canım ben de aynı emzikten aldım, bende mikrodalga var ama diğer steril ettiklerimle birlikte yaptığım için o yöntemi kullanmadım. biberon, süt sağma makinası, emzik ne varsa 5 dk kaynatıp green clean emzik temizleyici ile yıkayıp arıtma suyu ile duruladım. kendiliğinden kurumasını bekleyip kaldırdım. sen de öyle yapabilirsin
Ben kaynar suya atarak steril ettim. mikrodalga bana hiç ama hiç sağlıklı gelmiyor. Evim de var zorda kalmadıkça da kullanmıyorum. Ama bebek için kesinlikle olmamalı.
Bu mikro dalga olayı son 1 senedir instagramda moda oldu. Emzikleri atıyorlar içine falan. Gelenekselci değilimdir de. kaynatmanın ne sakıncası olmuş acaba. (bizim zamanımızda mikrodalga mı vardı)
Bende avent aldım cnm kaynattım ben
Kaynatılmıcağı nerde yazıyodu üstünde mikrodalgada dezenfekte edildiği yazıyo ama bendede yoktu mikrodalga o yüzden kaynattım mikrodalga olsa dezenfekte etmek çok kolay olurmuş
Oyshhh doğdugunca o güzel agziyla annesini emcek cok cok cok diyeAyy ancak yazabiliyorum. Sancı çıktı ama 2 kere :) sabah diye mi anlamadım normalde akşam üstü 10 dakkada bi oluyor orada inat olmadı :) açılmada yok. Bebeğin kilosuna göre çatı da uygun dedi. Doğuma hazırlık sancılarıymış. Bebişi de gördük ağzını açtı birde dudakları büzüştürdü öpücük attı bizeartık istediği zaman gelebilir dedi.. Egzersiz yürüyüş ne varsa yapabilirsin artık gelmesinde sakınca yok dedi
Tebrik ederimm, rabbim analı babalı sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallahKizlar dogdu benim bebis. 37+3 te. 49 cm 3020 gr. Spinal uyusmali sezeryan oldum. Gazimi falan cikaramadim dunden beri o yuzden agrilarim hat safada. Ama spinalden korkanlar icin soyleyeyim bende panik atak ust duzey tir tir tireyerek girdim doguma ama sigir aci sifir his. Ikinci dogumum ve ilki genel anesteziydi, Sezeryan olacaklara tavsiyem kesinlikle spinal
Masallah canim Allah analı babalı uzun ömür versin bebisine saglikla büyütKizlar dogdu benim bebis. 37+3 te. 49 cm 3020 gr. Spinal uyusmali sezeryan oldum. Gazimi falan cikaramadim dunden beri o yuzden agrilarim hat safada. Ama spinalden korkanlar icin soyleyeyim bende panik atak ust duzey tir tir tireyerek girdim doguma ama sigir aci sifir his. Ikinci dogumum ve ilki genel anesteziydi, Sezeryan olacaklara tavsiyem kesinlikle spinal
Annemde sürekli hasta olucakson diyor ama yatamıyorum ki kafayı yerim yatarsam , bide çok ev kirli bari bebek gelene kadar temizlensin diyorum odası hazır değildi onu yavaş yavaş hazırlıyorum hergün temizlik yapıyorumcanım kendini yorma kasık fıtığı olursun sonra allah korusun, sakın ağır iş yapıp ağır bişey de kaldırma daha ameliyatın çok taze bir sürü katman dikildi dikkat et kendine
Kuzum zorlayacak hareketler yapma dikislerin iyice kaynamamistir ki daha dikkat et bebeginle kavustugunda dinç ve sağlıklı olman çok önemli kendini o güne saklaAnnemde sürekli hasta olucakson diyor ama yatamıyorum ki kafayı yerim yatarsam , bide çok ev kirli bari bebek gelene kadar temizlensin diyorum odası hazır değildi onu yavaş yavaş hazırlıyorum hergün temizlik yapıyorumumarım bişey olmaz ,
Teşekkür ederim canım benimSağlık ocağındaki ebe, her meme istediğinde emzirebilirsin sadece 3 saatten uzun aç kalmasına izin verme demişti. 2 saati beklemeden bebek acıkırsa emzirmede bir sıkıntı yok söylediğine göre
yavaş yavaş yap bari kendini çok yormadan eğilip kalkmadan hatta korse aldıysan tak bu süreçte ya da tülbent benzeri bişeyle sar karnını korusunAnnemde sürekli hasta olucakson diyor ama yatamıyorum ki kafayı yerim yatarsam , bide çok ev kirli bari bebek gelene kadar temizlensin diyorum odası hazır değildi onu yavaş yavaş hazırlıyorum hergün temizlik yapıyorumumarım bişey olmaz ,
Kuzu ne kadar bebeğini emzirirsen o kadar sarılık riskini ortadan kaldiriyormussun ben 2 saat ara ancak gece yaparim ama gun icinde ık dese memeye yapistiricam mık dese memeTeşekkür ederim canım benim
3200 olmuş canım. 52 m boyu da ama geçen haftada 52ydi ölçümler çok net değilHaftamız aynı Kaç kilo olmuş bebişin uzun boylu demiştin Sanki
Ortalamada çıkıyor ya önemli olan o :)Kesinlikle ölçümler aşırı yanıltıyo benimde bir hafta tam boyu 1 hafta geri akışa bıraktım artıkdoğunca boyu kilosu nolcak bakalım
Her istediğinde verin ilk günlerde diyorlar zaten. 2 saatte bir emzirin demek çocuk uyursa 2 saati geçirmeyin anlamında diyorlar.Kuzu ne kadar bebeğini emzirirsen o kadar sarılık riskini ortadan kaldiriyormussun ben 2 saat ara ancak gece yaparim ama gun icinde ık dese memeye yapistiricam mık dese memeçocuk altı ıslandı diye ağlıyormuş ben hala meme vermeye calisiyomusum hahshshshd şaka bi yana ne kadar süt o kadar sağlıklı bebis kuzum
Ha bir de bebis meme de uyudu diyelim çenesini az gidikla uyandır az daha emsin diyorlar kuzu çünkü bebeğin cene kaslari daha tam güçlenmedigi için hemen yorulabiliyormusKızlar bi konuda fikrinize ihyacım var
Mesela bebeği emzirdik diyelim oda emdi memede uyudu
Direk yatırmalımıyız beşiğe
Yoksa omza yaslayıp uyusa bile gazını çıkarmalımıyız?
Çevremde bunun her ikisini yapanlar var
Doğrusu nedir acaba???
Gel canım bizim doktora bekleriz sana da yakın sonuçta pendikOyshhh doğdugunca o güzel agziyla annesini emcek cok cok cok diyene guzel bak senin haftanda benim dr dur gelmesin dedi senin dr gönder gelsin diyo doktorunu gormeden sevdim valla
Kızlar bi konuda fikrinize ihyacım var
Doğrusu nedir acaba???
Evet kuzu ama son 10 gunde dr degistirememGel canım bizim doktora bekleriz sana da yakın sonuçta pependik
O merak edilen soruya cevap veriyorum dimdiririri... Omzuna alip gazini cikartip yatirmalisin yoksa yatirinca gazla beraber kusuyorKızlar bi konuda fikrinize ihyacım var
Doğrusu nedir acaba???
Doktoruna güvenmelisin bence. Eğer çok aklını kurcalarsa başka bir doktora gidip görüş alabilirsin. Hem için de rahatlamış olur.Merhaba bugün bizim de kontrolümüz vardı 34+0 olduk çok şükür. Ama biraz gergin ve korkulu geçirdim. Bebeğin plasentasında kist gibi bir yapı var dedi doktor ben de çok net gördüm böyle bebeğin olduğu alana doğru fıtık gibi bir şey çıkmış. Bebeğe bir zararı yok kan akışı ve suyu iyi dedi ama annelik işte taktım kafama sabahtan beri huzursuzum. Onun dışında ölçümleri önden gidiyor ve birbiri ile tutarsız göbeği 2 hafta önde başı 3 hafta önde bacağı 1 hafta önde miye böyle olur bilemedim. Ama bizim nıfty testimiz olduğu için doktor rahat davranıyor bir sorun olmaz vs diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?