- 19 Mayıs 2022
- 3.175
- 5.037
- 108
- 38
Sanırım bir ay önce ama meme ucu hassas erken doğumu tetikler diye biraz beklemek istedim bugün başlıyorum bende 37+1Bende mi başlasam acabane zaman başlaniyor ki
Bende şimdi gidip süreceğim bakalımSanırım bir ay önce ama meme ucu hassas erken doğumu tetikler diye biraz beklemek istedim bugün başlıyorum bende 37+1
25 temmuzda doğdu oksijen verildi agzindan verilen hortumla besleniyordu karnindada katater vardi. Oksijen takildi. Oksijen evet ara ara cikartilip nefes aliyormu diye baktilar daha sonrasinda nefes almasi duzeldi ama kalbi cok hizli atiyordu antibiyotik tedavisi aldik 10 gun. Emzik verildi ara ara emmesi kuvvetlensin diye agzindaki beslenme hortum cikartildi biberona gecildi biberonu ememedi nefes alamadi tekrar oksijene bagladilar 2 gun sarilik tedavisi gordu sonra kan taktilar tekrar biberon denediler emince beni aradilar hastaneye gidip durmadan emzirdim. Emmeyi yutmayi pek bilmiyordu topuguna vurdum burnunu sıktım islak bezle yuzunu sildim altini actim zorla besledim hastaneden ciktik kilo alinca 16 gun surdu bu süreçMerhaba,bende Ekim annesi olacakken Ağustos annesi oldum 12sinde doğdu. 31.haftada suyum bittiği için sezeryana alındım. Ciğer geliştirici vurulmadım doğduktan sonra oğluma vurmuşlar. Sol akciğerinde gelişim tamamlanmamış onu bekliyoruz. Bir entübe ediliyor bir çıkarılıyor. Deneye deneye olacak diyor doktor. Sizde süreç nasıldı? Bu arada kavuşmuşsunuz darısı başımaSağlıkla büyütün. Özel bi bakım gerektiriyor mu? Bir de süte katılan bir mama konusu geçiyor, o nedir acaba? Çok soru sordum kusura bakmayın , bir sürü soru var kafamda
Hayırli olsun canım benimKizlar dogdu benim bebis. 37+3 te. 49 cm 3020 gr. Spinal uyusmali sezeryan oldum. Gazimi falan cikaramadim dunden beri o yuzden agrilarim hat safada. Ama spinalden korkanlar icin soyleyeyim bende panik atak ust duzey tir tir tireyerek girdim doguma ama sigir aci sifir his. Ikinci dogumum ve ilki genel anesteziydi, Sezeryan olacaklara tavsiyem kesinlikle spinal
Ayy ancak yazabiliyorum. Sancı çıktı ama 2 kere :) sabah diye mi anlamadım normalde akşam üstü 10 dakkada bi oluyor orada inat olmadı :) açılmada yok. Bebeğin kilosuna göre çatı da uygun dedi. Doğuma hazırlık sancılarıymış. Bebişi de gördük ağzını açtı birde dudakları büzüştürdü öpücük attı bizeKuzum 9 da kontrolun vardı nasıl geçti ?NewMamaa
bende şimdi çıktım kontrolden.haftaya çarşambaya gün verdi.30 Ağustos sabah 7 de inşallah doğum var.bende de hafif sancı çıktı erkende gelebilir dikkat et dinlen bol bol dedi.genelmi spinalmi karar veremiyorum ilk ikisi genel sezeryandıAyy ancak yazabiliyorum. Sancı çıktı ama 2 kere :) sabah diye mi anlamadım normalde akşam üstü 10 dakkada bi oluyor orada inat olmadı :) açılmada yok. Bebeğin kilosuna göre çatı da uygun dedi. Doğuma hazırlık sancılarıymış. Bebişi de gördük ağzını açtı birde dudakları büzüştürdü öpücük attı bizeartık istediği zaman gelebilir dedi.. Egzersiz yürüyüş ne varsa yapabilirsin artık gelmesinde sakınca
Yaa maşallah ne güzel bir kontrol geçirmişsin bebeğimAyy ancak yazabiliyorum. Sancı çıktı ama 2 kere :) sabah diye mi anlamadım normalde akşam üstü 10 dakkada bi oluyor orada inat olmadı :) açılmada yok. Bebeğin kilosuna göre çatı da uygun dedi. Doğuma hazırlık sancılarıymış. Bebişi de gördük ağzını açtı birde dudakları büzüştürdü öpücük attı bizeartık istediği zaman gelebilir dedi.. Egzersiz yürüyüş ne varsa yapabilirsin artık gelmesinde sakınca yok dedi
Oo senin de tarih belli olmuş canım 30 ağustos 1 eylül zamanınherkes doğurcak bu gidişlebende şimdi çıktım kontrolden.haftaya çarşambaya gün verdi.30 Ağustos sabah 7 de inşallah doğum var.bende de hafif sancı çıktı erkende gelebilir dikkat et dinlen bol bol dedi.genelmi spinalmi karar veremiyorum ilk ikisi genel sezeryandı
Aynen öyle canım çok şükür. Yürüyüş spor ne istiyorsan yap dediYaa maşallah ne güzel bir kontrol geçirmişsin bebeğim
Bak annesini mutlu etmiş öpücük vererek simay kuş
Artık erken gelmesinde bir sorun yok dediyse şöyle derin bir nefes alabiliriz
Sanırım bir ay önce ama meme ucu hassas erken doğumu tetikler diye biraz beklemek istedim bugün başlıyorum bende 37+1
Benim perşembe ya süreyim bol bol kızlarBende şimdi gidip süreceğim bakalım
Sağlıkla gelsin, kolay bir doğum diliyorumbende şimdi çıktım kontrolden.haftaya çarşambaya gün verdi.30 Ağustos sabah 7 de inşallah doğum var.bende de hafif sancı çıktı erkende gelebilir dikkat et dinlen bol bol dedi.genelmi spinalmi karar veremiyorum ilk ikisi genel sezeryandı
Aynı şu an süreçlerimiz. Kateter var, hortumla besleniyor,bi ağızdan veriliyor oksijen bi burna alınıyor. Prematil istediler sütüm yetmediği için onu aldık. Sütüm çok değil ama var eoprotin sorayım o zaman, çok teşekkür ederim. Allah hepimize sağlıkla büyütmeyi nasip etsin25 temmuzda doğdu oksijen verildi agzindan verilen hortumla besleniyordu karnindada katater vardi. Oksijen takildi. Oksijen evet ara ara cikartilip nefes aliyormu diye baktilar daha sonrasinda nefes almasi duzeldi ama kalbi cok hizli atiyordu antibiyotik tedavisi aldik 10 gun. Emzik verildi ara ara emmesi kuvvetlensin diye agzindaki beslenme hortum cikartildi biberona gecildi biberonu ememedi nefes alamadi tekrar oksijene bagladilar 2 gun sarilik tedavisi gordu sonra kan taktilar tekrar biberon denediler emince beni aradilar hastaneye gidip durmadan emzirdim. Emmeyi yutmayi pek bilmiyordu topuguna vurdum burnunu sıktım islak bezle yuzunu sildim altini actim zorla besledim hastaneden ciktik kilo alinca 16 gun surdu bu süreç
Özel bakim degilde saatleri kacmadan doyurmak lazim birde hic uyanmiyor zorlayip beslemej lazim agzini acip zorla gogsunu vermek lazim
Eoprotin diye mama var 30 ml anne sütüne katiliyor sadece anne sutune katiliyor ve inanilmaz kilo aldiriyor onun sayesinde benim kız toparladı doktorunuza sorun bir isterseniz aldirin sutunuz varsa.
Prematil diye mamada kullaniyoruz buda normal suya katilan mama bundanda veriyorum normal mama almayacaksiniz bebek kucuk cunku
Sorunuz olursa yazarsiniz ben cevaplarim
Eczaneden zeytinyagida aldirdilar bana prematil mamanin icine koyuyorlardi onuda bir sorun istersenizAynı şu an süreçlerimiz. Kateter var, hortumla besleniyor,bi ağızdan veriliyor oksijen bi burna alınıyor. Prematil istediler sütüm yetmediği için onu aldık. Sütüm çok değil ama var eoprotin sorayım o zaman, çok teşekkür ederim. Allah hepimize sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
Amin inşallahSağlıkla gelsin, kolay bir doğum diliyorum
ya ben gaflete düşüp kağıdını okumadan atmışım, 5 dk bende kaynatayım mademBende aldım üstünde yazıyor ilk kullanımda 5dk kaynatın diye kaynattık
kesinlikle spinal öneririm, hem direk bebeğini görürsün hemde amelîyat sonrası ağrı çekmezsin naçizane tavsiyebende şimdi çıktım kontrolden.haftaya çarşambaya gün verdi.30 Ağustos sabah 7 de inşallah doğum var.bende de hafif sancı çıktı erkende gelebilir dikkat et dinlen bol bol dedi.genelmi spinalmi karar veremiyorum ilk ikisi genel sezeryandı
canım ben de aynı emzikten aldım, bende mikrodalga var ama diğer steril ettiklerimle birlikte yaptığım için o yöntemi kullanmadım. biberon, süt sağma makinası, emzik ne varsa 5 dk kaynatıp green clean emzik temizleyici ile yıkayıp arıtma suyu ile duruladım. kendiliğinden kurumasını bekleyip kaldırdım. sen de öyle yapabilirsinKızlar avent in emziğini almıştım henüz steril etmedim biraz araştırdım ama bunlar direk kaynatılmıyormuş, kendi kabı ile mikrodalgaya atılıyormuş ama bende mikrodalga yok siz nasıl yaptınız var mı alanınız? kaynar suda bekletsem olur mu acabave ne kadar bekletmeliyim ?
m henüz steril etmedim biraz araştırdım ama bunlar direk kaynatılmıyormuş, kendi kabı ile mikrodalgaya atılıyormuş ama bende mikrodalga yok siz nasıl yaptınız var mı alanınız? kaynar suda bekletsem olur mu acabave ne kadar bekletmeliyim ?
Bozulmuş yumurta gibi kokuyor bana hepsi bu ara. Ve hamileliğim boyunca da hiç birşeyden tiksinmedim. Ne ayrı güzel koktu ne de çirkin. Ben sonunda yaşamaya başladım galibaİnanırmısın bu hafta bende yumurta kokusundan iğrendim acaba bu haftalarda mı var bi sıkıntı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?