Ben de ilk hamile kaldığımda 12 eylül görünüyor ya tarihim ben de 9 eylülde doğacak diye düşündüm.. bizim çünkü 8.8 ve 10.10 özel günlerimiz 9.9 boş kaldı kızım o tarihte gelcek dedim ama bekleyecek mi bilmemBen minyonum bebeğim de bana çekecek demek ki diye düşünüyorum.
İsminizden bir çıkarımda bulunarak İzmirli olduğunuzu düşünüyorum. 9 Eylül'de alternatif bir tarih olabilir.
Biz doktorumla 15 Eylül olarak konuştuk. Arada 1 hafta olmasa 9 Eylül isterdim
Benim de öyleydi, artık dayanamamaya ve her yediğimi çıkarmaya başlayınca doktor LANSOR ve ONZYD e başladı. Tüm hamilelikte 4.5 kg almıştım son 2 haftada 2 kg aldım o ilaçlara başladığımdan beri, hiç hamile değilmişim gibi yiyorum ve hiçbir sıkıntım yok çok şükür.Bu mide olayı beni bitirdi ya bir insan evladı yarım kilo bile almazmı 12 kilo verdim hala yiyemiyorum. Çocuk gaviscon denizinde yüzüyor resmen. Sabah 3 haşlanmış bebek patates bir kibrit kutusu peynir yedim gaviscon aldım
Bir de bebek gelince daha cümbüşlü neyse benim ki de gider oyun oynar, annem babamda sürekli oyun oynadıkları için tablette o konuda rahat zaten herkes kafasına göre yalnız klima salonda onu napıcaz bilmiyorum alıştım klima da uyumaya serinlnleyecek diyorlar inşallah bakalım İzmir fena kızlarKuzum bir 1 haftayı geçti o durumdayız annem burada. Sağolsun her konuda yardımcı ama eski biz biz değiliz. Yatağa yatınca konuşuyoruz:) işten geliyor sohbet yemek ye filan sonra biz masterchef izlerken o tele bakıyor yada diğer odada PlayStation oynuyor. Eskisi gibi dizi filan izleyemiyoruz yani
Şimdi normal doğuracaklara soru/fikir?
Bizim hastanenin sancı odası doğumhane alanında. Az sancın varken orda özel odada bekleyip hareketler vs yapıp çok açılma olunca hop hemen yan doğumhaneye alıyorlar. Duş vs herşey orada oluyor özel oda eşinle sen oluyon fln. Ama orada bekleme 1 gün de sürebilir 20 saat 10 saat neyse bebek doğana kadar. Sonra servise çıkıyon bebek doğunca.
Bende diyorum ki bavulu oraya götürmek yerine bebek çantasına orada lazım olacak şeyleri götürsem? Benim geceliğe vs gerek yok direk önlük giydiriyorlar
Bebeğin ilk kıyafeti
Bana terlik
Islak mendil - kağıt havlu
Bir havlu (duş alırsam hastanenin var da ne bilim)
Hurma
Dur kurusu :)
Su
Ne dersiniz?
Amaç bavulu bir oraya bir odaya taşımayalım. Sadece öz gerekli şeyler orda olsa yeter?
Ahh evet ertesi gün pazarBende 9 eylül düşünmüştüm ama doktor o tarihten hiç bahsetmedi o yüzden bende bir şey demedim ertesi gün pazar ya bide sanırım o yüzden cmt yapmak istemedi
ayyy çok iyimiş sizin ki amaaaa. Keşke beklese 9 Eylül'üBen de ilk hamile kaldığımda 12 eylül görünüyor ya tarihim ben de 9 eylülde doğacak diye düşündüm.. bizim çünkü 8.8 ve 10.10 özel günlerimiz 9.9 boş kaldı kızım o tarihte gelcek dedim ama bekleyecek mi bilmem
Haftaya salı kontrolüm var sorayım bakayım inşallah işe yararBenim de öyleydi, artık dayanamamaya ve her yediğimi çıkarmaya başlayınca doktor LANSOR ve ONZYD e başladı. Tüm hamilelikte 4.5 kg almıştım son 2 haftada 2 kg aldım o ilaçlara başladığımdan beri, hiç hamile değilmişim gibi yiyorum ve hiçbir sıkıntım yok çok şükür.
İstersen farklı bi doktora ya da kendi doktoruna da danıs. Son zamanlar güzel geçsin
Aynen benim dediğim mantık o zaman ben de orada valizi açıp onları almak yerine direk oraya onları alıp gideyim dedim o zaman dediğin gibi mantıklı canım. Ben sancı odasını gezdim baya normal tek kişilik oda banyosu filan o odaya qit doğum haneyle bir değil. Doğum hane hemen yan o koridorda tabi. Bugün dediğim gibi ayırayım o zaman. Benim geceliği de mi ayırayım hımmSanirim hastanenin sistemi bizimkine benziyor.
Ben tek canta yaptigim icin sana fikir veremeyecegim ama ne yasadik anlatayim sen kendin yorumla.
Biz de soyle oldu;
Sanci cektigin oda ile dogumhane yanyana, banyolari ortak ve farkli kapilardan giris var. Dogumunun basladigi resmilestigi andan itibaren (su gelmesi, duzenli sanci, acilma gibi) sanci odasina aliniyorsun.
Bu odaya alinana dek, ne odan var, ne bisey acile gitmişsin muayene oluyormussun gibi dusun.
Sanci odasina alindiginda esine belgeleri tutusturuyorlar, git yatisini yap diye. O sirada sana hastane onlugu giydiriyorlar. (Kulot cikiyor, sutyen kaliyor istersen)
Ve esin geldiginde hastane odan artik belli diye, diyorlar ki "annenin dogum.sonrasi pijamasi ve bebegin dogum sonrasi takimi kalsin" cantanizi burdan goturebilirsiniz.
Ben dogum sonrasi pijamami ve bebegim takımını, islak mendil gibi gunluk ihtiyaclarimi bir de nolur nolmaz diye cuzdanimi sanci odamda biraktirdim, gerisini odaya yolladim.
Ah cnm ya seninde işin zormuş bune duyarsızlık cnm bu halde heryere yetişmeye çalışıyorsun hamilelik zaten zor duygular karışık gelde ağlama şimdi çok kızdım eşineBizimkide ayrı odada yatıyor sabaha kadar tablet TV sabah işe bile gidemez halde oluyor asla bir yardımı yok. Benim hatun 5 yaşında elimi tutar uyur hasta değilse deliksiz sabaha kadar o konuda rahatım. Ama kırgınım çok çünkü herşey çok zor çocuğu yürüyerek okula bırakmak gelip evle uğrasmak ben bu kadar uğraşırken evde sürekli hastalık hastası biri olunca enerjim çekiliyor. Kese oluşmadan önceden bu yana 6000 lik kan sulandırıcı iğne yapıyorum son 3 aydır pıhtı riskim var diye göbeğe kadar varis çorabı giyiyorum bu sıcaklarda tüm gün. Ona rağmen ben sızlanmayıp 37 ye kadar çalışmaya çabalar iken tam izne çıkacağım hafta ameliyat çıkarmaya çalışması falan sinir bozucu, ben bakmayacagım valla göndereceğim ailesi ilgilensin
Aramaya devam edeceğim olmadı tek idare ederim diye düşündüm bendeGümüş kapağı da boşver be para vercen 1 taneyle idare et. Bir birine bir birine takarsın ne olcak..
Ben ağlamam ya ağlatırım acayip yükseliyorum evde de ama adam gurursuzAh cnm ya seninde işin zormuş bune duyarsızlık cnm bu halde heryere yetişmeye çalışıyorsun hamilelik zaten zor duygular karışık gelde ağlama şimdi çok kızdım eşinesende yıpratma kendini bu kadar bırak sende olduğu kadar olsun
Hiç ilgisi yok ya, uyku eğitimi verebilen şanslılardan olursanız düzen çabuk oturur ama en kötü ihtimal çocuk anaokuluna başlayınca o tempoya dayanamıyor zaten uyuyorBizim 8 yıl bitecek evlilikte eylülde eşimi de bu ara artık eskisi gibi olmayacak diye korku saldı bugün annemler geliyor, akşam diyor ki son akşam yemeğimiz baş başa falan, son dizimiz olur artık bu bilmem ne, bunalıma girdi adam, rahatlatmaya çalışıyorum, düzenimizi oturturuz falan diye ama bende de o korkular var içten içe çok alışmışız kafamıza göre yaşamaya bu kadar da beklememek lazımdı belki bebek için yaşayıp göreceğiz artık
Aynen benim dediğim mantık o zaman ben de orada valizi açıp onları almak yerine direk oraya onları alıp gideyim dedim o zaman dediğin gibi mantıklı canım. Ben sancı odasını gezdim baya normal tek kişilik oda banyosu filan o odaya qit doğum haneyle bir değil. Doğum hane hemen yan o koridorda tabi. Bugün dediğim gibi ayırayım o zaman. Benim geceliği de mi ayırayım hımm
Aramaya devam edeceğim olmadı tek idare ederim diye düşündüm bende
Aventte var bende ama kızımda gümüş kapak baya ise yaramıştı hiç kanama vb yaşamadımMycey marka gogus kalkanlari var, ucuz yollu ve inanin diger markalardan hicbir farki yok. Gumus kapağa para vermeyin.
Aventte var bende ama kızımda gümüş kapak baya ise yaramıştı hiç kanama vb yaşamadım
Mycey marka gogus kalkanlari var, ucuz yollu ve inanin diger markalardan hicbir farki yok. Gumus kapağa para vermeyin.
Çok uzakmış canım 10 saat dura dura da olsa ben bazen bilgisayara dalıyorum otururken inanılmaz şişiyor ayaklarım, yolda zaten normalde de şişer hamileyken daha da fazla doktorunda 4 Eylül de geliyormuş zaten randevu 13 ü bile olsa yanınıza gelmeyecek mi zaten doğuma birileri evinizde daha rahat olur benceKontrolden çıktım; doğum öncesi acil durumları anlattı hepsini sizler sayesinde bildiğimi fark ettim
Sorularımı sordumNewMamaa fitil attığım gün doğum olursa bebeğe zararı olur mu? Bunu da sordum hayır herhangi bi zararı olmaz dedi.
Salon Kadini doğum şeklim için her şey normal görünüyor, normal olacak şekilde ilerliyoruz dedi. 3. Tüp bebek olmasını söylememe rağmen
Sadece şansıma doktorum 1 haftalık izne çıkacakmış. 4 eylülde geliyorum o zamana kadar dayan dedi.Ve kontrolümü de 13 Eylüle verdiler - tahmini doğum tarihim oluyor- yani biraz afalladım çok geç bi tarih.
Eşim de geçen haftadan beri illede memlekete gidelim orada doğum yap diyordu, şimdi çok daha ısrarcı. Doktorun bile yok kim bakacak diyor. Doktora da sordu 10 saatlik yolculuk çıksak falan, doktorum da önermiyorum işte bacaklar sürekli aşağıda pıhtı atması olabilir dedi. Ve son aylardaki gebeyi her doktor kabul etmeyebilir bende çok istemem dedi. Bende doktoruma katılıyorum. Ama eşimi ikna edemiyorum. Ailesinin yanında doğum yapmamı istiyor. Doktorum işte kesinlikle çok riskli tehlikeye atmayın vb böyle keskin konuşmadı, siz bilirsinize getirdi o da bundan güç alıyor.Napacağımı bilmiyorum şu an kafam o kadar karışık ki..
Ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?