- 9 Nisan 2021
- 4.956
- 7.049
- 108
- 33
GünaydınnnnGünaydın uyuyamayanlar ve artık uyanacak olanlarbir bir süredir uyanığım umarım tekrar uyuyabilirim bu arada gece doğurmadım
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin İnşaAllah benim bebişte şuan down bulguları yok ama dr yinede genetiğe git ablası down diye bakalım insanı tedirgin etmekten başka Bişey yapmıyolarKusura bakma canım geç cevap vermiş oldum hala doğum yapmadım beklemedeyim bu arada amniyosentez yaptırmak istemedik
Çok çok geçmiş olsun. Spinal bazı kişilerde böyle yan etkiler yapabiliyor. Nacizane tavsiyem eve geçtiğinizde iyileştim diye hemen çok hareket etmeyin. Ne kadar çok yatıp dinlenirseniz onladar hızlı iyileşirsiniz. Bu tür ağrıları yaşayan çok insan var yalnız değilsiniz , motivasyonunuzu yüksek tutmaya çalışın. On gün sonra hiç ağrı kalmayacak diye düşünün lütfen. Güzel enerjiler ve dualarımı yolluyorum sizeKızlar anca kendime geliyorum. Spinal anestezi ile doğum yaptım ben de. Doğum sürecini çok anlatmak istemiyorum kötü etkilenebilirsiniz. Güçlü görünmek için ameliyathaneye gidene kadar asla ağlamadım hep güldüm. Ancak doğum sonrası 10.saatte artık dayanamadım hüngür hüngür ağladım siz öyle yapmayın tüm duygularınızı yaşayın sonra patlama oluyor. Sadece benim bilmediğim ama herkesin yaşadığı bilgiler vereyim; spinalde belinize iğne yapıyorlar elektrik çarpması gibi bi etki hissediyosunuz belinizden bacağınıza yayılan. İstemsiz bi sarsılma oluyor korkmayın normal. Sinirlere gittiği için gayet normal.
Doğum sonrası ilk ayağa kalkma sürecinde acele etmeyin. Benim deneyimimde kulağımda çınlama ani ter boşalması tansiyonda ani düşüş ve gözde kararma oldu bu da beni panikletti ancak bayılmadan geri oturabildim. Sonrasında yavaş yavaş kalktım korkmayın sakın.
Ağrı kesici serum istemekten çekinmeyin. Doğum sonrası, gece ve sabah olmak üzere 3 kere ağrı kesici serum taktırdım. En son bu sabah 7.30da takıldı ve etkisi şu an geçmiş bulunuyor. Ben uzanıyorum ancak ayağa kalktığım an dikiş yerlerimde fena bir acı oluyor. Doktorum ağrı kesici, antibiyotik ve demir ilacı yazdı. Ağrı kesiciyi mecbur kalmadıkça alma dedi şu an direniyorum.
Bebeğe gelirsek benimki rahmimin en üst noktasındaymış. 52 cm ve 4.260 gram doğdu. 4 gün önceki kontrolünde 3.900 gözüküyordu bizi şaşırttı. İri bebeklerde şeker düşmesi yaşanıyormuş şekeri ölçtüler ve düşüş gördüler. Emziriyorum ancak sütüm tabi ki yetmiyor bu nedenle de ek gıda veriyorum hipp marka. Gece yanımda annem ve kayınvalidem kaldı her ikisi de uyumadılar helak oldular. Şimdi annem evine gitti duş uyku yapıp kv ile nöbet değişimi yapacaklar :) ben bebeğe asla bakamıyorum sadece emzirebiliyorum sağolsun şu an kv ve kayınpederimin ellerinde tosuno :) benim sürecim böyle ilerledi. İnşallah sizlerinki benden çok daha güzel geçer
Acile gidene kadar emzirdim. İlaçlı mr çekilmesi gerekti 24 saat emzirmeyi kestik. Sağım yapıp dökmek zorunda kaldık. Bu sürede şırınga ile mama verildi. Sütüm kesilir diye tereddüt ettim ama öyle olmadı çok şükür. Yatakta yan yatarak emziriyorum. Yanımda sürekli birisi var uyuya kalırsam diye ama bugün artık çok iyi hissediyorum çok şükür. Gelmiş geçmiş olacak inşallahAy neler yasamissiniz, cok gecmis olsun. Bebisi emzirebiliyor musunuz peki bu kadar ilacla?
Ben de bir daha doğurursam full anestezi isterim yoksa doğurmam dedimArttırıyorum ben bana suni sancı verdiklerinde dedim bir daha tövbe diye
Ben göğüsümü uyandığında veriyorum çünkü uyurken içmiyor ama biberonu uyurken bile içiyor biraz uğraştırıyor ama içiyor , diyecektim eğer göğüsünü veriyorsan uyurken biberonu deneİkisini de.
Hareket etmedim hiç,uygulayan kişi de çok tecrübeli biriymiş ama bazı bünyelerde bu sızıntı olabiliyormuş. Tam sebebini kimse söyleyemez dediler.Yaaa çok geçmiş olsunnn
Anestezi uygulanırken hareket mi ettiniz ya da uygulayan kişiden kaynaklı mı oldu ki acaba
Ben uyurken biberonla veriyorum uyandırmadan , benimki uyanınca uyumuyorrrr bir dahaBen ne yaptıysam olmuyor cimcik atıp ağlatıyorum
Maşallah size canım , gözün aydın Allah analı babalı büyütsünEvet canım dün doğdu bebiş hamdolsun iyiz ikimizde spinal oldum omuz ağrım var sadece sütüm henüz gelemedi ama emzirmeye çalışıyorum
Salak adam evde kıyamet kopacak şimdi kesin babasının adını filan koymuşturKızlar kimliğimiz kapıya geldi :)
Hastaneden doğum belgesi verildi, eşim o belge ile nüfus müdürlüğüne gidip kaydını yaptırdı. Ptt kimliği eve gönderdi.
Minnak kızımızın kimliği var artık
Bu arada adını söyleyince memur şaşırmış bu ismi yazabiliyor muyuz bilmiyorum diyip müdürüne filan sormuş:) çok da değişik bi isim değil Parla :))
O esnada bir başka baba gelmiş, on dk önce yaptırdığı kaydı değiştirmek istemiş, eşine söylemeden farklı isim yazdırmış çünkü :))))) değiştirmemiş memurlar öyle kalmış.
Eşimin yakın bir arkadaşı anestezi asistanı ona sorayım denk gelince sebebini yazarım ondan öğrenince çok geçmiş olsunHareket etmedim hiç,uygulayan kişi de çok tecrübeli biriymiş ama bazı bünyelerde bu sızıntı olabiliyormuş. Tam sebebini kimse söyleyemez dediler.
Kalıcı bir hasar bırakmıyor Allah tan ve tedavisi sırt üstü yatmak, bol svı, bol kafein.
Amin Sizede mâşâAllah canım 1 aylık mı oldunuzMaşallah size canım , gözün aydın Allah analı babalı büyütsün
Hayırlı olsun canım bizim hastane kendisi yaptı kimlik başvurusunu bugün e nabız baktım kimlik numarası falan çıkmış ve 3 5 güne eve gelir kimlik dedilerKızlar kimliğimiz kapıya geldi :)
Hastaneden doğum belgesi verildi, eşim o belge ile nüfus müdürlüğüne gidip kaydını yaptırdı. Ptt kimliği eve gönderdi.
Minnak kızımızın kimliği var artık
Bu arada adını söyleyince memur şaşırmış bu ismi yazabiliyor muyuz bilmiyorum diyip müdürüne filan sormuş:) çok da değişik bi isim değil Parla :))
O esnada bir başka baba gelmiş, on dk önce yaptırdığı kaydı değiştirmek istemiş, eşine söylemeden farklı isim yazdırmış çünkü :))))) değiştirmemiş memurlar öyle kalmış.
Teşekkür ederimEşimin yakın bir arkadaşı anestezi asistanı ona sorayım denk gelince sebebini yazarım ondan öğrenince çok geçmiş olsun
Kızlar sling nerden almıştınız ya intgramdan uyguna alanlar vardı sanki?
Ay çok güldümSalak adam evde kıyamet kopacak şimdi kesin babasının adını filan koymuştur
Haklı endişeler aslında ama yine de beslememeye çalışın, aynı bedende geçirdiğiniz son günlerin tadını çıkarmaya odaklanın, yakında kavuşacağınız anı düşünmeye çalışın. Diğer şeyler bir süreç, sonuç odaklı olmayı deneyin bence eğer yapabiliyorsanız.Pazartesi sabah sezeryana gireceğim ve zaman yaklaştıkça ne uyuyabiliyorum, ne yemek yiyip bir sey yapabiliyorum aşırı doğum korkusu ve ameliyat korkusu sarmış durumda
Kızlar sling nerden almıştınız ya intgramdan uyguna alanlar vardı sanki?
h.bsling diye bir yerden aldım ben. Fiyatı çok uygundu. Gruptan birisi önermişti hatta.Login • Instagram
Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.instagram.com
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?