canım biz extra risk altındayız, hem 38.hafta öncesi doğum ,2800 gr altında olması, ABO uyuşmazlığı hemde zorlu doğum (5 kez kordon dolanmıştı ) tüm bunlar olunca sarılığa çok yatkın oldu, doğumun 4.günü kontrole gittiğimizde 17 olmuştu değeri yatış yapıldı 9.5 düştü sonra öyle taburcu oldu , biliyorsun ki sarılığın tedavisi bol bol emzirme, idrar ve dışkı ile atacak ama benimde senin gibi sütüm azdı mama ile ilerledik, uykusu o kadar ağır ki dediğin çoçuğu morartıyoruz resmen bana mısın demiyor çok çok zorlandım 4 5 saat beslenemediği oldu haliyle sarılığı 13 14 civarında kaldı, ben bez takibi yapıyorum günde en az 6 defa idrar ve kaka yapması lazım bu şekilde yeterli beslenmiş oluyor dr umda buna güvenerek 1.aya kontrol verdi, tabi extra sararırsa yine hastaneye gideceğiz, çok şükür 2 gündür kendş uyanıp istiyor sütüm de çoğaldı ama bu seferde fazla beslendiği içi ağzından burnunundan gelerek fışkırır tarzda kusmaları başladı ölür müsün öldür müsün yani tam her şey düzeldi derken bir de bu çıktı, her gün yeni bir şey çıkıyor anlayacağın kafayı yemelik ,Geçmiş olsun kuzum aynı dertten bende muzdaribim sarılık 13.6 ya kadar çıktı çocuk sürekli yattığı için kaldıramıyorum topuğuna vura vura resmen morardı
Moralmen o kadar çöktüm ki çok üzülüyorum besleyemediğim için bu arada memeyi sağmaya başladım bari süt kesilmesin diye sütüm az bende ek mamaya başladım
Peki sizin süreç nasıl ilerledi ne zaman bitecek bu sarılık doktorun neler anlattı bende dinlemek isterim süreçlerimiz seninle aynı
canım aynen dediğin gibi oldu 2 gündür, bugün çok az uyudu , alarm kuruyorum öncesinde uyanıyor sonra alarmı revize ediyorum benimkide bi meme de uyuyor, uykular haramÇok geçmiş olsun , ah uyandırmak çok zor oluyor bazen , ama gün geçtikçe uyku azalıyor benimki mesela artık uyuyamıyorum , kucağımda meme de uyuyor tam yerine bırakıcam uyanıyor , yavaş yavaş senin de öyle olacak , artık kendi uyanır süt için ama sen yinede saatini kur , ben öyle yapıyorum çünkü bazen uyanmıyor süt için
2 koltuk altını da mıncıkla ve ıslak mendili hafif göbeğine bacaklarına sür, ellerini kollarını hareket ettir böyle böyle zorda olsa uyanıyorGece kaç saatte bir emziriyon kuuzm ben şuan sarılık olduğu için saatte bir kaldırıyom ama kaldırmam bile bir saatimi alıyo kalkamıyor
Dr bana gece mümkün olduğunda uyusun 3 saate bir emzir dedi , ama benim içime sinmiyor tabiki korkuyorum , 2 saate bir yada 2 buçuk saate emziriyorumGece kaç saatte bir emziriyon kuuzm ben şuan sarılık olduğu için saatte bir kaldırıyom ama kaldırmam bile bir saatimi alıyo kalkamıyor
Ben bişey bilmedim ya , sadece yataktan kalktığım zaman omuzlarıma kadar ağrıyordu oda bana gaz dediler , yürüyüş yaptıkça geçti , normal doğumda hani ittirmek için çıkarlar karın üstüne ama sezaryanı bilmiyordumRahimde pis kan kalmasin diye cocuk cikarken bastiriyorlarmis ama varya öldüm öldum dirildim o ne ağriydi oyle
Maşallah canım Allah analı babalı büyütsün gözünüz aydınCanım kızlaryavrumu tam 9da aldım kucağıma çok şükür her şey yolunda gelen gidenden ve bebeğime bakmaktan haber veremedim. Toparlanınca süreci anlatacağım yavrusuna henüz kavuşmayan güzel anneler ahhhh bu his her şeye değer her şeye
Aynen benim de dediğin gibi oluyor canımcanım aynen dediğin gibi oldu 2 gündür, bugün çok az uyudu , alarm kuruyorum öncesinde uyanıyor sonra alarmı revize ediyorum benimkide bi meme de uyuyor, uykular haram
Psikolojinin acil servisi psikiyatridir soylediginiz şeyler çok ciddiye almanız gereken sizi ve bebeğinizi etkileyecek şeyler. Hafif bir ilaç çok rahatlatır hepinizi. Geciktirmeden gidin. Psikolog kafa salim uzun surec isteyen bir şey her ikisi de faydalı olur ama psikiyatriye gorunmeniz şart bence. Bu konularda hayli tecrübem var. Ayrıca lohusa sendromu 8 ay devam etmiş biriyim keşke gitseydim diyorum.
Mastit yaralı meselem ya ilk cocugumda çok çektim. Yukarıda yazdık görmeyenlere tekrar edeyim süt fazlaysa ya da mastit durumu varsa geçene kadar nane çayı için. Bir bardak için birkaç saat sonra kendinizi kontrol edip bir bardak daha. Ben 4 bardakta çözüm bulmuştum.
Sütü az olanlar anason ve rezene çayını ayni yöntemle yoğun şekilde alabilirler
Teşekkür ederim canım
Yani şöyle belimden böbreklerimden kasıklarıma doğru yayılan bir ağrı kesintisiz ama şiddeti azalıp artıyor adet sancısına çok benziyor şimdilik
Canım kızlaryavrumu tam 9da aldım kucağıma çok şükür her şey yolunda gelen gidenden ve bebeğime bakmaktan haber veremedim. Toparlanınca süreci anlatacağım yavrusuna henüz kavuşmayan güzel anneler ahhhh bu his her şeye değer her şeye
Üçüncü gün geldi benimsezeryan olan arkadaslar sütünüz kacinci gun geldi 3 gun oldu hâlâ 1 cay kaşığı bebegim kuvezde sağım yapiyorum ama yok gelmiyor bugun 4. gun olacak
Avent kalkanı benim kızım da sevmedi. Wee marka uçlar daha yumuşak olduğu için hemen tuttu. Wee öneririm.Kızlar göğüs ucu yarası için ne kullanıyorsunuz aventi takıyorum o silikon olan şeyi onunla emmek istemiyor sütü sağayım biberola yesin dedim sağım yaparken kanadı sağamadım napcam nasıl geçecek
ayy bizde de durum aynı, sağ memeyi emmiyordu çok zorladım yeni yeni emmeye başladı, mastit yapacaktı oğlum beni yawAynen benim de dediğin gibi oluyor canımama memede uyumasını bende seviyorum ya sadece sağ göğüsünü ememiyor , diş etleriyle ısırıyor bilmiyorum nasıl yapıcam
2. örnek, 12 de emdi 12.30 da bıraktı 14.30 da tekrar emme , yani ne zaman bıraktıysa 2 saat sonra tekrar emziriyoruzKızlar günaydın, bu 2 3 saatte bir emzirmek tam nasıl oluyor? Saatvkurup 12 de 2 de 4 te mi emziriyoruz... yoksa 12 de emdi 12.30 da bıraktı, ikinci emzirme 14.30 da mı olarak yapıyorsunuz?
benimde 3.gün çok az gelmeye başladı, sıcak uygulama ve masaj yap, sağım yapmaya da devam et gelecektirsezeryan olan arkadaslar sütünüz kacinci gun geldi 3 gun oldu hâlâ 1 cay kaşığı bebegim kuvezde sağım yapiyorum ama yok gelmiyor bugun 4. gun olacak
Oh ne güzel bol sütlü günlerucuz bişey Allahtan 90 küsur bişeydiüstelik memelere hafif baskı yaptığından süt oluşumunu destekliyor bende öyle oldu sütümü arttırdı
Emzirme de saat yok kız 1 saatte Bi emsin ben ağzı meme aradıkça veriyorum 2 saati geçmesin dedi de banaKızlar günaydın, bu 2 3 saatte bir emzirmek tam nasıl oluyor? Saatvkurup 12 de 2 de 4 te mi emziriyoruz... yoksa 12 de emdi 12.30 da bıraktı, ikinci emzirme 14.30 da mı olarak yapıyorsunuz?
Benim 5.gün geldi komposto iç tatlı ye şuan hala çok çok değil bnmde ama daha çok minikler yeter bencesezeryan olan arkadaslar sütünüz kacinci gun geldi 3 gun oldu hâlâ 1 cay kaşığı bebegim kuvezde sağım yapiyorum ama yok gelmiyor bugun 4. gun olacak
Yeterli olup olmadığını anlamadığımız için mi her arandığında ver dedi doktorunuz?Oh ne güzel bol sütlü günler
Emzirme de saat yok kız 1 saatte Bi emsin ben ağzı meme aradıkça veriyorum 2 saati geçmesin dedi de bana
Gözün aydın canım benimCanım kızlaryavrumu tam 9da aldım kucağıma çok şükür her şey yolunda gelen gidenden ve bebeğime bakmaktan haber veremedim. Toparlanınca süreci anlatacağım yavrusuna henüz kavuşmayan güzel anneler ahhhh bu his her şeye değer her şeye
Ben sağıyorum , tutamıyor tutamadığı içinde ısırıyor , nasıl acıyor, yara oldu galiba ya , öyle bi acıyor ki emdiğinde sanki etimi koparıyorlar , tek göğüsümlede doymuyor galiba, uyusa bile hemen uyanıp tekrar süt istiyor, umarım büyüdükçe ısırma olayı hal olurayy bizde de durum aynı, sağ memeyi emmiyordu çok zorladım yeni yeni emmeye başladı, mastit yapacaktı oğlum beni yaw
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?