- 18 Kasım 2022
- 1.035
- 2.176
- 53
- 38
Hadi bakalım inşallah güzel kolay bir doğum olur canım bir avazda kavuşun inşallahMerhaba kızlar bu ara doğuran doğurana gruptahep geriden okuyorum yazana kadar konu değişiyor doğum yapan anneler hepinizi tebrik ederim, hayırlı sağlıklı evlat olurlar inşallah 37+5teyim iki haftadır düzensiz sancılarım var ve 9 aydır takip eden doktorum tatile çıktı bu tarihte hastane ve doktor değiştirmek zorunda kaldım, bugün muayeneye gittim 2 cm açıklık varmış benim bebişte biraz iri 3530 gr doktor hareket spor önerdi doğumu rahat yapmam için , çatı muayenesini de bugün yaptı ağrı vs olmadı normal doğuma müsaitmişim nstde de sancılar çıktı ufak bi hafta içinde benden de haber gelir galiba
AminHadi bakalım inşallah güzel kolay bir doğum olur canım bir avazda kavuşun inşallah
Arkadaşlar bizde kan uyuşmazligi var, 28 de bi doz rogam vurulmustu. Simdi dogumda bebeklerin kan grubuna göre tekrar vurulma ihtimali var. Ben sezaryeni özelde olacagim 2 bin tl ücreti varmis rogamin..
Bu konuda bilgisi olan var mi?
Devlette sekretere sormus eşim, doğum olmadan kan gruplari bilinmeden yazamayiz demişler, haklilar..
E dogumdan sonra bebeklerle gidipde yazdirmak neredeyse imkansiz. Bi yöntemi var mi acaba
Canım bizde de kan uyuşmazlığı vardı bebeğimin kan grubu pozitif oldu yani babasına çekti ama baba doğuma girmeden iğneyi vurmuşlardı neye göre karar verdiler vurmaya ama bilmiyorum maalesef, iyiki de vurulmuş zaten benim kan grubumdan olmadıArkadaşlar bizde kan uyuşmazligi var, 28 de bi doz rogam vurulmustu. Simdi dogumda bebeklerin kan grubuna göre tekrar vurulma ihtimali var. Ben sezaryeni özelde olacagim 2 bin tl ücreti varmis rogamin..
Devlette sekretere sormus eşim, doğum olmadan kan gruplari bilinmeden yazamayiz demişler, haklilar..
E dogumdan sonra bebeklerle gidipde yazdirmak neredeyse imkansiz. Bi yöntemi var mi acaba
Sonrasinda 72 saatte vurulmasi lazimmis.Doğumdan sonra hemen yapılması mı gerekiyormuş peki canım yani süre açısından zaman varsa ancak yazdırabilirsin sanırım bu durumda başka seçenek yok gibi
Ben o haftalarda devlette yazdirip olmustum, simdi o parayi vermek fazla geliyorBen ilk haftalarda kanama nedeniyle özelde oldum iğneyi hem ilaç parasını ödedim bi yatış parası aldılar iğnenin prosedürü gereği
Doğumdan sonrada 72 saat içinde bebeklerin kan gurubuna bakılacak eğer farklıysa o zamanda yine iğne yapılıyor
O süre içşnde devlete gidip olamazsınız gbi o yüzden parayı alıcaklar yani özelde olduğunuz için
Çok sağol canim, çok kiymetli bilgiler. Bizim ebeden ben hic bi sey duymadimKızlarr sağlık ocağından 35. Hafta kontrolünden geldim ebeden öğrendiğim bazı bilgileri şimdi size aktarıyorum.
●emzik ve biberon meme reddi yaptığı için kaşık biberon, şırınga yada eds yöntemi öneriliyor.
●ilk 3 ay bebekler kendilerini anne karnında hissettikleri için anne ile temas bu süreçte nörolojik gelişimi açısından çok önemli.
●ilk 3 ay bebekler geceleri 3 saatten uzun aç kalmamalı, ama her istediğindede meme mutlaka verilmeli. Mahrum bırakılmamalı
●37. Haftadan itibaren günde 3 adet hurma, adaçayı ve ananas tüketimi doğumu tetikliyormuş, 37. Haftadan önce kullanılmasını önermediler
●bebek ilk doğduğunda topuk kanı hastanede alınacak, 2. Topuk kanı ilk 1 hafta içinde hastanede kontrolde yada sağlık ocağından alınacak
●ilk doğduğunda hepatit b aşısı hastanede yapılıyor, sonraki devlet aşıları 1 aylık olduğunda sağlık ocağı tarafından takip ediliyor. Özel aşılarsa 2. Aydan itibaren başlıyor.
●bebek doğduğu an ilk yarım saat bebeği emzirmek (bebek isterse) önemli, ayrıca doğar doğmaz anne ile ten tene temas da oldukça önemli. Önceden doktordan bu durum talep edilmeli
●ilk gelen süt olan kolostrum pompayla sağılamıyor yoğunluğundan dolayı. Elle sağmak gerekiyor
●Bebek memeyi doğru kavrayamazsa meme başı çatlağı oluyor, meme ucuyla kahverengi kısmın büyük bir bölümünü almalı ve bebeğin ağzı tam açık olmalı bu şekilde meme başı çatlağı olmayabilir
●bebek emdikten sonra memeler tam boşalmadıysa sağmak çok önemli. Memede süt kaldığında beyin bebeğin artık emmediğini düşünerek süt üretimini durduruyormuş. Bu yüzden süt kalırsa sağılmalı.
●sağılan süt anne sütü saklama poşetinde oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, buzlukta ise 3 ay muhafaza edilebiliyor
●burada önemli olan nokta önceden sağılan süt gece sağılmışsa bebeğe gece vermek, gündüz sağılmışsa gündüz vermek gerekiyor. Çünkü gece sağılan sütün içerisinde uykuyu tetikleyen içerikler, gündüz sağılan sütün içerisinde enerjik olmayı tetikleyen içerikler varmış. Ters verildiğinde, gece bebek uyumayabilir yada gündüz uyku yapabilirmiş.
Aklımda kalanlar bunlar kızlar. Umarım faydalı olur hepimize
Koca nasil hakli çikartilir şekil AKızlar selam:) Dün gece kocamı eleştirdim ama evdeyim dinlenmek için sözde ama şuan size daha yeni selam veriyorum düşünün nasıl yattımyalaan.. kahvaltı hazırla topla sonra mutfağı da topla o şunu kaldırayım şunu şuraya koyayım dur yerleri robot iyi silmemiş viledayla silmekten bir şey olmaz.. tv tozunu alayım annemler gelcek bu kadar kötü durmasın vs vs derken şimdi ayak uzattım daha eşimde iş yapmıyon dimi diyor yok yaaa dedim geçiştirdim
Bu süreç biraz yipratici olacak ama gececek arkadasim, sabret. Doktoru hemsireyi bosver asil Allaha emanet yavrular. O Şanına yakisir korur evlatlarimiziKılzar gittim bebeğimi gördüm 5 gram kilo almış sadece moralim bozuldu ben bi 20 gram falan tahmin etmiştim en az 10 gram dedim alır , hemşire 20 dk olmadan geldi aldı , çok erken aldınız dedim e bu kadar artık dedi , Bazı hemşireler uzun bırakıyor bu hemen geldi aldıkızlar dua edin bebeğim hemen toparlanıp gelsin artık
Yok cnm denemek bile imkansız bu koca göbektenya ben dün evde kendim yaptım ama çok zorlandım, azdı diye kendim yapiyim dedim ve sancım başladı bıraktım hemen kendimi duşa attım ama o duşu nasıl aldım Allah bilir, duştan çıktım uzandım zaten 10 15 dk sürüyor benim sancı geçti sonra, bilmiyorum denk mi geldi eğil kalk kendimi mi kastım ama sıkıntı olmadı sonrasında
Neden erken doğurmak istiyorsunki? Bebek için anne karnında kaldığı her gün çok değerli. Ben 40. haftadan önce doğurmak istemem her ne kadar zorlansam da.K
Canim açıklık var ama dr 39. Haftami tamamlamami istedi spor yasak yat 39 a kadar tutabildigimiz kadar tutalım dedi yani anlayacağınız ben grubun en son doğurani olucam sanirim cok sinirim bozuldu çok ben dogurucam hayaliyle geldim dr beklesin diyor 3200 gr olmuş sanırım bi 4 kilo yapmadan dogurtmayacak
Hastanede bulunuyor genelde iğneler, ilk doğumumda onlar kendi iğnelerini vurup biz sadece ücreti ödemiştik. Hastanede bulunmasa bile doğumdan sonra 72 saat vaktiniz var, eşin o arada rahatça temin eder merak etme.Arkadaşlar bizde kan uyuşmazligi var, 28 de bi doz rogam vurulmustu. Simdi dogumda bebeklerin kan grubuna göre tekrar vurulma ihtimali var. Ben sezaryeni özelde olacagim 2 bin tl ücreti varmis rogamin..
Ben o haftalarda devlette yazdirip olmustum, simdi o parayi vermek fazla geliyor
Ben özelde yaptırdım ben de ödemedim çünkü 1 adet rhogam iğneyi devlet karşılıyor ama ikincisini kendimiz ödemeliyiz eğer gerekirseBende 28.haftada yapılanı devlette yaptırdım hiç para vermedim ama doğumda çok yapck bişey yok gibi
Kuzu birşey kalmamış ki 39 a hem hiç belli olmaz suyun gelir sancın başlar açılman artarK
Canim açıklık var ama dr 39. Haftami tamamlamami istedi spor yasak yat 39 a kadar tutabildigimiz kadar tutalım dedi yani anlayacağınız ben grubun en son doğurani olucam sanirim cok sinirim bozuldu çok ben dogurucam hayaliyle geldim dr beklesin diyor 3200 gr olmuş sanırım bi 4 kilo yapmadan dogurtmayacak
Kuzum yaa bende üzüldüm, sen bunun göbek adını kesin Nazlı koy ben diyim sanaKılzar gittim bebeğimi gördüm 5 gram kilo almış sadece moralim bozuldu ben bi 20 gram falan tahmin etmiştim en az 10 gram dedim alır , hemşire 20 dk olmadan geldi aldı , çok erken aldınız dedim e bu kadar artık dedi , Bazı hemşireler uzun bırakıyor bu hemen geldi aldıkızlar dua edin bebeğim hemen toparlanıp gelsin artık
Bundan aldık canım veriyorlar , inşallah sağlıkla çıkarlar bebişlerimiz canım , güçlü durmaya çalışıyorum inşallah bu günleri çabuk atlatırızCanım benim bebişe anne sütüne bu mamadan katıyorlar, istersen bir görüş doktorun ile bu mama hem kilo almasını kolaylaştırıyor hem de alması gerekn protein ve vitaminleri tam anlamıyla verebiliyoruz bebeğe demişti bizim doktorumuz.
Ayrıca içini ferah tut canım her bebek doğduktan sonra kilo veriyor yavaş yavaş kilo alacak sabretmek gerekiyor sen iyi olursan bebişin de iyi olacak unutma sakın
Ben özelde yaptırdım ben de ödemedim çünkü 1 adet rhogam iğneyi devlet karşılıyor ama ikincisini kendimiz ödemeliyiz eğer gerekirse
Ah ah boş anlasalar , bacıları çok iyi bazısıda bu hemşire gibiÖzellikle böyle bir birimde çalışıyorsan o suratla iş yapamazsın. Muhattap olduğun insanlar göz muayenesine gelmiyor. Evlatlarını görmeye geliyorlar.
AynenKuzum yaa bende üzüldüm, sen bunun göbek adını kesin Nazlı koy ben diyim sanadua edeceğim Rabbim kavuştursun sizi en kısa zamanda
Sağlıkla gelsin canım benimMerhaba kızlar bu ara doğuran doğurana gruptahep geriden okuyorum yazana kadar konu değişiyor doğum yapan anneler hepinizi tebrik ederim, hayırlı sağlıklı evlat olurlar inşallah 37+5teyim iki haftadır düzensiz sancılarım var ve 9 aydır takip eden doktorum tatile çıktı bu tarihte hastane ve doktor değiştirmek zorunda kaldım, bugün muayeneye gittim 2 cm açıklık varmış benim bebişte biraz iri 3530 gr doktor hareket spor önerdi doğumu rahat yapmam için , çatı muayenesini de bugün yaptı ağrı vs olmadı normal doğuma müsaitmişim nstde de sancılar çıktı ufak bi hafta içinde benden de haber gelir galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?