- 9 Nisan 2021
- 4.956
- 7.049
- 108
- 33
Oyyy yerim o minnoş kızıDemekki saçlı bir beben geliyorben doğuracağım gun bile kusmustum mide yanmasindan bi baktim amanin simsiyah saçlı saçlı nerdeyse iki cm daha uzasa minik lastik toka takacagim kızım geldi
Lutfen teyit edelim dogurunca bana yaz saçlı mi seninki de merak ederimOyyy yerim o minnoş kızı
Kusma bir kaç defa dışında hiç olmadı ama yanma çok sık oldu
Merakla bekliyorum bakalım saçları olacak mı oğluşumun
Arttırıyorum ben bana suni sancı verdiklerinde dedim bir daha tövbe diyeAy ben onu ameliyathanede doktora dedim bu sondu bidaha asla diye
Benim yanmam olmadı bulantım ilk aylarda olmuştu simsiyah upuzun saçları var kızımınLutfen teyit edelim dogurunca bana yaz saçlı mi seninki de merak ederim
Yaaa çok geçmiş olsunnnKızlar merhaba,
Spinal anestezi ile sezaryen yapmıştım 23ünde. Eve geçtikten sonra baş sırt boyun ağrım o kadar arttı ki dayanamadım. Tansiyonum da 16-11 e çıkınca acile gittik. Maalesef spinal anestezi komplikasyonu olmuş ve omurilik sıvım sızıntı yaptığı için ağrım dayanılmaz hale gelmiş. Yeniden hastaneye yatış verildi üç gün kaldım. Damardan sıvı takviyesi ve tablet olarak kafein takviyesi yapıldı. Hiç yerimden kalkmadan yattım. Sonra eve geçtim evde kahve ve bol su yatış konusu hala devam ediyor ama ağrılarım dayanılacak boyuta geriledi çok şükür
Komplikasyon bana denk geldi siz rahat olun yüzde üç ihtimalmiş , artık gruptan başkasına denk gelmez
Tabi ki de yazarım kavuşalım daLutfen teyit edelim dogurunca bana yaz saçlı mi seninki de merak ederim
Hadi bakalim hayırlı haberlerle gelTabi ki de yazarım kavuşalım da
Yarın kontrol var heyecanlıyım
AaaBenim yanmam olmadı bulantım ilk aylarda olmuştu simsiyah upuzun saçları var kızımın
O kadar çok iş ve spor yapmışsınız ki bebek eğer doğarsam annemin hiçbir şeye enerjisi kalmayacak biraz bekleyeyim de kadın iki dinlensin diye doğmuyor benceKuzum şuan eve girdim.. 1saat 10 dakika yürüyüş yaptım.. yürüyüş esnasında 5 kat merdiven indim çıktım.. yürüyüş bitti 6 kat merdiven çıkarak eve geldim... ki öğlen evde squat, yer silme, çömelme bilmem ne hareketleri yapmıştım. Sence tüm bunları yapan ben sana ne der?
He bu arada eşimle nikah tarihimiz 08.08 düğün
Düğün tarihimiz 10.10... hemile olduğumu öğrendiğim günden beri bebişte 09.09 da doğsun istiyordum.
Buna rağmen sezeryana hala karar vermedim..
Aksilik çıkmadığı sürece de kendi isteğimle buna karar vermemeye bugün karar verdim. Sabah modum çok düşüktü üzgündüm.
Sonra kendime gaz verdim. Neden müdahale ediyorsun onun günü belli baştan beri sağlıklı olsun demedin mi bırak her şeyi oluruna. Sezeryana karşı değilim. Hatta suyu azaldı deyince doktor sorun olcaksa sezeryan olsun dedim. Ama sorun yokken ben normali beklemeye karar verdim.
Sabah ağladım doğmuyor diye:) baktım moral düzelmiyor. Kendimi gazladım hamileliğin son günleri. Belki bir daha hamile olmayacaksın bu son haftayı zevkle yaşa mutlu ol filan diye
Of ne yazdım be
Ay hala her gün 2 kere kusuyorumAaao zaman bu hurafeee arkadaşlar
Dondurma olayına üzüldümBen geldim canım iyiyim artık bakabiliyorum tele gaz veririm sana 1 gun 1 gündür bunu unutma ne kadar icerde kalırsa kilosu o kadar iyi olur çünkü doğunca kilo alımı biraz zor oluyor soğuk soğuk sularını iç dondurmani ye çünkü doğumdan sonra soğuk su ve soğuk yiyecekler sütüne gaz yapar diye yiyemeyeceksindoğum vloglari izliyosan Ben gibi izleyip doguramiyorum diyip cildiracaksin o yuzden bence yeni doğan gaz nasıl çıkarılır bakımı nasıl olmalıdır bunların videosuna bak sana çok yararı olacak ne süt yapar bunlarla ilgilen sen DOGURACAKSIN ha yarın ha oburgun kizin anneden ayrılmak istemiyor bi yerde okumustum stres rahim kaslarınızı geriyor ve acilmani engelliyor derin nefes egzersizi yap sakinlestir kendini rahmin rahat olsun ki beben gelsin
Ya bunlar beni yormuyor çok ama. Alıştı yani vücudum sıkıntı yok :) şuan ben de kanepedeyim ayaklarım havadaO kadar çok iş ve spor yapmışsınız ki bebek eğer doğarsam annemin hiçbir şeye enerjisi kalmayacak biraz bekleyeyim de kadın iki dinlensin diye doğmuyor bence
Bakın ben bunları kanepeden yazıyorum, az önce öbür kanepeden yürüdüm baya yoruldum bugün
Sesli söyleyin kızınız da duysunYa bunlar beni yormuyor çok ama. Alıştı yani vücudum sıkıntı yok :) şuan ben de kanepedeyim ayaklarım havada
Tebrikler, Allah anali babali buyutmek nasip etsin. Miniginde saglikli, mutlu, huzurlu bir omru olsun
Kizlar buraya sormadim galiba ama buraya da yazayim da lazim olabilir.
Ilay'in gobek deligi 16.gun itibariyle henuz iyilesmedi, kimse de bunla ilgili bir mesaj birakmamis ben kucuk bi bilgilendirme notu birakayim, yasayan olursa fikir vermis olalim.
Bu ikinci bebegim biliyorsunuz, ilk bebegimin gobek bagi 7.gun dusmus 10.gun tamamen iyilesmisti.
Ilay'in 6.gun gobek bagi dustu, bugun 16.gun gobek deligi üzerinde kuru uzum benzeri yara kabugu vardı.
Agustos anası @ffestinalente arkadasimin verdigi fikirle bunun k vitamini eksikligi ile alakali olabileceğini ogrendigim gibi acile kostum.
K vitamini yenidoganlarda kan pihtilasmasini saglayan bir vitaminmis, yani eksikligi oldukca onemli. Saglik Bakanligi'nin yenidogan bakim programi cercevesinde her yenidogana 1 doz k vitamini vurulmasi zorunlu (asi reddi yapanlar bunu da reddedebiliyor, yorumsuz olarak not dusuyorum sadece)
K vitamini eksikliğinin onemli belirtilerinden biri gobek baginin kanamasi, kanamanin devamliligi (gugilda baska belirtiler hakkinda da bilgi alabilirsiniz)
Ancak k vit eksikligi gozlemleyemeyecegimiz ic kanamalara, ozellikle de beyin kanamasina sebep olabiliyormus. Bu yüzden oldukca onemli.
Herneyse ben ne yaptim?
Aile hekimlikleri bu konuda basvuru noktasi degil, oncelikle bunu belirteyim.
Bunyesinde cocuk acil bulunan ozel / devlet hastanelerine basvurmaniz gerekiyor.
Ben Ankara'da yasiyorum, evime en yakin cocuk acil Sanatoryum Hastanesi bunyesinde var diye oraya basvurdum. Cocuk acil'inde yenidogan uzmani varmis kontrol etti ve poliklinikte gumus nitrat ile yakilmasi gerektigine karar verdi
Poliklinikteki yenidogan uzmani tarafindan ustundeki kabugu yolduktan sonra kanama bolgesine islem uygulandi. Bebegimin cani yanmadi.
2 gun sonraya kontrol randevusu verildi. 2 gun banyo yasak.
Bu kontrolde kanama durmus olursa baska bir islem yapılmayacak. Bazen gobek kordonu kesilirken birseyler yanlis yapilabiliyormus o sebeple de kanama devam edebiliyormus, bu durumu yakma islemi cozuyormus.
Kan durmaz ise karaciger fonksiyonlarina bakilarak ona gore surec belirlenecekmis. Sanirim k vitamini 2.dozu yapilacak. Burda birkac arkadasla konustugumda kendilerininde once yakma islemi yaptirdigini arkasindan kanama durmadigi icin 2.doz k vit vuruldugunu soylediler.
Dipnot: Doktor ya da saglikci degilim, sadece yardimci olmaya calisan pinpirikli bir anneyim. Tum bilgiler sadece yasadiklarimdan derlediklerimdir. Bebeginizle alakali en dogru ve alakali bilgileri hekiminizden edinebilirsiniz.
Kuzum şuan eve girdim.. 1saat 10 dakika yürüyüş yaptım.. yürüyüş esnasında 5 kat merdiven indim çıktım.. yürüyüş bitti 6 kat merdiven çıkarak eve geldim... ki öğlen evde squat, yer silme, çömelme bilmem ne hareketleri yapmıştım. Sence tüm bunları yapan ben sana ne der?
waaaaowww ikna oldum şu anHe bu arada eşimle nikah tarihimiz 08.08 düğün
Düğün tarihimiz 10.10... hemile olduğumu öğrendiğim günden beri bebişte 09.09 da doğsun istiyordum.
Buna rağmen sezeryana hala karar vermedim..
Aksilik çıkmadığı sürece de kendi isteğimle buna karar vermemeye bugün karar verdim. Sabah modum çok düşüktü üzgündüm.
Sonra kendime gaz verdim. Neden müdahale ediyorsun onun günü belli baştan beri sağlıklı olsun demedin mi bırak her şeyi oluruna. Sezeryana karşı değilim. Hatta suyu azaldı deyince doktor sorun olcaksa sezeryan olsun dedim. Ama sorun yokken ben normali beklemeye karar verdim.
Sabah ağladım doğmuyor diye:) baktım moral düzelmiyor. Kendimi gazladım hamileliğin son günleri. Belki bir daha hamile olmayacaksın bu son haftayı zevkle yaşa mutlu ol filan diye
Of ne yazdım be
K vitamini biz talep etmeden hastanede vuruluyor mu? Göbek bağı için K vitamini aşısının ilişkili olduğunu duymuştum. Sağlık bakanlığı aşı bünyesinde olduğunu bilmiyordum. Bilgilendirmeniz çok kıymetli
Dogdugu an genel saglik taramasi (tansiyon, nefes alisverisi, kandaki oksijen vb) yapılıyor.
Dogdugu gun k vitamini ve hepatit asisi yapiliyor.
Yine dogdugu gun (bazen ertesi gun) topuk kani aliniyor.
Bazi hastanelerde ertesi gun taburcu etmeden once asilamalar ve topuk kani islemi yapiliyor. Bunlar her yerde ucretsiz.
Topuk kani ayrica 5.gun yenidogan poliklinigi randevunuzda ya da aile hekimliginde aliniyor.
Yani 2 kez topuk kani aliniyor.
2.ay kalca ultrasonu cekiliyor.
Topuk kanında cesitli hastaliklar taraniyor (sma, tiroid, fenilketonuri, hormonal bazi hastaliklar, kistik fibrozis vb)
Bir hastalik cikarsa once aile hekimliginiz bilgilendiriliyor, aile hekimliginizde sizi bilgilendiriyor.
Asagi yukari 3 haftalik oldugunuzda aranmamissaniz hastalik yoktur.
Diyelim ki aranmadiniz, ama sonucu merak ediyorsunuz, o zaman il saglik mudurlugunu ariyorsunuz.
Ha bu arada, kimlik numaraniz belli olmadan 5.gun topuk kani alinamiyor.
Ekleme: uzun uzun yazdim ki doguracaginiz gun ve ilk 1 ay pek aklimiz basimizda olmuyor anneler olarak. Bilgi notu olsun dedim.
İnşallah canım benimmHadi bakalim hayırlı haberlerle gel
Harikasın valla teşekkürlerDogdugu an genel saglik taramasi (tansiyon, nefes alisverisi, kandaki oksijen vb) yapılıyor.
Dogdugu gun k vitamini ve hepatit asisi yapiliyor.
Yine dogdugu gun (bazen ertesi gun) topuk kani aliniyor.
Bazi hastanelerde ertesi gun taburcu etmeden once asilamalar ve topuk kani islemi yapiliyor. Bunlar her yerde ucretsiz.
Topuk kani ayrica 5.gun yenidogan poliklinigi randevunuzda ya da aile hekimliginde aliniyor.
Yani 2 kez topuk kani aliniyor.
2.ay kalca ultrasonu cekiliyor.
Topuk kanında cesitli hastaliklar taraniyor (sma, tiroid, fenilketonuri, hormonal bazi hastaliklar, kistik fibrozis vb)
Bir hastalik cikarsa once aile hekimliginiz bilgilendiriliyor, aile hekimliginizde sizi bilgilendiriyor.
Asagi yukari 3 haftalik oldugunuzda aranmamissaniz hastalik yoktur.
Diyelim ki aranmadiniz, ama sonucu merak ediyorsunuz, o zaman il saglik mudurlugunu ariyorsunuz.
Ha bu arada, kimlik numaraniz belli olmadan 5.gun topuk kani alinamiyor.
Ekleme: uzun uzun yazdim ki doguracaginiz gun ve ilk 1 ay pek aklimiz basimizda olmuyor anneler olarak. Bilgi notu olsun dedim.
Uzun uzun yazın siz
İki çocukla birde böyle açıklayıcı yazmanız bizim için çok önemli.
Önden bilgi sahibi olamamız yaşayacağımız süreci de kolaylaştıracaktır. Çok teşekkür ederim
Harikasın valla teşekkürler
Kimliği hemen çıkıyor mu minnoşlarınonu eşim halleder zaten
Kalça ultrasonunu ben 1. Ay sonunda biliyordum 2. Ay da mı bakılıyor canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?