- 9 Nisan 2021
- 4.956
- 7.049
- 108
- 33
Çok teşekkür ederim sende dikkat et kendineHadi bakalım kolaylıklar diliyorumbenim sıkıntım şu ki tayin oldum yeni okul kimseyi tanımıyorum müdürden de izin isteyemem. Ben bugün 35+1 im. 1 hafta için uğraştırmak istemiyorum idareyi hemde merdiven in çık sınıf gez yapamam o yüzden Seminere katılıp okul ortamını göreyim tanışayım istiyorum sadece.
Kuzum bir de bak hatırlamıyorsan da sıkıntı. Uyanmadan sakın bebeği emzirme. Bunu unutma. Yüzünü yıka balkona cama çık kahve iç gerekirse.. ayıl. Ondan sonra bebeği emzir.. ya da eşini de uyandır o seni beklesin.. emzirirken uyuya kalmaman için
Kuzum sizlerden duyduğumuz ve anladığım kadarıyla hiç bir şey pratikte doktorların söylediği gibi değil. Ama naçizane tavsiyem (ki tecrübesiziö unutmayın) ilerde meme reddi olmasın diye sen elinden geldiğince üstüne koyup temasa devam edip susana kadar bekleyebilirsin. Ama hiç başa çıkamıyorsan da çok çok zor da kalınca verirsin yani bebekten ve senden önemli değilKızlar yarın doktorada gidip soracağım ama sizde beni cevaplayın
Dün bebeğim 4 5 saat habire ağlayarak emmek istedi anladım ki emerek duygusal ihtiyacınıda karşılamak istedi çünkü o kadar emmiş ki emdiğinide kustu resmen benimde tecrübesizliğim anlayamadım bilemedim ne olacağını ve sonucunu emzik verdim en son gece saniyesinde sustu ama emzik verdim diyede kötü hissettim derin uykuya geçince emziği hemen çektim birde elleriyle tutuyordu emziği sanki almayalım diye
Bu gibi durumlarda uykuya geçiş için versem ne olur kusmasını zorlanmasını görmek hiç güzel değildi dün
Ah kıyamam ya bu tempo seni çok yorarYa annelik huznu de var ustumde, bir de buyuk kizim (23aylik) inanilmaz hareketli bir cocuk ve cok kiskaniyor su an. Fiziki yorgunluga cok alisigim ama kucugu buyukten korumak beynimi inanilmaz yoruyor. Ikisi de evladim, birini digerinden koruyor olmak kucugu sevip, buyugu otekilestiriyormus gibi hissettiriyor.
Ornegin su an, kucuk kucagimda meme emiyor, buyuk onun ayaklarindan cekistirdigi icin onu uyariyorum. Bu arada cekistirildigi icin küçüğün bogazina sut kaciyor, onu kurtariyorum. Buyuk az once mama yedi, kucugun memesi bitsin buyuk emecek. 5 dk nefes alamiyorum.
Gece 2de meme ve mama veriyorum, sabah 5te kalkmam lazim ona kalkamadim. Dunde sabah 4tekine kalkamamistim. Dune kadar hersey guzeldi. Dun hastalandim parol ictim, demir ilacına basladim, boyle oldu.
bugun icmedim ilaclarimi, alarmlarin hepsine de farkli ve asiri yuksek sesli melodi ekledim. Umarim cozum olur. Evde de esimle benden baska kimse yok. O da en az benim kadar yoruluyor. Tembihledim, o da diyor ki dun gece kalktin emzirdin, bi onceki gun emzirmedin diyor.
Inanmak istiyorum
Ya biz esimle ikimiziz. Ilk 1 hafta ananede kaldik ama yapamadik, sorun yasadik. Babanne zaten bizi umursamiyor demeyelim de kendi isleri daha onemli geliyor diyelim. Baska da kimsemiz yok zaten, dolayisiyla su anda da yalniziz. :) ilk bebekte de kimsenin emegi yoktu, esimle ben haric.
Su an evi gorseniz, dun yapilan temizlikten eser yok. :)
Çok teşekkür ederim sende dikkat et kendineYeni okulsa evet izin olayı sıkıntı olabilir
Bu arada Branş neydi unuttum
Seminerden sonra doğum iznine ayrılacaksın o zaman
Aaa sen de mi yarındı? Yazmamışız listeye bak haberimiz yokKııııızlar benim doğuma 24 saatten az kaldıyarın 14:30 da doğuma giriyorum bana şans dileyin
Sarılık içinBişey sorucam doğum yapan anneler.
Hastaneden taburcu olduktan sonra doktor iki gün sonra Yeni doğan polikliniğine kontrole getir dedi.
Niye diye sormayı unuttum.
Neden çağırıyorlar kan mı alcaklar. Sarılık mı bakılıyor. Kilo falan mı.
Aklıma takıldı
Ah kıyamam ya bu tempo seni çok yorar
Annen gelip bir süre sizinle kalsa aslında. Duygusal olarak kötü hissetme iki bebenin de sana ihtiyacı var ve sen ikisine de fazlasıyla yetmeye çalışıyorsun kendini sorgulama asla
Bir iki defa uyanmadan da bir şey olmaz bunu kafana takman daha çok etkiler bence
Birilerinin gelip seni biraz rahat ettirmesi lazım en azından yemek temizlik yönünden
Kan mı alicak yoksa alnından ateş ölçer gibi bı alet var onunla mıSarılık için
Aaa sen de mi yarındı? Yazmamışız listeye bak haberimiz yokkaç artı kaç yarın sizin?
Benim 39+1 oluyor. Bu gece nasıl uyuyacağızAy benim yarın ne olacak acaba ya, çok meraktayımSuyu ne durumda azaldı mı acaba, doğum diyecek mi acaba ;( ne hissedeceğimi bilmiyorum. Heyecan, stres ve endişe bir arada
Benim doğum olup olmayacağı bile belli değil kiBenim 39+1 oluyor. Bu gece nasıl uyuyacağızbana 7.30da kahvaltını bitirmiş ol dedi. 10.30da hastanede olacağım. 14.30da da doğum var. Doğumdan sonraki gece de uyuyamayız bu gece kesin uyumamız lazım
Suyun en son kaçtı canım ? Hayırlısı diyelim sağlıcakla gelsin minikBenim doğum olup olmayacağı bile belli değil kiama ne olur neolmaz aç gel dedi. Su çok azalırsa doğum diyecek herhalde. O da bugün hemen mi der yarın mı der.. yoksa git 2 gün sonra bakalım tekrar mı der karma karışık bir hal.. ben hazır gideceğim.. 8 saat açlık yetiyor herhalde. Gece yatmadan atıştırırım ben nolur nolmaz diye. Off çok heycanlı ya nasıl uyuruz bilmem
Ya bilmiyorum ki kaç dedi. 5 diye bir şey hatırlıyor eşim amaSuyun en son kaçtı canım ? Hayırlısı diyelim sağlıcakla gelsin minik
Senin yine iyi 1.5 saatlik döngüye girmişsin ben 4 5 saat fıttırdım bir de oh ne güzel emiyor diyorumAnnem de beni 5. Gün odada bebekle yalnız bırakmıştı biraz alışayım diye. Neyse gece uyandı önce altını alıyorum rahat emsin diye sonra emzirdim emzirince kakasini yaptı tekrar yime altını aldım uyumadı meme istedi derken bir çıkmaza girdim
altını alıyorum emziriyorum şeklimde 1buçuk saat sonra annem geldi çocuğu bi kaldırdı ağzından burnundan süt fışkırdı meğer okadar vermemeliymişim.
Evet 1 aydan evvel olmaması gerekmiş ama işte durmadan emmek isteyip katılarak ağlayınca mecburiyet oldu yarın dra bu durumu anlatacağımevcarshirak deneyeceğim tum onerileri.
Bu arada emzik konusunda bana 1 aydan once vermeyin, memeye bi adapte olsun once, emzik verirsen memeden uzaklasabilir dediler.
Kucuk degilde buyuk emzige alışmış olsaydi cok mutlu bir anne olurdum su an, benimkisi meme bagimlisi
Öyle yaptım işte canım ağzında sürekli arandı göğsüme yatırdım orada memeyi bulmaya elini emmeye çalıştı dediğin gibi her bebiş farklı makaleler videolar sadece farklı çözüm yöntemlerini öğretmişKuzum sizlerden duyduğumuz ve anladığım kadarıyla hiç bir şey pratikte doktorların söylediği gibi değil. Ama naçizane tavsiyem (ki tecrübesiziö unutmayın) ilerde meme reddi olmasın diye sen elinden geldiğince üstüne koyup temasa devam edip susana kadar bekleyebilirsin. Ama hiç başa çıkamıyorsan da çok çok zor da kalınca verirsin yani bebekten ve senden önemli değil
Boy kilo kontrolü yapıldı, sarılık var mı yok mu diye bakıldı, topuktan kan ile sarılık değerine bakıldıBişey sorucam doğum yapan anneler.
Hastaneden taburcu olduktan sonra doktor iki gün sonra Yeni doğan polikliniğine kontrole getir dedi.
Niye diye sormayı unuttum.
Neden çağırıyorlar kan mı alcaklar. Sarılık mı bakılıyor. Kilo falan mı.
Aklıma takıldı
8 saat su dahil içmiyorsun inşallah sürecin çok güzel ilerlerBenim doğum olup olmayacağı bile belli değil kiama ne olur neolmaz aç gel dedi. Su çok azalırsa doğum diyecek herhalde. O da bugün hemen mi der yarın mı der.. yoksa git 2 gün sonra bakalım tekrar mı der karma karışık bir hal.. ben hazır gideceğim.. 8 saat açlık yetiyor herhalde. Gece yatmadan atıştırırım ben nolur nolmaz diye. Off çok heycanlı ya nasıl uyuruz bilmem
Su da mı içmeyeyiim8 saat su dahil içmiyorsun inşallah sürecin çok güzel ilerler
Uyuyamıyoruzsmmmsharp ve K Kucuk lola - nasıl uyuyorsunuz ya çok heycanlı... Şimdiden sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza alın kızlar.. sonrasında iyi hissedince bizleri de bilgilendirin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?