canım aynılarını yaşadım valla, çok yıpratıcı olsa da düzeliyor merak etme, ben hala bebeye kilo aldırmaya çalışıyorumKızlar sizden uzak kaldım çünkü cadı bir kızım var :) hızlıca kendimdennhaber vereyim dedim.
..
Sezeryan diye 2 gün kaldık hastanede..
Bebiş emdi wütte geldi ama ne kadar geldi?
İlk gün bebek çok kilo kaybetti. Tombiş doğduğu içinmiş. Onu dengelememiz gerekiyormuş. Mama verdiler. Bebek tombik diye çok emmedi lazım omkadar süt yok vs. Mama takviyesi başladı.
Hastaneden çıkacağımız gün sarılık oldu. 1 gece fototerapi qlmak için kaldık. Sabaha düştü şükür. Çıktık.. tabi risk hala devam.. bu yüzden sık beslemem lazım.
Dün hastaneden eve gelirken iyi uyudu kuzum. Ben de hemen uyandırmadım. Sonra emerken bir memeyi almadı. Baktım hafif sert. Dünden beri uğraşıyorum 2 memede dr sorun oluyor. Bi alıyor bi almıyor sürekli ağlıyor. Sarılık ve kilo kaybı yüzünden hep beslemek lazım ama olmuyor. Mama veriyorum her beslemede mecbur. Süt emdiği kadar emiyor. Meme bozulunca sağmaya başladımmonu da veriyorum. Hastane kaşık biberonla ver dedi ama onunkabul etmiyor bebiş. Parmak şırınga yöntemini yapıyorum.
5 günde tüm aksilikler bizi buldu maalesef
bebek+ uygulamasıMerhaba bu ekran görüntüsünden uygulamanın adı nedir
o memeyi ihmal etme bol bol emzir ,benimde sağ memem hep öyle çünkü orayı emmek istemiyor sol daha kolayına geliyor, sağ da süt biriktiği içinde düğüm düğüm oluyor, zorla emsin sen deBebek emerken bir anda memenin birini almamaya başladı içi sert. Ne yapacam biliyoruö ama zaman yook !
Sıcak uyg yapıyorum yumuşuyor elle masaj ve sağmaya uğraşıyorum ama yetmiyor.
2 saatte bir bebe emmeli. Emdikten sonra boş kalan 2 saatin yaım saati belki 1 saati uyutma krizi ile geçiyor.. sonra geriye 1 saati sağım olsa bebeğin emmesi gereken saat geliyor ona süt toplanmaz. Bu nedenle düzgün sağamıyorum. Çok zor durumdayım. Emen çocuğum meme yüzünden ememiyor mamaya dayanıyoruz.
Aynen cnm iyi yapmışsın. Maşallah bebişine4 kg doğdu canım 52 cm.. evet 3800 3900 ölçülmüştü. Çok doğru karar vermişim.. sezeryanda bile omuzu geniş dediler doğarken.
canım milli eğitim bak. sistemi MebbisSistem dediğin hangi sistem canım?e devletten mi bakıyorsun??
Aman Allahım 62 binyok mu arttıran bence 62 binden fazla olamaz artık , yani olmasın bi zahmet
Canım merhaba ben yeni katıldım altunizade Acıbadem di düşünüyorum doktorum dışardan gelicek ücretler için epudural normal 25 bin gibi bir rakamdı ben 2024 15 şubat doğumu olucak yüksek ihtimal fiyatlar şuan güncelmi acaba 2024 fiyatı ne olur erkenden gidip konuşmakmı gerekiyor bilemedimHangi acıbadem sizin? Ben Altunizade ye gidiyorum. Doktorum doçent olduğun için normal 55 sezaryen 62 gibi bir rakam verdiler. Sgk anlaşması da yok :/
Isyerinin bordro yaparken isledigi sistem. Sgk ya bilgi isyerinden ve hastaneden gidiyor. Ayni isgoremezlik raporu gibi dusun. O yuzden sordum dogum belgenizi isyerinize verdiniz mi diye. Onlar sisteme gectikten sonra e devlete duser.Sistem dediğin hangi sistem canım?e devletten mi bakıyorsun??
Birde 32+0 da 37 ye kadar calisma raporu almaniz gerekiyordu, yani izin aktarma. Isgoremezlik raporlari icerisinde Analik raporu diye e devlette var. Bir kontrol edin. Altinda izin aktarma yaziyor benimkinde.evet verdim sanırım sistem beni 40. haftada doğum yapmış kabul ediyor çünkü gebelik haftam yazmıyordu,sgk yı da arayim teşekkür ederim c
biberon meme reddi yapabilir de yapmayabilir de garantisi yok maalesef, kaşık biberon denediniz mi o daha kolay gelebilir size enjektöre göreMerhaba, bebegim 12 Eylül'de 40+4 haftalıkken doğdu, normal doğum olarak başladık, fakat sezeryene döndük, bebeğim suni sancının vermiş olduğu yorgunluk ve solunum sıkıntısından dolayı 1 gün küvezde kaldı. Dün ççıkardım. 2 günlük yani, sütüm pek gelmiyor, şırıngayla mama vermeye çalışıyorum da sanki çok beceremiyorum gibi. Lansinonh'un yavaş akışlı yenidogan biberonu ile mama versem daha sonraları meme reddi yapar mı? Diger türlü de şırıngayla beceremediğimden sarılık olmasindan korkuyorum. Siz neler tavsiye edersiniz?
Okudum kuzum resmen benim yaşadıklarım.. ama hastaneden çıkarken sarılık ölçmediler. Ben anlamıştım aslında gözünün beyazı sarıydı. 16 bizim değer belki daha önce ölçülseydi daha erken müdahale edilebilirdi diyorum. İnşallah bebişlerimiz çok kısa sürede atlatıp toparlanırBen de kötüyümbiz kuvöze girdik bile çoktan bir postta anlattım kuzu okursun süreci. Benim derdim de meme emmemesi.. memeler sertleşmeye başladı. Emmedikçe..
Meme ucun var mı peki almadığı memede?Bebek emerken bir anda memenin birini almamaya başladı içi sert. Ne yapacam biliyoruö ama zaman yook !
Sıcak uyg yapıyorum yumuşuyor elle masaj ve sağmaya uğraşıyorum ama yetmiyor.
2 saatte bir bebe emmeli. Emdikten sonra boş kalan 2 saatin yaım saati belki 1 saati uyutma krizi ile geçiyor.. sonra geriye 1 saati sağım olsa bebeğin emmesi gereken saat geliyor ona süt toplanmaz. Bu nedenle düzgün sağamıyorum. Çok zor durumdayım. Emen çocuğum meme yüzünden ememiyor mamaya dayanıyoruz.
Teşekkür ederim ilginiz için, kaşık biberonu bugün almaya gideceğiz. İnşallah iyi olur.biberon meme reddi yapabilir de yapmayabilir de garantisi yok maalesef, kaşık biberon denediniz mi o daha kolay gelebilir size enjektöre göre
37 ye kadar çalışma raporu aldım ama otomatik aktarmıyor mu zaten , ben hemen bakayım biBirde 32+0 da 37 ye kadar calisma raporu almaniz gerekiyordu, yani izin aktarma. Isgoremezlik raporlari icerisinde Analik raporu diye e devlette var. Bir kontrol edin. Altinda izin aktarma yaziyor benimkinde.
ben kendimi yedim bitirdim ya evde herkesle kavga ediyordum , en son dr da 14 te iken bıraktı kan bakmayı bezini takip et rengi sararırsa gel dedi, sık sık emzirdim idrar ve kaka çıkışını takip ettim çok şükür iyi ikisi de rengi de çok daha iyi , şimdi benimde tek amacım kilo aldırmakBiz sarılık için ilaç kullandık kiloda alamıyorduk 2 gün evvel ki kontrolde toparladık artık doğum kilosuna geldi ve sarılık düştü çok şükür
Hemşire kilosunu söyleyince inanamadım tekrarlattım ve öyle bir sevindim ki şimdi düşününce dışarıdan gören için ne saçma bir sevinç ama ancak bu durumları analar anlarmış
Ay aynı ben , küvezde olduğunda göremey gidiyordum , ve oradaki not düştükleri kağıda bakıyordum kilo almışmı diye , giderken hep dua ediyordum Allahım nolur kilo almış olsunBiz sarılık için ilaç kullandık kiloda alamıyorduk 2 gün evvel ki kontrolde toparladık artık doğum kilosuna geldi ve sarılık düştü çok şükür
Hemşire kilosunu söyleyince inanamadım tekrarlattım ve öyle bir sevindim ki şimdi düşününce dışarıdan gören için ne saçma bir sevinç ama ancak bu durumları analar anlarmış
Eğer süt sağma makinen varsa biraz sağ sonra ver göğüsünü , benim göğüsümde sert olunca tutamıyor , biraz sağıp öyle veriyorum , ama tam sağma boşalmasın hafif sağ ki biraz uçları yumuşasınBen de kötüyümbiz kuvöze girdik bile çoktan bir postta anlattım kuzu okursun süreci. Benim derdim de meme emmemesi.. memeler sertleşmeye başladı. Emmedikçe..
şimdi baktım da iş göremezlik raporum bile yokBirde 32+0 da 37 ye kadar calisma raporu almaniz gerekiyordu, yani izin aktarma. Isgoremezlik raporlari icerisinde Analik raporu diye e devlette var. Bir kontrol edin. Altinda izin aktarma yaziyor benimkinde.
Canım güzelce besle emzirmeden sonra mama teklif et içtiği kadar ve sık sık emzir geçiyor bizimde 14 tü çok şükür atlattık çoğu bebekte oluyormuş hiç kendini üzme bende üzülmüştüm ama 3 günde toparladık midesi de genişleyecek gün geçtikçe sen rahat ol annesiEki Görüntüle 3300983
Kızlarcım selam . Nasılsınız? Ben bi tık kötüyüm yasarılık oldu yavruşum. Sütüm yetmediği için, sürekli uyuyordu yettiğini sanmıştım. Geceleri yatağa yatınca ağlayarak uyanıyor gündüz uyandırmakta zorlanıyorum. Bugün doktor kontrolünde sebebinin sarılık olduğunu öğrendim. 16 değeri. 18 olunca küvöze alıyolarmış. Mamaya başladık.. 2 saatte bir hem emziriyorum hem mama veriyorum. Cuma sabah tekrar kontrolümüz var, geçmezse küvöze alabilirler.. başka napabilirim bilmiyorum, var mı önerisi olan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?