İkisini de.Biberon mu veriyorsun yoksa göğüsünü mü ?
Hareketlerini bilmiyorum canım ama ben dün kendi doktoruma kanala indi mi diye sorduğumda, kanala inerken çok ağrı yapar demişti.
Bu şekildede acı bir şekilde benimkinin kanalda olmadığını öğrenmiştim
Şahsen ben daha şimdiden sabırsızlanıyorum, hayatımın kayacağını bilsemdeHamilelik prenseslik bak dogsun diye heyecanlaniyosunuz da... uykusuz geceler, kusmuk, kaka, suratiniza firlayan cişler sizi bekliyor
240 gr kaybettiBenim ki de çok yatıyor ya ne yapacağız. ? Çok zorlanıyorum bende. Tartı kaybı ne kadar oldu
Şahsen ben daha şimdiden sabırsızlanıyorum, hayatımın kayacağını bilsemde
Analık daha şimdiden delilikmiş, derlerdi de inanmazdım
Ben ne yaptıysam olmuyor cimcik atıp ağlatıyorumCanım benim bebeğin altını açıyorum masaj verip konuşuyorum onunla uyanıyor çoğu zaman
Bende biberonla mama veriyorum bi yandan emziriyom sütüm bazen iyi bazen az oluyorİkisini de.
Bilmiyom ki nerde. Dün doktor bakmadı. Bi öncekinde kanalın üstündeydi kafası. Ama dün nst bağlayan hemşire eliyle baktı baya yola girmiş dedi.Bilgim yok. Ama kanalami girdi bebisko?
Bende gidip almasam muhtemelen senle birlikte bekliyo olucaktımSpordan squattan soğudum. Yapsam da gelmiyor. Yapmasam gelmeyecek mi sanki? Mecbur bir gün gelecek..
Hmm tüh eklenebilse mükemmel olurdu neyse hayırlsıı olsun bakalım36+6 / 37. Hafta başında artık çalışamıyoruz. 4Eylül öncesinin eklenme ihtimali yok. Yaz tatiline denk gelen kısım maalesef eklenmiyor. Benim mesela sadece seminer haftam eklenecek. 8+1 olacak yani. Bu şekilde biliyorum ve artık eminim çok sordum araştırdım çünkü
Yaa benim 80 ler var 3 kere yine gelmiyor yine gelmiyor. Böyle düşünmekte istemiyorum ama valla iyice sabırsızlanıyorum artıkBende gidip almasam muhtemelen senle birlikte bekliyo olucaktımson iki nst 15 sancı çıktı
Kızımında 6. Gün düstü dün bez degişirken bir baktım kan var ama sızmamış doktoru aradım batikon sür dedi takip ediyorum sızıntı olursa diye zaten yarın yine sarılık için kan vericem baktırıcam oradaTebrikler, Allah anali babali buyutmek nasip etsin. Miniginde saglikli, mutlu, huzurlu bir omru olsun
Kizlar buraya sormadim galiba ama buraya da yazayim da lazim olabilir.
Ilay'in gobek deligi 16.gun itibariyle henuz iyilesmedi, kimse de bunla ilgili bir mesaj birakmamis ben kucuk bi bilgilendirme notu birakayim, yasayan olursa fikir vermis olalim.
Bu ikinci bebegim biliyorsunuz, ilk bebegimin gobek bagi 7.gun dusmus 10.gun tamamen iyilesmisti.
Ilay'in 6.gun gobek bagi dustu, bugun 16.gun gobek deligi üzerinde kuru uzum benzeri yara kabugu vardı.
Agustos anası @ffestinalente arkadasimin verdigi fikirle bunun k vitamini eksikligi ile alakali olabileceğini ogrendigim gibi acile kostum.
K vitamini yenidoganlarda kan pihtilasmasini saglayan bir vitaminmis, yani eksikligi oldukca onemli. Saglik Bakanligi'nin yenidogan bakim programi cercevesinde her yenidogana 1 doz k vitamini vurulmasi zorunlu (asi reddi yapanlar bunu da reddedebiliyor, yorumsuz olarak not dusuyorum sadece)
K vitamini eksikliğinin onemli belirtilerinden biri gobek baginin kanamasi, kanamanin devamliligi (gugilda baska belirtiler hakkinda da bilgi alabilirsiniz)
Ancak k vit eksikligi gozlemleyemeyecegimiz ic kanamalara, ozellikle de beyin kanamasina sebep olabiliyormus. Bu yüzden oldukca onemli.
Herneyse ben ne yaptim?
Aile hekimlikleri bu konuda basvuru noktasi degil, oncelikle bunu belirteyim.
Bunyesinde cocuk acil bulunan ozel / devlet hastanelerine basvurmaniz gerekiyor.
Ben Ankara'da yasiyorum, evime en yakin cocuk acil Sanatoryum Hastanesi bunyesinde var diye oraya basvurdum. Cocuk acil'inde yenidogan uzmani varmis kontrol etti ve poliklinikte gumus nitrat ile yakilmasi gerektigine karar verdi
Poliklinikteki yenidogan uzmani tarafindan ustundeki kabugu yolduktan sonra kanama bolgesine islem uygulandi. Bebegimin cani yanmadi.
2 gun sonraya kontrol randevusu verildi. 2 gun banyo yasak.
Bu kontrolde kanama durmus olursa baska bir islem yapılmayacak. Bazen gobek kordonu kesilirken birseyler yanlis yapilabiliyormus o sebeple de kanama devam edebiliyormus, bu durumu yakma islemi cozuyormus.
Kan durmaz ise karaciger fonksiyonlarina bakilarak ona gore surec belirlenecekmis. Sanirim k vitamini 2.dozu yapilacak. Burda birkac arkadasla konustugumda kendilerininde once yakma islemi yaptirdigini arkasindan kanama durmadigi icin 2.doz k vit vuruldugunu soylediler.
Dipnot: Doktor ya da saglikci degilim, sadece yardimci olmaya calisan pinpirikli bir anneyim. Tum bilgiler sadece yasadiklarimdan derlediklerimdir. Bebeginizle alakali en dogru ve alakali bilgileri hekiminizden edinebilirsiniz.
Şırınga kaç ml di acaba kaşıkla versem ne kadar vermeliyimBebeğinin sarılığı olan anneler ya serum suyu verin bebeğe ya şekerli su. Bizim de 10 a kadar çıkmıştı sarılık verdim şekerli suyu düştü.
Kızımda kalbinde üfürüm duymuşlardı korkulacak bir şey yok ama eko çekildi. Çekilirken sussun diye de doktor emziği var mı dedi hayır dedim parmağını verdi ağzına yandan şırıngayla da şekerli su sıkıyorum dedi cok cok emdi sustu bizimki. Yani zararlı olsa doktorlar vermez korkmayın.
Ya nstdeki hemşireler oyle soyluyor, bosver onlari.Yaa benim 80 ler var 3 kere yine gelmiyor yine gelmiyor. Böyle düşünmekte istemiyorum ama valla iyice sabırsızlanıyorum artıkdoğuramayacam galiba ben hep bekleyecem böyle
Normal doğum istiyorsan bence bırakma.ben de öyle sıkılıp hareketi bırakmıştım gelmedi.suniyle bile 40+4te gelmedi.herkeste aynı şey olcak değil ama nerde hareket orda bereketSpordan squattan soğudum. Yapsam da gelmiyor. Yapmasam gelmeyecek mi sanki? Mecbur bir gün gelecek..
Aynı durumdayız ve son bir kaç gündür mide yanması aşırı oluyor36 hafta bitti bebeğim hala ters kafası ta midemde duruyor o beni rahatsız ediyor sanki bende onu ediyorum oturup kalkarken nasıl baskı sıkışıklık oluyor midemde daha 3 hafta var inş döner ya da dayanabilirim bu duruma
Kusura bakma canım geç cevap vermiş oldum hala doğum yapmadım beklemedeyim bu arada amniyosentez yaptırmak istemedikDoğum yaptın mı canım ya da amniyosentez benim zaten özel gereksinimli bir kızım var bundada risk çıktı ondan dolayı o yüzden merak ediyorum
Buna bende cevap vereyim şöyle bir deneyimim oldu;Philips gibi göğüs kalkanı mı Gümüş olanlardan mı kullanıyon csnım? Onu hep mi takıyoruz? Ben luam günde 1 saat filan aklıma estikçe takıyorum gümüşü :)
Valla baya vajinamın üstüne bağladıYa nstdeki hemşireler oyle soyluyor, bosver onlari.
Nst bandini nerene bagladiysa kalbi o hizada biliyosun ordan bi karis asagida iste Simay kuşum :*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?