- 28 Aralık 2022
- 1.422
- 3.343
- 53
Teşekkür ederimcanım hayırlı olsun tebrik ederim sende doğurmuşsun, her farkettiğime yazıcam böyle kusura bakmayın kızlar
Gün içinde aralıklarla 10 hareket hissediyorsanız rahatlayın. Bulunduğunuz haftadan kaynaklıda olabilir 1 hafta sonra bile daha fazla hareketlendiğini görebilirsiniz. Bebeklerimizin uyku düzenleride var anlamaya tanımaya çalışın. Bazı günler daha hareketsiz bazı günler durmaksızın hareketlide olabiliyorlar. Ayaktayken pek hissedemiyoruz elimizi koymadanda hissedemediğimiz oluyor. İlk gebelikse süreç biraz daha ağır ilerleyebiliyor. 30lu haftalarınızda düzene tam olarak gireceksiniz.Az hissetmenin sakıncası var mı acaba? Hissediyorum ama eninde sonunda çünkü. Bugün sabah kalkınca aklıma takıldı. Hemen tarlı bseyler yiyip soğuk su içtim. 20-25 dk sonra soluma yatıp dürtükleyince hareket etti biraz
Çok geçmiş olsun.canım biz extra risk altındayız, hem 38.hafta öncesi doğum ,2800 gr altında olması, ABO uyuşmazlığı hemde zorlu doğum (5 kez kordon dolanmıştı ) tüm bunlar olunca sarılığa çok yatkın oldu, doğumun 4.günü kontrole gittiğimizde 17 olmuştu değeri yatış yapıldı 9.5 düştü sonra öyle taburcu oldu , biliyorsun ki sarılığın tedavisi bol bol emzirme, idrar ve dışkı ile atacak ama benimde senin gibi sütüm azdı mama ile ilerledik, uykusu o kadar ağır ki dediğin çoçuğu morartıyoruz resmen bana mısın demiyor çok çok zorlandım 4 5 saat beslenemediği oldu haliyle sarılığı 13 14 civarında kaldı, ben bez takibi yapıyorum günde en az 6 defa idrar ve kaka yapması lazım bu şekilde yeterli beslenmiş oluyor dr umda buna güvenerek 1.aya kontrol verdi, tabi extra sararırsa yine hastaneye gideceğiz, çok şükür 2 gündür kendş uyanıp istiyor sütüm de çoğaldı ama bu seferde fazla beslendiği içi ağzından burnunundan gelerek fışkırır tarzda kusmaları başladı ölür müsün öldür müsün yani tam her şey düzeldi derken bir de bu çıktı, her gün yeni bir şey çıkıyor anlayacağın kafayı yemelik ,neyse buna da şükür, bu arada sütün az ise kesinlikle sağmalısın oda uyarıyor memeleri ben 4 cc ile başladım 60 a kadar çıktı , masaj yapıp sağ ve rezene çayı bol su tüket
İlk 4 gün gelmemesi normal gelmezse endişelenmeyin demişti doktorumuz. Sağım yapmaya devam edin. Ayrıca bestlak damla ve rezene çayı tavsiye ederim.sezeryan olan arkadaslar sütünüz kacinci gun geldi 3 gun oldu hâlâ 1 cay kaşığı bebegim kuvezde sağım yapiyorum ama yok gelmiyor bugun 4. gun olacak
Emzirme bitimi itibariyle 2 saat sonrası.Kızlar günaydın, bu 2 3 saatte bir emzirmek tam nasıl oluyor? Saatvkurup 12 de 2 de 4 te mi emziriyoruz... yoksa 12 de emdi 12.30 da bıraktı, ikinci emzirme 14.30 da mı olarak yapıyorsunuz?
Minicik ağızlarıyla alamıyorlar annesi. Parmaklarımı sokuyordum neredeyse artık sadece ucunu alıyor diye. Kahverengi alanıda kavratıncaya kadar canım çıkıyordu bazen yine sadece ucunu çekiştiriyor hemen parmağımla ayırıyorum ağzından. Hani emzirmek harika bir duyguydu kandırıldıkkkBenimkide yeni yeni öyle oldu , hep kucağımda emmese bile göğüsüm ağzında uyuyoryerine koydun mu o an uyanmasa bile 2dk sonra uyanıyor ve avazı çıktığı kadar bağrıyor ittiriyorum ama olmuyor ağzımı küçük ne anlamadım ama o emerken ben ağlayacam
canım biz extra risk altındayız, hem 38.hafta öncesi doğum ,2800 gr altında olması, ABO uyuşmazlığı hemde zorlu doğum (5 kez kordon dolanmıştı ) tüm bunlar olunca sarılığa çok yatkın oldu, doğumun 4.günü kontrole gittiğimizde 17 olmuştu değeri yatış yapıldı 9.5 düştü sonra öyle taburcu oldu , biliyorsun ki sarılığın tedavisi bol bol emzirme, idrar ve dışkı ile atacak ama benimde senin gibi sütüm azdı mama ile ilerledik, uykusu o kadar ağır ki dediğin çoçuğu morartıyoruz resmen bana mısın demiyor çok çok zorlandım 4 5 saat beslenemediği oldu haliyle sarılığı 13 14 civarında kaldı, ben bez takibi yapıyorum günde en az 6 defa idrar ve kaka yapması lazım bu şekilde yeterli beslenmiş oluyor dr umda buna güvenerek 1.aya kontrol verdi, tabi extra sararırsa yine hastaneye gideceğiz, çok şükür 2 gündür kendş uyanıp istiyor sütüm de çoğaldı ama bu seferde fazla beslendiği içi ağzından burnunundan gelerek fışkırır tarzda kusmaları başladı ölür müsün öldür müsün yani tam her şey düzeldi derken bir de bu çıktı, her gün yeni bir şey çıkıyor anlayacağın kafayı yemelik ,neyse buna da şükür, bu arada sütün az ise kesinlikle sağmalısın oda uyarıyor memeleri ben 4 cc ile başladım 60 a kadar çıktı , masaj yapıp sağ ve rezene çayı bol su tüket
Allah analı babalı büyütsün. Hemşirelerde denedi mi yinede tutmadı mı yavrucakKızlar bu sabaha karsı beklemeden geldi bizim kız.
Beslenme reddi var şu anda emmiyor, hortum ile besleniyor
Sağlıkla gelsin canım15 Eylül de doğumum olacak inşallah. Kardeşim ve bebeği burada. 9 aylık bir minnoş onunla vakit geçirirken koca gün bitiyor. Arada girip okumaya fırsatım oluyor. Ama konular çoktan konuşulmuş olduğu için mesajları alıntılayıp siliyorum
Vallahi ya , güzel ama acılıİlk 4 gün gelmemesi normal gelmezse endişelenmeyin demişti doktorumuz. Sağım yapmaya devam edin. Ayrıca bestlak damla ve rezene çayı tavsiye ederim.
Emzirme bitimi itibariyle 2 saat sonrası.
Minicik ağızlarıyla alamıyorlar annesi. Parmaklarımı sokuyordum neredeyse artık sadece ucunu alıyor diye. Kahverengi alanıda kavratıncaya kadar canım çıkıyordu bazen yine sadece ucunu çekiştiriyor hemen parmağımla ayırıyorum ağzından. Hani emzirmek harika bir duyguydu kandırıldıkkk
Yarındı ama gece suyum geldiYaa nasıl oldu yarın değil miydi sizin sezaryendi sanki? İnşallah emer de annesi sen kendini üzme, rabbim analı babalı sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah
Çok denediler de istemiyorAllah analı babalı büyütsün. Hemşirelerde denedi mi yinede tutmadı mı yavrucak
Benimde öyle oluyor dr damla verdi ama 3 gün kullan dedi , kullandım ama aynı , annemde kendi sütünden damlat diyor , eskiden öyle yapıyorlarmış , bilmiyorum ama araştır istersen ben öyle yaptım sabahKızlar bebemin tek gözü çapaklanıp sarıca akıyor ne yapmalıyım fikirleeinizi alabilirmiyim suyla pamukla sildim sadece
Sağlıkla büyüsün canım gözün aydın merak etme , bazı bebekler biraz uğraş istiyor memeyi tutmasıKızlar bu sabaha karsı beklemeden geldi bizim kız.
Beslenme reddi var şu anda emmiyor, hortum ile besleniyor
Anason için aktar bilgi verecektir. Sütü artırmaya yarıyor. Rezene ile birlikte. Nane ise azaltmak için. Mastit ağrıları için. Kuru naneyi kaynar suya bir yemek kaşığı. Bir bardak su tabi.Rezene çayını duydum ama diger ikisi anason ve naneyi toz baharat olarak mi demlemeliyiz yoksa tane olarak mi? (Anasonun toz baharati var mi emin değilim ama bilemedim)
Tam o agri acilma agrisi iste.
ayni sanci gibi siddetleniyor geri sönüyor. Siddetlendiginde biraz daha acilmis oluyorsun ama bi anda 1 cm degil tabi.
Tebrik ediyorum dds, Allah anali babali buyutmek nasip etsin inşallahbebisinde saglikli, mutlu, huzurlu bir ömür geçirmesini dilerim
15 günlükken benim bebeğimde de olmuştu gozyasi yanakları dar olduğu için oluyormuş. Nette masaj yöntemi anlatılıyor YouTube de. Doktor damla ve antibiyotik krem verebiliyor. Masajla o tıkanıklığı acabiliyorsunuz bir tık bastırmak lazım.Kızlar bebemin tek gözü çapaklanıp sarıca akıyor ne yapmalıyım fikirleeinizi alabilirmiyim suyla pamukla sildim sadece
Nişan geldikten sonra gün içinde olabilir. 2 haftaya kadar yolu var diyorlar ama benim gördüğüm nişanı gelen herkes 1 gün içinde Doğum yaptıKızlar nişan geldikten ne kadar sonra doğum başladı 2 cm açıklığım var bugun nişanım da geldi ama sancım tamamen geçti
Bildiğim kadarıyla kişiden kişiye değişiyor ama suni sancı vere bilirlerKızlar nişan geldikten ne kadar sonra doğum başladı 2 cm açıklığım var bugun nişanım da geldi ama sancım tamamen geçti
Tam 9 gün sonra başladı kendi kendineKızlar nişan geldikten ne kadar sonra doğum başladı 2 cm açıklığım var bugun nişanım da geldi ama sancım tamamen geçti
bizde 15.gün kontrolünde tartıldık doğum kilosuna ulaşamamıştı çünkü istediğim gibi beslenmiyordu uyanmıyor uyansa da emmiyordu, kahroluyordum o emmeyince aç kaldığını düşündükçeTeşekkür ederimBebişlerle ilgilenmekten yazamıyoruz ki
Gün içinde aralıklarla 10 hareket hissediyorsanız rahatlayın. Bulunduğunuz haftadan kaynaklıda olabilir 1 hafta sonra bile daha fazla hareketlendiğini görebilirsiniz. Bebeklerimizin uyku düzenleride var anlamaya tanımaya çalışın. Bazı günler daha hareketsiz bazı günler durmaksızın hareketlide olabiliyorlar. Ayaktayken pek hissedemiyoruz elimizi koymadanda hissedemediğimiz oluyor. İlk gebelikse süreç biraz daha ağır ilerleyebiliyor. 30lu haftalarınızda düzene tam olarak gireceksiniz.
Çok geçmiş olsun.
Çok şükür bebeğime ilk günden sütüm geldi ve yetiyor. Geceleri bile 2 saate alarm kuruyorum 1.5 saatte bile emzirdiğim oluyor. Bez sayımızda iyi. Uyandıramamak gibi yoğun bir durum yaşamadım sadece sarılık olduğumuzu öğrendiğimiz ilk 2 gün içinde yaşadık onuda bez değişimiyle çözebildiğimi öğrenince rahatladım.
Biz 13.4e kadar yükseldik. Dün 12.4e gerilemiş ama geçmedi. Kilo alamıyoruz. Beslenme sonrasında gaz alıp uyutuyorum uyanınca 1 tk kadar beyaz pütürlü kusuyor doktorun yanındada kustu normal diyor. Bütün durumumuz doktora göre normal. 3 günlük ilaç verdi anne sütüyle ezip vermem için. Sarılığa ve kilo almasına fayda sağlayacakmış. Olmazsa mamaya bir kaç gün başlarız diyor.
Ben anlayamıyorum mememi tuttuğum gibi şıpır şıpır sütüm geliyor, bezimiz iyi bebeğim sarılıktan mı kilo alamıyor yani? 65 gram aldı 13 günde kendimi 2 3 gündür ancak toparladım. Sinirli asabi ve ağlak modda dolaşıyordum. Şimdide çok hüzünlüyüm ama bir umut her diğer kontrolde kilo almaya başlamıştır diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum.
17.günden bildiriyorum, baygın gibi uyuyan ne yaptıysak uyanmayan oğlum 2 gündür derin uyumuyor ha bire uyanıyor ve memeden ayrılmıyor, her gün yeni bişeyler geliyor başımızaAynı durum bendede var
2550 doğdu ilk andan emiyodu sütümde geldi ama dün gittik 4 olan değer 8 olmuş ve uyanmıyo asla bizdede uyuşmzlık var sarılığı artryo dediler
Yrn tkrar bkılcak beslemeye çalışmak çok zor böyle ya
Allah nasip ederse benim doğumum da 15 eylül. Var mı o güne başka planlı doğum?15 Eylül de doğumum olacak inşallah. Kardeşim ve bebeği burada. 9 aylık bir minnoş onunla vakit geçirirken koca gün bitiyor. Arada girip okumaya fırsatım oluyor. Ama konular çoktan konuşulmuş olduğu için mesajları alıntılayıp siliyorum
Sabır taşı olduk resmenTam 9 gün sonra başladı kendi kendineaçıklığım yoktu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?