Aynen çok doğru söyledin , öyle oluyor zaten bişey söyleyince ben bahane arayan kavga çıkaran laf çıkaran boş konuşan biri oluyorum eşimin gözünde , ailesi yine aynı yerde , ama bir daha gelmesinler , kavga çıkarıcam artık , 4 kişi bizde 2, 6 kişi küçücük evde üst üste resmen odaya tıkanıp kaldım kendi evimdeValla kibris'cim, esinle konustugunda etki edecek olsaydi yani esin bundan etkilenecek biri olsaydi zaten sen konusmadan o rahatsiz olur kendi ailesini dizginlerdi. Bunu sunun icin soyluyorum, bosuna kavgaci kisi olursun, onlarda kiymete biner iyice sinirlenirsin. Birak hic konusma Allah'a havale et.
Kızlar bruno baby nazal aspiratör kullanan varmı burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz
Serum fizyolojik her burun deliğine kaç damla. Sıkıyorsunuz
Ben bugün bebeye denedim ama içinden bişey çıkmadı beceremedim mi acaba
Kızlar böyle bir video izlemiştim burun temizliği ile ilgili, faydalı olabilirBen daha hiç yapmadım canım valla gerekince nasıl yapıcam bilmiyorum
benimde öyle oldu ya bu bebeler neden sağı ememiyor pozisyondan dolayı sanırım ama ben inatla denedim hep sağı da vermeye çalıştım zor da olsa emdi çünkü aşırı şişmişti düğüm düğüm olmuştu sağ memem, eme eme çözüldü, sürekli tek memeden emince yeterli gelmiyor sarılığı o yüzden artmıştır aynı durumları yaşadım bende yeteri kadar emmiyormuş demekki bizimde sarılık değerimiz arttı ama ondan sonra sütüm de çoğaldı şimdi rengi daha iyi bebeğimin, sende zorla sağ memeni de emzir her emzirme de tek memeyi emsin ki ön süt ve son sütü alsın biri yanında kalsın mesela topuğuna vurarak uyandırsın öyle olunca emmeye başlıyor ben ağlatıp memeyi ağzına sokuyordum valla napayım içim parçalanıyordu ama her şey onun içinBende en baştan beri sol göğsüm çok güzel tuttu sağ göğsümü ucu çok olmadığı için tutturamyorum
Solu emerek devam ediyodum ama 3 günlük bu şekilde devam ettim sarılık değeri arttı ve uyku hali başladı 4 5 saat uyanmıyodu çok kötü olmuştu baygın gibi yatıyodu çok moralim bozuldu o hali anca böyle topladım pzar gününden beri
öyle olunca bende sağmaya başldım göğsümde şişti çünkü yeteri kadar sütü boşaltmadığı için
Şimdi emziriyorum ardından biberonlada sağdakini veriyorum böyle yapmazsam içtiği sütü görmüyorum enjektörü denedim ama beceremedim onu yabiberon vermezsem memede 10 dk emip uyuyakalıyo sonra ardından yine emmeye başlıyo bu şekildede saat başı belki emzrmem grekiyo tam doyamadığı için
Böylede ben hiç dinlenemiyorum napcağımı bilemedim yani
evet canım merak etme 2.haftadan sonra uyutamayacaksınBu uyku halide geçicek sanırım burdan anladığım kadarıylaşimdilik herkes uyuyo uslu olck modunda ama daha 6 günlük
2 haftadan sonramı bi güncelleme gelcek
tam da bu zamanlar anneye bağlanma zamanları çok yıpratıcı oluyor ama napalım bende kıyamıyorum, bu gece ağladı mızmızlandı almadım kucağıma neyse sonra süt saati geldi aldım ay resmen küsmüştü bana hissettim bunu tatlı tatlı biz naz yapıyor bi ağlıyor görsen, vicdan azabı duydum bu seferdeAynı benimki , şuan uzandım , uzanarak emdi , uyudu , Artık bende kaldırıp yerine koymicam , yanımda uyusun , ne yapayım, gerçi çok karşıyım böyle uyumaya ama akşam 7 den beri 10 sefer yerine koydum 10dk sonra uyandı tekrar aldım , yeter artık madem böyle seviyor uyusun yanımda böyle
kız kardeşim yanımdaydı o su döktü ben yıkadım, hiç korkma eşinle birlikte yıkayın , bende korka korka başladım ayetel kürsiler nas felaklar okuya okuya, bitince kardeşim diyorki ee hiç zor değilmiş yıkamakBen daha tek yikamadim korkuyorm tek yıkamaya
hemde nasıl inanılmaz kötü rüyalar görüyorumAman canim Allah korusun ben zaten sürekli ruyamda kabus görüyorum bebek yanimda ustune yatiyorm bi anda zıplıyorum yerimden benim gibi sizler de kabus görüyor musunuz bebekle ilgili hep kötü senaryolu ruyalar
Ben de 39+4 oldum gelen giden yok. Dün youtube'da care about little ones diye bir kanal buldum çok açıklayıcı videoları var yabancı diliniz varsa. Bebek kanala neden inmez, doğumun gizli belirtileri, açıklık kontrolü, açılma nasıl anlaşılır gibi 10000000 tane video izledim dünMerhaba ben hamileliğimin başından beri ara ara sessiz bir şekilde grubu takip ediyordum. Şu an 40+1 oldum bugün doktor randevum vardı bebeğin sağlığı yerinde suyu iyi bir sıkıntı yok dedi. Baştan beri normal doğum istiyorum sezaryenden daha çok çekiniyorum. Bebeğin kilosu da 3.600 gibi dedi. Ben bebeğin daha irileşmemesi sezaryena dönmemesi için suni sancı ile doğumu sordum. Deneyebiliriz dedi ama biraz isteksizdi sanki, sonrasında vajinal muayene de istedim açılmam var mı,bebek aşaya inmiş mi diye bebeğin kafasını hissedemedi daha yukarıda dedi. Biraz moralim bozuldu açıkçası aylardır normal doğum için hazırlanıyorum, spor yapıyorum, nefes egzersizleri yapıyorum, ağrı ile ilaçsız başa çıkma teknikleri deniyorum, kendi kiloma dikkat ediyorum. Önemli olan bebeğin ve benim sağlığı biliyorum ancak yine de insanın morali bozuluyor.
Grubun tüm mesajlarını okuyamadığım için bilemiyorum ancak var mı böyle 40 haftayı geçip hala kanala girmemiş açılması olmayan ama bir anda normal doğuma giden anne acaba diye merak ettim
Ben de logusa psikolojisinden olduğunu düşünüyorum çünkü ben rüya bile görmem cok ama doğumdan sonra hep böyle full kabus bebekle ilgilihemde nasıl inanılmaz kötü rüyalar görüyorumçok evhamlıyım aşırı hemde, bende kucağımda bekletmiyorum uykuya dalarım diye yanıma bile almıyorum hep kendi yatağında, kardeşimin yanındayken bile içim rahat etmiyor ama bir an önce bu psikolojiden çıkmamız lazım inşallah lohusalıkla birlikte bu da geçer yoksa kafayı yicem
canım ben 1 cc sıkıyorum otri bebe kullanıyorum hırıltılı olduğu zamanlar, dün de vardı mesela yaptım çıktı, çıkmıyorsa yoktur hırıltılı olduğu zamanlar dene hemen kendini belli ediyor zatenKızlar bruno baby nazal aspiratör kullanan varmı burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz
Serum fizyolojik her burun deliğine kaç damla. Sıkıyorsunuz
Ben bugün bebeye denedim ama içinden bişey çıkmadı beceremedim mi acaba
evet öyle gerçekten hatırlamak bile istemiyorum o rüyaları kabuslarıBen de logusa psikolojisinden olduğunu düşünüyorum çünkü ben rüya bile görmem cok ama doğumdan sonra hep böyle full kabus bebekle ilgili
kibrisss sen bebeğin yoğun bakımdayken o kadar süre nasıl dayandın, ben 2 gündür o kadar kötüyüm ki…
Ne zaman çıkacağı da belli değil.
Pskikolojik olarak çökmüş durumdayım.
Ben ne zaman üzülsem bebeğimin iyi olduğunu ve benim güçlü olmam gerektiğini ve ona pozitif enerji göndermem gerektiğini düşünüyordum , ama tabiki bazen insanın elinde değil , yani hergün ağlıyordum bende , aradıkları günde bi sürü ağladım gidip almadan önce , içini feraha tut , inşallah en kısa sürede arayıp mutlu haberi vereceklerkibrisss sen bebeğin yoğun bakımdayken o kadar süre nasıl dayandın, ben 2 gündür o kadar kötüyüm ki…
Ne zaman çıkacağı da belli değil.
Pskikolojik olarak çökmüş durumdayım.
Ah yavrum benim ya öyle gerçekten , aman boş ver alışsın ne olacak , bi daha bu zamanlar geri gelmeyecektam da bu zamanlar anneye bağlanma zamanları çok yıpratıcı oluyor ama napalım bende kıyamıyorum, bu gece ağladı mızmızlandı almadım kucağıma neyse sonra süt saati geldi aldım ay resmen küsmüştü bana hissettim bunu tatlı tatlı biz naz yapıyor bi ağlıyor görsen, vicdan azabı duydum bu seferdememeyi bile zor aldı sonra konuştuk anlaştık bi daha bırakmicam seni öyle dedim o da emmeye başladı
Canım sağlıkla gelsin inşallahArkadaşlarr kontrolden geldim. Nstden sonra ebe muayene etti. 3 cm açıklığım varmış, bebek kanalda çatın normal dedi. Ben tabi ama enfeksiyon var ama şu var bu var diyerek bahane arıyorumyok diyor bunların hiçbiri normal doğuma engel değil. Sonra doktorun yanına indik. Bebeğin suyu çok az kalmış; açıklığın olmasa da yarın yatış verirdim dedi. Yarın yatış verdi, sabahtan hafif suni sancıyla başlarız dedi amaç senin sancılarını tetiklemek dedi. Bizde en ufak riski göze alamayız dedik, hatta aç ve susuz geldiğimi isterse hemen alabileceğini falan söyledik. Yok dedi şuanlık her şey normal, yarın belli olacak dedi. Ayy hem korkuyorum hem heyecanlıyım. Dualarınızı lütfen eksik etmeyin, hepinizin duası o kadar kıymetli ki
benimde öyle oldu ya bu bebeler neden sağı ememiyor pozisyondan dolayı sanırım ama ben inatla denedim hep sağı da vermeye çalıştım zor da olsa emdi çünkü aşırı şişmişti düğüm düğüm olmuştu sağ memem, eme eme çözüldü, sürekli tek memeden emince yeterli gelmiyor sarılığı o yüzden artmıştır aynı durumları yaşadım bende yeteri kadar emmiyormuş demekki bizimde sarılık değerimiz arttı ama ondan sonra sütüm de çoğaldı şimdi rengi daha iyi bebeğimin, sende zorla sağ memeni de emzir her emzirme de tek memeyi emsin ki ön süt ve son sütü alsın biri yanında kalsın mesela topuğuna vurarak uyandırsın öyle olunca emmeye başlıyor ben ağlatıp memeyi ağzına sokuyordum valla napayım içim parçalanıyordu ama her şey onun içinve inan enjektörle çok daha kolay video falan izle istersen bir iki denemeden sonra alır olu da asla vazgeçmemek lazım, ister istemez anne çok yoruluyor ben tam pes ettiğim sırada sağolsun doktor olan görümcem yanımızdaydı gazlıyordu beni son anda emmeye başlıyordu hatta şey düşündüm iki elimin üstüne de asla vazgeçme yazıcam diye zorlaya zorlaya alıştırdık ama hala bile sağ mememin sütü ve meme hassasiyeti daha fazla
Amiiin inşallah, sizlerin duası çok önemli lütfen eksik etmeyinCanım sağlıkla gelsin inşallahkavuşma zamanı
Dualarım seninle canım , yarın güzel haberleri bekliyorumAmiiin inşallah, sizlerin duası çok önemli lütfen eksik etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?