2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257

Bunu hemen not ettim aklıma. Teşekkürler kuzum

Benimde sığınıştı fakat benim hastane süsleri olsaydı sığmazdı , ama o kadar ıvır zıvır sonradan eklendiki geri gelirken büyük boy valiz lazımdı
Ben oda süslemesi vs yapmam bir kapı süsü bir de hediyeliklerim olacak.
Ben süt sağma makinesi vs almadım yanıma. Kullanılmazsa boşu boşuna hastanenin içine sokmuş olucam diye. Ev ile hastane arası 10 dakika bile değil. En kötü ihtimal eşim gidip alır diye düşündüm. Belki de bu yüzden sığdım

Gaz çıkmazsa sakız çiğnetiyorlarmış, tarak elzem bende saçım çok dolanıyor hep küçükte olsa çantamda vardır canım
Aaa duymamıştım bunu kuzu, sakız iyiymiş, sorun yaşamamistim ilkin insallah yaşamayız tarak almam ben kuzum saçı düzlestirip giderim inşallah bakalım. Karton ve plastik bardak koydum bende ya bunlar elzem değil de arayıp bulmak almak vs hastanenin içinde bile olsa hazır olmak iyidir sende benim gibi garanticisin

Ben de kabin boy valizime nasıl sığdığımı anlatayım:

Kendim için aldıklarım:
1 sabahlık
1 gecelik (sezaryen olursam ilk bunu giyerim)
2 kısa kol pijama (hava sıcak olursa diye)
2 uzun kol pijama (hava soğuk olursa diye, kabul biraz abartmış olabilirim ama sıcağa ve soğuğa karşı çok hassasım )
Bir kaç adet depend ve göğüs pedi
İki sütyenli aklet
2 çorap
İki şal (tesettürlüyüm)
Hastaneye giderken depend giyineceğim için gidiş kiyafetlerimle döneceğim, onları yanı başıma hazırladım.
Kozmetik çantam: lenslerim için kap, diş fırçası ve macunu, deodorant, cilt nemlendirici, dudak nemlendirici. Şuan kullanmak olduğum göğüs ucu kremini de unutmazsam koyacağım. (Şampuan, duş jeli ve havlu hastane veriyor)
Terlik
Giderken bir de kameramı ve gözlüklerimi yanıma alacağım.

Bebek için:
1 kalın, 1 ince battaniye, 1 ağız mendili, 1 müslin
(Bebekler ilk günler kusmaz o yüzden az koydum)
4 takım (içlerinde eldiven, bere, çorap, body var)
20 adet bebek bezi ve iki alt değiştirme örtüsü
1 ıslak mendil

4 takım fazla aslında ama ilk bebeğim altını çok kirletiyordu ve kiyafetler yetmemişti. Hastanede elde yıkayıp güneşte kurutuyordum, Allahtan yazdı ama bunu bir daha yaşamak istemiyorum

Hastanem bebeğin ilk kiyafetini kendi temin ediyor o yüzden hemşireye verilecek bir hurç hazırlamama gerek kalmadı, çıkışı kiyafetini de onlar veriyormuş. Kocaman bir bebek bakım çantası da hediye ediyor. Biberon mama kahve vs de hastanede mevcut.

Eşim de çantasını kendi hazırlasın

Kozmatik çantam yok, bebek müslin örtü ve battaniye daha fazla.
1 uzun gecelik 1 şortlu pijama 1 uzun bacaklı kısa kollu pijama aldım

5 tane hastane çıkışı aldım,
Bebek bezi 10 tane.
Ağız mendili gerekli olacağını bende düşünmüyorum. Takımların içinde olan mendiller duruyor İhtiyaç olursa kullanırım.
Ben tek kullanılık bebek temizleme pamuğu tercih ettim açıkçası. hastane ortamında bir yere değecek sonta bebeğin ağzına yüzüne süreceğiz. Riskli bence
Diğerleri aynı şeyler.

İlk doğumumda ıslak mendil yerine pamuk koymuştum ama onu her defasında ıslatmak çok zor geliyordu hastane ortamında. Sezaryen olduğum için de zorlanmış olabilirim.

Benim öyle oldu eşim gitti doğumdan sonra aldı ben süt sağma makinesi bile almamıştım

İlk doğumumda ıslak mendil yerine pamuk koymuştum ama onu her defasında ıslatmak çok zor geliyordu hastane ortamında. Sezaryen olduğum için de zorlanmış olabilirim.
Ben ıslak mendil aldım yanıma. Tek kullanımlık bebek temizleme pamuğu aldım. (hem bebeğin altını kurulamak için hem de ağız bezi olarak kullanılır diye düşündüm).
Birde sulasil diye tablet mendiller var. suyun içine atılınca büyüyor, organik bir ürün. Esas amacım bu tabletleri kullanmak altını silmek için.
Fakat olur da acil temizlenmesi gerekir diye ıslak mendil de çantam da hazır. Hastane odasında klima çalışır. Organik olsun diye de çocuğu üşütmek istemem

Canım teşekkür ederim bilgilendirmen için

Bu arada sağlık ocağındaki ebeden öğrendiğim kadarıyla, annede sütün salgılanmasına neden olan şey plesantanın annenin vücudundan ayrılmasıymış. Bu ayrılma ile birlikte vücuttaki hormonlar süt üretimine başlıyormuş. Yani bu da sezaryan yada normal doğum şekli farketmeksizin, plesanta sizden ayrıldığı an süt üretim süreci başlıyor demek. Ebe sezaryanda daha geç süt gelme durumunun doğru bir inanış olmadığını söyledi. Stres gibi faktörler etkiliyor olabilir dedi. Kendisi sezaryan ile doğum yapmış ve sütü hemen gelmiş.

O yüzden sütümüzün foşur foşur geleceğine inanalım, ki öyle olsun

Sulasili araştırıyorum şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…