Ben aksine normal doğumu destekleyen bir doktor diye bu doktora gittim canım. Başta başka doktordaydım hatta. Bilemiyorum bugün 2. Bir doktora doktor kendi yolladı zaten 2. Görüş alın dedi.. benim de kafamı karıştıran o olduBazi dr lar sezeryan yanlisi oldugu icin de boyle seyler soyleyebiliyor, sonucta planli 20 dk da isi bitecek, ama normal icin baya mesai harcamasi gerek.. Bildigim kadari ile karninin buyuk ya da kucuk olmasi kisiye ozel ve bebek kilosundan bagimsiz, karin kaslarimiz ve yag dokumuz ile alakali. Normal dogumu destekleyen bir doktordan bir seferligine gorus alabilirsin bence.. icin rahatlamis olur ve ona gore ilerlersin.. ben 24. Haftada sigorta yuzunden dr degistirmek zorunda kalmistim hersey iyi ilerken ben normal istiyorum diye birkac kere direttim ve bana imkansiz normal doguramazsin preklampsi riskin var falan demisti, sonra tabi biraktim o doktoru ve oyle bir riskim de yokmus, arastirdigimda hic risk almayan herkesi sezeryana yonlendiren bir dr oldugunu gordum
Evet canım sonuçta doktor sezeryan yanlısı olsa 39 kusurları beklemezdi. 2 ben 2 hafta suyu az diye takiple gittim. O zaman suyu az alalım hemen dese derdi. Demekki uygun görmesi bir şeyleri öyle düşünüyorum qrtıkNewMamaa canım selam,
Bu biraz senin fizyolojin biraz da bebek ile alakalı. Tanıdığım biri iri bir doğum gerçekleştirirken kemiği çatladı ve doğum sonrasında 1 ay yatmak zorunda kaldı bebekte hiçbir şey olmamasına rağmen, doktor ısrarla senin kemiğin dar bebek geçmez demiş ama arkadaşım da ısrar etmiş ve doktorun sezeryan yanlısı olduğunu düşünmüş.
Benim de bebeğim birazcık iri 4 kg gibi doğacak doktorumla muhabbet ettiğimizde başka bir tanıdığım doğuramadı o kadar bebeği dediğimde doktoru dogurtamamıstır eğer fiziği uygunsa bir sıkıntısı yoksa dogurabilirdi demişti :)
Benim sezeryan olmasının sebebi tamamen bebeğin Sağlık durumu ile alakalı, eğer öyle olmasa normal deneyebilirdik demiştik.
Valla napim doktor öyle uğraşmamak için kolaylık olsun diye öyle karar verdiyse de allaha havale ediyorum artık. Ben elimden geleni yaptım. Normal doğsun diye. Böyle riskler varken de inat edemem normal olsun diye maalesef. He bam başka bir doktora gidip sorsam o ben bunu normal doğurturum dese ona güvenip te o doktorla normal doğumu bekler miyim? Diye sordum kendime ve hayır. Kaç aydır takipli olduğum doktor varken hiç bilmediğim birine güvenemem sanırımYa kızlar hepinizie allah kolaylık versin valla, zaten küçücük emanet bir cana ve anne olmaya alıştığınız bu süteçte bir de sağdan soldan düşüncesiz düşüncesiz laflar duyuyorsunuz. Kimi insan ilgi kendinde olsun, her seyi o bilsin, o her seye karıssın, hiçbir dediğine hayır denmesin istiyo. Göbeğe karışan kp, 2 çocuklu kadına banyo zamanı öğreten görümce, drama queen kv hep aynı bu model. Karşılarında size kolaylık ve sabır diliyorum.
NewMamaa bir ara doktorum da bana bebeğin karın çevresi önden gidiyor, iri bi bebek takılma riski var falan diyordu ben de biraz üzülmüştüm herhalde sezeryan yapacak diye. O ara şu vidoyla karşılaştım:
Benim bebeğin kilosu normale döndü sonra, şimdi sezeryan ol diyebileceğim bir durum yok diyor, sendeyse tam tersi olmuş. Yukarıdaki videoya rağmen sanırım ben de risk almak istemezdim. Bir arkadaş yazmış ya 9.9'da doğur diye, bu da olur neden olmasın? Sonradan o kadar kilolu olmayanilir doğumda yanılma oayı var ama hem 2 doktor ölçtü diyorsun hem de yanılma payı olsa bilr bir risk karşısında sen bebeğin için en güvenli olanı seçtiğinden sezeryanı kabul etmiş olacaksın. Kendine bunu hatırlatmalısın
Canım bence de doktorun sezaryen yanlısı olsa suyu azalmış hadi alalım deyip ertesi gün alırdı. Normal doğumu bekledi o da seninle beraber ama böyle bir riski de göz ardı edemezdi..Evet canım sonuçta doktor sezeryan yanlısı olsa 39 kusurları beklemezdi. 2 ben 2 hafta suyu az diye takiple gittim. O zaman suyu az alalım hemen dese derdi. Demekki uygun görmesi bir şeyleri öyle düşünüyorum qrtık
Sağol canıım benim teşekkür ederim. Biraz zorladım beynimi ve kabullendim mantıklı geldi.. doktor sezeryanlısı mı diye korkutmuştum kendimi eledim o fikri sayenizdeCanım bence de doktorun sezaryen yanlısı olsa suyu azalmış hadi alalım deyip ertesi gün alırdı. Normal doğumu bekledi o da seninle beraber ama böyle bir riski de göz ardı edemezdi..
bnm kendi doktorumda normal doğum yanlısı biri bu saatten sonra bebemin dönmeyeceğini bilse de haftaya yine bakalım sürpriz yapar belki düşüncesinde ve benim doktorumda 39+ larda sezaryene alıyor aksi durum olmadığı sürece.
İçini ferah tut sen doktoruna güven bebişinle kavuşmaya odaklan
Ayy çok heyecanlı, işte böyle kavuşma anına odaklanınBen günü aldım da hiç bir ayrıntıyı bilmiyom ya :) yarın anestezi ile konuşunca netleşecek acaba:) kaçtan sonra yemek yemeyeyim vs vs
Kıbrısım valla sende peygamber sabrı var ne münasebet kayınpeder göbek falan konuşacak ne yapacakmış çok merak ettim bu resmen duygusal şiddet, eşin duymuyor mu bunları ona ne senin göbeğinden kaç ayda büyüdü o göbek kaç ayda inecek ay yada inmese ne olur ne yapacakmış valla delirdim haaaaCanım boş ver biz mi lohusayız onlar mı belli değil valla , konuşma olsun bitsin, benimde kv ve ko geldi kaynım ve görümcemle , hergün bişey söylüyorlar herkes ders veriyor kendi annem dahil , artık sinir oldum ya he diyip geçiyorum, daha benim kp takmış benim göbeğime , sağa sola gidiyor korseni tak diyor ona tam ağzının payını vermek istiyorum ama ya sabır diyorum artık çıkıp gitseler nefes alıcam resmen , lohusa halimle evi mis gibi yaptım geldiler heryeri dağıttılar , bana yada bebeğe baktıkları da yok , gezmeye gelmişler , yani sinir krizlerindeyim
Aynı benim eltim 2. Gün kaynanama sordurtuyor silmişler mi çocuğu yıkamışlar mı çocuğu, yetmedi 3. Gün geldi yine aynı soru sen dedim bilmiyorsun herhalde bu üstündekiler bağışıklığı için çok önemli sana söylemediler mi hiç okumadın mı göbeği düşünce yıkıyacağız işte bu akşam yıkadık bir mesaj atasım var yıkadık rahat uyu diye ahahhahahaBende ilk günden beri yanlız bakıyorum belki çok yoruldum ama kafam rahat
Refakatçi olarak görümcem kaldı neymiş efendim bebek doğduğu günden bu yana hergün banyo et diyip kafamı şişirdi
Diyorum ki göbek bağı düşsün kurusun yapcam zaten yok efendim günde on kere arayıp banyo etmedin mi diye soruyor
İnan sıkıldım artık yaşım 36 2. Çocuk bu cahilmişim gibi davranması komik yani
Ben bıraktım valla squat sizlerin olsun
Canım hadi hayırlısı olsun güzelce kavuşunBen günü aldım da hiç bir ayrıntıyı bilmiyom ya :) yarın anestezi ile konuşunca netleşecek acaba:) kaçtan sonra yemek yemeyeyim vs vs
Çok güzel bir tarihSağol canıım benim teşekkür ederim. Biraz zorladım beynimi ve kabullendim mantıklı geldi.. doktor sezeryanlısı mı diye korkutmuştum kendimi eledim o fikri sayenizdeşimdi gelsin 9 eylül
Hayır bir de kp kim oluyorda göbeğe bakıyor inceliyor yani? Ayıp değil mi ya?Kıbrısım valla sende peygamber sabrı var ne münasebet kayınpeder göbek falan konuşacak ne yapacakmış çok merak ettim bu resmen duygusal şiddet, eşin duymuyor mu bunları ona ne senin göbeğinden kaç ayda büyüdü o göbek kaç ayda inecek ay yada inmese ne olur ne yapacakmış valla delirdim haaaa
Evet canım güveniyorum ben de elimden geleni yaptım. Eminim bebişte içerde yapmıştır. Ama fizyolojimiz bunu gerektirdi ne yapalım sağlık olsun gerisinin önemş yokCanım hadi hayırlısı olsun güzelce kavuşun8 saat açlık susuzluk istiyorlar operasyon saatine göre bilgi verirler bence de doktoruna güven bu arada baya uğraştı o da normal olsun diye ama riske atmaya değmez canım benim
Ayy ben doğurmadan doldum sizinkileri duyunca bizimkilerinde yapabileceklerini ön gördüm. Bugün eşimle tartıştım bu elti yüzünden zaten. Çocuğum doğacak sevinemedim onlar gelecek diye sinirdenBide hastaneye eltim görümce ve çocukları doldu taştı ziyaret için kaynanam aldı bebeği küçücük üç beş yaşındaki çocukların kucağına veriyor yahu yeni doğmuş bebek ne işi var çocuk kucağında her yer mikrop hastalık
Gelinimizin bebeği oldu benden bir ay öncede kıyıp da dokunamadım bile bu eşimin tarafı beni canımdan bezdirdi
Bir başka eltimde kocasıyla grip olmuşlar çıkıp ziyarete geldiler hastaneye ağzına maske takmışlar ama ne gerek var risk almaya amannnn hangisinden bahsedeyim şaştım kaldım
Bu arada bende baya dolmuşum
Mottomuz kötüleri boşver iyilere odaklanEveet kızlarcım :) squat girllerden biri olarak sezeryan girllüğe adım atacağım :) hurmaya squata merdivene veda ettim bugünama sezeryan konusunu hiç araştırmamıştım bu nedenle bilgisizim :)
Söyleyin bakalım spinal düşünüyorum. Ama kötü şeyler yazanlar oldu onları boşverin okumuyorum ben kötüleri :) iyi şeyleri anlatın :) makyaj yapılıyor muoje sürülür mü
Canım ne zaman doğum inşallahBen günü aldım da hiç bir ayrıntıyı bilmiyom ya :) yarın anestezi ile konuşunca netleşecek acaba:) kaçtan sonra yemek yemeyeyim vs vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?