2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
canım aynılarını yaşadım valla, çok yıpratıcı olsa da düzeliyor merak etme, ben hala bebeye kilo aldırmaya çalışıyorum 3.haftadan sonra almaya başlıyorlar ilk 2 hafta kaybettiği kiloyu yerine koyuyoruz

o memeyi ihmal etme bol bol emzir ,benimde sağ memem hep öyle çünkü orayı emmek istemiyor sol daha kolayına geliyor, sağ da süt biriktiği içinde düğüm düğüm oluyor, zorla emsin sen de

Aman Allahım 62 bin yok mu arttıran bence 62 binden fazla olamaz artık , yani olmasın bi zahmet
Hangi acıbadem sizin? Ben Altunizade ye gidiyorum. Doktorum doçent olduğun için normal 55 sezaryen 62 gibi bir rakam verdiler. Sgk anlaşması da yok :/
Canım merhaba ben yeni katıldım altunizade Acıbadem di düşünüyorum doktorum dışardan gelicek ücretler için epudural normal 25 bin gibi bir rakamdı ben 2024 15 şubat doğumu olucak yüksek ihtimal fiyatlar şuan güncelmi acaba 2024 fiyatı ne olur erkenden gidip konuşmakmı gerekiyor bilemedim

Merhaba, bebegim 12 Eylül'de 40+4 haftalıkken doğdu, normal doğum olarak başladık, fakat sezeryene döndük, bebeğim suni sancının vermiş olduğu yorgunluk ve solunum sıkıntısından dolayı 1 gün küvezde kaldı. Dün ççıkardım. 2 günlük yani, sütüm pek gelmiyor, şırıngayla mama vermeye çalışıyorum da sanki çok beceremiyorum gibi. Lansinonh'un yavaş akışlı yenidogan biberonu ile mama versem daha sonraları meme reddi yapar mı? Diger türlü de şırıngayla beceremediğimden sarılık olmasindan korkuyorum. Siz neler tavsiye edersiniz?

Sistem dediğin hangi sistem canım?e devletten mi bakıyorsun??
Isyerinin bordro yaparken isledigi sistem. Sgk ya bilgi isyerinden ve hastaneden gidiyor. Ayni isgoremezlik raporu gibi dusun. O yuzden sordum dogum belgenizi isyerinize verdiniz mi diye. Onlar sisteme gectikten sonra e devlete duser.
Birde kimlik ciktiysa eger e devlette “Dogum bildirim basvurusu” diye aratin, nufus otomatik yapiyor ama belki aksaklik olmustur. Kolay gelsin

evet verdim sanırım sistem beni 40. haftada doğum yapmış kabul ediyor çünkü gebelik haftam yazmıyordu,sgk yı da arayim teşekkür ederim c
Birde 32+0 da 37 ye kadar calisma raporu almaniz gerekiyordu, yani izin aktarma. Isgoremezlik raporlari icerisinde Analik raporu diye e devlette var. Bir kontrol edin. Altinda izin aktarma yaziyor benimkinde.

biberon meme reddi yapabilir de yapmayabilir de garantisi yok maalesef, kaşık biberon denediniz mi o daha kolay gelebilir size enjektöre göre

Ben de kötüyüm biz kuvöze girdik bile çoktan bir postta anlattım kuzu okursun süreci. Benim derdim de meme emmemesi.. memeler sertleşmeye başladı. Emmedikçe..
Okudum kuzum resmen benim yaşadıklarım.. ama hastaneden çıkarken sarılık ölçmediler. Ben anlamıştım aslında gözünün beyazı sarıydı. 16 bizim değer belki daha önce ölçülseydi daha erken müdahale edilebilirdi diyorum. İnşallah bebişlerimiz çok kısa sürede atlatıp toparlanır

Meme ucun var mı peki almadığı memede?
Ben hastaneden gelince doluluktan meme uçlarım yok olmuştu. Ne olduğunu bilmiyordum sıka sıka uç çıkarmaya çalışıyorduk annemle çok acılıydı. Şırıngayla bile uç çıkardım tutamadı çocuğum. Silikon uç kullanma fikrine saplanmak üzereydim. Sağım yaparken ayrıca sertliklere ezerek masaj yapayım dedim. İkisinide baya yukardan uca doğru bastıra bastıra sağdım süt fışkırıyordu uçlardan öyle yaptıkça normalde ucu sıkınca öyle gelmiyordu yani. O sertlikler gitti inanılmaz rahatladım. Bilmiyorum senin durumun böyle mi ama yardımcı olur belki diye yazdım anca girer okursun vakit kaybı olmasın.

Biz sarılık için ilaç kullandık kiloda alamıyorduk 2 gün evvel ki kontrolde toparladık artık doğum kilosuna geldi ve sarılık düştü çok şükür
Hemşire kilosunu söyleyince inanamadım tekrarlattım ve öyle bir sevindim ki şimdi düşününce dışarıdan gören için ne saçma bir sevinç ama ancak bu durumları analar anlarmış

Birde 32+0 da 37 ye kadar calisma raporu almaniz gerekiyordu, yani izin aktarma. Isgoremezlik raporlari icerisinde Analik raporu diye e devlette var. Bir kontrol edin. Altinda izin aktarma yaziyor benimkinde.
37 ye kadar çalışma raporu aldım ama otomatik aktarmıyor mu zaten , ben hemen bakayım bi

ben kendimi yedim bitirdim ya evde herkesle kavga ediyordum , en son dr da 14 te iken bıraktı kan bakmayı bezini takip et rengi sararırsa gel dedi, sık sık emzirdim idrar ve kaka çıkışını takip ettim çok şükür iyi ikisi de rengi de çok daha iyi , şimdi benimde tek amacım kilo aldırmak

Ay aynı ben , küvezde olduğunda göremey gidiyordum , ve oradaki not düştükleri kağıda bakıyordum kilo almışmı diye , giderken hep dua ediyordum Allahım nolur kilo almış olsun

Ben de kötüyüm biz kuvöze girdik bile çoktan bir postta anlattım kuzu okursun süreci. Benim derdim de meme emmemesi.. memeler sertleşmeye başladı. Emmedikçe..
Eğer süt sağma makinen varsa biraz sağ sonra ver göğüsünü , benim göğüsümde sert olunca tutamıyor , biraz sağıp öyle veriyorum , ama tam sağma boşalmasın hafif sağ ki biraz uçları yumuşasın

şimdi baktım da iş göremezlik raporum bile yok kamu çalışanıyım diye mi acaba, sizde kamuda mısınız

Canım güzelce besle emzirmeden sonra mama teklif et içtiği kadar ve sık sık emzir geçiyor bizimde 14 tü çok şükür atlattık çoğu bebekte oluyormuş hiç kendini üzme bende üzülmüştüm ama 3 günde toparladık midesi de genişleyecek gün geçtikçe sen rahat ol annesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…