Büyük boy valizde ikimizin de herşeyi var.. hediyelikler kapı süsleri filan ayrı bir yerdeBülent Ersoy gibi 3 4 valiz gir bacımablanız kurban olsun şu.valizleri alıverin dersin bebekle senin valiz bir mi?
Ben de kabin boy valizime nasıl sığdığımı anlatayım:
Kendim için aldıklarım:
1 sabahlık
1 gecelik (sezaryen olursam ilk bunu giyerim)
2 kısa kol pijama (hava sıcak olursa diye)
2 uzun kol pijama (hava soğuk olursa diye, kabul biraz abartmış olabilirim ama sıcağa ve soğuğa karşı çok hassasım)
Bir kaç adet depend ve göğüs pedi
İki sütyenli aklet
2 çorap
İki şal (tesettürlüyüm)
Hastaneye giderken depend giyineceğim için gidiş kiyafetlerimle döneceğim, onları yanı başıma hazırladım.
Kozmetik çantam: lenslerim için kap, diş fırçası ve macunu, deodorant, cilt nemlendirici, dudak nemlendirici. Şuan kullanmak olduğum göğüs ucu kremini de unutmazsam koyacağım. (Şampuan, duş jeli ve havlu hastane veriyor)
Terlik
Giderken bir de kameramı ve gözlüklerimi yanıma alacağım.
Bebek için:
1 kalın, 1 ince battaniye, 1 ağız mendili, 1 müslin
(Bebekler ilk günler kusmaz o yüzden az koydum)
4 takım (içlerinde eldiven, bere, çorap, body var)
20 adet bebek bezi ve iki alt değiştirme örtüsü
1 ıslak mendil
4 takım fazla aslında ama ilk bebeğim altını çok kirletiyordu ve kiyafetler yetmemişti. Hastanede elde yıkayıp güneşte kurutuyordum, Allahtan yazdı ama bunu bir daha yaşamak istemiyorum
Hastanem bebeğin ilk kiyafetini kendi temin ediyor o yüzden hemşireye verilecek bir hurç hazırlamama gerek kalmadı, çıkışı kiyafetini de onlar veriyormuş. Kocaman bir bebek bakım çantası da hediye ediyor. Biberon mama kahve vs de hastanede mevcut.
Eşim de çantasını kendi hazırlasın
10 bez az değil mi ya? Sezeryan olursa 2 gece kalınıyor hastanede sabah doğurursak 3 gün oluyor nerdeyse hastanede durma.Kozmatik çantam yok, bebek müslin örtü ve battaniye daha fazla.
1 uzun gecelik 1 şortlu pijama 1 uzun bacaklı kısa kollu pijama aldım
5 tane hastane çıkışı aldım,
Bebek bezi 10 tane.
Ağız mendili gerekli olacağını bende düşünmüyorum. Takımların içinde olan mendiller duruyor İhtiyaç olursa kullanırım.
Ben tek kullanılık bebek temizleme pamuğu tercih ettim açıkçası. hastane ortamında bir yere değecek sonta bebeğin ağzına yüzüne süreceğiz. Riskli bence
Diğerleri aynı şeyler.
Evet o zaman fazla gerçekten ama dedimya ilk bebeğim altını çok kirletiyordu travma olmuş bendeDogum ve cikis takimini veriyorlarsa 4 takim cok fazla yahu? Normal kosullarda kac gece yatırıyorlar sizin hastanede? (Bizde 1 gece yatis var ekstrem bir durum yoksa)
Canım teşekkür ederim bilgilendirmen için
Bu arada sağlık ocağındaki ebeden öğrendiğim kadarıyla, annede sütün salgılanmasına neden olan şey plesantanın annenin vücudundan ayrılmasıymış. Bu ayrılma ile birlikte vücuttaki hormonlar süt üretimine başlıyormuş. Yani bu da sezaryan yada normal doğum şekli farketmeksizin, plesanta sizden ayrıldığı an süt üretim süreci başlıyor demek. Ebe sezaryanda daha geç süt gelme durumunun doğru bir inanış olmadığını söyledi. Stres gibi faktörler etkiliyor olabilir dedi. Kendisi sezaryan ile doğum yapmış ve sütü hemen gelmiş.
O yüzden sütümüzün foşur foşur geleceğine inanalım, ki öyle olsun
Evet o zaman fazla gerçekten ama dedimya ilk bebeğim altını çok kirletiyordu travma olmuş bendenormal doğumda 1 gece, sezaryende 2 gece. Normal doğum istiyorum ama sezaryen de olabileceği için ona göre hazırladım.
sen tam bensin yaa hahahaYa tarak tabiki alınır siz almadınız mı ya :) ben saçımı taramadan güne başlayamam mesela. Yani saçım düz diyemidir bilmem yatakta yatınca mahvoluyor. Kaldı ki ben maşa bile koydum :)
Sezaryende de 1 gece kaldı benim çevremde doğum yapanlar.10 bez az değil mi ya? Sezeryan olursa 2 gece kalınıyor hastanede sabah doğurursak 3 gün oluyor nerdeyse hastanede durma.
Bende yeter diye düşünüyorum. Fazla bile aldığımı düşünmüştüm aslında kızların 20 tane aldığını duyana kadarBizimde 1 gece kalınıyor 12 tabe fln koydum bende bez yeter gbi ya yetmezmi
Bende yeter diye düşünüyorum. Fazla bile aldığımı düşünmüştüm aslında kızların 20 tane aldığını duyana kadar
hahaha bana da aynısı olduBen 10 koydum hadi 2 tane daha ilave edeyim dedim sonrada çok aldığımı düşünerekbu 3 haftada daha çok şey eklenir gbi bu çantaya
Bebiş zayıf olcak diye 0-1 ay tulum aldım 2 tane gelck daha yıkıcam onlarıda koycam fln okudukça bişeyler ekleyesim geliyo
Multivitamin ne kullanıyorsun canım. Doktorunla değerlendir bence. Sağlık ocağındaki doktorun az ya da çok dediği değerlere kendi doktorum önemsiz hamilelikte değerler için normal demişti.Kızlar sağlık ocağında kan vermiştim genel tarama için. B12im baya düşük çıkmış. Normal sınır 197-771 iken benim 142 çıkmış. Multivitaminde kullanıyorum aslında. Bi tık moralim bozuldu. 3 ay önce 343müşönerisi olan var mı ne yapmalıyım?
Bizim hastane (medikal park) sezeryanda 2 gece bırakıyor.. medipol de öyle diye biliyorumSezaryende de 1 gece kaldı benim çevremde doğum yapanlar.
eğer sorun yoksa 2 gece kalan olmaz sanırım. Sabah ameliyata giriliyor ertesi gün öğlen yürü ali cabbar oluyor
Regenesis max ve decavit pronatal dönüşümlü kullanıyorum canım. Haftada 3 gün biri 4 gün biri gibiMultivitamin ne kullanıyorsun canım. Doktorunla değerlendir bence. Sağlık ocağındaki doktorun az ya da çok dediği değerlere kendi doktorum önemsiz hamilelikte değerler için normal demişti.
Doktoruna danış canım. Bebeğin kilosu önden gitmiyorsa multivitaminine ek olarak b12 damla kullanmanı söyler belkiKızlar sağlık ocağında kan vermiştim genel tarama için. B12im baya düşük çıkmış. Normal sınır 197-771 iken benim 142 çıkmış. Multivitaminde kullanıyorum aslında. Bi tık moralim bozuldu. 3 ay önce 343müşönerisi olan var mı ne yapmalıyım?
Kızlar sağlık ocağında kan vermiştim genel tarama için. B12im baya düşük çıkmış. Normal sınır 197-771 iken benim 142 çıkmış. Multivitaminde kullanıyorum aslında. Bi tık moralim bozuldu. 3 ay önce 343müşönerisi olan var mı ne yapmalıyım?
Şehirden şehire değişiyor sanırım uygulama. Kuzenlerim ve çoğu iş arkadaşım medikal parkta doğum yaptı (sezeryan). Sabah karga elini yüzünü yıkamadan hastaneye aldılar. 8-9 en geç 10 gibi ameliyat. Ertesi gün 2 gibi en geç çıkış yapıldı. Birde sadece bu hastaneye özel de değil. Antalya'da benim bildiğim tüm hastanelerde 1 gece kalınıyor (iyi kiBizim hastane (medikal park) sezeryanda 2 gece bırakıyor.. medipol de öyle diye biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?