- 2 Ocak 2022
- 3.064
- 4.523
- 83
Yalnız değilsinSallamadan bebek uyutanlara saygı duyuyorum imreniyorum 2 saattir beşikte kızımı sallıyorum beşik durduğu anda gözünü açıyor bugun bissuru kustu 2 üst degistirdim alti temiz gazı yok karnı tok çılgın gibi ağlıyor
Evet öyleymiş tamamen gelmediği sürece beklemedeyim işteBebekler susuz kalsa bile riskli degil, eger suyun rengi kanli ya da yesilimsi degilse. Boyle az akintilarda su kendini yenileyebiliyormus, siz sakin olun strese girerseniz bebek de strese girer.. su tamamen bosalsa bile 72 saat bebek rahat olabiliyor ki doktorunuz suyunuz iyi demis
canım Kırşehir deyim ben kapı pencere açamıyorum soğuktan ve başından beri hep uzun kollu giydirdim bebeği, buralar soğudu anlayacağınLidya + diklo
Bebekler bizi daha dogar dogmaz manipule etmeyi biliyorlar. Her zaman, yasadigini dusundugunuz aciyi / sanciyi / sikintiyi yasamiyor olabilirler.
Kastettiginiz sallama, kucaginizda tutup hafif sallanma hareketiyse ve bu olmadan sakinlesmiyorsa sebebi anne karnina olan ozlem, istek. Beyaz gurultuyle cozebilirsiniz.
Bu arada evleriniz kac derece bilemiyorum ama bizimkiler yaz bebegi diye ince mi giydiriyorsunuz acaba? Anne karninda asagi yukari 36 dereceye maruz kaliyorlar bebekler, ilk 3 ay biliyorsunuz 4.trimester diye geciyor, sicaklik ariyor olabilir bebekleriniz.
Ilk dogumum sabah 5.20de suyumun gelmesiyle basladi. Hastaneye 7-7.30 gibi vardim.
Ilk muayenem 8'de yapildi diye hatirliyorum.
Suyum bitiyordu.
Acikligim yoktu.
Silinme yoktu.
Sanci yoktu.
Saat 10 gibi suni sanci vermeye baslamislardi.
Ben 14.52'de dogurmustum.
Bebek kanala 14.30-14.40 gibi girmisti.
Ikinci dogumumda suyum geldi. 5cm acilmayla hastanedeydim.
9.30da hastaneye girdim yanlis hatirlamiyorsam,
Yine sanci yoktu. 11.30 gibi suni sanci verildi, doktorum uzak yolda oldugu icin o gelene dek ikinmadan sabirla bekledik.
13.50'de dogurmustum.
Ayyy maşallah tam anlamıyla su gibi doğumunuz olmuş, inşallah en az sizinki kadar kolay doğumum olurIlk dogumum sabah 5.20de suyumun gelmesiyle basladi. Hastaneye 7-7.30 gibi vardim.
Ilk muayenem 8'de yapildi diye hatirliyorum.
Suyum bitiyordu.
Acikligim yoktu.
Silinme yoktu.
Sanci yoktu.
Saat 10 gibi suni sanci vermeye baslamislardi.
Ben 14.52'de dogurmustum.
Bebek kanala 14.30-14.40 gibi girmisti.
Ikinci dogumumda suyum geldi. 5cm acilmayla hastanedeydim.
9.30da hastaneye girdim yanlis hatirlamiyorsam,
Yine sanci yoktu. 11.30 gibi suni sanci verildi, doktorum uzak yolda oldugu icin o gelene dek ikinmadan sabirla bekledik.
13.50'de dogurmustum.
Bebeğimin burun delikleri minik olduğu için silikon aspiratörle yapabildim önce brunonun serum fizyolojiğini 4 5 damla şeklinde 2 burnunada sıktım yan yatırmıştım peşinede çektim hırıltısı olduğu için yaptım doktorda hırıltı varken yap demiştiKızlar bruno baby nazal aspiratör kullanan varmı burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz
Serum fizyolojik her burun deliğine kaç damla. Sıkıyorsunuz
Ben bugün bebeye denedim ama içinden bişey çıkmadı beceremedim mi acaba
Daha hamileyken gelecekler dediğinde inşallah yardımcı olurlar demiştim ama sana baya sorun çıkarmışlar Allah yardımcın olsun eşininde inşallah kafası biraz çalışırda yaşadıklarını görür anlarAynen çok doğru söyledin , öyle oluyor zaten bişey söyleyince ben bahane arayan kavga çıkaran laf çıkaran boş konuşan biri oluyorum eşimin gözünde , ailesi yine aynı yerde , ama bir daha gelmesinler , kavga çıkarıcam artık , 4 kişi bizde 2, 6 kişi küçücük evde üst üste resmen odaya tıkanıp kaldım kendi evimde
Rabbim sağlıklı bir doğum süreci ve sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsinArkadaşlarr kontrolden geldim. Nstden sonra ebe muayene etti. 3 cm açıklığım varmış, bebek kanalda çatın normal dedi. Ben tabi ama enfeksiyon var ama şu var bu var diyerek bahane arıyorumyok diyor bunların hiçbiri normal doğuma engel değil. Sonra doktorun yanına indik. Bebeğin suyu çok az kalmış; açıklığın olmasa da yarın yatış verirdim dedi. Yarın yatış verdi, sabahtan hafif suni sancıyla başlarız dedi amaç senin sancılarını tetiklemek dedi. Bizde en ufak riski göze alamayız dedik, hatta aç ve susuz geldiğimi isterse hemen alabileceğini falan söyledik. Yok dedi şuanlık her şey normal, yarın belli olacak dedi. Ayy hem korkuyorum hem heyecanlıyım. Dualarınızı lütfen eksik etmeyin, hepinizin duası o kadar kıymetli ki
İnşallah tez vakitte çıkar müdahaleye gerek kalmazKaraciğerinde sıkıntı vardı ultrasonda görülmüştü.
Sarılığı geçmiyor. O sorundan dolayı cerrahi müdahale gerekebilir kendini toparlaması bekleniyor
canım Kırşehir deyim ben kapı pencere açamıyorum soğuktan ve başından beri hep uzun kollu giydirdim bebeği, buralar soğudu anlayacağın
Ayyy maşallah tam anlamıyla su gibi doğumunuz olmuş, inşallah en az sizinki kadar kolay doğumum olur. Bebek kanala girmiş dedi sanki ebe, ya da ben mi yanlış anladım girmiş olabilir mi?
Canım çok zor bir psikoloji ama bebeğin iyi olsun inşallah çıkacakkibrisss sen bebeğin yoğun bakımdayken o kadar süre nasıl dayandın, ben 2 gündür o kadar kötüyüm ki…
Ne zaman çıkacağı da belli değil.
Pskikolojik olarak çökmüş durumdayım.
Yaa çok incesiniz teşekkür ediyorumIlk dogum hikayem cok ic acıci degil ama korkutmama adına yuzeysel anlattim tabi :) bebegin kanala girmis olabilir, benim bebeklerim kanala son dk giriyor, her bebek boyle degil.
Kuzu bebeğin ayaklarini mesela solu emmiyorsa ayakları sağa gelecek şekilde değilde koltuk altına doğru yatır, bazen alıştıkları taraftan emmeye meyilli oluyorlar bende solu almak pek istemiyor o şekilde yapıyorumsadece o değil ki başlı başına bebek bakmak çok zor gerçekten, ahh canım annelerimiz neler neler çekmişler
Biz de hala tık yok39+6 dan selamlar, kontrolden geldim ilk defa vajinal muayene yapildi rahim kapaliymis, bebegin suyu iyiymis, nts de de 2 tane onemsiz kasilma cikti. 41 i bekleyecegiz, pazartesi yine kontrole gidecegim..
Tweetiy senin adina cok sevindim, kavusuyorsun bebegine… hersey guzel gider umarim.
@esdiaesmerim53 beklemeye devam
Ben suni sancıyla dogum yapmıstım kızımı 41 haftayı gecmişti ne sancı ne acılma hiç bişe yoktu sabah yatısım yapıldı aksama kadar suni sancı verildi ama ben suni sancıyı hiç hissetmedim aksam serum cıkarıldı geceye dogru kendi sancılarım geldi sabaha karsı dogumum olmustu senin 3 cm acıklığın var inşallah hersey daha hızlı ilerlerAramızda suni sancıyla normal doğum deneyimi olan annişler var mı acaba? Kendiliğinden 3 cm açıklığım var fitil verilmeyecek direkt suni sancı verilecekmiş de acaba tahmini kaç saat sürer? Kişiye özel olur elbette doğum süreçleri ama çok heyecanlıyım
Dogum belgenizi isyerinize verdiniz mi? Sisteme islenmesi gerekiyor, bildigim kadariyla 16 hafta-3gun izninizin olmasi lazim.. bir de sgk nin bir danisma hatti vardi orayi da arayabilirsinizkızlar çalışan anneler, ben 37+3 te doğum yaptım ve 37+0 d doğum iznine ayrıldım sonuna kadar bekledim yani , 37 yi doldurduğum için 16 hafta iznim olur sanıyordum ama sisteme baktığımda 8+5 hafta diyor izin olarak , bi yanlışlık yok mulütfen bi yanlışlık olsun yaa 3 haftam gidecek yoksa
Biz de hala tık yok
Ayy amiiin inşallahBen suni sancıyla dogum yapmıstım kızımı 41 haftayı gecmişti ne sancı ne acılma hiç bişe yoktu sabah yatısım yapıldı aksama kadar suni sancı verildi ama ben suni sancıyı hiç hissetmedim aksam serum cıkarıldı geceye dogru kendi sancılarım geldi sabaha karsı dogumum olmustu senin 3 cm acıklığın var inşallah hersey daha hızlı ilerler
Kuzu bebeğin ayaklarini mesela solu emmiyorsa ayakları sağa gelecek şekilde değilde koltuk altına doğru yatır, bazen alıştıkları taraftan emmeye meyilli oluyorlar bende solu almak pek istemiyor o şekilde yapıyorum
İnşallah yarın güzel haberinizi bekliyorumAyy amiiin inşallahvalla bende de tık yok sanıyordum, her şey bir anda oldu İnşallah hepimiz sağlıkla ve kolaylıkla kavuşalım
Evet çok şükür gidiyorlar yoksa az kaldı kafayı yicemBebeğimin burun delikleri minik olduğu için silikon aspiratörle yapabildim önce brunonun serum fizyolojiğini 4 5 damla şeklinde 2 burnunada sıktım yan yatırmıştım peşinede çektim hırıltısı olduğu için yaptım doktorda hırıltı varken yap demişti
Daha hamileyken gelecekler dediğinde inşallah yardımcı olurlar demiştim ama sana baya sorun çıkarmışlar Allah yardımcın olsun eşininde inşallah kafası biraz çalışırda yaşadıklarını görür anlar
Rabbim sağlıklı bir doğum süreci ve sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin
İnşallah tez vakitte çıkar müdahaleye gerek kalmaz
Emince sakinleşmiyor mu? Emzirme pozisyonunda veya dik olarak ensesinden tutarak çok hafif sağ sola hareket edebilirsin.ama sadece bebeği değil kendini sağa sola hafif hafif salla bir yandan sessizce ninni söyle.senin bütün stres hormonun ona geçiyor senin çok sakin olman lazım.hiçbir şey yaramıyorsa kolik müzikleri gaz ilaçları..Allah kolaylık versin 2 haftaya bende bunları düşünüyor olucamSallamasam etinden et kopar gibi ağlıyor kucağa aliyorum kafasını geriye geriye atıyor hafif kucakta sallayınca sakinlesiyor o yuzden sallıyorum yoksa aglamaktan sesi kisilacak
14 gün bebeği yoğun bakımda kalmış bir anne olarak yazıyorum öncelikle çok geçmiş olsun. İnşallah sağlıkla kavuşursunuz. Başta çok zor her dakika ağlıyordum. Diva yorgun şarkısında bileağladığımı biliyorum. O orda zor durumda diye yemek yemek istemediğimi bilirim. Başta çok zor. Doktora soruyorsun stabil diyor hemşireye soruyorsun stabil diyor iyi bişey duymaya ihtiyacın var ama duyamıyorsun. Sonra bi dürttüm kendimi güçlü olmam gerektiğini hissettim ve yanına her gittiğimde ağlamadım şarkı söyledim onunla konuştum. Sonra güzel şeyler duymaya başladım olumlu şeyler. Emin ol senin enerjin ona geçiyor. Bir anne için çok zor bebeğini eve getirememek. Boş pusete bakmak, beşiğe bakmak mahvetmişti.ama şuan bebeğim yanımda şükürler olsun. Senin de öyle olacak hep dua et. Onu görebiliyorsan gittiğinde konuş onunla.geçecek bil her şeyin bir nedeni varkibrisss sen bebeğin yoğun bakımdayken o kadar süre nasıl dayandın, ben 2 gündür o kadar kötüyüm ki…
Ne zaman çıkacağı da belli değil.
Pskikolojik olarak çökmüş durumdayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?