2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
canım biz extra risk altındayız, hem 38.hafta öncesi doğum ,2800 gr altında olması, ABO uyuşmazlığı hemde zorlu doğum (5 kez kordon dolanmıştı ) tüm bunlar olunca sarılığa çok yatkın oldu, doğumun 4.günü kontrole gittiğimizde 17 olmuştu değeri yatış yapıldı 9.5 düştü sonra öyle taburcu oldu , biliyorsun ki sarılığın tedavisi bol bol emzirme, idrar ve dışkı ile atacak ama benimde senin gibi sütüm azdı mama ile ilerledik, uykusu o kadar ağır ki dediğin çoçuğu morartıyoruz resmen bana mısın demiyor çok çok zorlandım 4 5 saat beslenemediği oldu haliyle sarılığı 13 14 civarında kaldı, ben bez takibi yapıyorum günde en az 6 defa idrar ve kaka yapması lazım bu şekilde yeterli beslenmiş oluyor dr umda buna güvenerek 1.aya kontrol verdi, tabi extra sararırsa yine hastaneye gideceğiz, çok şükür 2 gündür kendş uyanıp istiyor sütüm de çoğaldı ama bu seferde fazla beslendiği içi ağzından burnunundan gelerek fışkırır tarzda kusmaları başladı ölür müsün öldür müsün yani tam her şey düzeldi derken bir de bu çıktı, her gün yeni bir şey çıkıyor anlayacağın kafayı yemelik , neyse buna da şükür, bu arada sütün az ise kesinlikle sağmalısın oda uyarıyor memeleri ben 4 cc ile başladım 60 a kadar çıktı , masaj yapıp sağ ve rezene çayı bol su tüket

canım aynen dediğin gibi oldu 2 gündür, bugün çok az uyudu , alarm kuruyorum öncesinde uyanıyor sonra alarmı revize ediyorum benimkide bi meme de uyuyor, uykular haram

Gece kaç saatte bir emziriyon kuuzm ben şuan sarılık olduğu için saatte bir kaldırıyom ama kaldırmam bile bir saatimi alıyo kalkamıyor
2 koltuk altını da mıncıkla ve ıslak mendili hafif göbeğine bacaklarına sür, ellerini kollarını hareket ettir böyle böyle zorda olsa uyanıyor

Gece kaç saatte bir emziriyon kuuzm ben şuan sarılık olduğu için saatte bir kaldırıyom ama kaldırmam bile bir saatimi alıyo kalkamıyor
Dr bana gece mümkün olduğunda uyusun 3 saate bir emzir dedi , ama benim içime sinmiyor tabiki korkuyorum , 2 saate bir yada 2 buçuk saate emziriyorum

Rahimde pis kan kalmasin diye cocuk cikarken bastiriyorlarmis ama varya öldüm öldum dirildim o ne ağriydi oyle
Ben bişey bilmedim ya , sadece yataktan kalktığım zaman omuzlarıma kadar ağrıyordu oda bana gaz dediler , yürüyüş yaptıkça geçti , normal doğumda hani ittirmek için çıkarlar karın üstüne ama sezaryanı bilmiyordum

Maşallah canım Allah analı babalı büyütsün gözünüz aydın

canım aynen dediğin gibi oldu 2 gündür, bugün çok az uyudu , alarm kuruyorum öncesinde uyanıyor sonra alarmı revize ediyorum benimkide bi meme de uyuyor, uykular haram
Aynen benim de dediğin gibi oluyor canım ama memede uyumasını bende seviyorum yasadece sağ göğüsünü ememiyor , diş etleriyle ısırıyor bilmiyorum nasıl yapıcam

Rezene çayını duydum ama diger ikisi anason ve naneyi toz baharat olarak mi demlemeliyiz yoksa tane olarak mi? (Anasonun toz baharati var mi emin değilim ama bilemedim)
Teşekkür ederim canım
Yani şöyle belimden böbreklerimden kasıklarıma doğru yayılan bir ağrı kesintisiz ama şiddeti azalıp artıyor adet sancısına çok benziyor şimdilik

Tam o agri acilma agrisi iste.

ayni sanci gibi siddetleniyor geri sönüyor. Siddetlendiginde biraz daha acilmis oluyorsun ama bi anda 1 cm degil tabi.

Tebrik ediyorum dds, Allah anali babali buyutmek nasip etsin inşallah bebisinde saglikli, mutlu, huzurlu bir ömür geçirmesini dilerim

Avent kalkanı benim kızım da sevmedi. Wee marka uçlar daha yumuşak olduğu için hemen tuttu. Wee öneririm.

Kızlar günaydın, bu 2 3 saatte bir emzirmek tam nasıl oluyor? Saatvkurup 12 de 2 de 4 te mi emziriyoruz... yoksa 12 de emdi 12.30 da bıraktı, ikinci emzirme 14.30 da mı olarak yapıyorsunuz?

Aynen benim de dediğin gibi oluyor canım ama memede uyumasını bende seviyorum yasadece sağ göğüsünü ememiyor , diş etleriyle ısırıyor bilmiyorum nasıl yapıcam
ayy bizde de durum aynı, sağ memeyi emmiyordu çok zorladım yeni yeni emmeye başladı, mastit yapacaktı oğlum beni yaw

Kızlar günaydın, bu 2 3 saatte bir emzirmek tam nasıl oluyor? Saatvkurup 12 de 2 de 4 te mi emziriyoruz... yoksa 12 de emdi 12.30 da bıraktı, ikinci emzirme 14.30 da mı olarak yapıyorsunuz?
2. örnek, 12 de emdi 12.30 da bıraktı 14.30 da tekrar emme , yani ne zaman bıraktıysa 2 saat sonra tekrar emziriyoruz

sezeryan olan arkadaslar sütünüz kacinci gun geldi 3 gun oldu hâlâ 1 cay kaşığı bebegim kuvezde sağım yapiyorum ama yok gelmiyor bugun 4. gun olacak
benimde 3.gün çok az gelmeye başladı, sıcak uygulama ve masaj yap, sağım yapmaya da devam et gelecektir

ucuz bişey Allahtan 90 küsur bişeydi üstelik memelere hafif baskı yaptığından süt oluşumunu destekliyor bende öyle oldu sütümü arttırdı
Oh ne güzel bol sütlü günler
Emzirme de saat yok kız 1 saatte Bi emsin ben ağzı meme aradıkça veriyorum 2 saati geçmesin dedi de bana

sezeryan olan arkadaslar sütünüz kacinci gun geldi 3 gun oldu hâlâ 1 cay kaşığı bebegim kuvezde sağım yapiyorum ama yok gelmiyor bugun 4. gun olacak
Benim 5.gün geldi komposto iç tatlı ye şuan hala çok çok değil bnmde ama daha çok minikler yeter bence

Gözün aydın canım benim

ayy bizde de durum aynı, sağ memeyi emmiyordu çok zorladım yeni yeni emmeye başladı, mastit yapacaktı oğlum beni yaw
Ben sağıyorum , tutamıyor tutamadığı içinde ısırıyor , nasıl acıyor, yara oldu galiba ya , öyle bi acıyor ki emdiğinde sanki etimi koparıyorlar , tek göğüsümlede doymuyor galiba, uyusa bile hemen uyanıp tekrar süt istiyor, umarım büyüdükçe ısırma olayı hal olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…