2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bülent Ersoy gibi 3 4 valiz gir bacım ablanız kurban olsun şu.valizleri alıverin dersin bebekle senin valiz bir mi?
Büyük boy valizde ikimizin de herşeyi var.. hediyelikler kapı süsleri filan ayrı bir yerde ee bir de bebek çantasında ıvır zıvırlqr var derken etti mi 3 çanta bak bülent ersoydan eksiğim yok

Dogum ve cikis takimini veriyorlarsa 4 takim cok fazla yahu? Normal kosullarda kac gece yatırıyorlar sizin hastanede? (Bizde 1 gece yatis var ekstrem bir durum yoksa)

10 bez az değil mi ya? Sezeryan olursa 2 gece kalınıyor hastanede sabah doğurursak 3 gün oluyor nerdeyse hastanede durma.

Dogum ve cikis takimini veriyorlarsa 4 takim cok fazla yahu? Normal kosullarda kac gece yatırıyorlar sizin hastanede? (Bizde 1 gece yatis var ekstrem bir durum yoksa)
Evet o zaman fazla gerçekten ama dedimya ilk bebeğim altını çok kirletiyordu travma olmuş bende normal doğumda 1 gece, sezaryende 2 gece. Normal doğum istiyorum ama sezaryen de olabileceği için ona göre hazırladım.

Bebeğe yetecek sütü üretmeye başlıyor doğum şekli farketmeksizin bence de. Ama hani ilk günler çok çok gelmiyor. Bebek ihtiyacı kadar ml ml artarak geliyor bence.
Kardeşimin de sezaryendi. ilk günden geldi. Hiç mama takviyesi verilmesine gerek kalmadı.

Benim kızımdan daha moklusu da varmis demek ki

Ya tarak tabiki alınır siz almadınız mı ya :) ben saçımı taramadan güne başlayamam mesela. Yani saçım düz diyemidir bilmem yatakta yatınca mahvoluyor. Kaldı ki ben maşa bile koydum :)
sen tam bensin yaa hahaha ben de maşa koydum :) makyaj malzemesi,nemlendirici,şampuan, saç kremi ve bilimum şeyler

10 bez az değil mi ya? Sezeryan olursa 2 gece kalınıyor hastanede sabah doğurursak 3 gün oluyor nerdeyse hastanede durma.
Sezaryende de 1 gece kaldı benim çevremde doğum yapanlar.
eğer sorun yoksa 2 gece kalan olmaz sanırım. Sabah ameliyata giriliyor ertesi gün öğlen yürü ali cabbar oluyor

Ben 10 koydum hadi 2 tane daha ilave edeyim dedim sonrada çok aldığımı düşünerek bu 3 haftada daha çok şey eklenir gbi bu çantaya
Bebiş zayıf olcak diye 0-1 ay tulum aldım 2 tane gelck daha yıkıcam onlarıda koycam fln okudukça bişeyler ekleyesim geliyo
Bende yeter diye düşünüyorum. Fazla bile aldığımı düşünmüştüm aslında kızların 20 tane aldığını duyana kadar

hahaha bana da aynısı oldu Ama valizi öyle güzel kapattım ki daha da açma. İçine örtü serdim güzelce örtünün arasına yerleştirdim organizerleri. Valize poşet geçirdim içi tozlanmasın arabada yolda diye. Hiiiiç açamam tekrar (inşallah açmam )

Multivitamin ne kullanıyorsun canım. Doktorunla değerlendir bence. Sağlık ocağındaki doktorun az ya da çok dediği değerlere kendi doktorum önemsiz hamilelikte değerler için normal demişti.

Multivitamin ne kullanıyorsun canım. Doktorunla değerlendir bence. Sağlık ocağındaki doktorun az ya da çok dediği değerlere kendi doktorum önemsiz hamilelikte değerler için normal demişti.
Regenesis max ve decavit pronatal dönüşümlü kullanıyorum canım. Haftada 3 gün biri 4 gün biri gibi

Doktoruna danış canım. Bebeğin kilosu önden gitmiyorsa multivitaminine ek olarak b12 damla kullanmanı söyler belki

.
B12'yi sentezleyip depolayan folik asittir. Hamilelikte de malum folik asit depolarimiz karnimizdski bebiskolar tarafindan hunharca somuruluyor.

Dolayisiyla b12 azalmasi cok normal. Biraz balik ve et agirlikli beslenirseniz kendine gelecektir.

Multivitamin kullaniyorsaniz folik asiti ve b12si yuksek bir markaya geçebilirsiniz.

Bizim hastane (medikal park) sezeryanda 2 gece bırakıyor.. medipol de öyle diye biliyorum
Şehirden şehire değişiyor sanırım uygulama. Kuzenlerim ve çoğu iş arkadaşım medikal parkta doğum yaptı (sezeryan). Sabah karga elini yüzünü yıkamadan hastaneye aldılar. 8-9 en geç 10 gibi ameliyat. Ertesi gün 2 gibi en geç çıkış yapıldı. Birde sadece bu hastaneye özel de değil. Antalya'da benim bildiğim tüm hastanelerde 1 gece kalınıyor (iyi ki ) iki gün hastane ortamı beni gererdi

Kizlar ben geldim
Dun yaşadığım hayal kırıklığı ile hastaneden gelir gelmez gece 11 e kadar kalkmamasiya uyudum bi depresyon hali geçirip bugun kendimi toparladım arada eşim gelip gidip başımı okşayıp gitti bugün daha iyiyim hatta dün hiç buraya girmedim doğuran birini gorurum kotu olurum diye neyse şimdi akışına bıraktım düşünmüyorum kendimi topladım hatta dün o kadar kendimi germisim ki bebek bile çatık kaşlı poz verdi iyiyim artık ne zaman gelmek isterse bebis o zaman gelsin ben bu süre zarfında evde oturmamaya karar verdim her akşam bi yere gezmeye gidicem zaman geçer bu arada ben de büyük boy valiz yaptım kardeşime sordum cok mu abartı diye " abla 2 -3 valizle gelen var hiç utanma dedi

Eklentiler

• 20230816_183206.webp
    18 KB · Görüntüleme: 67
  • 20230816_183210.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 67
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…