Aslında diğer arkadaşlar da yazmış ama ben de yazmak istedim. Mahallenin En Mutlu Bebeği kitabının bir bölümünde bebekleri kendi yataklarında sessiz bir şekilde bırakmamızın aslında onların geldiği ortama hiç benzemediğini anlatıyordu. Çoğu kültürde annelerin bebekleri kendilerine bağlayıp gezdiğini, bebeklerin ilk 3 ay alışkanlık geliştirmediğini, anne karnında sürekli nir elektrikli süpürgemsi sese maruz kaldığını ve ilk 3 ayda beyinleri hala gelişmekte olduğundan bu dönemin 4. Trimester olarak adlandırıldığını ve bu dönemde yapılacak en iyi şeyin bebeğe anne karnı ortamını hatırlatacak şeyler olduğunu anlatıyprdu. Bunları da detaylandıracak sonra işte kundak, beyaz gürültü falanndiye. Hem bu temas anneye oksitosin salgılatıyor sütü çoğaltıyor ve rahmin toparlanmasını sağlıyor hem de düşünsene bebek sadece bu kokuyu biliyor bu kalp sesini tanıyor. Ama zaten bunları sen de biliyor hissediyorsundur, evdekilere de anlatmaya çalışıp eğer hala aynı düşünüyorlarsa tartışmaya girmemek sanki daha az stres yaşatır gibi. Umarım içgüdülerine ve bilimsel önerilere kulak verirler. Aksi halde de kendini strese sokma lütfen, Alaracık ne çok sevildiğini biliyordur ve zaten önümüzde inşallah uzun bir ömür var bunu anlatabileceğimiz/gösterebileceğimiz.Annem alıştırma diyor eşim bırak rahat uyusun diyoryani resmen tartışıyorum ya ikisiylede
Aynen doktor ne derse o olsun.sağlıcakla gelsin inşallahEvet kötü bisey olursa sırf ben bekleyelim dedim diye oldu demek istemiyorum bakalim dr ne diyeceko ne derse onu yapacak gibiyim risk var derse hiç o riski almayabilirim acıysa acı çekerim yeter ki saglikla gelsin
Tabiki kimseyi dinleme istediğin kadar kucağında kalsın.istedikleri kadar konuşsunlar. az mı beklediniz bol bol hasret giderin.çevredeki insanlar garip.zaman çabuk geçiyor zaten hep kucakta durmayacak alışırsa alışsınAnnem alıştırma diyor eşim bırak rahat uyusun diyoryani resmen tartışıyorum ya ikisiylede
Evet evet nefes alımı ilk başta öyle oluyor canım, bizde sadece biberon yetiyordu ama biz bir de o gün bi mene şansımızı deneyelim dedik bebeğim de memeyi emdi, ama biberonla beslenme de yeterliCanım peki bebeğin karnı böyle inip kalkıyor muydu sürekli nefesi hızlı alıp verme yani. Peki yoğun bakımda emzirme olayı olmadı mı sadece biberon mu
Sezaryen canım :/
Ben normalde doğum fotoğrafçısı ayarlayacaktım 31.haftada geldiği için bebeğim planlar uymadı. Sezeryana girerken ameliyathane hemşireleri ile sohbet ediyoruz. Doğum fotoğrafçısı ayarlayacaktık olmadı, eşimi de almıyorsunuz diye ufak şakayla karışık sitem ettim. Hemşire doğduğunda foto çekmiş göbek kordonumuz kesilmeden doktorumuz poz vermiş ☺ Sezeryan olursa bi şansınızı deneyin, yaparlar belkiAnladımm, haklısınız. Ama sezaryende de keşke bebiş çıktıktan sonra bi foto için falan alsalardı dedimOnun dışında normal doğum için sizinle aynı fikirdeyim, onun yanımda olması tam tersi beni etkilerse bende çıkmasını isterim. Şimdilik iyi yönde etkiler gibi düşünüyorum ama o an ne hissederiz Allah bilir
Ne kadar düşüncesiz insan varsa boş ver ama sen kendini üzme bebişin içinSabah çamaşır yıkayıp evden çıktım. Balkona astım. Bugünü annemde geçirdim. Kışlık dometesimi hazırladık. Neredeyse bütün gün ayakta kaldım ve yoruldum. Eve gelip ayaklarımı uzatıp yatacaktım. Çamaşırları topluyorduk eşimle. Bütün gün güneşte kalan çamaşırlar ıslak. Kafamı kaldırdım üst kat komşusu halısını yıkayıp balkona asmış. Şu an sinirden kudurmak üzereyim. Çamaşırları baştan yıkıyorum.
Küfür etsem terbiyesiz olan ben olacam. Kapılarına gitsem biliyorum kendimi tutamacağım.
Ah canım annem bu gün gitti eşimde bir hafta sonra işe gidecek sonra k.v gelecek onlarda giderse bebeğimle baş başa kalırım ArtıkBen kitapta okumuştum kuzum yeni doğan bebek ilk 3 ay ne yaparsan yap ona alismaz kucağında tutmak istiyorsan tut
Aynen canım çevredekiler inanı çıldırtmasa zor değil zorlaştırıyorlarAy buna bayağı sevindim, ben kan görünce bayılan biriydim ama tüp bebektir tedavilerdir artık alıştım tabi. Yine de o kısmı görmek istemem
Eşin araştırmıyorsa sen atabilirsin kısa kısa bilgiler işte instadan videolar. Çünkü bebekle anne temasında süt artar, bebeğin dünyaya adapte olması kolaylaşır. Onun kucağa ihtiyacı var, annesinin kokusuna. Hatta onun kadar senin de ihtiyacın var. Lohusalık zor değil de çevredeki insanların tutumuna karşı sabırlı olmak zor. İnşallah anlarlar
Haklısınız, doktorlar kesin veri olmayan şeylere yorum yapmıyorlar. Bebeğinizde enfeksiyon yüzünden herhangi bi sorun olmamasına çok sevindim bana moral oldu. İnşallah bende sorun yaşamam. Yıkanabilir günlük pedi ilk defa duyuyorum, ona bir bakayım. Gerçi pek zaman da kalmadı ya
Haklısın canım teşekkür ederimBebekler ilk 3 ay doğduğunu anlamıyor. Kendilerini annesiyle bir sanıyormuş. Bu nedenle ilk 3 ay ne kadar çok anneyle birlikte olursa o kadar kolay alışıyor dünyaya ve güvenli bağlanmamın temeli atılıyormuş. Bunları söyle hala anlamıyorlarsa da kavga edip kendini üzme. Bir şekilde yolunu bulursun daha ilk günleriniz. Herkes bebeğin iyiliğini düşünüyor bir şekilde su akar yolunu bulur üzülme wen bebişke ilgilen. Eğitimde doktor dedi kucağına alamayan anneler de var. Üzülmeyin alamasan bile alt alırken beslerken vs. Göz göze teması kesmeyin hep sevgi dolu bakıp konuşun onunla sesinizin sevgisinden o sizin enerjinizi alacaktır diye anlattı. Kendini strese sokma sadece Alaraya odaklan
Canım çok teşekkür ederim bu güzel açıklama için aynen eşime bunları anlatıcam anlamazsa zaten az kaldı işe başlasın ben artık rahat rahat bebeğimi göğüsümde uyuturumAslında diğer arkadaşlar da yazmış ama ben de yazmak istedim. Mahallenin En Mutlu Bebeği kitabının bir bölümünde bebekleri kendi yataklarında sessiz bir şekilde bırakmamızın aslında onların geldiği ortama hiç benzemediğini anlatıyordu. Çoğu kültürde annelerin bebekleri kendilerine bağlayıp gezdiğini, bebeklerin ilk 3 ay alışkanlık geliştirmediğini, anne karnında sürekli nir elektrikli süpürgemsi sese maruz kaldığını ve ilk 3 ayda beyinleri hala gelişmekte olduğundan bu dönemin 4. Trimester olarak adlandırıldığını ve bu dönemde yapılacak en iyi şeyin bebeğe anne karnı ortamını hatırlatacak şeyler olduğunu anlatıyprdu. Bunları da detaylandıracak sonra işte kundak, beyaz gürültü falanndiye. Hem bu temas anneye oksitosin salgılatıyor sütü çoğaltıyor ve rahmin toparlanmasını sağlıyor hem de düşünsene bebek sadece bu kokuyu biliyor bu kalp sesini tanıyor. Ama zaten bunları sen de biliyor hissediyorsundur, evdekilere de anlatmaya çalışıp eğer hala aynı düşünüyorlarsa tartışmaya girmemek sanki daha az stres yaşatır gibi. Umarım içgüdülerine ve bilimsel önerilere kulak verirler. Aksi halde de kendini strese sokma lütfen, Alaracık ne çok sevildiğini biliyordur ve zaten önümüzde inşallah uzun bir ömür var bunu anlatabileceğimiz/gösterebileceğimiz.
Bende aynısını söylüyorum alışırsa alışsın ne olacak ki ama bana hikayeler anlatıyorlarAynen doktor ne derse o olsun.sağlıcakla gelsin inşallah
Tabiki kimseyi dinleme istediğin kadar kucağında kalsın.istedikleri kadar konuşsunlar. az mı beklediniz bol bol hasret giderin.çevredeki insanlar garip.zaman çabuk geçiyor zaten hep kucakta durmayacak alışırsa alışsın
Gözün aydın kavuştun sonunda çok şükürEvet canım çok şükür cuma günü çıktı , iyi ama gaz sancısı çok oluyor siz nasıl oldunuz
Ben son dakikaya kadar kararı eşime bıraktım. Eşim korkuyordu çok tereddüttü vardı ama doktorumuz “ babası tabi girecek, tansiyonu fln düşersebiz müdahale ederiz merak etmeyin “ dedi :)ben de son dk gelmesini istedim, yanımda olursa kendimi güvende hissederim diye düşündüm. Girdi doğuma çok güzel fotoğrafları oldu bebeğimizle. İmkan varsa girmeli bence. Ama kan görmeye hazır olmalı :)Anladımm, haklısınız. Ama sezaryende de keşke bebiş çıktıktan sonra bi foto için falan alsalardı dedimOnun dışında normal doğum için sizinle aynı fikirdeyim, onun yanımda olması tam tersi beni etkilerse bende çıkmasını isterim. Şimdilik iyi yönde etkiler gibi düşünüyorum ama o an ne hissederiz Allah bilir
Biz de baş tarafında olur sandık ama öyle olmadı. Eşim operasyon yapılan yerleri de gördü. Ekip pek umursamadı eşimi içerdeBen de öyle düşünüyorum. Zaten eşler baş tarafımızda olup kötü görüntüyü görmüyor aslında. Ama yinede baktım rahatsızlık hissettim çıkarsın dedim tamam dedi. Önemli olan bizim konforumuz o anda. Ben de beraber olalım işk doğduğunda o da görsün bu anı çok istiyorum. İnşallah da öyle olur ama yinede bilsin ye uyardım alınmasın veya kötü birşey oldu da çık dedim sanmasın diye şimdiden söyledim :) çünkü benim triplerim çoktur trip attım sanmasınya da ne hata yaptım acaba diye kendine dert edinmesin
Bu kitap çok guzelmis adı nedir, nereden temin ettiniz acabaOkuduğum yenidoğan bakım kitabının söylediğine göre
Ağrın acın olmaz ise yanlara yatabilirsin dedi doktırum. Bugün 5. Gün artık yan yatabiliyorum benSezaryen doğum yapan kızlar uyurken sırt üstü mü uyuyorsunuz? Ben yan yatıyorum umarım bi zararı yoktur
Ben de ortamda yabancı olmasını istemediğim için profesyonel foto istemedim doğumda. Ama doğumhane ekibi kendisi istemiş telefonumuzu. O kadar güzel fotolar videolar çekmişler ki şaşırdım kaldım. Çok sevindirdiler beni.Ben normalde doğum fotoğrafçısı ayarlayacaktım 31.haftada geldiği için bebeğim planlar uymadı. Sezeryana girerken ameliyathane hemşireleri ile sohbet ediyoruz. Doğum fotoğrafçısı ayarlayacaktık olmadı, eşimi de almıyorsunuz diye ufak şakayla karışık sitem ettim. Hemşire doğduğunda foto çekmiş göbek kordonumuz kesilmeden doktorumuz poz vermiş ☺ Sezeryan olursa bi şansınızı deneyin, yaparlar belki
Teşekkür ederim aynenGözün aydın kavuştun sonunda çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?