2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Dur seni korkutayım biraz ben riske atma derim omuz takılı kaldığı zaman çekerken kolda hasar kalabiliyor Allah korusun bak 9 Eylül istiyordun al mis gibi tarihini doğur sezaryende hiçbir şey yok emin ol.

Benim sancım 2 3 haftadır var. Ama açılma sıfır... bebekte 3800 4 yok. Ama karnım çok büyükmüş. (Daha önce de öyle dedi.) O yüzden bebek normal ölçülenden iriyse diye korkuyor.
Salon Kadini kuzum kendi gelirse de seEryan alalım diyor. Yani kararı bize bıraktı. Ama o kararı vermekte zor.. risk varken ben nasıl risk alayım ama hastanede şuan başka biri var kilosu benimle aynı bebeğin onun 3cm açıklık var diye onu suni ile doğurtacak. Aynı risk onda da var ;( anlamdım.. geçen de deseydi bana kilo alırsa sezeryan olur ben daha wz yerdim

Bu arada ben hatalı ölçüyorumdur belki yada cihazdan kaynaklıdır diye başka doktora da yolladı

Ya işte ptesi ben sezeryanı kabullenmiştim. Suyu az gibiydi su azaa alırız dedi onda hiç tereddüt etmedim. Ama bunda bebek kilolu olabilir diyor ya ee değilse ben karar vermiş oluyorum ya içim burkuldu

Dur seni korkutayım biraz ben riske atma derim omuz takılı kaldığı zaman çekerken kolda hasar kalabiliyor Allah korusun bak 9 Eylül istiyordun al mis gibi tarihini doğur sezaryende hiçbir şey yok emin ol.
Köprücük kemiği kırılabilirmiş takılınca vs. Ama bu riskler 3kg bebekte de var. Sadece sende bebek iri diye bunu önceden tahmin edebiliyoruz ya takılırsa diye diyor

Bana kendi gelmeye karar verirse de sezeryan yapalım diyor.

Kuzum benim dr 10 cm açıklıkla ben sezeryana aldigim gebem vardi bebek gelemeyebiliyor demisti bence hiç riske atma çünkü doğum yoluna girdiğinde bebeğin bi an önce çıkması en sagliklisi Allah korusun takılır omzu dr un dediği gibi riske atma sezeryanin zorluğu 6 gun o kadarcık o da aman aman buyutulecek bise degil

Günaydın kızlar 5 Eylül Salı günü 39+4 te oğlumu kucağıma aldım . Allahım nasıl bir şey bu şuan evimizdeyiz ve iyiyiz kızlar
Maşallah, tebrik ederim Rabbim analı babalı sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah

Merhaba kızlar ben dün saat 9 da oğlumu kucağıma aldım rabbim bekleyen herkese nasip etsin. Biraz ağrılı ve sancılı süreçten geçtim gece ama smdi ağrıya meydan okuyp oğlumla igilenmeye calisiyorm.
İnşallah çabucak toparlarsınız, tebrik ederim
Rabbim analı babalı sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah

Bencede riske atmayın, 3800-4 kg olmasın da 3500 olsun yine kgsu iyi bir bebek oluyor. Başından beri normal istiyordunuz sizi anlıyorum ama en ufak riski de göze almayın. Sizin gönlünüz rahat olsun, hiç de korkmayın. Arkadaşın dediği gibi normal diye başlayıp, suni sancılar çekip sürekli açılma var mı diye muayene olmak çok daha zor. Üstelik bide sezaryene dönüyorsa ikisini de yaşıyor resmen. Ama size direkt doktorunuz söylüyor, riski almayı tavsiye etmiyorum diye. Belki böylesi çok daha hayırlıdır. Kendisinin geleceği yoktu zaten, hanımefendiye kavuşacağınız gün belli olacak ne güzel. Bunun heyecanını yaşayın derim

Köprücük kemiği kırılabilirmiş takılınca vs. Ama bu riskler 3kg bebekte de var. Sadece sende bebek iri diye bunu önceden tahmin edebiliyoruz ya takılırsa diye diyor
Canım benim karar verecek olan sensin elbette ama bence de riske atma derim. Bi tanıdığımın bebeğine olmuştu çok sıkıntı çektiler Allah korusun 8 aylık oldu bebek hala fizik tedaviye gidiyorlar. Hatta bana normal doğum yapma sakın falan diyordu, kesin olacak diye bir şey yok ama olursa sonradan daha çok üzülürsün

Canım öncelikle hayırlı olsun , ben süt artırmak için havuç suyu rezene çayı ve bira mayası( dr tavsiye etti ) içiyorum , hergün bir tane bira mayası iç dedi dr ama ben ilacımı aldım bitkisel , ismi brewers yeast

Kizlar az içimi dökmek istiyorum doldum çünkü
Ben bebeğime 4. Günlükten itibaren tek bakıyorum ( kendi tercihim) 2 gun hastanede kaldık zaten 2 gun icinde her kafadan ses yok bunu böyle yap bunu söyle yap kv ile aram bozuldu nedeni çocuğun sadece boynunu kavrayıp popoyu havaya atıp tutuyor atıp tutuyor popo eline denk gelmese sadece boynundan kavramış bebek sallanır vaziyette kalacaktı zaten ben kendimden sakiniyorum bebeğime bise olacak korkusuyla " anne elinden kayar Allah korusun " dedim vay efendim ben ona bebek bakmayı mi öğretiyor muşum bu zamana kadar bebek hiç elinden düşmemiş ben ona bu lafı nasi söyler misim elime çöp atar gibi sert bi sekilde verdi bebeğimi al çocuğunu sen de üzülme ben de diyip balkona çıktı annem yanina gitmiş onu yanından kovmuş sonra evden çıktı gitti ben sinirden agladim dedim kimse kalmasın yanimda gidin tek bakicam yardım istemiyorum kv yememiş içmemiş ta Almanya da ki akrabalarına kadar benim onu evden koyduğumu söylüyormuş öyle bisey yok her gün yeni bisey annem aramis onu sakinleştirmek için annemi de paylamis ona daha çok sinir oldum eşimin beynini yiyorum yemedik yeri kalmadı adamın kadin her gun yeni bisey yapiyo haberlerini alıyorum nefret ediyorum ondan nefrettttttt bu zamana kadar hep idare ettim ama evladım kırmızı çizgim kim o hareketi yapsa korkuyorum düşer diye derdim sanki küfür etmişim ya gercekten allahindan bulsun

Benimde boyleydi hatirliyor musun anlatmistim?
Karnim asiri asiri buyuktu. 36.haftadayken karbonhidrati ve vitaminleri kesmistim, durmustu kilo alimi. Keske seni de uyarsalarmis, ama gecmisi dusunmenin anlami yok doktor risk var dediyse lafini dinlemelisin. Sezaryen yanlisi bir doktor olsaydi bugune dek elli kez sezaryen diye tuttururdu zaten.

Hic düşünme bile, sezaryen lazimsa sezaryen olmalisin.

Canım benim maşallah öncelikle , sağlıklısı neyse dr ne öneriyorsa onu yap , madem takılma riski var hiç riske atma derim ben , sağlıkla gelsin

Ya aslında biz direk risk almayalım tamam dedik doktora. Yani o riski alamam. Ama sonrasında ben kendi kendime düşünüyorum. Kafa yoruyorum bugüne kadar niye belli değildi diye bir anda mı irileşti yani yoo ama neden şimdi riskli gördük. Herhalde bu kadar durmaz 40a kadar diye düşündü doktor:) ya o kadar normal kafasındaydım ki bir an şok oldum. Hala da atamadım

Çok geçmiş olsun , dikkat edin çok dualarım sizinle inşallah ameliyat gerekmez

Çok çok geçmiş olsun Rabbim beterinden korusun

Cok gecmis olsun.. insallah hersey yoluna girer

Ah çok çok geçmiş olsun ya
Motordan aşırı korkuyorum ben çok tehlikeli geliyor
İnşallah gerek kalmaz canım , karnındaki bebeğini düşün sakin kalmaya çalış

Sağolun kızlar.sonuçlarımız iyi çıktı çatlak yok dendi yine de uzman doktorun tomografi sonucunu bekliyoruz.o da onaylarsa çıkıcaz.öldüm öldüm dirildim.kızımı yerde görünce neye uğradığımı şaşırdım ömrümden 10 yıl gitti.zor sakinleştirdiler.Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın yüzünü böyle şişmiş kanlı görmek bile içimi parçalıyor. Tek gözünü açamıyor damla verdiler sonra yine getirip gözünü göstericez. Bir daha da motora tövbe binmeyiz. Resmen arabanın altında kaldı biz nasıl kurtulduk bilmiyorum

Tamam deneyeyim bende inşallah. Teşekkür ederim. Sütüm artmadı bir türlü. Makina ile sağım yapıyorum. Bebeğim 3 haftadır küvezde ama sadece 2 öğünlük süt gönderebiliyorum
Canım benim üzüntümüz hemen yansıyor tabi bebişin emdiği gibi olmuyor süt gelmesi ama mutlaka anne çayı iç ya da damla olanı kullan moralinin iyi olması lazım hurma tüket bol su iç o sana gelecek kuzum merak etme dua ederim sana

Evlatlarimizi Allah korusun cok sukur sonuçları iyi çıkmış o an ki korkunuzu düşünmek dahi insana dehşet veriyor gecmis olsun

Canım benim çok geçmiş olsun yaaa çok üzüldüm,

Lidya'm, lohusalik cok zor bir surec. Hem dogumun stresini atlatmissin hem bir omurluk bir sorumlulugun baslangici, hem hormonlar duzene girmiyor falan zor iste hepimiz yasiyoruz.

Hepimizin ilk lohusaligi aman yardimci olsunlar diye cevremize buyukleri toplama hatasiyla rezil oluyor genelde. Hic uzulme.

Kv kp konusunda kendine yapılan, edileni insan sineye cekiyor, alisiyor ama evlada yapilan en ufak bi yanlis hele ki lohusayken, katlanmasi zor oluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…