- 11 Eylül 2023
- 1.905
- 3.301
- 53
- 30
Çok teşekkür ederim, mutlaka belirteceğimAyni semptomlar var gibi gorunuyor, biz kendi doktorumuza gitmistik ortapediye, bu durumda sizde kendi doktorunuza sorabilirsiniz, emin olmazsaniz anestesi uzmanina da sorun mutlaka.. cok gecmis olsun, bas agrisinin sadece yatinca oldugunu belirtin bu konu onemli teshis koymalari icin..
Evet maalesef , sözde bana ve bebeğe toparlamaya gelmişler ya dışardalar ya uyuyorlar , yemek yaptıklarında yok , en azından bunlar yokken annem geliyordu yemeğimi yapıyordu , kendim ya uyuyorum ya bebekle ilgileniyorum daha düzene sokamadım kalkıp yemek yapamıyorum hemen enerjim bitiyor, daha 2,3 gün oldu biraz düzene girdim , ama benden daha fazla uyuyorlar inanSenin bebeğin prematüre değil miydi? Prematüre bebeğin yanına gezmeye mi gelmişler şaka gibi, Allah sabır versin
Canım gözün aydın , benimde öyleydi , ama sonraki götürdüğüm dr bana 2 saate bir besle dedi bana , geceleri 3 saat’te bir besle ama gündüzleri prematüre olduğu için ben 2 saate bir öneriyorum dedi , benimkinin kilosu 2500’du , 2 saate bir 35 ml , 3 saate bir veriyorsan 45 ml ver demişti , tabi bu az yada çok oluyordu bazen , benimkide halen çoğu zaman uyuyor uyanırsa kendi göğüsümü veriyorum( tabi 2800 oldu kilosu o yüzden dr kendi uyanana kadar bekleyip kendi göğüsünü vere bilirsin dedi ) şimdi 3 saat bekliyorum uyanmazsa biberon veriyorumMerhaba. Erken doğum yapan anneler bebeğiniz sürekli uyudu mu hastaneden çıkınca? 30 günün sonunda taburcu olduk dün kavuştuk oğlumla. Sürekli uyuyor, çok kısa bi süre gözleri açıyor biraz bakınıp tekrar gidiyor3 saatte bir beslenmesi için ben uyandırıyorum uyurken biberon veriyorum Allah'tan emiyor onu. Sizlerin de böyle mi oldu ilk günler?
Allah razı olsun uyurken bakacaklarmışEvet maalesef , sözde bana ve bebeğe toparlamaya gelmişler ya dışardalar ya uyuyorlar , yemek yaptıklarında yok , en azından bunlar yokken annem geliyordu yemeğimi yapıyordu , kendim ya uyuyorum ya bebekle ilgileniyorum daha düzene sokamadım kalkıp yemek yapamıyorum hemen enerjim bitiyor, daha 2,3 gün oldu biraz düzene girdim , ama benden daha fazla uyuyorlar inanya uyuyorlar yada evdeler diye tıkılıp kaldım odada gezmek için zaman bulmuşlar , çıkıp geziyorlar sonra gelip uyuyorlar bebek uyursa bakarız diyorlar yani gerçekten sağolun dedim uyurken uyuyor zaten neyine bakacaksın
Çok sağolCanım gözün aydın , benimde öyleydi , ama sonraki götürdüğüm dr bana 2 saate bir besle dedi bana , geceleri 3 saat’te bir besle ama gündüzleri prematüre olduğu için ben 2 saate bir öneriyorum dedi , benimkinin kilosu 2500’du , 2 saate bir 35 ml , 3 saate bir veriyorsan 45 ml ver demişti , tabi bu az yada çok oluyordu bazen , benimkide halen çoğu zaman uyuyor uyanırsa kendi göğüsümü veriyorum( tabi 2800 oldu kilosu o yüzden dr kendi uyanana kadar bekleyip kendi göğüsünü vere bilirsin dedi ) şimdi 3 saat bekliyorum uyanmazsa biberon veriyorum
Dis zarin nereden delindigine bagli olarak su asiri derecede yogun da olabiliyormus, ara ara da gelebiliyormus.. onemli olan rengi diye biliyorum, kanli ya da yesilimtrak renkli olursa dr a hemen gitmek gerekiyor. Bence bir doktorunuzu arayip sorun.Kızlar 38+3 teyim dün gece 2 kez iç çamaşırımı ıslatacak kadar su geldi. 3. Sü de sabah yataktan kalkınca ıslandı. Bu su mu akıntı mı anlayamadım su gelse belli olur diyorlar ama benim böyle iç çamaşırını ıslatacak kadar akıntım da olmazdı. Öğleden sonra kontrole gideceğim sizce su olabilir mi?
Canım madem doktora gitmeyeceksin komple sırt üstü yatman gerekli. Emzirirken bile yatarak emzirdim ben. Ya da çok az bir eğimle sırtıma iki yastıkla filan destek verdim. Tuvalet ve yemek dışında hiç oturur pozisyona geçmedim. Mutlaka yatmaya çalış. Çok çok geçmiş olsun.Kızlar yorumlar için çok teşekkür ederim, dün gece ve bugün baş ağrım dayanılmaz hal almaya başladı. Üstelik ense ağrısı + mide bulantısı da eklendi. Hayatımda bir kere bile basım ağrımadı, o yüzden çok endişeli ve korkuluyum. Doğum yapışımın 1. Haftasına yani cuma gününe kadar bol su+kafein tüketip ağrının durumuna bakıp doktora gideceğim. Bugün bile gidebilirim ama koltuktan kalkmak tuvalete gitmek bile işkence gibi, en azından 1 haftalık sınırı aşmış olurum ve gerekli prosedür uygulanır diye düşünüyorum.
Aynı durumu yaşayan arkadaşlar olursa birbirimizi bilgilendirelim lütfen
Valla bende ilk kez duydum ben de rezene kullanıyordumHipp burda bulamadım canım , ama yarın dr kontrolüm var rezeneyi sorucam çünkü bebeğin gazı içinde veriyorum, yani kendisi önerdi
Anladım canım ilerki zamanlarda avent deneyebilirsinNuk markası , yani burda prematüre bebeğe sadece bunu buldum , 0 başka marka yoktu heryeri aradık , bunu bile zor bulduk , 0-6 lar büyük geliyor, tabi Buda 0-2
Haftanız kaçtı acaba? Benimde kontrolüm yarın ve aynı şeyleri duymaktan korkuyorumBugün kontrolüm vardı yine hiç bişe olmadı sancım yok acıklığım yok suyu falan iyi dedi 1 hafta daha beklicez dedi hala gelmezse suni sancı için yatış veririm dedi
Yaaa ne güzel, sizde en azından bi hareketlilik başlamışKızlar 38+2 bugün iki gün önce nişanım geldi 2 cm açıklığım var nst de az sancı çıktı ama ben hiç sancı hissettmiyorum yoğun akıntı var dün kontrolüm vardı doktor suyu gayet iyi yavaş yavaş çatıya giriyor dedi ama ben hiç doğuracak gibi hissetmiyorum sizce ne zaman gelir bebeğim
Ya benimkide 29 ters dedi doktor, bir şey olmaz Allahım izniyle36 hafta bitti bebeğim hala ters kafası ta midemde duruyor o beni rahatsız ediyor sanki bende onu ediyorum oturup kalkarken nasıl baskı sıkışıklık oluyor midemde daha 3 hafta var inş döner ya da dayanabilirim bu duruma
Çok teşekkür ederim canım, hayat boyu kalıcı olur mu acaba bu düşünürken çok üzülüyorum. Doğumum zorlu oldu, 11 saat suni sancı dan sonra sezeryana alındım. Tam spinal iğne yapılacağı zaman sancım geldi hareket ettim muhtemelen o an bir aksaklık yaşadım. Cuma günü inşallah nihai sonuç ile güzel bir yol izlemeyi umuyorumCanım madem doktora gitmeyeceksin komple sırt üstü yatman gerekli. Emzirirken bile yatarak emzirdim ben. Ya da çok az bir eğimle sırtıma iki yastıkla filan destek verdim. Tuvalet ve yemek dışında hiç oturur pozisyona geçmedim. Mutlaka yatmaya çalış. Çok çok geçmiş olsun.
Ne kadar can sıkıcı.bari yemeğini yapsalar.benim annem de gezmeye gelecek iş yapmayı sevmez zor bela yemek yapar.kayınvalidem bir tık daha iyi.ne insanlarla uğraşıyoruz Allahın imtihanı galiba bunlarEvet maalesef , sözde bana ve bebeğe toparlamaya gelmişler ya dışardalar ya uyuyorlar , yemek yaptıklarında yok , en azından bunlar yokken annem geliyordu yemeğimi yapıyordu , kendim ya uyuyorum ya bebekle ilgileniyorum daha düzene sokamadım kalkıp yemek yapamıyorum hemen enerjim bitiyor, daha 2,3 gün oldu biraz düzene girdim , ama benden daha fazla uyuyorlar inanya uyuyorlar yada evdeler diye tıkılıp kaldım odada gezmek için zaman bulmuşlar , çıkıp geziyorlar sonra gelip uyuyorlar bebek uyursa bakarız diyorlar yani gerçekten sağolun dedim uyurken uyuyor zaten neyine bakacaksın
Sağol canım inşallahTüh canım ya tekrar geçmiş olsun, Allah yardımcın olsun inşallah çabuk düzelir bebeğin gelene kadar kolu rahatlar
Haftanız kaçtı acaba? Benimde kontrolüm yarın ve aynı şeyleri duymaktan korkuyorumArtık biran önce kavuşmak istiyorum, sağlıkla kavuşalım tabii ki. Ama 41. Haftayı beklemek bana riskli geliyor bebek daha da büyüyecek ya kakasını yaparsa falan diye..
Yaaa ne güzel, sizde en azından bi hareketlilik başlamışbu açıklık ve sancı olayı kişiden kişiye değişiyor, kiminin bi haftayı buluyor kiminin bi günde sıklaşıyor. Doktorunuz ne öngördü acaba? Yatış verdi mi
Doktorum vajinal doğum taraftarı herşey doğalında ilerlesin istiyor tabi sağlık öncelik çatın vajinal doğuma uygun yavaş yavaş açılırsın dedi heyecanla bekliyorummmmHaftanız kaçtı acaba? Benimde kontrolüm yarın ve aynı şeyleri duymaktan korkuyorumArtık biran önce kavuşmak istiyorum, sağlıkla kavuşalım tabii ki. Ama 41. Haftayı beklemek bana riskli geliyor bebek daha da büyüyecek ya kakasını yaparsa falan diye..
Yaaa ne güzel, sizde en azından bi hareketlilik başlamışbu açıklık ve sancı olayı kişiden kişiye değişiyor, kiminin bi haftayı buluyor kiminin bi günde sıklaşıyor. Doktorunuz ne öngördü acaba? Yatış verdi mi?
Ne diyim ki ? Yani gitsinler artık son gelişleri olur , bundan sonra katiyen gelmelerini istemiyorum , hem evi gasp etmişler hem işin ucundan tutan yok , bide evi o kadar temizlemiştim yine heryer karıştı birbirine , inşallah giderken bari temizleyip giderler , çok gıcık ediyorlar beni çünkü , eşimde sağolsun banka , sürekli para veriyor omlaraAllah razı olsun uyurken bakacaklarmışEşinin müdahale etmesi lazım Hem bebekle ilgilenip hem yemek yapmak ev işi yapmak yorar tabiki bi yemek yapan olması gerçekten çok iyi hadi bebeğe bakmıyor bari kalkıp bi zahmet yemek yapsa kayınvaliden. İyi sabrediyorsun valla bravo.
Canım yemek yap de bence en azından yani, süpürge tut de mesela desen ne diyor olur mu öyle, benim kv hastaneden çıktığımız gün annemi aramış çaya gelicez diyeNe diyim ki ? Yani gitsinler artık son gelişleri olur , bundan sonra katiyen gelmelerini istemiyorum , hem evi gasp etmişler hem işin ucundan tutan yok , bide evi o kadar temizlemiştim yine heryer karıştı birbirine , inşallah giderken bari temizleyip giderler , çok gıcık ediyorlar beni çünkü , eşimde sağolsun banka , sürekli para veriyor omlara
Benim doktorum da öyle ama çatı muayenesi de yapmadı, sanırım sancı gelirse açıklık var mı diye bakarken ona da bakıcak. Ama bende bunu geç görüyorum, eğer müsait değilse neden sancı çekeyim? Yarın bunları konuşacağım. Bugün 40+0 ve tık yokDoktorum vajinal doğum taraftarı herşey doğalında ilerlesin istiyor tabi sağlık öncelik çatın vajinal doğuma uygun yavaş yavaş açılırsın dedi heyecanla bekliyorummmm
Sizin Haftanız kaç durumunuz nasıl
Yarın tekrar çağırması ne hoş, en azından takiptesiniz. Bakalım eğer suysa zaten devamı gelecektirKızlar suyum mu geldi emin olamadım demiştim hastaneden geldim şimdi. Doktor muayene etti suyun iyi şuan dedi. Alttan muayene de etti tam emin olamadı sanırım çünkü suyum dediğim gibi çok değil akıntı tarzı gelmişti. Yarın bir daha gel bakacağım dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?