Kuzum değişik psikoloji işte 34+6 yım ben daha. böyle doğum yapanları gördükçe hadi bende bende diyorum. zaman geçmiyor gibi geliyor. Senin haftan da daha ileri olunca daha fazla istiyorsun doğal olarak. Ama çok çokta ileri sayılmazsın. Tadını çıkar her anın. Bir daha hiç karnımızın içinde hissedemeyeceğiz. her saniye her salise bizimle. ten tene. çoookkk güzel çok kıymetli bu durum. Biraz daha sabırKizlar ben geldim
Dun yaşadığım hayal kırıklığı ile hastaneden gelir gelmez gece 11 e kadar kalkmamasiya uyudum bi depresyon hali geçirip bugun kendimi toparladım arada eşim gelip gidip başımı okşayıp gitti bugün daha iyiyim hatta dün hiç buraya girmedim doğuran birini gorurum kotu olurum diyeneyse şimdi akışına bıraktım düşünmüyorum kendimi topladım hatta dün o kadar kendimi germisim ki bebek bile çatık kaşlı poz verdi iyiyim artık ne zaman gelmek isterse bebis o zaman gelsin ben bu süre zarfında evde oturmamaya karar verdim her akşam bi yere gezmeye gidicem zaman geçer bu arada ben de büyük boy valiz yaptım kardeşime sordum cok mu abartı diye " abla 2 -3 valizle gelen var hiç utanma dedi
Dun nst sırası beklerken sanki Allah "bak senden kötüsü var " der gibi yanimdaki kadin 41 haftalik gebe olduğunu ama hala doguramadigini söylediKuzum değişik psikoloji işte 34+6 yım ben daha. böyle doğum yapanları gördükçe hadi bende bende diyorum. zaman geçmiyor gibi geliyor. Senin haftan da daha ileri olunca daha fazla istiyorsun doğal olarak. Ama çok çokta ileri sayılmazsın. Tadını çıkar her anın. Bir daha hiç karnımızın içinde hissedemeyeceğiz. her saniye her salise bizimle. ten tene. çoookkk güzel çok kıymetli bu durum. Biraz daha sabır
canım ben de artık hem bedenimi taşıyamamaktann, hem de bebeğimi bir an önce görmek için sabırsızlandığımdan doğmasını çoookk istiyorum... ama bi yandan da korkuyorum ya erken doğar gelişimini tamamlayamazsa diye. düşünn 35 koca hafta geçirmişim 5 hafta göz açıp kapayıncaya kadar diyorum kendimee :) inşallah bebişlerimiz zamanında gelir dünyayaDun nst sırası beklerken sanki Allah "bak senden kötüsü var " der gibi yanimdaki kadin 41 haftalik gebe olduğunu ama hala doguramadigini söyledineyse ağzımı hayra açayım saglikla gelsin de ne zaman geldiğinin önemi yok bi yakınım bana 8 ay çabuk geçer de son günler geçmek bilmez demisti cok haklıymış artık gun saymıyorum sayinca gecmiyo
Sıcakta çok zorcanım ben de artık hem bedenimi taşıyamamaktann, hem de bebeğimi bir an önce görmek için sabırsızlandığımdan doğmasını çoookk istiyorum... ama bi yandan da korkuyorum ya erken doğar gelişimini tamamlayamazsa diye. düşünn 35 koca hafta geçirmişim 5 hafta göz açıp kapayıncaya kadar diyorum kendimee :) inşallah bebişlerimiz zamanında gelir dünyaya
Çanm ben demiştim senden gelen Nisan değildir diye cunku illa ki sancı başlardiSıcakta çok zorbenim bebisim o kadar büyüdü ki sağdan sola zor dönüyorum uyurken sıcak basıyor insan bi an once normale dönmek istiyor hepimiz sağlıklı sağlıklı alalim bebislerimizi kucağımıza başka bi şeyin önemi yok
Canim benden gelen Nişan mis o sebepten 2 cm acikligim var hatta :) Nişan gelince 10 gun sonra da doğum olabilirmişÇanm ben demiştim senden gelen Nisan değildir diye cunku illa ki sancı başlardi
bide doktorun çok tuhaf geldi bana bizim burda ve Instagram Yutubta dinlediğim bütün doktorlar 37 hafta itibran spor yürüyüş plates topu öneriyo hatta doğum ne kadar hizli başlarsa o kadar hızlı ilerler diyi
Insallah tez vakitte kavusursunuz bebisinleKizcelerim bugün kızımi emzirdim az bucuk emdi 1980 gram olms bugün eğer böyle giderse pazartesi taburculuk gündemimizde dedi doktoru çok sukur dua eden herkese teşekkürler
e canım sana da saçma gelmiyor mu 36 da yap diyen kendisi yapıyorsun acilman oluyor yapma diyo ilginc olan kısmi bu zatenCanim benden gelen Nişan mis o sebepten 2 cm acikligim var hatta :) Nişan gelince 10 gun sonra da doğum olabilirmiş
Dr umun sporu yasaklamasinin sebebi açılma artacak doğum hızlı başlayacak diye beni dinlenme moduna aldı
39. Haftanın doldurmak daha iyi olur bi hafta daha icerde tutabildigimiz kadar tutalım dedi
Yoksa bana 36. Haftadan itibaren squat yürüyüş vs bunları kendisi demisti yap diye simdi doğum hizlanacak diye yapma diyor açıklık olusunca
Düşük degil ki cnmKızlar sağlık ocağında kan vermiştim genel tarama için. B12im baya düşük çıkmış. Normal sınır 197-771 iken benim 142 çıkmış. Multivitaminde kullanıyorum aslında. Bi tık moralim bozuldu. 3 ay önce 343müşönerisi olan var mı ne yapmalıyım?
Dun ben ona ağlayıp zirladim zaten 2 acil sezeryani vardi 33 haftalik doğum olcakmis onu söyledi gergindi bana 38 dolsun dedi ben de 2 gun sonra doluyo dedim o zaman 39 dolsun dedi ben sinirlendim "biraz daha konusursam 40 a dogru gideceksiniz sanirim hocam " dedim ses çıkarmadı yani bu güne kadar spor yap diye beni destekleyen kadin bana spor yasak doğum geliyo bekleyelim diyo ben buna anlam veremedim bebek daha kilo alır anne karnı daha iyi 39 hafta en sagliklisi dediler diye kendimi telkin ettim yoksa millet 38. Haftada sezeryan oluyo sıkınti olmuyo nedense bana dinlen dedi neyse bebek suyu gelirse dr da tutamaz zatene canım sana da saçma gelmiyor mu 36 da yap diyen kendisi yapıyorsun acilman oluyor yapma diyo ilginc olan kısmi bu zaten
Dinleniyor musun pekiDun ben ona ağlayıp zirladim zaten 2 acil sezeryani vardi 33 haftalik doğum olcakmis onu söyledi gergindi bana 38 dolsun dedi ben de 2 gun sonra doluyo dedim o zaman 39 dolsun dedi ben sinirlendim "biraz daha konusursam 40 a dogru gideceksiniz sanirim hocam " dedim ses çıkarmadı yani bu güne kadar spor yap diye beni destekleyen kadin bana spor yasak doğum geliyo bekleyelim diyo ben buna anlam veremedim bebek daha kilo alır anne karnı daha iyi 39 hafta en sagliklisi dediler diye kendimi telkin ettim yoksa millet 38. Haftada sezeryan oluyo sıkınti olmuyo nedense bana dinlen dedi neyse bebek suyu gelirse dr da tutamaz zatenöyle avutuyorum kendimi
Bu kadar bı dünya esyala gitmek bana cok yanlis geliyo artık en fazla 3 kilo biseylerBen de kabin boy valizime nasıl sığdığımı anlatayım:
Kendim için aldıklarım:
1 sabahlık
1 gecelik (sezaryen olursam ilk bunu giyerim)
2 kısa kol pijama (hava sıcak olursa diye)
2 uzun kol pijama (hava soğuk olursa diye, kabul biraz abartmış olabilirim ama sıcağa ve soğuğa karşı çok hassasım)
Bir kaç adet depend ve göğüs pedi
İki sütyenli aklet
2 çorap
İki şal (tesettürlüyüm)
Hastaneye giderken depend giyineceğim için gidiş kiyafetlerimle döneceğim, onları yanı başıma hazırladım.
Kozmetik çantam: lenslerim için kap, diş fırçası ve macunu, deodorant, cilt nemlendirici, dudak nemlendirici. Şuan kullanmak olduğum göğüs ucu kremini de unutmazsam koyacağım. (Şampuan, duş jeli ve havlu hastane veriyor)
Terlik
Giderken bir de kameramı ve gözlüklerimi yanıma alacağım.
Bebek için:
1 kalın, 1 ince battaniye, 1 ağız mendili, 1 müslin
(Bebekler ilk günler kusmaz o yüzden az koydum)
4 takım (içlerinde eldiven, bere, çorap, body var)
20 adet bebek bezi ve iki alt değiştirme örtüsü
1 ıslak mendil
4 takım fazla aslında ama ilk bebeğim altını çok kirletiyordu ve kiyafetler yetmemişti. Hastanede elde yıkayıp güneşte kurutuyordum, Allahtan yazdı ama bunu bir daha yaşamak istemiyorum
Hastanem bebeğin ilk kiyafetini kendi temin ediyor o yüzden hemşireye verilecek bir hurç hazırlamama gerek kalmadı, çıkışı kiyafetini de onlar veriyormuş. Kocaman bir bebek bakım çantası da hediye ediyor. Biberon mama kahve vs de hastanede mevcut.
Eşim de çantasını kendi hazırlasın
Bu kadar bı dünya esyala gitmek bana artık cok saçma geliyor cunku biz goturdugumuz bı el çantasını bile geri getirmek zorunda kaldık öyle olunca insan cok üzülüyo zaten topu topu en fazla 3 kilocuk bişeyler bı beze bile saririrlar yeterli sağlıklı olsunlar anne kucagidna olsunlar kızlar gerçekten çok zor yaşamayan bilmez hala anlamadım besigine koyamadim Allah hepimize sağ salim kucağına versinEki Görüntüle 3287793
Benim valize girmemiş hali bu şekilde olduu. Hatta daha burda eşime koyduğum pijama takımı, makyaj malzemesi falan yok. Sığamadım orta boy valizehediyelikler için ayrı bir çanta yapacağım ben de. Her şeyi kilitli poşete sonra hurca koydum, lazım olmayan şeyleri olduğu gibi yerine koyabilirim tozlanmaz bile spor çantasına sığabilen arkadaşı tebrik ediyorum ben çok garanticiyim sanırım…
Dunden beri uyuyorum uyanıyorum tv basindayim dinleniyorum yapmiyorum kalsin 41 e kadar bende ya hep ya hiçDinleniyor musun peki
Aynen canm bebek kendi geleceği zamanı kendi secmeli durdurmak için bişe yapma bence rutinine dvm et zaten 38 olmuşun daha ne olsunDun ben ona ağlayıp zirladim zaten 2 acil sezeryani vardi 33 haftalik doğum olcakmis onu söyledi gergindi bana 38 dolsun dedi ben de 2 gun sonra doluyo dedim o zaman 39 dolsun dedi ben sinirlendim "biraz daha konusursam 40 a dogru gideceksiniz sanirim hocam " dedim ses çıkarmadı yani bu güne kadar spor yap diye beni destekleyen kadin bana spor yasak doğum geliyo bekleyelim diyo ben buna anlam veremedim bebek daha kilo alır anne karnı daha iyi 39 hafta en sagliklisi dediler diye kendimi telkin ettim yoksa millet 38. Haftada sezeryan oluyo sıkınti olmuyo nedense bana dinlen dedi neyse bebek suyu gelirse dr da tutamaz zatenöyle avutuyorum kendimi
Bakalim hayirlisiAynen canm bebek kendi geleceği zamanı kendi secmeli durdurmak için bişe yapma bence rutinine dvm et zaten 38 olmuşun daha ne olsun
Benim tavsiyem mümkünse 2 kabin boy valiz kullanın. Anne için ayrı bebek için ayrı olacak şekilde aksi halde annenin eşyalarını ararken bebeğinkiler, bebeğin eşyalarını ararken anneninkiler etrafa saçılıyorKızlar ben büyük boy valize koydum siz ne diyorsunuz yamagnet vs de ayrı yerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?