çok uslu bir kızım var. Uyanık kalma süresi arttı artık önceden uyuyup uyuyordu şimdi yarım saat her memeden önce sohbet ediyoruz guzel kızımla sürekli tuvaletini yapıyor ve üstüme isiyor tüm günüm onunla geçiyor ve hayatım çok daha anlamlı artık
Yaaa maşallah sizeMerhabalar her şey yolunda çok şükür. Doktor kontrollerimiz başladı yeni doğana götürdük 36+6 da doğduğu için prematüre olarak geçiyor bebisimdoktor da 3 kilo prematüre mi olur diyor sarılığı yok sukur iki saatte bir emziriyorum çok uslu bir kızım var. Uyanık kalma süresi arttı artık önceden uyuyup uyuyordu şimdi yarım saat her memeden önce sohbet ediyoruz guzel kızımla sürekli tuvaletini yapıyor ve üstüme isiyor tüm günüm onunla geçiyor ve hayatım çok daha anlamlı artık
canım bende bugün kontrole gittim benim çoçuğun ptesiye göre boyu kısalmışKızlaaar şimdi çıktım doktordan. 36+3 üm. 10 gün içinde bebek sadece 100 gram almış gözüküyor ve 51 cm. Yani anlam veremedim 100 grama çünkü benimki 2 haftada en az 400-500 alırdı. Doktor en az 1 hafta daha kesinlikle doğum bekleme dedi. Anlayacağınız benim mesai devam ediyor...
ya ben dün evde kendim yaptım ama çok zorlandım, azdı diye kendim yapiyim dedim ve sancım başladı bıraktım hemen kendimi duşa attım ama o duşu nasıl aldım Allah bilir, duştan çıktım uzandım zaten 10 15 dk sürüyor benim sancı geçti sonra, bilmiyorum denk mi geldi eğil kalk kendimi mi kastım ama sıkıntı olmadı sonrasındaGünaydın güzel anneler yine sıcak bir güne uyandık, bebekler ve anneleri iyi mi,birde ağda fln doğumu tetikler mi acaba artık son hazırlıkları yapsak mı
Valla ben günlerdir o toplanmayı bebek poposy sanıyorum bebek büyüdü nasıl toplanıyor tabi buraya sem sert vs diyorum la o sancıymış yagünaydın kızlar, karnım dünden beri taş gibi sertleşti dünde bayağı kasılmalarım oldu ama kısa süreli, bu sertleşme arada olur sonra düzelirdi tam kasılma anındaki gibi değil ama yinede sert hatta eşim karnın ne kadar büyümüş diyo birden daha da şişti, sizde durumlar nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?