2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257

Cok geçmiş olsun ben de benzeri şeyler yaşadım korkutmamak adına detay girmedim 6 gun say canim 6. Günün de biseycik kalmıyor ben ilk 3 gun aglaya aglaya bi daha asla dogurmammmm bu son diye diye ağladım ama geçti

Bunları okuyunca inanılmaz gerildim.
Motivasyonum düştü.

Motivasyonum düştü.
Korkulacak birşey yok zorluğu elbetteki var ama kişiden kişiye değişiyor. Kızımda refakatcim uyumuştu ben ilk günden ayaklanip alıp emzirip yerine koyuyordum. Ertesi günde gayet iyiyim bir haftada toparlıyorsun zaten

Motivasyonum düştü.
Canim bende spinal anestezi oldum

İlk çocuğumda da olmuştum. Ama inanabilirsin ki bu o kadar rahattı ki.
Belden iğne olduğumda Bitti mı diye sordum. O kadar ki hissetmedim düşün.
Sonra ameliyat masasına yattım . Bacaklarımda elektrik çarpması değil sıcaklık hissettim sadece. Sanki kaplıcaya ayaklarımı sokmuş gibi. Sonra his tamamen kayboldu.
Ameliyat başladı kesilmeye başladim. Tepemde ki ışıklardan izledim hatta o kanamayı görünce tansiyonum baya düştü. Bayılma hissi geldi.
Hemen serum ve iğneyle toparladılar
O ışığın aynasından bebeğimin çıkış anını bile gördüm.
Bebeğimin ilk ağlamasını duydum. Hemen amelyat masamin yanında bebegin ilk muayene masası vardı. Bütün işlemleri izledim nefes kontrolu emme refleksi vücut refleksi herşeyi kontrol ederlerken izledim. Sonra sarıp sarmalayip yanıma getirdiler öptüm kokladım.
O içeri gitti saate baktım arkasından sadece 10 dakika sonrasında bitti dediler. Beni çıkardılar.
O kadar rahat ve keyifliydi ki. İyi ki de bu şekilde olmuş. Çok huzurluyum. Herkes aynı değil.
Korku insanı çok etkiler . Herşey iyi olacak diye düşünelim iyi olsun inşallah

Bu arada daha sonrasında uyuşukluk geçti. Ağrı kesici ve antibiyotigimi yaptılar ilk ayağa kalkış anımda ufak bı zorlandım. Annemle beraber yürüdük. Ondan sonra hep kendim tek kalktım. Gece yarım saatte bir kalktım yürüdum. Yürüdükçe açıldım. Yürüdükçe. Gaz ve Büyük tuvalet ihtiyacım da hemen çözüldü.
Hatta ben serviste yürürken. Herkes beni normal doğum annesi zannetti.
Çünkü yürüdükçe gerçekten açıldim. Rahatladım. Ağrılarım azaldi. Çok çok çabuk toparladım. Şuan düşün yani Perşembe günü doğum yaptım. Şuan kendi işimi kendim yapıyorum evde çok şükür. Tabi hastanede bu halime nazar değdi hastanede. Hemşire iğneyi düşürdü. Topuguma saplandı. Yürüyemedim bi süre . Onun dışında herşey çok iyiydi binlerce kez şükürler olsun

Netlik yok aralık var o zaman doktor ne zaman derse götürürüz bakalım Teşekkürler canım

Ahahhaha Bilge kuşa bak sennn aferinn anacı olsun böyle biz taşıdık 9 ay sonuçta

Pozitif hikayeler insana güç veriyor
Maşallah ne güzel bir doğum olmuş ve ne güzel anlatmışsınız. Nazar kısmı dışında
Kafada bitiyor her şey bence de ne kdr pozitife odaklanırsak o kdr pozitif olur içten içe kötüyü düşünür takılır kalırsak çekeriz onu

Merhaba kızlar benim bugn yatisim yapıldı yarın sabah 8.30da doğum olucak şuan 37+4 dua edin sağlıkla gelsin oğlum

Dualarımız sizinle, sağlıkla güzel haberlerinizi bekliyoruz. İnşallah çok kolay çabucak geçer

Öncelikle tebrik ederim zor da olsa çok şükür geçti bitti meleğiniz artık kucağınızda, rabbim analı babalı sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah

çok geçmiş olsun cnm Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin çok güzel anlatmışsin sanki anı yaşadım inş bizde bir an önce atlatırız

Nasıl sağlıklı hayırlı olacaksa öyle olsun kuzum.. kalbinle verdiğin karar en doğru karar olacak inş. Anasın sen, bebişin için en doğru kararır verirsin

Canım benim çok çok teşekkür ederiz bilgilendirmeler için biz tecrübesizler için iyi oluyor. Mesela eşim işe başlayınca çıkarırım nüfusu diyordu (aynı binada çünkü) ama topuk kanı içim gerekliymiş iyi oldu bizim içim bilgiler

Eşine benden ipucu, sigara iciyorsa kiyafetini degistirip oyle alsin kucağına.
Belki igrenc gelebilir ama hafif terliyken ciplak teniyle (bebe ve baba ciplak) temas ettirsin. Babasinin kokusunu alsin ozetle. Yenidoganlar icin koku cok onemli bir uyaran.

Son olarak bebegin basi tam kalbinin ustune gelecek sekilde yatirsin.
Ses ve kokuyla bu is cozulur :)

Benim esim bebeklerimizi ilk gunden kendine asik ediyor bu yöntemle, ben de cok rahat ediyorum acikcasi. Sadece annede sakinlesen bebek cok zor oluyor atak zamanlarinda, bir de kolik olursa yedek sakinlestirici olarak baba iyi olur

estafurullah, hepiniz icin yaziyorum, merak ettiginiz bisey olursa ozel mesaj ile de sorabilirsiniz, bildigim bir konuysa seve seve fikir vermeye çalışırım

Canim cok tesekkurler benim eşim tutmakta cok çekiniyor kafasını tutamıyor ya bisey yaparim korkusu çok var içinde ondan güvensiz tutuyor bebek de anlıyor sigara içmiyor bi ten teması yaptırdık tutmayı da becerirse tamamdir bu is

Slinginiz yok mu? Bebegi sariverin babasinin koynuna :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…