Canım benim bebeğin altını açıyorum masaj verip konuşuyorum onunla uyanıyor çoğu zamanBenim ki de çok yatıyor ya ne yapacağız. ? Çok zorlanıyorum bende. Tartı kaybı ne kadar oldu
Yok ya herşey denedim. Uyansada emer emmez uyuyor geri.Canım benim bebeğin altını açıyorum masaj verip konuşuyorum onunla uyanıyor çoğu zaman
Aynı şeyleri yaşadım bugüngitmedim doktora bekledimm ve sonuç belli bi saat sonra kıpır kıpır parti verdi içeride. Bütün gün dürttüm bana mısın demedi deminden beri balık gibi oradan Oraya geçiyor bacakları
Aynen canım , ben uyanık kem daha çok yoruluyorum ama daha mutluyu uyduğunda hep endişeliyim hep kontrol ediyorum , yani senin gibiyim bendeacaba herkes mi böyle ya
Evet canım dün doğdu bebiş hamdolsun iyiz ikimizde spinal oldum omuz ağrım var sadece sütüm henüz gelemedi ama emzirmeye çalışıyorum
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsünEvet canım dün doğdu bebiş hamdolsun iyiz ikimizde spinal oldum omuz ağrım var sadece sütüm henüz gelemedi ama emzirmeye çalışıyorum
Baş yukarıda çok rahatsız edici gerçekten.geçenlerde öyle olunca sırtımı dikleştirip midemden hafif aşağıya doğru ovaladım iyi geldi.(biraz iteklemiş de olabilirim36 hafta bitti bebeğim hala ters kafası ta midemde duruyor o beni rahatsız ediyor sanki bende onu ediyorum oturup kalkarken nasıl baskı sıkışıklık oluyor midemde daha 3 hafta var inş döner ya da dayanabilirim bu duruma
Kızımda ben de çaresizlikten annemin şekerli su vermesine izin vermiştim. işe yaramıştıBebeğinin sarılığı olan anneler ya serum suyu verin bebeğe ya şekerli su. Bizim de 10 a kadar çıkmıştı sarılık verdim şekerli suyu düştü.
Kızımda kalbinde üfürüm duymuşlardı korkulacak bir şey yok ama eko çekildi. Çekilirken sussun diye de doktor emziği var mı dedi hayır dedim parmağını verdi ağzına yandan şırıngayla da şekerli su sıkıyorum dedi cok cok emdi sustu bizimki. Yani zararlı olsa doktorlar vermez korkmayın.
Biberon mu veriyorsun yoksa göğüsünü mü ?Yok ya herşey denedim. Uyansada emer emmez uyuyor geri.
Philips gibi göğüs kalkanı mı Gümüş olanlardan mı kullanıyon csnım? Onu hep mi takıyoruz? Ben luam günde 1 saat filan aklıma estikçe takıyorum gümüşü :)Ooo yaklaştı geliyor gelmekte olan kuzumbüyük kavuşma yakinn
Ne süt arttırır
Ne yaparsak meme yara olmaz
Bebis gaz olmasin diye Ne yapıyorum
Hepsini bizzat onden tecrübe ediyorumdeneme yanılma yapıyorum size direk etkili olanları soylicem su an mesela rezene çayımı demledim icicem dr mama desteği verebilirsin dedi ama ben 5 gündür vermeden denemek istedim sadece anne sütü alsın istedim bi sıkıntı çıkmadı kuzum bebe gak dese meme guk dese meme veriyorum o emdikce de süt artıyor ben Tek tek yazarim her takildigin yerde cok sukur meme ucu yaram olmadi ilk olur gibi oldu garmastan kremi sürdüm 2 gunde gecti ve göğüs kalkanı kullanıyorum gerçekten bunu icat edenden Allah razı olsun çok iyi asla yara olmuyor
Oyy şükür kuzum hareket etmiş yaramaz. Yine de çok önemli bu durum bu takip etmek lazım en iyisini yapıyoruz boşver.Aynı şeyleri yaşadım bugüngitmedim doktora bekledimm ve sonuç belli bi saat sonra kıpır kıpır parti verdi içeride. Bütün gün dürttüm bana mısın demedi deminden beri balık gibi oradan Oraya geçiyor bacakları
Gözün aydın canım benim sağlıklı analı babalı büyüsün minikEvet canım dün doğdu bebiş hamdolsun iyiz ikimizde spinal oldum omuz ağrım var sadece sütüm henüz gelemedi ama emzirmeye çalışıyorum
Amin canım İnşaAllahGözün aydın canım benim sağlıklı analı babalı büyüsün miniksütte emdikçe gelecektir.
Evet canım dün doğdu bebiş hamdolsun iyiz ikimizde spinal oldum omuz ağrım var sadece sütüm henüz gelemedi ama emzirmeye çalışıyorum
@Teach_Mavi1HANIM kızlar size bir sorum var hazır okul konusu açılmışken :) ben şuan 37. Haftamdayım 32.haftamda çalışabilir raporu almıştım aslında yaz tatiline denk geliyor ama ne olur ne olmaz belki idare 5 haftayı aktarır diye raporu verdim müdürüme. Şimdi bu 5 haftalık izni hemen sisteme aktarıyorlar mı ne zaman yapmaları gerekiyor biliyor musunuz? Benim müdürüm de bu konuları tam bilmiyor sanırım yapabilir misiniz dediğimde yapmaya çalışacağım demişti ona hatırlatmak istiyorum geç olmadan.
36+6 / 37. Hafta başında artık çalışamıyoruz. 4Eylül öncesinin eklenme ihtimali yok. Yaz tatiline denk gelen kısım maalesef eklenmiyor. Benim mesela sadece seminer haftam eklenecek. 8+1 olacak yani. Bu şekilde biliyorum ve artık eminim çok sordum araştırdım çünküBizim okulda memur bakıyor o işlere..
32. Haftada çalışabilir raporumu verdiğimde 6 Eylül son iş günü görünüyordu.. Çarşamba tekrar rapor alıp vereceğim okula (Doğum iznine ayrılış için)
Aktarılıp aktarılmayacağı o zaman belli olur sanırım haber veririm size şimdi yanlış bilgi vermiş olmayım.
Ama ben de kurumdan kuruma değiştiğini duydum bu olayın bazı yerler aktarabiliyorken bazıları aktaramıyoruz diyormuş saçma bir şekilde
Çok teşekkür ederiz bilgilendirme için biz tecrübesizlerin başına gelirse fikrimİz olsun en azından. Normal sanıp atlamayalımTebrikler, Allah anali babali buyutmek nasip etsin. Miniginde saglikli, mutlu, huzurlu bir omru olsun
Kizlar buraya sormadim galiba ama buraya da yazayim da lazim olabilir.
Ilay'in gobek deligi 16.gun itibariyle henuz iyilesmedi, kimse de bunla ilgili bir mesaj birakmamis ben kucuk bi bilgilendirme notu birakayim, yasayan olursa fikir vermis olalim.
Bu ikinci bebegim biliyorsunuz, ilk bebegimin gobek bagi 7.gun dusmus 10.gun tamamen iyilesmisti.
Ilay'in 6.gun gobek bagi dustu, bugun 16.gun gobek deligi üzerinde kuru uzum benzeri yara kabugu vardı.
Agustos anasıffestinalente arkadasimin verdigi fikirle bunun k vitamini eksikligi ile alakali olabileceğini ogrendigim gibi acile kostum.
K vitamini yenidoganlarda kan pihtilasmasini saglayan bir vitaminmis, yani eksikligi oldukca onemli. Saglik Bakanligi'nin yenidogan bakim programi cercevesinde her yenidogana 1 doz k vitamini vurulmasi zorunlu (asi reddi yapanlar bunu da reddedebiliyor, yorumsuz olarak not dusuyorum sadece)
K vitamini eksikliğinin onemli belirtilerinden biri gobek baginin kanamasi, kanamanin devamliligi (gugilda baska belirtiler hakkinda da bilgi alabilirsiniz)
Ancak k vit eksikligi gozlemleyemeyecegimiz ic kanamalara, ozellikle de beyin kanamasina sebep olabiliyormus. Bu yüzden oldukca onemli.
Herneyse ben ne yaptim?
Aile hekimlikleri bu konuda basvuru noktasi degil, oncelikle bunu belirteyim.
Bunyesinde cocuk acil bulunan ozel / devlet hastanelerine basvurmaniz gerekiyor.
Ben Ankara'da yasiyorum, evime en yakin cocuk acil Sanatoryum Hastanesi bunyesinde var diye oraya basvurdum. Cocuk acil'inde yenidogan uzmani varmis kontrol etti ve poliklinikte gumus nitrat ile yakilmasi gerektigine karar verdi
Poliklinikteki yenidogan uzmani tarafindan ustundeki kabugu yolduktan sonra kanama bolgesine islem uygulandi. Bebegimin cani yanmadi.
2 gun sonraya kontrol randevusu verildi. 2 gun banyo yasak.
Bu kontrolde kanama durmus olursa baska bir islem yapılmayacak. Bazen gobek kordonu kesilirken birseyler yanlis yapilabiliyormus o sebeple de kanama devam edebiliyormus, bu durumu yakma islemi cozuyormus.
Kan durmaz ise karaciger fonksiyonlarina bakilarak ona gore surec belirlenecekmis. Sanirim k vitamini 2.dozu yapilacak. Burda birkac arkadasla konustugumda kendilerininde once yakma islemi yaptirdigini arkasindan kanama durmadigi icin 2.doz k vit vuruldugunu soylediler.
Dipnot: Doktor ya da saglikci degilim, sadece yardimci olmaya calisan pinpirikli bir anneyim. Tum bilgiler sadece yasadiklarimdan derlediklerimdir. Bebeginizle alakali en dogru ve alakali bilgileri hekiminizden edinebilirsiniz.
Bebek kanala girince hareketleri azalır mı?
Hareketlerini bilmiyorum canım ama ben dün kendi doktoruma kanala indi mi diye sorduğumda, kanala inerken çok ağrı yapar demişti.Bebek kanala girince hareketleri azalır mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?