Maşallah gözün aydın Allah analı babalı büyütsünBu arada bebeğim 50 cm 2970 gram doğdu. Bi hafta önce özelde ki doktor 2800 ölçüyorum 2900 3000 arası doğar demişti.
Devlette doğum yaptım.
Doğumdan 1 saat önce 3.500 ölçtuler.
Bende dedim ki hocam o kadar imkansız benden çıkmazhoca göreceğiz dedi.
Doğdu ve 2970
Canım benim bebeğimde böyle yapıyor ama sancı olduğu zaman böyle yapıyor eğer emerse iyileşecek sanıyor ama tabiki daha kötü oluyor , emzik vermekte doğru karar almışsın bu durumdaKızlar yarın doktorada gidip soracağım ama sizde beni cevaplayın
Dün bebeğim 4 5 saat habire ağlayarak emmek istedi anladım ki emerek duygusal ihtiyacınıda karşılamak istedi çünkü o kadar emmiş ki emdiğinide kustu resmen benimde tecrübesizliğim anlayamadım bilemedim ne olacağını ve sonucunu emzik verdim en son gece saniyesinde sustu ama emzik verdim diyede kötü hissettim derin uykuya geçince emziği hemen çektim birde elleriyle tutuyordu emziği sanki almayalım diye
Bu gibi durumlarda uykuya geçiş için versem ne olur kusmasını zorlanmasını görmek hiç güzel değildi dün
Bende öyle düşündüm ilk başta katılarak ağlayıp istiyor diye ama kakasınıda yaptı gazınıda kaç kez aldım bana mısın demiyor tükendi en son mecbur emzik verdim işteCanım benim bebeğimde böyle yapıyor ama sancı olduğu zaman böyle yapıyor eğer emerse iyileşecek sanıyor ama tabiki daha kötü oluyor , emzik vermekte doğru karar almışsın bu durumda
Biraz zararli ama telefonun titresimini acip yastigin altina koyabilirsiniz siz uyanmasaniz da esiniz uyanabilir, 5 saat aclik ilk 3 ay icin sakincali olabilir, tabi 1-2 seferden birsey olmaz diye dusunuyorum.Kizlar 2 gecedir, gece 3-4 emzirmesine uyanamiyorum, 500 tane de alarm kursam yok olmuyor.
Bebek 5 saat ac kalmis oldu, sizce bir zarar olmus mudur? Gun icerisinde mama&meme karisik emiyoruz ve baya iyi emiyoruz. Zarari yoktur degil mi? 2 bebegi birden emzirdigim icin cok yorgun oluyorum galiba.
Aklina alarm disinda cozum gelen var mi?
Biraz zararli ama telefonun titresimini acip yastigin altina koyabilirsiniz siz uyanmasaniz da esiniz uyanabilir, 5 saat aclik ilk 3 ay icin sakincali olabilir, tabi 1-2 seferden birsey olmaz diye dusunuyorum.
Cok da stres yapmayin demek ki cok yoruluyorsunuz, vucudunuzun dinlenmeye ihtiyaci var, kolayliklar diliyorum sizeTitresim acik, bu gece nobetlese uyuma karari aldik. Ikimizde cok tedirginiz su an
Bende de o durum var ıslak mendille silsemde burnunu topuğunu hafiften sıksamda olmuyordu bez değişince uyandığını gördüm böyle ilerliyorum artıkDoğum yapan anneler bebeğim çok uyuyor emmesi de 5 dakika falan . Sonra geri uyuyo . Bı türlü uyanamiyo nasıl yapsam ki
Sağlıkla mucizene kavuş inşallahKııııızlar benim doğuma 24 saatten az kaldıyarın 14:30 da doğuma giriyorum bana şans dileyin
Annem de beni 5. Gün odada bebekle yalnız bırakmıştı biraz alışayım diye. Neyse gece uyandı önce altını alıyorum rahat emsin diye sonra emzirdim emzirince kakasini yaptı tekrar yime altını aldım uyumadı meme istedi derken bir çıkmaza girdimKızlar yarın doktorada gidip soracağım ama sizde beni cevaplayın
Dün bebeğim 4 5 saat habire ağlayarak emmek istedi anladım ki emerek duygusal ihtiyacınıda karşılamak istedi çünkü o kadar emmiş ki emdiğinide kustu resmen benimde tecrübesizliğim anlayamadım bilemedim ne olacağını ve sonucunu emzik verdim en son gece saniyesinde sustu ama emzik verdim diyede kötü hissettim derin uykuya geçince emziği hemen çektim birde elleriyle tutuyordu emziği sanki almayalım diye
Bu gibi durumlarda uykuya geçiş için versem ne olur kusmasını zorlanmasını görmek hiç güzel değildi dün
Canım aynı şey bizde de oldu ve ben artık perişan oldum ebe arkadaşım geldi ziyarete sağolsun ver emzik ver dedi bu bebe seni bitirir kendi de çok yorulur ağlar dedi elleri de durmuyordu yarım kundak yaptı ince müslin le altında sadece body İzmir çok sıcak zaten böylece biraz sakinleşti yavrum bende daha çabuk iyileşmeye başladım bize iyi geldi bazen bebek yolu kendi belirliyor bence hiç kafana takma önemli olan sizin sağlıklı ve mutlu olmanızKızlar yarın doktorada gidip soracağım ama sizde beni cevaplayın
Oy mâşâAllah kuzuma iyi bari bazen eksi çıkıyo benimde 3200 dü en son bakalım yarın doğumum var yazarım İnşaAllah burada bende sağ selametUltrasonda 3285 ti bir gün önce 3520 doğdu 52cm boy
Hadi bakalım kolaylıklar diliyorumGidicem canım çarşamba günü doktora gidip çalışamaz raporu alıcam 37+0 oluyorum
Benim gitmem iyi olacak çünkü yerime gelecek öğretmene sınıfımla ilgili bilgi veririm. Hem biraz açılırım evde sıkılmaya başladım.
Gidince yorma kendini kötü hissedersen de müdürünle konuş imza atıp dön istersen kolaylık sağlarlar diye düşünüyorum
Senin izin başlangıcı ne zaman..
Kııııızlar benim doğuma 24 saatten az kaldıyarın 14:30 da doğuma giriyorum bana şans dileyin
Uyansada memeyi alınca hemen uykuya dalıyorBende de o durum var ıslak mendille silsemde burnunu topuğunu hafiften sıksamda olmuyordu bez değişince uyandığını gördüm böyle ilerliyorum artık
Bebişim sizi gece arayabilecek biri vqr mı? Dışardan yani. Tembihlesen gece 5te beri ara açana kadar telefonu vs gibilerden. Ben ramazanda böyle yapmıştım bir dönem arkadaş arıyordu hep.Ya annelik huznu de var ustumde, bir de buyuk kizim (23aylik) inanilmaz hareketli bir cocuk ve cok kiskaniyor su an. Fiziki yorgunluga cok alisigim ama kucugu buyukten korumak beynimi inanilmaz yoruyor. Ikisi de evladim, birini digerinden koruyor olmak kucugu sevip, buyugu otekilestiriyormus gibi hissettiriyor.
Ornegin su an, kucuk kucagimda meme emiyor, buyuk onun ayaklarindan cekistirdigi icin onu uyariyorum. Bu arada cekistirildigi icin küçüğün bogazina sut kaciyor, onu kurtariyorum. Buyuk az once mama yedi, kucugun memesi bitsin buyuk emecek. 5 dk nefes alamiyorum.
Gece 2de meme ve mama veriyorum, sabah 5te kalkmam lazim ona kalkamadim. Dunde sabah 4tekine kalkamamistim. Dune kadar hersey guzeldi. Dun hastalandim parol ictim, demir ilacına basladim, boyle oldu.
bugun icmedim ilaclarimi, alarmlarin hepsine de farkli ve asiri yuksek sesli melodi ekledim. Umarim cozum olur. Evde de esimle benden baska kimse yok. O da en az benim kadar yoruluyor. Tembihledim, o da diyor ki dun gece kalktin emzirdin, bi onceki gun emzirmedin diyor.
Inanmak istiyorum
Ya biz esimle ikimiziz. Ilk 1 hafta ananede kaldik ama yapamadik, sorun yasadik. Babanne zaten bizi umursamiyor demeyelim de kendi isleri daha onemli geliyor diyelim. Baska da kimsemiz yok zaten, dolayisiyla su anda da yalniziz. :) ilk bebekte de kimsenin emegi yoktu, esimle ben haric.
Su an evi gorseniz, dun yapilan temizlikten eser yok. :)
Bebişim sizi gece arayabilecek biri vqr mı? Dışardan yani. Tembihlesen gece 5te beri ara açana kadar telefonu vs gibilerden. Ben ramazanda böyle yapmıştım bir dönem arkadaş arıyordu hep.
Kuzum bir de bak hatırlamıyorsan da sıkıntı. Uyanmadan sakın bebeği emzirme. Bunu unutma. Yüzünü yıka balkona cama çık kahve iç gerekirse.. ayıl. Ondan sonra bebeği emzir.. ya da eşini de uyandır o seni beklesin.. emzirirken uyuya kalmaman içinevcarshirak deneyeceğim tum onerileri.
Bu arada emzik konusunda bana 1 aydan once vermeyin, memeye bi adapte olsun once, emzik verirsen memeden uzaklasabilir dediler.
Kucuk degilde buyuk emzige alışmış olsaydi cok mutlu bir anne olurdum su an, benimkisi meme bagimlisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?