2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Aminnn amin sağlıkla kavuşmak nasip olsun
O ilk buluşma anı ilk ağlaması ilk dokunuşu ilk bakışı hayal ederken bile gözlerim doluyor

Sağol Canım ama benim sütüm enteresan bi şekilde bebeğim eve geldiğinden beri azaldı , acaba hiç uyuyamıyorum diye mi azaldı , başka bişey aklıma gelmiyor çünkü
Canım anneler siz daha iyi bilirsiniz benimki teorik bilgi ama okuduğum kaynaklarda izlediğim videolarda sütün gelmesi için en önemli şey uyku, su tüketimi ve stressizlik hali diyorlar. Bir de bebeğin emmesi, süt o emdikçe artacak diyorlar. Senin durumunda strese girmemek de uyumak da zor anlıyorum ama yapabilirsen yapmalısın hatta geçen bebek ne yapıyorsa anne de ona ihtiyaç duyuyordur diye bir video gördüm, bebek uuuyorsa annenin de uykuya ihtiyack vardır, bebek emiyorsa annenin de yemeğe ihtiyacı vardır gibi.

Reflü yatağı içinse herkes çok yararlı olduğunu söylüyor alıp almamakta çok kararsız kalmıştım sonra birkaç yerde aslında doktor tavsiyesi ile kullanılması gerektiğini okuyunca vazgeçtim. Yine de kusan minik bebekler için faydalı olabilir.

Tebrikler canım

Canım nasıl o zaman ağrın gidiyor ? Bana ağrı kesici yapmadıklarında kendimi yatağa yapışmış belim kırılmış gibi his ediyordum , Allah yardımcın olsun
Hiç sorma canım anamdan emdiği süt burnumdan geldi ama geçiyor bugün daha da iyiyim çok şükür

Sağol Canım ama benim sütüm enteresan bi şekilde bebeğim eve geldiğinden beri azaldı , acaba hiç uyuyamıyorum diye mi azaldı , başka bişey aklıma gelmiyor çünkü
Bol bol emzirmeye çalış dicem zaten deniyosundur un helvası yapıp yesene o çok güzel süt yapıyordu bende uyku düzeni çok çok önemli evet uyıyıncada çok güzel süt toplanıyor bende şimdiden uykuyu düşünüyorum

Gözünüz aydın olsun canım benim ya Rabbim analı babalı büyütsün İnşaAllah sağlıkla büyüsün

Evet uyumak şart bence ben zaten emzirirken o kadar çok uykum geliyor ki dayanamayacak gibi oluyorum canım bestlak damla içiyorum bir defa bir defa da anne çayı arifığlunun iki gündür solu emzirirken sağdan akmaya başladı birde dereotu yiyorum ama uyku işini çözünce arttı gibi geliyor bana onu yatırıp bende yatıyorum yakınına ana kız uyuyoruz valla

Kızlar süt komuşmuşsunuz. Tecrübeli değilim ama tecrübeli arkadaşlarımdan duyduklarımı söyleyeceğim. Sizin dedikleriniz dışında.

Tahin (tahin helvası olarak tüketilebilir)
Dut kurusu (direk yenebilir ve çocuk dr. dediğine göre suda kaynatılıp için dedi)

Süt konusunda benim de eklemek istediğim emzirdikten sonra sağım yapılması. Meme tam boşaldıktan sonra üretim için beyne daha fazla sinyal gidiyormuş.
Solgarın bira mayası vitaminlerinin de çok işe yaradığını hep okudum. Kendi kardeşim de 9 aylık bebeği var. Halen kullanıyor. İlk zamanlar günde 2 adet kullanıyordu. Ciddi fayda gördüğünü söylüyor. İsterseniz deneyebilirsiniz.

bebiş nasıl siz nasılsınız :)
Bebiş de ben de iyiyiz ama emzirme ile ilgili problem yaşıyorum. Bende hamileliğimin başından beri süt geliyordu. Şu an kontrol edemiyoruz. Bebeğin boğazına kaçıyor, öksürüyor. Benim üstüm başım hep ıslak mastit olmak üzereyim. Önerilere açığım

Sizin hamileliğinizin son zamanları sizde durumlar nasıl

Sezeryan sonrası idrarda yanma yaşayan var mı kızlar, sonda falan takildı ya ondan mı acaba ? Antibiyotik kullanıyorum zaten hem ama 8 gün olacak bugün.
Bende de oldu canım. Antibiyotiğe rağmen oldu benim de. Artık minnoş doğduğu için konunun çok üzerine gitmiyorum, düzelmezse bakarız

Canım bende bu gün senden haber alıcaktım napıyorsun diye , dedim acaba ben mi görmüyorum mesajlarını , iyi olmanıza sevindim

Kızlar hiç emzirmedim bilmiyorum..ama taş gibi olması sıkıntı olabilir arkadaşımın öyle başladı sonra mastit oldu. Ama belki sizinki süt tam boşalmadığı içindir. O dönemde arkadaşıma doktorların söyledikleri.
1.sıcak banyo (banyoda göğüs masajı)
2. Sıcsk havluyu memeye koyup sütü indirmeye çalışma
3. Emzirme sağma emzirme sağma... boş buldukça sağma.. sütü hep bitirmek lazım içerde durmasın. Arkadaş hastaneye gidip oradqki makine ile sağdığı olmuştu. O makineler daha iyi diye 1 2 gün gitmişti.

Canım benimde öyleydi yeni geçti , sen yeni doğum yaptın böyle 15 gün falan daha devam eder sonra düzelir

Canım evet bende öyle biliyorum okudukların doğru , benim bebeğim küvezdeyken hep bakıyordum bebekler hepsi eğimli uyutuyorlar , iyi ki reflü yatağı almışım dedim ben ama babynest reflü yatağı akdım

Hiç sorma canım anamdan emdiği süt burnumdan geldi ama geçiyor bugün daha da iyiyim çok şükür
Ben 7 , 8 gün sonra ağrı kesiciyi kestim , ama ilk günler ağrı kesici içmeyince hatta zamanı geçince mahv oluyordum belim karnım heryerim ağrıyordu , e sen nasıl kalkıp yürüyüş yapacaksın ağrı kesici almadan , bi çaresi yokmu

Bunları şuanda yapıyorum endişe duydum mastitten ama farklı belirtileride var diye rutine devam edicem bakalım kibrisin dediği gibi olur düzelir inşallah
Canım benimde öyleydi yeni geçti , sen yeni doğum yaptın böyle 15 gün falan daha devam eder sonra düzelir
İnşallah dediğin gibi olur canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…