2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bırakamıyorum da sorma gidip gelip bir hareket yapıyorum şimdi yeni yattım çaktırma

Kızlar o kadar duygu yüklüyüm ki
Bebeğimi emzirdim altını değiştim yanıma yatırdım
Sevdiğim müziği açtım saçlarını okşuyor ve bu güzellik benimmi diye ağlıyorum
Rabbim hepinize sağ salim kavuşmayı nasip etsin
Bu duygunun tarifi yok
Nerde çocuk hasreti çeken biri varsa Allah'ım onada nasip etsin
Söyleyeceklerim bu kadar ben ağlamaya devam edeyim
Sevgiler

Kızlar anca kendime geliyorum. Spinal anestezi ile doğum yaptım ben de. Doğum sürecini çok anlatmak istemiyorum kötü etkilenebilirsiniz. Güçlü görünmek için ameliyathaneye gidene kadar asla ağlamadım hep güldüm. Ancak doğum sonrası 10.saatte artık dayanamadım hüngür hüngür ağladım siz öyle yapmayın tüm duygularınızı yaşayın sonra patlama oluyor. Sadece benim bilmediğim ama herkesin yaşadığı bilgiler vereyim; spinalde belinize iğne yapıyorlar elektrik çarpması gibi bi etki hissediyosunuz belinizden bacağınıza yayılan. İstemsiz bi sarsılma oluyor korkmayın normal. Sinirlere gittiği için gayet normal.

Doğum sonrası ilk ayağa kalkma sürecinde acele etmeyin. Benim deneyimimde kulağımda çınlama ani ter boşalması tansiyonda ani düşüş ve gözde kararma oldu bu da beni panikletti ancak bayılmadan geri oturabildim. Sonrasında yavaş yavaş kalktım korkmayın sakın.

Ağrı kesici serum istemekten çekinmeyin. Doğum sonrası, gece ve sabah olmak üzere 3 kere ağrı kesici serum taktırdım. En son bu sabah 7.30da takıldı ve etkisi şu an geçmiş bulunuyor. Ben uzanıyorum ancak ayağa kalktığım an dikiş yerlerimde fena bir acı oluyor. Doktorum ağrı kesici, antibiyotik ve demir ilacı yazdı. Ağrı kesiciyi mecbur kalmadıkça alma dedi şu an direniyorum.

Bebeğe gelirsek benimki rahmimin en üst noktasındaymış. 52 cm ve 4.260 gram doğdu. 4 gün önceki kontrolünde 3.900 gözüküyordu bizi şaşırttı. İri bebeklerde şeker düşmesi yaşanıyormuş şekeri ölçtüler ve düşüş gördüler. Emziriyorum ancak sütüm tabi ki yetmiyor bu nedenle de ek gıda veriyorum hipp marka. Gece yanımda annem ve kayınvalidem kaldı her ikisi de uyumadılar helak oldular. Şimdi annem evine gitti duş uyku yapıp kv ile nöbet değişimi yapacaklar :) ben bebeğe asla bakamıyorum sadece emzirebiliyorum sağolsun şu an kv ve kayınpederimin ellerinde tosuno :) benim sürecim böyle ilerledi. İnşallah sizlerinki benden çok daha güzel geçer

Evet canım ama maalesef ‍♀ senin planlı sez mi olacak canım? Günün belli mi?
Şuan bebe doğum pozisyonu almadığı için böyle giderse sezaryen diyor doktorum
Belli olmaz dönedebilir diyor
Şartlar uygun olursa normal doğum istiyorum ben
Bakalım kısmet senin belli mi

Her ne zorluklar olduysa da sağlıkla kavuştunuz bebişe odaklanmaya çalış, en erken zamanda ağrıların geçer inşallah
Maşşallah kilosu boyu baya iyi sağlıkla büyütün canım

Philips gibi göğüs kalkanı mı Gümüş olanlardan mı kullanıyon csnım? Onu hep mi takıyoruz? Ben luam günde 1 saat filan aklıma estikçe takıyorum gümüşü :)
Gümüş kalkanlar daha ergonomik canım benim hiç yara olmadı çok şükür silikonlar büyük olduğu için ben rahat edemedim şahsen

annem yarım çay bardağına bir çay kaşığı şeker koydu üç kaşık içirdi.

Çok normal yorgun olmanız sakın kendinizi yetersiz hissetmeyin. Şanslısınız aileniz yanınızda. Maşallah tosuna benimkine 25 gündür bakıyorum anca 4buçuk kilo oldu sizinki hazır çıkmıs. Sarılığı artmasın diye mama vermiştim ben de hatta mememi tuttuğu için biberonla verdim 3 gün sonra kestim meme reddi de olmadı sizinki küçük diye miktar olarak şırınga yeter belki.
Sağlıkla keyifle huzurla büyütün bebeğinizi

Philips gibi göğüs kalkanı mı Gümüş olanlardan mı kullanıyon csnım? Onu hep mi takıyoruz? Ben luam günde 1 saat filan aklıma estikçe takıyorum gümüşü :)
Kuzu philips olan göğüs kalkanlarindan surekli takiyosun zaten duştan sonra falan sütun geliyo onu kalkanın içine sakliyo mini baby şırınga ile bebeğe biraz biraz akan sütünü de verebiliyosun nemli tutuyor meme ucunu ve üstüne herhangi bisey degmedigi için tahriş de olmuyor

Yaa benim 80 ler var 3 kere yine gelmiyor yine gelmiyor. Böyle düşünmekte istemiyorum ama valla iyice sabırsızlanıyorum artık doğuramayacam galiba ben hep bekleyecem böyle
Bi şey söylicem ben galiba bir karar aldım çok korkuyorum 41 42 haftaya kalacak diye. Cumartesi 38+3 oluyorum ayın 9 unda. O güne kontrolüm vardı cumaya çektim. Cumartesi için yatış isteyeceğim doktordan.. bebeğim zaten haftasında önde kilosu iyi her şeyi normal. Doktor da okey derse normali beklemeyip cumartesi sezeryan olmak istiyorum. Biliyorum normali bekle dersiniz çoğunuz ama yine de merak ediyorum kızlar bu konuda yorumlarınızı

Cok geçmiş olsun ben de benzeri şeyler yaşadım korkutmamak adına detay girmedim 6 gun say canim 6. Günün de biseycik kalmıyor ben ilk 3 gun aglaya aglaya bi daha asla dogurmammmm bu son diye diye ağladım ama geçti

Cok geçmiş olsun ben de benzeri şeyler yaşadım korkutmamak adına detay girmedim 6 gun say canim 6. Günün de biseycik kalmıyor ben ilk 3 gun aglaya aglaya bi daha asla dogurmammmm bu son diye diye ağladım ama geçti
Ay ben onu ameliyathanede doktora dedim bu sondu bidaha asla diye

Şuan bebek kaç kilo Çatı muayenesi olmuş muydu doktorun yorumu nedir canım

Merhaba listede kendi adımı göremedim ama nasıl ekliyorsunuz

Bekleyen biri olarak beklemek cok sikici katiliyorum size.. bebek ultrasondaki olcumle ayni olmayabiliyor dogdugunda.. icinizden nasil geliyorsa oyle yapin bebek sizin beden sizin en dogru karari siz verirsiniz. Ya da bi liste yapin artilarini yazin her iki dogumunda hangisi fazlaysa onu secin

Sonuçta karar sizin, ben bugün 38+3'üm ama bekliyorum, yarın kontrolüm var bence sancı falan da yok. Doktorumla konuştuğumda maksimum 40+3 40+4 gibi rahim yumuşatıcı ilaçla müdahale ediyoruz dedi. Bu hesaptan dursa dursa 14 15 gün daha duracak ki o arada kendi belirlediği zaman zaten gelebilir. Genellikle 39+ larda doğum yapmış arkadaşlarım. Ben vajinal doğum fırsatım varken kullanmak istiyorum, acil bir durumda zaten yine sezeryan olacak. O nedenle size de beklemenizi önerirdim ama nasıl rahat hissedecekseniz öyle olsun bence, bu sizin hikayeniz siz yaşıyorsunuz, ağrıları yorgunluğu ödemi siz çekiyorsunuz o nedenle kararınız buysa bize saygı duymak düşmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…