2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kizlar size bişey danışacagim.
Ben dün devletten gün aldım 39+2 ye verdi.
Ben riskli gruptayim
Ama onu anlatamadim orda .
Gün veren de doktor değildi sekreterdi.
Çok geç degilmi dedim
Bız en iyi haftayı seçiyoruz dedi sadcee.
Bugün anestezi bölümüne randevum var onay için.
Gittiğimde günü 1 hafta geriye çekmek için konuşayım mı sizce ?
Sonuçta gün veren doktor değildi.
Doktor sadcee dedi ki in sekreterlikten gün al

squat cezası da almazsın ama
Dinlen bol bol..
Bu yaz bebeleri biraz aceleci gibi. Bir deniz havası alalım ne var ne yok diye kolaçan ediyorlar

Güzel haberlerini bekliyoruz sabırsızlıkla.

Kimse kusura bakmasın valla o klima açık kalacak elektrikler gitmesin diye dua ediyorum resmen.

aaa ben

Ben özel hastaneye gidiyorum 39+0 da gün aldım. son muayenede normal tarihin bu olduğunu öncesinin erken diye nitelendirdiklerini söyledi. Bende çünkü bu zaman bekler mi emin değilim. Herkes 37 -38 lerde doğuruyor. Orasını Allah bilir dedi. Erkende gelecek olursa doğurturuz dedi

Ahaha canım boş ver erkekler ne anlar ya , iyi yapıyor annen gelsin sende dinlen

Aynen canım sağlıklısı nasılsa öyle olsun inşallah

İnşallah çok rahat ve sağlıklı bi doğum olur içini ferah tut bebeğine kavuşucaksın ona odaklan

Bence konuş canım dr’la

Kızlar korse alan varsa öneri yada link atabilir mi banada
Ben kemer korse aldım dünden beri takıyorum , ama size tavsiyem dar korse almayın takamazsınız , bu kemer korse şuanlık iyi geldi bana , bide doğumdan sonra alın bence , çünkü doğumdan 5,6 gün sonra göbeğin iniyor , ölçüp ona göre korse alın

+1
Doğumdan 1 2 hafta sonrayı bekleyip alacağım bende. Hiç kestiremiyorum çünkü beden aralıkları çok yakın bol veya dar olur endişesiyle bekletiyorum almadım. Mikyy38

Kızlarr sağlık ocağından 35. Hafta kontrolünden geldim ebeden öğrendiğim bazı bilgileri şimdi size aktarıyorum.

●emzik ve biberon meme reddi yaptığı için kaşık biberon, şırınga yada eds yöntemi öneriliyor.

●ilk 3 ay bebekler kendilerini anne karnında hissettikleri için anne ile temas bu süreçte nörolojik gelişimi açısından çok önemli.

●ilk 3 ay bebekler geceleri 3 saatten uzun aç kalmamalı, ama her istediğindede meme mutlaka verilmeli. Mahrum bırakılmamalı

●37. Haftadan itibaren günde 3 adet hurma, adaçayı ve ananas tüketimi doğumu tetikliyormuş, 37. Haftadan önce kullanılmasını önermediler

●bebek ilk doğduğunda topuk kanı hastanede alınacak, 2. Topuk kanı ilk 1 hafta içinde hastanede kontrolde yada sağlık ocağından alınacak

●ilk doğduğunda hepatit b aşısı hastanede yapılıyor, sonraki devlet aşıları 1 aylık olduğunda sağlık ocağı tarafından takip ediliyor. Özel aşılarsa 2. Aydan itibaren başlıyor.

●bebek doğduğu an ilk yarım saat bebeği emzirmek (bebek isterse) önemli, ayrıca doğar doğmaz anne ile ten tene temas da oldukça önemli. Önceden doktordan bu durum talep edilmeli

●ilk gelen süt olan kolostrum pompayla sağılamıyor yoğunluğundan dolayı. Elle sağmak gerekiyor

●Bebek memeyi doğru kavrayamazsa meme başı çatlağı oluyor, meme ucuyla kahverengi kısmın büyük bir bölümünü almalı ve bebeğin ağzı tam açık olmalı bu şekilde meme başı çatlağı olmayabilir

●bebek emdikten sonra memeler tam boşalmadıysa sağmak çok önemli. Memede süt kaldığında beyin bebeğin artık emmediğini düşünerek süt üretimini durduruyormuş. Bu yüzden süt kalırsa sağılmalı.

●sağılan süt anne sütü saklama poşetinde oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, buzlukta ise 3 ay muhafaza edilebiliyor

●burada önemli olan nokta önceden sağılan süt gece sağılmışsa bebeğe gece vermek, gündüz sağılmışsa gündüz vermek gerekiyor. Çünkü gece sağılan sütün içerisinde uykuyu tetikleyen içerikler, gündüz sağılan sütün içerisinde enerjik olmayı tetikleyen içerikler varmış. Ters verildiğinde, gece bebek uyumayabilir yada gündüz uyku yapabilirmiş.

Aklımda kalanlar bunlar kızlar. Umarım faydalı olur hepimize

Kızlar korse alan varsa öneri yada link atabilir mi banada
çiçeğim bu konuda bir şey söylemek istiyorum, ben doktoruma sordum korse olayını. dedi ki rahim zaten 40 gün içinde kendiliğinden eski haline dönüyor. ilk başlarda korse önermiyorum çünkü sen onu sıkıştırarak müdahale ediyosun ve karın kaslarını zayıflatıyosun dedi. ilk önce doğal haline gelmesi için zaman ver dedi. bana da mantıklı geldi açıkçası. aklınızda olsun :*

Bence riskli gruptaysan konuşmanda fayda var
Sezeryan mı olucaksın
Benim sezeryan tarihi 38+4

+1
Doğumdan 1 2 hafta sonrayı bekleyip alacağım bende. Hiç kestiremiyorum çünkü beden aralıkları çok yakın bol veya dar olur endişesiyle bekletiyorum almadım. Mikyy38
Aynen canım ben bi tane korse almıştım küçük geldi mesela olmadı , onuda sakladım zayıflayınca artık

Aslında dediğin çok doğru canım , rahim 4 el 6 hafta içinde eski haline dönüyor o yüzden genelde ne yapılacaksa 40 gün sonra yapılsın diyorlar , korse takmak spor yapmak , ama ben acele ettim fakat etkide ediyor , ama bilmiyorum korse süreci hızlandırıyormu yoksa zaten göbek kendi inecekmi ben biraz acele ettim

Anladımmm o zaman öyle yapayım teşekkürler

Günaydın güzel anneler yine sıcak bir güne uyandık, bebekler ve anneleri iyi mi,birde ağda fln doğumu tetikler mi acaba artık son hazırlıkları yapsak mı
Ben bugün ağdaya gideceğim canım doktorun yardımcısına sordum gidin dedi, nişan geldikten sonra önermiyoruz sadece dedi o zaman enfeksiyona açık oluyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…