Kızlar anca kendime geliyorum. Spinal anestezi ile doğum yaptım ben de. Doğum sürecini çok anlatmak istemiyorum kötü etkilenebilirsiniz. Güçlü görünmek için ameliyathaneye gidene kadar asla ağlamadım hep güldüm. Ancak doğum sonrası 10.saatte artık dayanamadım hüngür hüngür ağladım siz öyle yapmayın tüm duygularınızı yaşayın sonra patlama oluyor. Sadece benim bilmediğim ama herkesin yaşadığı bilgiler vereyim; spinalde belinize iğne yapıyorlar elektrik çarpması gibi bi etki hissediyosunuz belinizden bacağınıza yayılan. İstemsiz bi sarsılma oluyor korkmayın normal. Sinirlere gittiği için gayet normal.
Doğum sonrası ilk ayağa kalkma sürecinde acele etmeyin. Benim deneyimimde kulağımda çınlama ani ter boşalması tansiyonda ani düşüş ve gözde kararma oldu bu da beni panikletti ancak bayılmadan geri oturabildim. Sonrasında yavaş yavaş kalktım korkmayın sakın.
Ağrı kesici serum istemekten çekinmeyin. Doğum sonrası, gece ve sabah olmak üzere 3 kere ağrı kesici serum taktırdım. En son bu sabah 7.30da takıldı ve etkisi şu an geçmiş bulunuyor. Ben uzanıyorum ancak ayağa kalktığım an dikiş yerlerimde fena bir acı oluyor. Doktorum ağrı kesici, antibiyotik ve demir ilacı yazdı. Ağrı kesiciyi mecbur kalmadıkça alma dedi şu an direniyorum.
Bebeğe gelirsek benimki rahmimin en üst noktasındaymış. 52 cm ve 4.260 gram doğdu. 4 gün önceki kontrolünde 3.900 gözüküyordu bizi şaşırttı. İri bebeklerde şeker düşmesi yaşanıyormuş şekeri ölçtüler ve düşüş gördüler. Emziriyorum ancak sütüm tabi ki yetmiyor bu nedenle de ek gıda veriyorum hipp marka. Gece yanımda annem ve kayınvalidem kaldı her ikisi de uyumadılar helak oldular. Şimdi annem evine gitti duş uyku yapıp kv ile nöbet değişimi yapacaklar :) ben bebeğe asla bakamıyorum sadece emzirebiliyorum sağolsun şu an kv ve kayınpederimin ellerinde tosuno :) benim sürecim böyle ilerledi. İnşallah sizlerinki benden çok daha güzel geçer
Cok geçmiş olsun ben de benzeri şeyler yaşadım korkutmamak adına detay girmedim6 gun say canim 6. Günün de biseycik kalmıyor ben ilk 3 gun aglaya aglaya bi daha asla dogurmammmm bu son diye diye ağladım ama geçti
Kızlar merhaba,
Spinal anestezi ile sezaryen yapmıştım 23ünde. Eve geçtikten sonra baş sırt boyun ağrım o kadar arttı ki dayanamadım. Tansiyonum da 16-11 e çıkınca acile gittik. Maalesef spinal anestezi komplikasyonu olmuş ve omurilik sıvım sızıntı yaptığı için ağrım dayanılmaz hale gelmiş. Yeniden hastaneye yatış verildi üç gün kaldım. Damardan sıvı takviyesi ve tablet olarak kafein takviyesi yapıldı. Hiç yerimden kalkmadan yattım. Sonra eve geçtim evde kahve ve bol su yatış konusu hala devam ediyor ama ağrılarım dayanılacak boyuta geriledi çok şükür
Komplikasyon bana denk geldi siz rahat olun yüzde üç ihtimalmiş , artık gruptan başkasına denk gelmez
Korkulacak birşey yok zorluğu elbetteki var ama kişiden kişiye değişiyor. Kızımda refakatcim uyumuştu ben ilk günden ayaklanip alıp emzirip yerine koyuyordum. Ertesi günde gayet iyiyim bir haftada toparlıyorsun zatenBunları okuyunca inanılmaz gerildim.
Motivasyonum düştü.
Canim bende spinal anestezi oldumBunları okuyunca inanılmaz gerildim.
Motivasyonum düştü.
Minik kuşla emistik gaz çıkarma operasyonu yaptik uyuyor simdi sadece beni istiyorİnşallah canım benimmminik kuş napıyor nasılll
Bu arada daha sonrasında uyuşukluk geçti. Ağrı kesici ve antibiyotigimi yaptılar ilk ayağa kalkış anımda ufak bı zorlandım. Annemle beraber yürüdük. Ondan sonra hep kendim tek kalktım. Gece yarım saatte bir kalktım yürüdum. Yürüdükçe açıldım. Yürüdükçe. Gaz ve Büyük tuvalet ihtiyacım da hemen çözüldü.Canim bende spinal anestezi oldum
İlk çocuğumda da olmuştum. Ama inanabilirsin ki bu o kadar rahattı ki.
Belden iğne olduğumda Bitti mı diye sordum. O kadar ki hissetmedim düşün.
Sonra ameliyat masasına yattım . Bacaklarımda elektrik çarpması değil sıcaklık hissettim sadece. Sanki kaplıcaya ayaklarımı sokmuş gibi. Sonra his tamamen kayboldu.
Ameliyat başladı kesilmeye başladim. Tepemde ki ışıklardan izledim hatta o kanamayı görünce tansiyonum baya düştü. Bayılma hissi geldi.
Hemen serum ve iğneyle toparladılar
O ışığın aynasından bebeğimin çıkış anını bile gördüm.
Bebeğimin ilk ağlamasını duydum. Hemen amelyat masamin yanında bebegin ilk muayene masası vardı. Bütün işlemleri izledim nefes kontrolu emme refleksi vücut refleksi herşeyi kontrol ederlerken izledim. Sonra sarıp sarmalayip yanıma getirdiler öptüm kokladım.
O içeri gitti saate baktım arkasından sadece 10 dakika sonrasında bitti dediler. Beni çıkardılar.
O kadar rahat ve keyifliydi ki. İyi ki de bu şekilde olmuş. Çok huzurluyum. Herkes aynı değil.
Korku insanı çok etkiler . Herşey iyi olacak diye düşünelim iyi olsun inşallah
Netlik yok aralık var o zaman doktor ne zaman derse götürürüz bakalım Teşekkürler canımEstafurullah, gicik edecegim diye korkuyorum biraz :) faydali oluyorsam ne mutlu bana.
Basvurdugunuz gun elinize kimlik bilgilerinin oldugu bir evrak veriliyor. Bu evrakla her isinizi halledebiliyorsunuz.
Kalca ultrasonu konusunda cidden cok kafam karisik acikcasi.
Ilk cocugumda ben 3.ayda cektirdim.
Ayni hastanede 2.cocugumu dogurdum 2.ayda cektireceksiniz denildi.
Ultrason basvurusu icin Hacettepe'ye gittim, biz 3.ay cekiyoruz dediler.
Bugun bir egt.arast.hastanesinde 2.ay icin randevu alabildim.
Sanirim 3.ay bitene dek cektirmis olmak gerekiyor ama hastaneye gore degisen bir uygulama mevcut.
Ahahhaha Bilge kuşa bak sennnMinik kuşla emistik gaz çıkarma operasyonu yaptik uyuyor simdi sadece beni istiyorbabası kucağına alinca ağlıyor esimin morali altüst beni görünce agliyor diyor su an youtube da baba ile bebek nasıl bağ kuruluru izliyor hahahah
Sonradan dönmez insAhahhaha Bilge kuşa bak sennnaferinn anacı olsun böyle biz taşıdık 9 ay sonuçta
Pozitif hikayeler insana güç veriyorBu arada daha sonrasında uyuşukluk geçti. Ağrı kesici ve antibiyotigimi yaptılar ilk ayağa kalkış anımda ufak bı zorlandım. Annemle beraber yürüdük. Ondan sonra hep kendim tek kalktım. Gece yarım saatte bir kalktım yürüdum. Yürüdükçe açıldım. Yürüdükçe. Gaz ve Büyük tuvalet ihtiyacım da hemen çözüldü.
Hatta ben serviste yürürken. Herkes beni normal doğum annesi zannetti.
Çünkü yürüdükçe gerçekten açıldim. Rahatladım. Ağrılarım azaldi. Çok çok çabuk toparladım. Şuan düşün yani Perşembe günü doğum yaptım. Şuan kendi işimi kendim yapıyorum evdeçok şükür. Tabi hastanede bu halime nazar değdi hastanede. Hemşire iğneyi düşürdü. Topuguma saplandı. Yürüyemedim bi süre . Onun dışında herşey çok iyiydi binlerce kez şükürler olsun
Merhaba kızlar benim bugn yatisim yapıldı yarın sabah 8.30da doğum olucak şuan 37+4 dua edin sağlıkla gelsin oğlum
Kızlar anca kendime geliyorum. Spinal anestezi ile doğum yaptım ben de. Doğum sürecini çok anlatmak istemiyorum kötü etkilenebilirsiniz. Güçlü görünmek için ameliyathaneye gidene kadar asla ağlamadım hep güldüm. Ancak doğum sonrası 10.saatte artık dayanamadım hüngür hüngür ağladım siz öyle yapmayın tüm duygularınızı yaşayın sonra patlama oluyor. Sadece benim bilmediğim ama herkesin yaşadığı bilgiler vereyim; spinalde belinize iğne yapıyorlar elektrik çarpması gibi bi etki hissediyosunuz belinizden bacağınıza yayılan. İstemsiz bi sarsılma oluyor korkmayın normal. Sinirlere gittiği için gayet normal.
Doğum sonrası ilk ayağa kalkma sürecinde acele etmeyin. Benim deneyimimde kulağımda çınlama ani ter boşalması tansiyonda ani düşüş ve gözde kararma oldu bu da beni panikletti ancak bayılmadan geri oturabildim. Sonrasında yavaş yavaş kalktım korkmayın sakın.
Ağrı kesici serum istemekten çekinmeyin. Doğum sonrası, gece ve sabah olmak üzere 3 kere ağrı kesici serum taktırdım. En son bu sabah 7.30da takıldı ve etkisi şu an geçmiş bulunuyor. Ben uzanıyorum ancak ayağa kalktığım an dikiş yerlerimde fena bir acı oluyor. Doktorum ağrı kesici, antibiyotik ve demir ilacı yazdı. Ağrı kesiciyi mecbur kalmadıkça alma dedi şu an direniyorum.
Bebeğe gelirsek benimki rahmimin en üst noktasındaymış. 52 cm ve 4.260 gram doğdu. 4 gün önceki kontrolünde 3.900 gözüküyordu bizi şaşırttı. İri bebeklerde şeker düşmesi yaşanıyormuş şekeri ölçtüler ve düşüş gördüler. Emziriyorum ancak sütüm tabi ki yetmiyor bu nedenle de ek gıda veriyorum hipp marka. Gece yanımda annem ve kayınvalidem kaldı her ikisi de uyumadılar helak oldular. Şimdi annem evine gitti duş uyku yapıp kv ile nöbet değişimi yapacaklar :) ben bebeğe asla bakamıyorum sadece emzirebiliyorum sağolsun şu an kv ve kayınpederimin ellerinde tosuno :) benim sürecim böyle ilerledi. İnşallah sizlerinki benden çok daha güzel geçer
çok geçmiş olsun cnm Rabbim sağlıklı uzun ömürler versinKızlar anca kendime geliyorum. Spinal anestezi ile doğum yaptım ben de. Doğum sürecini çok anlatmak istemiyorum kötü etkilenebilirsiniz. Güçlü görünmek için ameliyathaneye gidene kadar asla ağlamadım hep güldüm. Ancak doğum sonrası 10.saatte artık dayanamadım hüngür hüngür ağladım siz öyle yapmayın tüm duygularınızı yaşayın sonra patlama oluyor. Sadece benim bilmediğim ama herkesin yaşadığı bilgiler vereyim; spinalde belinize iğne yapıyorlar elektrik çarpması gibi bi etki hissediyosunuz belinizden bacağınıza yayılan. İstemsiz bi sarsılma oluyor korkmayın normal. Sinirlere gittiği için gayet normal.
Nasıl sağlıklı hayırlı olacaksa öyle olsun kuzum.. kalbinle verdiğin karar en doğru karar olacak inş. Anasın sen, bebişin için en doğru kararır verirsinwaaaaowww ikna oldum şu anya söylediğin her şeyde o kadar haklısın kiiiii… yani bi yandan doğru gelmiyor verdiğim karar (daha tam vermedim ) bi yandan da ileri haftalara kalır da sonunda yine sezeryan olmak zorunda kalırsam diye eğer bebekte iyiyse bir an önce kavuşmak cazip geldi. Hala tam emin olamıyorum tabi cuma olsun bakalım doktorum ne diyecek… ben de o zamana kadar bi daha düşünürüm
Okumayın :) ben direk atlıyorum böyle bir şey görünceBunları okuyunca inanılmaz gerildim.
Motivasyonum düştü.
Canım benim çok çok teşekkür ederiz bilgilendirmeler içinEstafurullah, gicik edecegim diye korkuyorum biraz :) faydali oluyorsam ne mutlu bana.
Basvurdugunuz gun elinize kimlik bilgilerinin oldugu bir evrak veriliyor. Bu evrakla her isinizi halledebiliyorsunuz.
Kalca ultrasonu konusunda cidden cok kafam karisik acikcasi.
Ilk cocugumda ben 3.ayda cektirdim.
Ayni hastanede 2.cocugumu dogurdum 2.ayda cektireceksiniz denildi.
Ultrason basvurusu icin Hacettepe'ye gittim, biz 3.ay cekiyoruz dediler.
Bugun bir egt.arast.hastanesinde 2.ay icin randevu alabildim.
Sanirim 3.ay bitene dek cektirmis olmak gerekiyor ama hastaneye gore degisen bir uygulama mevcut.
Minik kuşla emistik gaz çıkarma operasyonu yaptik uyuyor simdi sadece beni istiyorbabası kucağına alinca ağlıyor esimin morali altüst beni görünce agliyor diyor su an youtube da baba ile bebek nasıl bağ kuruluru izliyor hahahah
Canım benim çok çok teşekkür ederiz bilgilendirmeler içinbiz tecrübesizler için iyi oluyor. Mesela eşim işe başlayınca çıkarırım nüfusu diyordu (aynı binada çünkü) ama topuk kanı içim gerekliymiş iyi oldu bizim içim bilgiler
Canim cok tesekkurler benim eşim tutmakta cok çekiniyor kafasını tutamıyor ya bisey yaparim korkusu çok var içinde ondan güvensiz tutuyor bebek de anlıyor sigara içmiyor bi ten teması yaptırdık tutmayı da becerirse tamamdir bu isEşine benden ipucu, sigara iciyorsa kiyafetini degistirip oyle alsin kucağına.
Belki igrenc gelebilir ama hafif terliyken ciplak teniyle (bebe ve baba ciplak) temas ettirsin. Babasinin kokusunu alsin ozetle. Yenidoganlar icin koku cok onemli bir uyaran.
Son olarak bebegin basi tam kalbinin ustune gelecek sekilde yatirsin.
Ses ve kokuyla bu is cozulur :)
Benim esim bebeklerimizi ilk gunden kendine asik ediyor bu yöntemle, ben de cok rahat ediyorum acikcasi. Sadece annede sakinlesen bebek cok zor oluyor atak zamanlarinda, bir de kolik olursa yedek sakinlestirici olarak baba iyi olur
estafurullah, hepiniz icin yaziyorum, merak ettiginiz bisey olursa ozel mesaj ile de sorabilirsiniz, bildigim bir konuysa seve seve fikir vermeye çalışırım
Slinginiz yok mu? Bebegi sariverin babasinin koynuna :)Canim cok tesekkurler benim eşim tutmakta cok çekiniyor kafasını tutamıyor ya bisey yaparim korkusu çok var içinde ondan güvensiz tutuyor bebek de anlıyor sigara içmiyor bi ten teması yaptırdık tutmayı da becerirse tamamdir bu is
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?