2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
canım hayırlı olsun tebrik ederim sende doğurmuşsun, her farkettiğime yazıcam böyle kusura bakmayın kızlar
Teşekkür ederim Bebişlerle ilgilenmekten yazamıyoruz ki

Gün içinde aralıklarla 10 hareket hissediyorsanız rahatlayın. Bulunduğunuz haftadan kaynaklıda olabilir 1 hafta sonra bile daha fazla hareketlendiğini görebilirsiniz. Bebeklerimizin uyku düzenleride var anlamaya tanımaya çalışın. Bazı günler daha hareketsiz bazı günler durmaksızın hareketlide olabiliyorlar. Ayaktayken pek hissedemiyoruz elimizi koymadanda hissedemediğimiz oluyor. İlk gebelikse süreç biraz daha ağır ilerleyebiliyor. 30lu haftalarınızda düzene tam olarak gireceksiniz.

Çok geçmiş olsun.
Çok şükür bebeğime ilk günden sütüm geldi ve yetiyor. Geceleri bile 2 saate alarm kuruyorum 1.5 saatte bile emzirdiğim oluyor. Bez sayımızda iyi. Uyandıramamak gibi yoğun bir durum yaşamadım sadece sarılık olduğumuzu öğrendiğimiz ilk 2 gün içinde yaşadık onuda bez değişimiyle çözebildiğimi öğrenince rahatladım.
Biz 13.4e kadar yükseldik. Dün 12.4e gerilemiş ama geçmedi. Kilo alamıyoruz. Beslenme sonrasında gaz alıp uyutuyorum uyanınca 1 tk kadar beyaz pütürlü kusuyor doktorun yanındada kustu normal diyor. Bütün durumumuz doktora göre normal. 3 günlük ilaç verdi anne sütüyle ezip vermem için. Sarılığa ve kilo almasına fayda sağlayacakmış. Olmazsa mamaya bir kaç gün başlarız diyor.
Ben anlayamıyorum mememi tuttuğum gibi şıpır şıpır sütüm geliyor, bezimiz iyi bebeğim sarılıktan mı kilo alamıyor yani? 65 gram aldı 13 günde kendimi 2 3 gündür ancak toparladım. Sinirli asabi ve ağlak modda dolaşıyordum. Şimdide çok hüzünlüyüm ama bir umut her diğer kontrolde kilo almaya başlamıştır diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum.

sezeryan olan arkadaslar sütünüz kacinci gun geldi 3 gun oldu hâlâ 1 cay kaşığı bebegim kuvezde sağım yapiyorum ama yok gelmiyor bugun 4. gun olacak
İlk 4 gün gelmemesi normal gelmezse endişelenmeyin demişti doktorumuz. Sağım yapmaya devam edin. Ayrıca bestlak damla ve rezene çayı tavsiye ederim.
Kızlar günaydın, bu 2 3 saatte bir emzirmek tam nasıl oluyor? Saatvkurup 12 de 2 de 4 te mi emziriyoruz... yoksa 12 de emdi 12.30 da bıraktı, ikinci emzirme 14.30 da mı olarak yapıyorsunuz?
Emzirme bitimi itibariyle 2 saat sonrası.
Minicik ağızlarıyla alamıyorlar annesi. Parmaklarımı sokuyordum neredeyse artık sadece ucunu alıyor diye. Kahverengi alanıda kavratıncaya kadar canım çıkıyordu bazen yine sadece ucunu çekiştiriyor hemen parmağımla ayırıyorum ağzından. Hani emzirmek harika bir duyguydu kandırıldıkkk

Aynı durum bendede var
2550 doğdu ilk andan emiyodu sütümde geldi ama dün gittik 4 olan değer 8 olmuş ve uyanmıyo asla bizdede uyuşmzlık var sarılığı artryo dediler
Yrn tkrar bkılcak beslemeye çalışmak çok zor böyle ya

Sağlıkla gelsin canım

Vallahi ya , güzel ama acılı

Yaa nasıl oldu yarın değil miydi sizin sezaryendi sanki? İnşallah emer de annesi sen kendini üzme, rabbim analı babalı sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah
Yarındı ama gece suyum geldi 1 gün daha bekleyemedi insallah bir an önce emer makine ile sağım yapıyoruz

Kızlar bebemin tek gözü çapaklanıp sarıca akıyor ne yapmalıyım fikirleeinizi alabilirmiyim suyla pamukla sildim sadece
Benimde öyle oluyor dr damla verdi ama 3 gün kullan dedi , kullandım ama aynı , annemde kendi sütünden damlat diyor , eskiden öyle yapıyorlarmış , bilmiyorum ama araştır istersen ben öyle yaptım sabah

Anason için aktar bilgi verecektir. Sütü artırmaya yarıyor. Rezene ile birlikte. Nane ise azaltmak için. Mastit ağrıları için. Kuru naneyi kaynar suya bir yemek kaşığı. Bir bardak su tabi.
Kızlar bebemin tek gözü çapaklanıp sarıca akıyor ne yapmalıyım fikirleeinizi alabilirmiyim suyla pamukla sildim sadece
15 günlükken benim bebeğimde de olmuştu gozyasi yanakları dar olduğu için oluyormuş. Nette masaj yöntemi anlatılıyor YouTube de. Doktor damla ve antibiyotik krem verebiliyor. Masajla o tıkanıklığı acabiliyorsunuz bir tık bastırmak lazım.
Kızlar nişan geldikten ne kadar sonra doğum başladı 2 cm açıklığım var bugun nişanım da geldi ama sancım tamamen geçti
Nişan geldikten sonra gün içinde olabilir. 2 haftaya kadar yolu var diyorlar ama benim gördüğüm nişanı gelen herkes 1 gün içinde Doğum yaptı

Bu nane çayının mucizesi benim hayatıma Büyük dokundu kızlar o sebeple herkes bilsin öğrensin istiyorum çok iyi biri kendisi. Nane nane şarkısını bağıra bağıra soyletebilir bana. Sütü azaltmak ve mastit sancısı için kullanılır. Herkes süt çok olsun derdindeyken bu da deli mi ne demeyin. Çok büyük bir imtihandı benim için. Kabustu. Hormonal sıkıntı olduğu için üstüne bir de bitsin diye hunharca sagdigim için deli gibi sütüm geliyordu. Bebeğim 20 günlük olmadan buzdolabı cekmecem dolmuştu ağzına kadar. Bebek de durmadan emiyordu tabiki. Sagdigim sütleri keyfine dokebiliyor biberonda geceden kalanı bosaltiveriyordum lavaboya. İki güne bir tikaniyordu ağrı ateş... kabustu yani. Antibiyotikler çok ağırdı doktor iki gün emzirme diyordu yine sagip döküyordum. Buzluktan veriyordum. Ağlıyordum bitsin artık diye. Mama vermeye dünden razıydım yani. Hiçbir şey fayda etmedi. Masaj sıcak duş soğuk pres... manyak etmiştim memeleri resmen. 2 aylıkken fonksiyonel tip hekimi Esra Ozdogru tavsiye ettiler. Dedi ki nane çayı. Güldüm önce. Denemediğim bisi kalmamış. Lahana yaprağı kokmusum nane çayı kadar basit olamaz dalga mı geçiyorsunuz dedim yani. O çileden sonra bir bardak nane çayı mucize gibi rahatlatmisti beni. Hala şaka gibi. Oğlum 1 yaşına gelene kadar günde 4 bardak yoğun nane çayı içtim ancak dengeliyordu. İhtiyaç duyanlar 1 bardak ya da yarım bardak içebilir. İlk Anne olanlar korkmasın zamanla elinizle yoklayinca içinde ne kadar süt var hemen anlarsınız.
Bu arada şu an 36+4 üm. İlk hamileligimde 4. Ayda sutum atletime akmaya başlamıştı bunda da 7. Ayda süt doldu göğsüm. Siktigimda geliyor yani ama ben sikmiyorum tabi. Dediğim gibi hormonal bir rahatsızlık seviyesinde benimki. Çözümünü bulduğum için Hamdi olsun Allah dermansız dert vermesin. Sizlerin süreçlerini de kolaylastirsin

Kızlarcım selam ben geldim öncelikle tüm mesajları okuyamadım ama bütün güzel dilekleriniz için teşekkür ederim dün sabah 08.30 doğuma girdim. Bebeğim tam 09.00’da doğmuştu. Ama toplam süreç 1 buçuk saat sürdü, çünkü doktorum 32. Haftadan sonra değiştirmek zorunda kalmıştım ve benimle olan 2 adet miyomu farketmemiş. Doğum bitince onları da aldı. Spinal anestezi olduğum için verilen doz uyuşturma yetmedi ve ek doz uyuşturma yapamadılar… en kötü kısmı ameliyat bitmeden spinalin etkisi geçmeye başladı ve dikişleri hissetmiş oldum ama odama gelip bebeğimi emzirince, ona dokunup sevince bütünnnn acımı unuttum bugün sezeryanın 2. Günü olmasına rağmen hemen ayaklandım, ağrılarım büyük ölçüde azaldı bebeğim 3490 gr 52 cm olarak dünyaya geldi çok şükür sağlığı yerinde. Malesef emmede biraz problem yaşıyoruz meme ucum tam çıkmıyor ve bebeğimin emme refleksi iyi olmasına rağmen doymadığını hissediyorum. Umarım sarılık olmayız böyle kızlar, eskisi gibi her an bakamıyorum buraya. Sormak istediğiniz sorular olursa sezeryan doğumla ilgili, fırsat buldukça yanıtlamaya çalışırım

bizde 15.gün kontrolünde tartıldık doğum kilosuna ulaşamamıştı çünkü istediğim gibi beslenmiyordu uyanmıyor uyansa da emmiyordu, kahroluyordum o emmeyince aç kaldığını düşündükçe 14.2 de bıraktık kan vermeyi bizimde dr bez kontrolü ve teni daha fazla sararırsa gel dedi, şimdi de 2 gündür uyumuyor doğru düzgün , memeden ayrılmıyor inşallah kilo alıp toparlanır bir an önce, düşük kiloda ve erken doğması gerçekten çok yıpratıcı , dr lar boşuna bekleyebildiği kadar beklesin demiyor en son 2900 gr demişti 2660 doğdu mesela , zaten şöyle bişey var asıl kiloyu 2 haftadan sonra almaya başlıyorlarmış üzme kendini boşuna diyecem de senden bi farkım yok benimde kusuyor ağlıyorum sarılığı geçmiyor ağlıyorum eşim diyor ki benimde psikolojimi bozdun , lohusa hali bambaşka gerçekten başka zaman bi pencereden kendimize baksak çok üzüleceğiz bu halimize, çabucak geçmesi dileğiyle

17.günden bildiriyorum, baygın gibi uyuyan ne yaptıysak uyanmayan oğlum 2 gündür derin uyumuyor ha bire uyanıyor ve memeden ayrılmıyor, her gün yeni bişeyler geliyor başımıza

Allah nasip ederse benim doğumum da 15 eylül. Var mı o güne başka planlı doğum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…