2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Çok teşekkürler ben de bir çok video izledim normal aslında biliyorum ama birebir tecrübe var mı diye merak ettim

Sallamadan bebek uyutanlara saygı duyuyorum imreniyorum 2 saattir beşikte kızımı sallıyorum beşik durduğu anda gözünü açıyor bugun bissuru kustu 2 üst degistirdim alti temiz gazı yok karnı tok çılgın gibi ağlıyor

Ayy hadi sağlıkla kavuşun inşallah darısı banaaa
Amiiin dualarımda olacaksınız
Amiin çok teşekkür ediyorum, sizlerde benim dualarımda olacaksınız ben bugün 41. Haftayı bekleyelim derse diye endişelenerek gittim bi anda yatış verince çok heyecanlandım. Sizlerde en geç haftaya Kavuşmuş olacaksınız inşallah geç olsun da güç olmasın, moral bozmak yok

Aramızda suni sancıyla normal doğum deneyimi olan annişler var mı acaba? Kendiliğinden 3 cm açıklığım var fitil verilmeyecek direkt suni sancı verilecekmiş de acaba tahmini kaç saat sürer? Kişiye özel olur elbette doğum süreçleri ama çok heyecanlıyım

kolik sancıları başlıyor 3.hafta itibariyle canım ondandır, emzirdikten sonra yatırma hemen dik tut ve mutlaka gazını çıkar, bi de beyaz gürültü öneririm benim bebe saç kurutma makinesi sesiyle resmen hipnoza giriyor saç kurutma elektirk süpürgesi, anne karnı sesi, beyaz gürültü hepsini dene bakalım hangisinde susacak

Tamam canim hemen deniyorum cok tesekkurler

kızlar çalışan anneler, ben 37+3 te doğum yaptım ve 37+0 d doğum iznine ayrıldım sonuna kadar bekledim yani , 37 yi doldurduğum için 16 hafta iznim olur sanıyordum ama sisteme baktığımda 8+5 hafta diyor izin olarak , bi yanlışlık yok mu lütfen bi yanlışlık olsun yaa 3 haftam gidecek yoksa

2 suni sancili normal dogumum var Tweetiy? Merak ettigin birsey varsa mesaj da atabilirsin.

Bu arada heyecan yok, sakinles :) yarin minnosuna kavusuyosun, tebrikler simdiden...
Acik renkliydi . Isaret parmagi ile orta parmagi yanyana koyunca o kadar. Wc girince fark ettim. Bir anda degildi sanirim

ikiz gebelikler bildigim kadariyla en fazla 35-36.haftalara kaliyor. Suyunuzun geldigini anlamak icin klozete oturun, elinizi uzatin elinize su geliyormu bakin.

suyun geldigini farkettiyseniz, cisinizi tutar gibi sıkın kendinizi. Su akmasi duruyorsa altiniza kaciriyorsunuz, su akmaya devame ediyorsa amniyon sivinizdir.

Amniyon sivisi bir ped dolduracak kadar sivi bir sekilde akar, isterseniz bir ped takip durumu takip edin.

Salladığın icin bulaniyor lidya, kusmalari, gazlari vs hep sallamaktan. Daha 20 gunluk bile degil, tekrar yeni aliskanlik edindirebilirsin, bikac gun sabir gerekiyor sadece.

Sallamasam etinden et kopar gibi ağlıyor kucağa aliyorum kafasını geriye geriye atıyor hafif kucakta sallayınca sakinlesiyor o yuzden sallıyorum yoksa aglamaktan sesi kisilacak

Salladığın icin bulaniyor lidya, kusmalari, gazlari vs hep sallamaktan. Daha 20 gunluk bile degil, tekrar yeni aliskanlik edindirebilirsin, bikac gun sabir gerekiyor sadece.

bende sallayarak sakinleştirmeye çalışıyorum başka ne önerirsin , ya sallıyorum ya kucağa alıyorum aksi takdirde susmuyor

Salon Kadini Ayy evet aklıma geldiniz ama kendiliğinden başladı sancılarınız diye düşündüm. İlk doğumunuz kaç saat sürmüştü, öncesinde açıklığınız var mıydı? Valla sakin kalmaya, pozitif kalmaya çalışıyorum, ara ara duygusallık ve korku geliyor ama iyiyim gibi inşallah

Sallamasam etinden et kopar gibi ağlıyor kucağa aliyorum kafasını geriye geriye atıyor hafif kucakta sallayınca sakinlesiyor o yuzden sallıyorum yoksa aglamaktan sesi kisilacak

bende sallayarak sakinleştirmeye çalışıyorum başka ne önerirsin , ya sallıyorum ya kucağa alıyorum aksi takdirde susmuyor

Bebek+ uygulaması , öncesinde hamilelik+ kullanıyordum
Lidya + diklo

Bebekler bizi daha dogar dogmaz manipule etmeyi biliyorlar. Her zaman, yasadigini dusundugunuz aciyi / sanciyi / sikintiyi yasamiyor olabilirler.

Kastettiginiz sallama, kucaginizda tutup hafif sallanma hareketiyse ve bu olmadan sakinlesmiyorsa sebebi anne karnina olan ozlem, istek. Beyaz gurultuyle cozebilirsiniz.

Bu arada evleriniz kac derece bilemiyorum ama bizimkiler yaz bebegi diye ince mi giydiriyorsunuz acaba? Anne karninda asagi yukari 36 dereceye maruz kaliyorlar bebekler, ilk 3 ay biliyorsunuz 4.trimester diye geciyor, sicaklik ariyor olabilir bebekleriniz.

Ilk dogumum sabah 5.20de suyumun gelmesiyle basladi. Hastaneye 7-7.30 gibi vardim.
Ilk muayenem 8'de yapildi diye hatirliyorum.

Suyum bitiyordu.
Acikligim yoktu.
Silinme yoktu.
Sanci yoktu.

Saat 10 gibi suni sanci vermeye baslamislardi.

Ben 14.52'de dogurmustum.

Bebek kanala 14.30-14.40 gibi girmisti.

Ikinci dogumumda suyum geldi. 5cm acilmayla hastanedeydim.
9.30da hastaneye girdim yanlis hatirlamiyorsam,

Yine sanci yoktu. 11.30 gibi suni sanci verildi, doktorum uzak yolda oldugu icin o gelene dek ikinmadan sabirla bekledik.

13.50'de dogurmustum.

Kızlar bende bugün suyum gelmesi şüphesiyle kontrole gittim tekrar şimdilik bebeğin suyu iyi dedi ama ara ara yine geliyor su gibi pazartesi gel tekrar kontrole dedi ama bebeğim susuz kalır da anlamam diye korkuyorum ya

Kızlar bende bugün suyum gelmesi şüphesiyle kontrole gittim tekrar şimdilik bebeğin suyu iyi dedi ama ara ara yine geliyor su gibi pazartesi gel tekrar kontrole dedi ama bebeğim susuz kalır da anlamam diye korkuyorum ya
Bebekler susuz kalsa bile riskli degil, eger suyun rengi kanli ya da yesilimsi degilse. Boyle az akintilarda su kendini yenileyebiliyormus, siz sakin olun strese girerseniz bebek de strese girer.. su tamamen bosalsa bile 72 saat bebek rahat olabiliyor ki doktorunuz suyunuz iyi demis

Ben Cuma sabah 8 de yatisım yapildi, önce fitil takıldı acilmam 1 cmdi. Regl öncesi ağrı gibi ağrılarım vardı çok hafif. Sonra acilmam saat 14 te 3 cm oldu ve fitil çıkarıldı suni sancı verildi. Kolay diyemeyeceğim, ama benim acilmam aşırı yavaştı onla alakalı olduğunu düşünüyorum. Akşam 19 da 7 cm oldu fakat doktorum catimin malesef dar olduğunu söyledi sezeryana alındım. Benim için hiç iyi bir doğum deneyimi değildi. Allah'a şükür kızımı saglikla kucağıma aldım ama 11 saat sancıdan sonra sezeryana alınmak beni mental olarak çöküşe uğrattı. Umarim açılmanız hızlıca ilerler ve sağlıkla yavrumuza kavusursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…