- 2 Temmuz 2023
- 12.094
- 36.257
- 528
Bana bebek kiyafetleri biraz fazla gibi geldi. Ben 4 takım koydum, 4. takım foto çekimi için.
Karnındaki bebeğin neden risk altında olsun kızamık aşısı olmadınmı çocukken?
Kızamıkçığa karşı bağışıklığın yoksa evet kızamıkçık tehlikeli olabilir hamilelikte ama kızamık başka, hem aşın da var, bebeğin için endişelenmene gerek yok. Benim oğlum su çiçeği geçirdi bu hamileliğimde, küçükken ben de su çiçeği geçirdiğim için hiçbir şey olmadı bebeğimle bana.Ya evet onlardan da eksiltecegim, birazdan giriseyim yine cantaya :)
Benim asilarimin hepsi tam, ama gebeyken riskli olabilir diye okudum bikac yerde. Ilk gebeligimde de doktor ozellikle kizamikcik cok riskli diye antikor bakmisti (gerci bu sanirim standart prosedur).
Sorun olmaz umarim?
Aa ben sadece hareket etmiyorsa sıkıntı olur diye düşünüyordumNasıl hareket ettiğine bağlı sanırım, benimki asla durmuyordu bi o yana bi bu yana tekmeler elleriyle bir şeyler yapmalar. O kadar çok fazla gelişi güzel hareketi düzensiz hareketi vardı ki doktor bana hayatında ne değişti de o bu hale geldi diye sormuştu. Çünkü ultrasonda bile durmadığı için doktor ölçüm yapamıyor bakamıyordu.
Kızamıkçığa karşı bağışıklığın yoksa evet kızamıkçık tehlikeli olabilir hamilelikte ama kızamık başka, hem aşın da var, bebeğin için endişelenmene gerek yok. Benim oğlum su çiçeği geçirdi bu hamileliğimde, küçükken ben de su çiçeği geçirdiğim için hiçbir şey olmadı bebeğimle bana.
Tünaydın canım ne dedilerKızzlar günaydın, ben de adet ağrısıyla uyandım bugün ya.. şimdi sağlık ocağına geldim son izlem var bugün
Allah on izniyle bir şey olmaz canım inşallah ben kızamık olmuştum küçükken acayip ateşim vardı ateşten gözümü açamıyordum bence kızamık değildir doktorunda söylemiş, bir de kuluçkası oluyor zaten risk o zamanlarda daha çok belki bir şey alerji yaptı yavruya ah analık ne zor Allah kolaylık versinYa evet onlardan da eksiltecegim, birazdan giriseyim yine cantaya :)
Benim asilarimin hepsi tam, ama gebeyken riskli olabilir diye okudum bikac yerde. Ilk gebeligimde de doktor ozellikle kizamikcik cok riskli diye antikor bakmisti (gerci bu sanirim standart prosedur).
Sorun olmaz umarim?
Geçmiş olsun canım ya bende hiç geçirmedimSabah buyuk kizimin aglamasiyla erkenden uyandim. Galiba kizamik geçiriyoruz, cildiracagim.
Vucudunda toplam 10 tane kadar kirmizi döküntü var, cogalacak mi diye takip ediyorum.
Huysuzluk ve dokuntu disinda belirti yok (ates, oksuruk vb hicbir sey yok)
Kizamik hakkinda bilgisi olan var mi? Ben kendim kizamik gecirmedigim icin cok korkuyorum su an.
Allah on izniyle bir şey olmaz canım inşallah ben kızamık olmuştum küçükken acayip ateşim vardı ateşten gözümü açamıyordum bence kızamık değildir doktorunda söylemiş, bir de kuluçkası oluyor zaten risk o zamanlarda daha çok belki bir şey alerji yaptı yavruya ah analık ne zor Allah kolaylık versin
Geçmiş olsun canım ya bende hiç geçirmedim
Normal izlem yaptılar canım kalp atışı tansiyon kan vs. Sıkıntı yok şükürTünaydın canım ne dediler
Kız benim ki büyük boy diyommmmmBende orta boy valiz büyük diyodum ama yastıktı bezdi derken anca sığdık ya yer kalmıcak şekilde hemde
Bana gülmezler inş orta boy valizle gelmiş diye
Bende orta boy valiz büyük diyodum ama yastıktı bezdi derken anca sığdık ya yer kalmıcak şekilde hemde
Bana gülmezler inş orta boy valizle gelmiş diye
Kız benim ki büyük boy diyommmmm
Ne yastigi?
Canım endişelenme , takip et belki bişeye alerji olmuşturUst solunum yolu enfeksiyonu ve agiz ici gri lekeler, ates, oksuruk diye okudum bende, bunlar yok bizde.
Dokuntuyu takipleyecegim cogalirsa hemen doktora gitmeliyiz anladigim kadariyla.
İsimli yastık yaptırmıştım onuda aldım yanıma baş ucuna koymak için
Evet ya doğru söylüyorsun canım geçmiş olsun , benim kardeşimde küçükken bir ara hep küçük küçük kızarıklar oluyordu ne yaptıysak geçmedi annem gitti o buharlı temizleyicilerden aldı , her yeri onunla temizledi , sonra geçti , çok küçük bizim görmediğimiz böcek çocukları tenleri hassas olduğu için etki ede biliyorYa sabahtan beri cogalma olmadi, ates de cikmadi.
Sanirim bir alerji ya da sinek / bocek dalamasi yasiyoruz. Masallah yani kuzum, cok neseli. Hasta olsa nesesi olmazdi en azindan :) biraz daha rahatim :)
Analik zor, simdi sizler ilk kez anne olacak olanlar, her ates yukselmesinde tik nefes hastaneye kosacaksiniz, her ilac icirisinizde acaba çocuğuma yararli oluyor mudur diye dertleneceksiniz. Sakin kalmayi simdiden ogrenin kizlar
Evet ya doğru söylüyorsun canım geçmiş olsun , benim kardeşimde küçükken bir ara hep küçük küçük kızarıklar oluyordu ne yaptıysak geçmedi annem gitti o buharlı temizleyicilerden aldı , her yeri onunla temizledi , sonra geçti , çok küçük bizim görmediğimiz böcek çocukları tenleri hassas olduğu için etki ede biliyor
Canım bi bak takip et yatak çarşaflarını tıkayıp ütüleyip tekrar ser , eğer geçmezse öyle bişey yaparsın , benim annemde geçmediği için son çare gitti onu aldıBuharli temizleyici mi alsam napsam, simdi bu bana dert olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?