- 9 Nisan 2021
- 4.956
- 7.049
- 108
- 32
Uyku sersemi çok zor oluyor kalkıp gitmekhem tuvalete kalkmam gerçek bir işkence. Hem de yatakta dönmek.
Takipte kal o zaman canım inşallah değildirTesekkur ederim
Ya doktoruna yolladim, o da cogalirsa getir benziyor ama olmayadabilir dedi. Ates yoksa cocugu hic yorma da dedi. :)
Sakız nedenGecelik ,sabahlık, pijama takımı,çamaşır, terlik, tarak,roll-on, toka, gümüş kapak, krem göğüs için, sıcak su torbası, kaşık biberon, 3 hastane çıkışı takım, 2 penye battaniye, 2 müslin battaniye, ağız bezi 3 tane, pamuk mendil, ıslak mendil, bez, pişik kremi, depend, normal ped, çorap, kahve, sakız, karton bardak, hedyelik magnet, kolonya, takı yastığı, kapı süsü unuttuğum da olabilir yani
Daha onlar var diyorsunMesela bu saydıklarını hiç koymadım
Aminnnn inşallahAh inşallah inşallah canım güçlü kuzum toparlayıp çıkacak en yakın zamanda
Bence hiç yara olmadan önlem alın çok acıyorGünaydın kızlarbugün bir şey öğrendim belki bilmeyen vardır bir işe yarar diyerek yeni öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım.Göğüs ucu yara olduktan sonra lanolin kullanmanın anlamı olmuyormuş.Anne bebek koçu sevim kuruçay çam'ın emzirme eğitiminde duydum. Tedavi edici olarak madecassol, bepanten, epitelizen krem önerdi. Bir araştırır bakarsınız.
Kahveyi yanina alarak yaptigin tasarrufu takdir ediyorum, tam benim kafa. Ama en azindan dogumda simariklik yapayim diye bu tasarrufu es gecicem ben. Bir de niyeyse cok eminim sezaryen olmayacagima bu tarz seyleri es geciyorum o yuzden :)
Kizamik konusunda, zaten bulasiciligi dokuntuler cikmadan onceki 4 gunden itibaren başlıyormuş yani aslinda coktan risk altindayiz karnimdakiyle. Insallah birsey yoktur da bosuna evhamlaniyorumdur.
Abartmıyorum her seferinde saate baktım, saat başı lavaboya kalktım akşamdan sabaha kadar artık çıldıracaktım
Uyku sersemi çok zor oluyor kalkıp gitmek
Amin insallah tesekkur ederim canim benimEşim tam bir kahve canavarıdır. Onun hastanede sadece gün için de 6-7 bardağı kesin var. Akşamı düşünmek bile istemiyorum. Gelen giden misafirlere de birşey ısmarlamak gerekecek. Eşimin arkadaşları kardeşleri biraz kalabalıklar. Ve evet ne yazık ki geliyorlar hepsi. Onların çay-kahve masrafını da düşününce miktarlar fazlasıyla büyüyor.
Ben kendim için evden kahve demleyip götürücem. Filtre kahve kalp ben
Ateşinin olmaması bu anlamda iyi. Belki de alerji ya da isilik gibi bir durum söz konusudur. bir an önce en hafif şekilde atlatmanızı dilerim
Canım doktora götürürsün xaten mutlaka sonra o tanıya göre senin içinde kendi doktorunla görüş. Hatta tanı konana kadar maalesef zor ama kızınla birazcık teması kesebilirsen iyi olurSabah buyuk kizimin aglamasiyla erkenden uyandim. Galiba kizamik geçiriyoruz, cildiracagim.
Vucudunda toplam 10 tane kadar kirmizi döküntü var, cogalacak mi diye takip ediyorum.
Huysuzluk ve dokuntu disinda belirti yok (ates, oksuruk vb hicbir sey yok)
Kizamik hakkinda bilgisi olan var mi? Ben kendim kizamik gecirmedigim icin cok korkuyorum su an.
Sezaryen kesin. Miyom ameliyatından kaynaklı zaten sezaryen olurmuş benim.Amin insallah tesekkur ederim canim benim
Dogururken termostan filtre kahve mi yudumlayacaksin? Sezaryen mi seninki kesin?
Ya tarak tabiki alınır siz almadınız mı ya :) ben saçımı taramadan güne başlayamam mesela. Yani saçım düz diyemidir bilmem yatakta yatınca mahvoluyor. Kaldı ki ben maşa bile koydum :)Sakız nedenonu çok merak ettim, tarak bile almışsın helal, karton bardak almak da lazım haklısın. Anca anca
Canım doktora götürürsün xaten mutlaka sonra o tanıya göre senin içinde kendi doktorunla görüş. Hatta tanı konana kadar maalesef zor ama kızınla birazcık teması kesebilirsen iyi olur
Yok hiç koymicamDaha onlar var diyorsun
Oğlumu doğururken hiç bel ağrım olmamıştıBelden ağrı herkeste olmuyormuş canım illa onu bekleme dediler bana. Senin de bilgin olsun.. hatta bazı kadınlara göre erkek bebekse belden geliyormuş ağrıbu kısmı doğru mu bilmem.. ama ebelerin dediğine göre belden ağrı herkeste olmaya bilir :)
Gaz çıkmazsa sakız çiğnetiyorlarmış, tarak elzem bende saçım çok dolanıyor hep küçükte olsa çantamda vardır canımSakız nedenonu çok merak ettim, tarak bile almışsın helal, karton bardak almak da lazım haklısın. Anca anca
Yolda giderken suyum gelir ve kiyafetim kirlenir diye hastane dönüşü için kendime kiyafet koyacaktım. Gerçi depend giyerim hastaneye giderken yolda suyumun gelme ihtimaline karşı. İlk doğumumda ben de hastaneye gittiğim kiyafetle dönmüştüm, suyum gelmemişti.Ben kendi listemi yaziyorum kizlar,
Foto çekimi vs yapmicam hoslanmiyorum oyle şeylerden, foto çekimi yapacak olan foto kiyafeti diye arti 1 sey eklesin direkt.
Kendime hazirladiklarim;
Hediyeligim
1 takim pijama (duz siyah standart pijama)
Sabahlik (hirka vs de olur)
Pijamaya uyumlu 2 adet tshirt
Hastaneye giderken giyecek kiyafet canta ustunde hazir bekliyor, ayni kiyafetle donerim,
1 tane esofman alti yedek
Depend
Emzirme sutyeni ile giderim zaten hastaneye onu yazmadim bu sebeple.
Powerbank, sarj aleti
Bebegime hazirladiklarim,
2 hastane cikisi (10lu paketlerden degil icerikleri soyle; 1 penye battaniye, 1 zibin, 1 patikli alt, 1 corap, 1 eldiven, 1 bere)
4 kisa kollu, 2 uzun kollu citcitli zibin
2 patikli alt
3 havlu tulum
1 el orgusu hirka
1 el orgusu yelek
1 muslin ortu (kundak)
1 muslin battaniye (ici dolgulu kalin)
5 agiz mendili
1 paket 1 no bebek bezi (bunu henuz acip icinden cikarmadik tamamini goturecegim gibi gözükmüyor)
Esime 1 takim esofman
1 takim ic camasiri
Not: hastanem sehrin ortasinda ve 2.kez ayni hastanede doguracagim, temin ettikleri seyleri bildigim icin rahatim. Bu saydiklarim 1 paket bebek bezi haric bir sirt cantasina sigdi.
Yolda giderken suyum gelir ve kiyafetim kirlenir diye hastane dönüşü için kendime kiyafet koyacaktım. Gerçi depend giyerim hastaneye giderken yolda suyumun gelme ihtimaline karşı. İlk doğumumda ben de hastaneye gittiğim kiyafetle dönmüştüm, suyum gelmemişti.
Bana bebek kiyafetleri biraz fazla gibi geldi. Ben 4 takım koydum, 4. takım foto çekimi için.Super bavul toplarim. Yalniz yazinca farkettim ben burdan birseyler eksiltmeliyim
Karnındaki bebeğin neden risk altında olsun kızamık aşısı olmadınmı çocukken?Kahveyi yanina alarak yaptigin tasarrufu takdir ediyorum, tam benim kafa. Ama en azindan dogumda simariklik yapayim diye bu tasarrufu es gecicem ben. Bir de niyeyse cok eminim sezaryen olmayacagima bu tarz seyleri es geciyorum o yuzden :)
Kizamik konusunda, zaten bulasiciligi dokuntuler cikmadan onceki 4 gunden itibaren başlıyormuş yani aslinda coktan risk altindayiz karnimdakiyle. Insallah birsey yoktur da bosuna evhamlaniyorumdur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?