2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Demekki saçlı bir beben geliyor ben doğuracağım gun bile kusmustum mide yanmasindan bi baktim amanin simsiyah saçlı saçlı nerdeyse iki cm daha uzasa minik lastik toka takacagim kızım geldi
Oyyy yerim o minnoş kızı
Kusma bir kaç defa dışında hiç olmadı ama yanma çok sık oldu
Merakla bekliyorum bakalım saçları olacak mı oğluşumun

Yaaa çok geçmiş olsunnn
Anestezi uygulanırken hareket mi ettiniz ya da uygulayan kişiden kaynaklı mı oldu ki acaba

O kadar çok iş ve spor yapmışsınız ki bebek eğer doğarsam annemin hiçbir şeye enerjisi kalmayacak biraz bekleyeyim de kadın iki dinlensin diye doğmuyor bence
Bakın ben bunları kanepeden yazıyorum, az önce öbür kanepeden yürüdüm baya yoruldum bugün

Dondurma olayına üzüldüm annem şimdiden darlıyor zaten soğuk yeme gaz yapar diye lohusa olunca yandık o zaman doğum vlogu izlemiyorum ya aklıma bir şey takılır diye.. bugün deli gibi spor yaptım.. okumadığım bebek kitapları vardı onları okuyasım diye düşünüyorum yarın ki hedefim bu. Kafamı oyalamam lazım yeni hedefim 9 eylül ona odaklandım. O gün doğmazsa nolur bilmem

Ya bunlar beni yormuyor çok ama. Alıştı yani vücudum sıkıntı yok :) şuan ben de kanepedeyim ayaklarım havada

K vitamini biz talep etmeden hastanede vuruluyor mu? Göbek bağı için K vitamini aşısının ilişkili olduğunu duymuştum. Sağlık bakanlığı aşı bünyesinde olduğunu bilmiyordum. Bilgilendirmeniz çok kıymetli

waaaaowww ikna oldum şu an ya söylediğin her şeyde o kadar haklısın kiiiii… yani bi yandan doğru gelmiyor verdiğim karar (daha tam vermedim) bi yandan da ileri haftalara kalır da sonunda yine sezeryan olmak zorunda kalırsam diye eğer bebekte iyiyse bir an önce kavuşmak cazip geldi. Hala tam emin olamıyorum tabi cuma olsun bakalım doktorum ne diyecek… ben de o zamana kadar bi daha düşünürüm

Dogdugu an genel saglik taramasi (tansiyon, nefes alisverisi, kandaki oksijen vb) yapılıyor.
Dogdugu gun k vitamini ve hepatit asisi yapiliyor.
Yine dogdugu gun (bazen ertesi gun) topuk kani aliniyor.

Bazi hastanelerde ertesi gun taburcu etmeden once asilamalar ve topuk kani islemi yapiliyor. Bunlar her yerde ucretsiz.

Topuk kani ayrica 5.gun yenidogan poliklinigi randevunuzda ya da aile hekimliginde aliniyor.

Yani 2 kez topuk kani aliniyor.

2.ay kalca ultrasonu cekiliyor.

Topuk kanında cesitli hastaliklar taraniyor (sma, tiroid, fenilketonuri, hormonal bazi hastaliklar, kistik fibrozis vb)

Bir hastalik cikarsa once aile hekimliginiz bilgilendiriliyor, aile hekimliginizde sizi bilgilendiriyor.

Asagi yukari 3 haftalik oldugunuzda aranmamissaniz hastalik yoktur.

Diyelim ki aranmadiniz, ama sonucu merak ediyorsunuz, o zaman il saglik mudurlugunu ariyorsunuz.

Ha bu arada, kimlik numaraniz belli olmadan 5.gun topuk kani alinamiyor.

Ekleme: uzun uzun yazdim ki doguracaginiz gun ve ilk 1 ay pek aklimiz basimizda olmuyor anneler olarak. Bilgi notu olsun dedim.

Uzun uzun yazın siz
İki çocukla birde böyle açıklayıcı yazmanız bizim için çok önemli.
Önden bilgi sahibi olamamız yaşayacağımız süreci de kolaylaştıracaktır. Çok teşekkür ederim

Harikasın valla teşekkürler

Kimliği hemen çıkıyor mu minnoşların onu eşim halleder zaten

Kalça ultrasonunu ben 1. Ay sonunda biliyordum 2. Ay da mı bakılıyor canım

Estafurullah, gicik edecegim diye korkuyorum biraz :) faydali oluyorsam ne mutlu bana.
Harikasın valla teşekkürler

Kimliği hemen çıkıyor mu minnoşların onu eşim halleder zaten

Kalça ultrasonunu ben 1. Ay sonunda biliyordum 2. Ay da mı bakılıyor canım

Basvurdugunuz gun elinize kimlik bilgilerinin oldugu bir evrak veriliyor. Bu evrakla her isinizi halledebiliyorsunuz.

Kalca ultrasonu konusunda cidden cok kafam karisik acikcasi.

Ilk cocugumda ben 3.ayda cektirdim.
Ayni hastanede 2.cocugumu dogurdum 2.ayda cektireceksiniz denildi.
Ultrason basvurusu icin Hacettepe'ye gittim, biz 3.ay cekiyoruz dediler.
Bugun bir egt.arast.hastanesinde 2.ay icin randevu alabildim.

Sanirim 3.ay bitene dek cektirmis olmak gerekiyor ama hastaneye gore degisen bir uygulama mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…