2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ayneen benimde böyle oldu. Süsler ve hediyelikler ayrı bir çantada olacak. Penye battaniyeler, depend bebek bezi filan yer kaplıyor yapçak birşey yok. Babalar bugünler için vardır

Belden ağrı herkeste olmuyormuş canım illa onu bekleme dediler bana. Senin de bilgin olsun.. hatta bazı kadınlara göre erkek bebekse belden geliyormuş ağrı bu kısmı doğru mu bilmem.. ama ebelerin dediğine göre belden ağrı herkeste olmaya bilir :)

Bu arada kızlar dün hastane çantası konu oldu diye söylüyorum. Eldiven ve ağız mendili hastanede çok düştüğü için bol getirin diyor bizim hastane. Emzir çevir gaz al filan derken düşüyormuşta o nedenle söylediler. Bir de çoğunluk pişik kremi koymuş ama ilk 15 gün alerji oluşturabileceği için kullanmayın diyorlar. O nedenle ben koymadım

Canım sen direk sezeryan mı istemiştin o yüzden mi cumaya gün verdi? Yoksa açılman var ya buni süre içinde bebek gelmezse alalım diye öi?

Yapma ya Tamam yarın kontrolümüz var, sorayım.

Peki sey sorucam, bu dokuntuler ciktiginda coktan ates enfeksiyon gibi belirtilerde baslamis olmali miydi? Yoksa daha erken mi diger belirtiler icin bi fikriniz var mi? Atesi az once 36.1 idi mesela.
37 buçuk üstünü görürseniz ateşi var deriz biz diyor doktor hanım. şuan yokmuş ateşi döküntü eşliğinde ateş olması gerekiyormuş kızamık için

Korkma canım sakin ol öncelikle kızamık geçirmiş çocukların kansere yakalanma riski azalıyor ve hastalığı atlattıktan sonra inanılmaz bir şekilde gelişmiş oluyorlar, çok şaşıracaksın sen de.
Kızamıksa ateş düşürücü kullanmadan atlatmaya çalışın elinizden geldiği kadar, vücut hastalığı ateş sayesinde yenecek çünkü. Yüksek ateşten korkma, bacaklarına nemli kompres uygula. Ateşi kontrol altına alsan yeter.
Vitamin A, C ve D vermen gerekiyor bir de. Ezcaneden alırsın.
Belki de kızamık değildir bir gözlemle. Kızamıksa da lütfen dışarıya çıkartma daha ufak bebeklere bulaşmaması için. Seninki 1 yaş üzerindeydi dimi? Aşıya rağmen mi oldu? Bu süreci hızlı ve hafif atlatırsınız inşaAllah

Geçmiş olsun doktora gidin bence geciktirmeden içinizde rahat eder

37 buçuk üstünü görürseniz ateşi var deriz biz diyor doktor hanım. şuan yokmuş ateşi döküntü eşliğinde ateş olması gerekiyormuş kızamık için

O zaman bizdeki kizamik degil, cunku ates 36.1

Ben takibe devam edeyim yine de.

22 aylik benim kizim, 2 doz asili.
Ben bugünden once disari cikardiklarima uzuluyorum su an ama dokuntulerden 4 gun once 4 gun sonra bulasiciymis, 4 gundur 1 yas alti bebekle temasimiz hic yok o acidan huzurluyum.

D vitamini kullaniyoruz, a ve c edinelim bi takip edelim de :)

Geçmiş olsun doktora gidin bence geciktirmeden içinizde rahat eder

Tesekkur ederim, gun icinde takip edip hastaneye goturucem dokuntuler cogalmadi oldugu gibi kaldi simdilik.

Bu ara cok pasakli yemek yiyor, her yerine bulastira bulastira belki yiyecek asidi kaynakli dokuntu de olabilir diye kendimi avutuyorum su an :)

Geçmiş olsun canım doktoruna gönder fotoğraflarını gerekirse götür bi canım belki sadece alerji isilik gibi bir şeydir

Kızzlar günaydın, ben de adet ağrısıyla uyandım bugün ya.. şimdi sağlık ocağına geldim son izlem var bugün
Günaydın canım benim son günlerimiz olduğu içindir bu belirtiler dünde benim karnım çok sertleşti hep sağa sola toplanıp durdu

Karton bardak falan, kahve, sakiz vs bunlar hastanede satilmiyor muymus? Hemsireler de bir hos.

Açıkçası bende yanıma almayı düşünüyorum. Refakatçi için de kolaylık olacak. Hastanede 15 -20 tl arası ufacık bardaktaki kahve. Hatta zam bile gelmiş olabilir.

Benim aldıklarım buranın 1/3 i kadar

Geçmiş olsun
Bebiş için riskli oluyor mu acaba kızamık. Keşke doktor bir an önce teşhisi koyabilse. En azından önlem alabilirsiniz

benimki de öyle sanki sol tarafımda poposunu dikmiş gibii. cumartesi kontrolüm var çok merak ediyorum ne durumda bebişim arada içime garip bi mutluluk doluyor size de oluyo mu kızlar doğum yaklaştıkça heyecan zirveye çıkıyorrrr ❤❤❤❤❤
Günaydın canım benim son günlerimiz olduğu içindir bu belirtiler dünde benim karnım çok sertleşti hep sağa sola toplanıp durdu

Kahveyi yanina alarak yaptigin tasarrufu takdir ediyorum, tam benim kafa. Ama en azindan dogumda simariklik yapayim diye bu tasarrufu es gecicem ben. Bir de niyeyse cok eminim sezaryen olmayacagima bu tarz seyleri es geciyorum o yuzden :)

Kizamik konusunda, zaten bulasiciligi dokuntuler cikmadan onceki 4 gunden itibaren başlıyormuş yani aslinda coktan risk altindayiz karnimdakiyle. Insallah birsey yoktur da bosuna evhamlaniyorumdur.

İyi olmana sevindim canım benim, Allah kolaylık versin, iyi yapıyorsun herşeyi halledip sağlıkla doğum olur inşallah, anestezi için neden kan veriliyor ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…