Sistem dediğin hangi sistem canım?e devletten mi bakıyorsun??kızlar çalışan anneler, ben 37+3 te doğum yaptım ve 37+0 d doğum iznine ayrıldım sonuna kadar bekledim yani , 37 yi doldurduğum için 16 hafta iznim olur sanıyordum ama sisteme baktığımda 8+5 hafta diyor izin olarak , bi yanlışlık yok mulütfen bi yanlışlık olsun yaa 3 haftam gidecek yoksa
Dualarım seninle inşallah doğumun çok kolay geçerCnmmm kızlar oğluşumla son 8saatimiz aynı bedende sabah sezeryana alacak çok heyecanlıyim birazda korkuyorum bizede dua edin sağ salim kavuşmanın sevincini yaşayalım inş
evet verdim sanırım sistem beni 40. haftada doğum yapmış kabul ediyor çünkü gebelik haftam yazmıyordu,sgk yı da arayim teşekkür ederim cDogum belgenizi isyerinize verdiniz mi? Sisteme islenmesi gerekiyor, bildigim kadariyla 16 hafta-3gun izninizin olmasi lazim.. bir de sgk nin bir danisma hatti vardi orayi da arayabilirsiniz
4 kg doğdu canım 52 cm.. evet 3800 3900 ölçülmüştü. Çok doğru karar vermişim.. sezeryanda bile omuzu geniş dediler doğarken.Peki canım dedikleri gibi iri bebekmiymis kaç kilo doğdu
Kuzu benim de 13.6 çıkmıştı. Hemde daha 2. Gün.. çok erken ve yüksek çıktı. Bunun seviyesi güne ve kg.a göre değişiyormuş ya. 2. Günde normal seviye 12 sizin 13.6 dediler. 3. Gün seviye 15miş mesela. Ama benim çocuğun kg.na göre tabi.Geçmiş olsun kuzum aynı dertten bende muzdaribim sarılık 13.6 ya kadar çıktı çocuk sürekli yattığı için kaldıramıyorum topuğuna vura vura resmen morardı
Moralmen o kadar çöktüm ki çok üzülüyorum besleyemediğim için bu arada memeyi sağmaya başladım bari süt kesilmesin diye sütüm az bende ek mamaya başladım
Peki sizin süreç nasıl ilerledi ne zaman bitecek bu sarılık doktorun neler anlattı bende dinlemek isterim süreçlerimiz seninle aynı
Merhaba bu ekran görüntüsünden uygulamanın adı nedirrica ederim canım bak başka sesler de var
Ben de kötüyümEki Görüntüle 3300983
Kızlarcım selam . Nasılsınız? Ben bi tık kötüyüm yasarılık oldu yavruşum. Sütüm yetmediği için, sürekli uyuyordu yettiğini sanmıştım. Geceleri yatağa yatınca ağlayarak uyanıyor gündüz uyandırmakta zorlanıyorum. Bugün doktor kontrolünde sebebinin sarılık olduğunu öğrendim. 16 değeri. 18 olunca küvöze alıyolarmış. Mamaya başladık.. 2 saatte bir hem emziriyorum hem mama veriyorum. Cuma sabah tekrar kontrolümüz var, geçmezse küvöze alabilirler.. başka napabilirim bilmiyorum, var mı önerisi olan?
Çok geçmiş olsun hiç bi bilgim yok bu konuda inşallah hemen değeri düşerEki Görüntüle 3300983
Kızlarcım selam . Nasılsınız? Ben bi tık kötüyüm yasarılık oldu yavruşum. Sütüm yetmediği için, sürekli uyuyordu yettiğini sanmıştım. Geceleri yatağa yatınca ağlayarak uyanıyor gündüz uyandırmakta zorlanıyorum. Bugün doktor kontrolünde sebebinin sarılık olduğunu öğrendim. 16 değeri. 18 olunca küvöze alıyolarmış. Mamaya başladık.. 2 saatte bir hem emziriyorum hem mama veriyorum. Cuma sabah tekrar kontrolümüz var, geçmezse küvöze alabilirler.. başka napabilirim bilmiyorum, var mı önerisi olan?
Canım çok geçmiş olsun inşallah hemen geçer dikkat edin kendinizeKızlar sizden uzak kaldım çünkü cadı bir kızım var :) hızlıca kendimdennhaber vereyim dedim.
..
Sezeryan diye 2 gün kaldık hastanede..
Bebiş emdi wütte geldi ama ne kadar geldi?
İlk gün bebek çok kilo kaybetti. Tombiş doğduğu içinmiş. Onu dengelememiz gerekiyormuş. Mama verdiler. Bebek tombik diye çok emmedi lazım omkadar süt yok vs. Mama takviyesi başladı.
Hastaneden çıkacağımız gün sarılık oldu. 1 gece fototerapi qlmak için kaldık. Sabaha düştü şükür. Çıktık.. tabi risk hala devam.. bu yüzden sık beslemem lazım.
Dün hastaneden eve gelirken iyi uyudu kuzum. Ben de hemen uyandırmadım. Sonra emerken bir memeyi almadı. Baktım hafif sert. Dünden beri uğraşıyorum 2 memede dr sorun oluyor. Bi alıyor bi almıyor sürekli ağlıyor. Sarılık ve kilo kaybı yüzünden hep beslemek lazım ama olmuyor. Mama veriyorum her beslemede mecbur. Süt emdiği kadar emiyor. Meme bozulunca sağmaya başladımmonu da veriyorum. Hastane kaşık biberonla ver dedi ama onunkabul etmiyor bebiş. Parmak şırınga yöntemini yapıyorum.
5 günde tüm aksilikler bizi buldu maalesef
Bu zor günler takriben ne zaman geçer ?Canım çok geçmiş olsun inşallah hemen geçer dikkat edin kendinize
Bende ilk hep sağıp veriyordum , çok yorucu , yani o uyuyup uyanana kadar anca işlerim bitiyordu ve uyuyamıyordum , şimdi emiyor diye rahatım , sarılığı geçsin inşallah emsin göğüsünü rahatlarsın ama kendi göğüsünü vermeyi bu arada ihmal etme çünkü sonra meme red eder , unutur yani göğüsünü emmeyiBebek emerken bir anda memenin birini almamaya başladı içi sert. Ne yapacam biliyoruö ama zaman yook !
Sıcak uyg yapıyorum yumuşuyor elle masaj ve sağmaya uğraşıyorum ama yetmiyor.
2 saatte bir bebe emmeli. Emdikten sonra boş kalan 2 saatin yaım saati belki 1 saati uyutma krizi ile geçiyor.. sonra geriye 1 saati sağım olsa bebeğin emmesi gereken saat geliyor ona süt toplanmaz. Bu nedenle düzgün sağamıyorum. Çok zor durumdayım. Emen çocuğum meme yüzünden ememiyor mamaya dayanıyoruz.
Canım bi ilaç içseydin keşke , ama heyecandan gecede uyumadın , neyse geçer inşallah , bi avazda doğur inşallahHayırlı sabahlar güzel annişler ve adaylarıheyecan dorukta, hafif kahvaltı edip çıkacağız. Ama dün de erken uyandığımdan sanırım bu gece de uyuyamadım hafif baş ağrım var (migrenim var normalde hamileyken çok nadir 2 kere falan yaşadım) korkuyorum artacak diye. Gece parol içsem mi dedim neyse geçer dedim ama geçmedi. Dualarınızı bekliyorum, sağlıkla ve kolaylıkla kavuşalım inşallah (hepimiz)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?